zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEC helpt Surinaamse transportsector opkrikken

EC helpt Surinaamse transportsector opkrikken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jul – Suriname krijgt ruim drie miljoen euro van de Europese Commissie voor het verbeteren van de transportsector. Minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking en EC-vertegenwoordiger Richard van der Horst hebben de financieringsovereenkomst ondertekend.

In de komende drie jaar zal expertise beschikbaar worden gesteld aan de ministeries van Transport Communicatie & Toerisme en Openbare Werken en de Wegenautoriteit. Ook organisaties in de luchtvaartsector mogen meeprofiteren. Volgens Van Ravenswaay moet vooral de efficiëntie in de dienstverlening vergroot worden. Strategie en management zijn de sleutelwoorden.

Ook de aansluiting op het transportsectorbeleid moet uiteindelijk op een hoger niveau. Volgens Van der Horst is de bijdrage van de Europese Unie aan Suriname’s transportsector substantieel. Onder meer wordt de Nieuwe Haven gemoderniseerd voor ruim dertig miljoen euro. Ook is de veerverbinding met buurland Guyana gerealiseerd met EU-middelen, evenals het herstel van de wegverbinding naar het westelijk deel van Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Het min. van TCT is nieteens in staat om de simpele problematiek van lijn 7 eindhalte op te lossen. ( zie bericht gisteren in dagbladsuriname). Wat moet het 3 miljoen euro.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES