Lancering Surinaams telecombedrijf uitgesteld

6

PARAMARIBO, 27 jul – Digicel Suriname heeft zijn eerste stap op de telecommarkt noodgedwongen uitgesteld. Ter elfder ure is door de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, Tas, ‘geadviseerd’ het eerste mobiele telefoongesprek te verschuiven naar een latere datum.

Minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, verscheen zelfs niet om het telefoontje te plegen. Er zou nog niet aan alle procedures zijn voldaan voor de opstart. Onder meer moeten de apparatuur en het netwerk van Digicel Suriname nog gekeurd worden. Hoewel dat een aangelegenheid is van de Tas, is de ommissie kennelijk pas op het laatste moment ontdekt.

Digicel Suriname wil in september reeds vol aan de slag. Of staatsbedrijf Telesur nu gereed is of niet voor de interconnectie doet minder ter zake. Het grootste deel van het technische werk is reeds af. Langs de gehele kust zijn reeds stations opgezet en ook in het binnenland komen er lijnen. ”Het gaat om de keuzevrijheid. Als je op straat mensen vraagt, willen ze kunnen kiezen”, zegt Ralph van Dalsen, directeur van Digicel Suriname.


6 REACTIES

 1. Ik zou dat niet zeggen ks dat land heeft niets gedaan,de bende die dat land ten gronde
  brengen mensen zoals jou en ik,dit land ruil ik voor geen ander je moet wel voorzichtig zijn wat je uit je mond haald je leest zelf wat Wilders van ons maakt. het zijn mensen als jou die soms vergeten en toch eens naar Su, gaan hoe jij voet op de grond zet………..????? stel die vraag maar aan jezelf
  akuba


  Maak melding

 2. Het is gewoon uitstel van executie voor Telesur. Het moet een keer afgelopen zijn met al die auto’s van de zaak bij het visgat, voor de scholen/oppas en dergelijke.

  Alleen een puur bedrijfsmatige aanpak zal Telesur redden van een gewisse ondergang als het zo door blijft gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.