Surinaams leger stelt Chinese bijstand op prijs

17

PARAMARIBO, 25 jul – Het Nationaal Leger stelt de structurele ondersteuning van China op prijs. Dit zei minister Ivan Fernald bij de aanbieding van een hulppakket van ruim een half miljoen dollar door de Chinese ambassadeur Su Ge. De ondersteuning heeft de afgelopen jaren duidelijk resultaat opgeleverd.

Het leger heeft de gelegenheid gehad zich verder te ontwikkelen, ondanks minder gunstige omstandigheden. China heeft vaker onder meer transportmiddelen ter beschikking gesteld. Dit keer zijn behalve transportvoertuigen en tractoren, ook sloepen geschonken en militaire kledij. “Het gaat niet om zonder meer geschenken aannemen, maar om partnerschap, iets voor elkaar kunnen betekenen”, zegt Fernald.

China helpt ook immaterieel, waaronder het geven van studiebeurzen voor officieren. Fernald sluit niet uit dat Chinese militairen ooit ook jungletrainingen zullen volgen, evenals hun Nederlandse en Franse collegae. Volgens Su Ge moet de militaire hulp gezien worden als logisch gevolg van de vriendschappelijke betrekkingen tussen beide landen. Dat zal niet gauw veranderen.


17 REACTIES

 1. Fernald als je slim bent vraag je gevechtsvliegtuigen, helicopter, schepen, wapens, tanks, suriname zal ze nodig hebben tegen guyana en frankrijk


  Maak melding

 2. Is men zo achterlijk om te begrijpen dat
  deze zaken de chinese belangen dient.
  Logisch je als weet dat je veel burgers van je eigen land in een ander land heb,en dat
  en dat land geen materieel heeft om zichzelf te beschermen,dat militair materieel geeft
  om je eigen burgers en land te beschermen.En
  trouwens ziet men niet dat men op deze manier amerika uitlokt.Hoe ver denk men met het one china beleid twe komen.


  Maak melding

 3. neem het voorbeeld over van suriboy19 dat soord dingen heeft su nodig tegen frans guyana denk maar hoe wij devils eiland moeten beschermen en dan nog de fransen die hier willen komen doen wat ze maar willen en iedereen die toe kijkt en niks doet vraag china om ZWAAR MATRIEEL.


  Maak melding

 4. Kledij: alles maat super small(ss)(hemd (string) broek (string)
  Wapen (geweer) speelgoed.(schiet 360 graden nauwkeurig)
  Brada unu zuku probleem.(yu sabi kwaliteit’s problima toh)


  Maak melding

 5. Het zal niet lang meer duren en de Chinezen zullen de grootste bevolkingsgroep van Suriname zijn. Deze hardwerkende mensen zullen er dan op alle fronten de dienst uitmaken om er met de bewoners de hun land wel trouw zijn gebleven van Suriname een welvarend en veilig land maken. En daar is helemaal niets mis mee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. nrs.1,2,4en6 wat is er???? Zijn jullie soms JALOERS op China??? Wat zijn jullie toch ondankbaar. Wat is het probleem als China Suriname helpt. Of wacht voelen jullie je soms minderwaardig omdat africa niets voor suriname kan doen???
  Gaan jullie maar lekker hollandse stampot eten i.p.v. jullie piepkleine hersentjes te vermoeien over de relatie Suriname-China.
  Lang leve de Aziaten.


  Maak melding

 7. Bij gebrek aan beter helpen alle kleine beetjes. De bedelaar heeft geen keus. Als het geld er voor was zou het zeker uit Europa of de VS komen. Die Chinese auto’s staan sinds jaar en dag op stevige blokken.


  Maak melding

 8. Wat is niet snap is dat de belangrijkste post van een land defensie is. Maar opmerkelijk wordt alleen politieposten versterkt met machtsmiddelen.
  en dit nog niet eens in het belang van Surinamers, maar Nederland.

  Die bakra’s weten welke pinoccio ze nodig hebben om hun zin te krijgen.

  Doel van die blanken zijn duidelijk:
  Suriname defensie verzwakken.
  Alle economische motoren uitschakelen en dan vervolgens alles voor een appel en een ei opkopen want ja wie honger heeft eet gauw steen i.p.v. rijst.

  En die sandoppie is een geval apart. Die man kunnen ze het beste blank spuiten.

  Hij betekent veel voor NEderland maar weinig voor zijn eigen volk.


  Maak melding

 9. ik zel woo in nederland du ik weet niks van de omplcaties tussen suriname en frankrijk maar in denk suriboy19 dat oorlog iets oplost jullie regering zou dit gewoo moeten uitpraten


  Maak melding

 10. nrs.1,2,4en6 wat is er???? Zijn jullie soms JALOERS op China??? Wat zijn jullie toch ondankbaar. Wat is het probleem als China Suriname helpt. Of wacht voelen jullie je soms minderwaardig omdat africa niets voor suriname kan doen???
  Gaan jullie maar lekker hollandse stampot eten i.p.v. jullie piepkleine hersentjes te vermoeien over de relatie Suriname-China.
  Lang leve de Aziaten.

  goed zo China

  Mijn reactie…wie wil rotzooi uit china, elk product uit china is kwalitatief vele malen minder.(kwaliteit zwaar onderhevig)
  En nogmaals wat China moet doen is de rotzooi pakken en zelf aan eigenland gaan werken en stoppen met (slavenarbeid)(om de wereld te veroveren zogenaamde expansiedrift/veroveringszucht)

  Ik zou de hersenen van jouw niet willen hebben.
  Er pinaren te veel Chinezen in eigen land, ga daaraan werken.
  En verder als jij de door God gegeven verstand wilde gebruiken, was jij begonnen groenten uit Su naar China toe te exporten.
  En hout met rust laten.(schurk)


  Maak melding

 11. Het is duidelijk dat Vene, de delegatie gestuurd had naar China om waperns te halen voor het neer schieten van Guyanezen. Maar wat heel jammer is dat ze geen wapens hebben gehad maar afgekeurde kleding van de Chinezen. Vene kon liever Apache helikopters vragen en f16 gevechtsvliegtuigen om Guyana te veroveren. Hierna alle Guyanezen laten werken in Nickerie op het platteland om rijst te verbouwen.

  Straks wordt Guyana een kolonie van Suriname. Het is opzicht niet slecht. Dit betekent opvang voor kansarme chinezen.

  Wat kan Vene niet allemaal bedenken met zijn Drugsbende….

  sarie torie


  Maak melding

 12. Alles is orichinees en gaat net zolang mee als de gemiddelde Chinees.
  Hoezeer wij een derde wereld land zijn, zijn we echt wel wat meer kwaliteit gewend. Wij rijden al decennia in Nissan, Toyota, DAF, Isuzu, Mercedes met alle gemakken erop en eraan. Het afzetten van dieselmotoren doen we allang met de kontaktsleutel en niet meer met een of andere handle. We kraken het niet af, het blijft een gegeven paard, ik bedoel maar. Wij zitten gewoon in spervuur tussen China en Taiwan.


  Maak melding

 13. Het is prachtig dat het Surinaamse leger Chineze bijstand op prijs stelt. Hopelijk komt binnen een half jaar een elite eenheid van het Chineze leger naar Suriname. Chineze vlaggen zullen wapperen door heel Suriname. De Chineze Trots zal nooit verloren gaan en de belangen van Chinezen worden verdedigd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.