Mogelijk afschaffing melksubsidie in Suriname

1

PARAMARIBO, 26 jul – Afschaffing van de subsidie op melk wordt overwogen. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Zo er nog sprake zal zijn van subsidie, zal die hooguit bestemd zijn voor individuele personen. De overstap naar subjectsubsidie lijkt ineens een stuk logischer.

“We hebben nu de gelegenheid om de markt zover te krijgen zichzelf beter te regelen. We moeten een richting uit, waarbij subsidies alleen nog nodig zullen zijn voor behoeftigen”, zegt Raghoebarsing. De gestegen prijs voor melkpoeder heeft weliswaar lokaal voor enige onrust gezorgd. Zuivelbedrijf Michi sloot de deuren en melkboeren eisen een prijsaanpassing.

Nu wordt geklaagd dat alleen het staatsbedrijf, de Melkcentrale Paramaribo, subsidies krijgt. Aan de andere kant is het ook het enige zuivelbedrijf dat lokale melk opkoopt. De prijsstijging biedt de gelegenheid om meerdere zaken recht te trekken. “De prijzen zijn gestegen, maar wij verwachten dat ze binnenkort weer omlaag gaan. Er is niet alleen een verantwoordelijkheid naar boeren en bedrijven toe, maar ook naar consumenten”, aldus Raghoebasring.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.