Surinaamse regering alert op diarree-uitbraak

2

PARAMARIBO, 26 jul – Er wordt beslist rekening gehouden met de gezondheidssituatie in het marrondorp Klaaskreek, in het district Brokopondo. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. De meldingen over een groot aantal diarreegevallen worden serieus genomen.

Volgens parlementariër Yvonne Pinas van de oppositionele NDP is de situatie ernstig. Tientallen volwassenen en kinderen zijn besmet. De diarree gaat ook gepaard met hevig braken. “We gaan kijken wat er aan de hand is. Als het correct is wat in de media heeft gestaan, zullen we de nodige maatregelen treffen”, zegt Waterberg. Voorlopig wordt erop vertrouwd dat de plaatselijke gezondheidsfunctionarissen de situatie onder controle hebben.

Intussen is één peuter overleden, vermoedelijk als gevolg van diarree. Pinas, die zelf in Klaaskreek woont, vermoedt dat de oorzaak ligt in het verbruik van besmet drinkwater. De autoriteiten zouden tenminste een onderzoek moeten laten verrichten. Waterberg zegt dat de regering alert blijft. Intussen moeten de dorpsbewoners zoveel mogelijk hygiënische maatregelen treffen.


2 REACTIES

  1. Besmetting van het water door het kwikgebruik bij de goudwinning? Zijn de binnenland bewoners er niet zelf debet aan? Overheid waar blijf je met het nemen van je verantwoordelijkheden?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.