zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieArbeiders Suriname Aluminium Co. voeren actie

Arbeiders Suriname Aluminium Co. voeren actie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jul – Arbeiders van de Suriname Aluminium Company, Suralco, voeren dagelijks vertragingsacties om hun looneis kracht bij te zetten. Volgens de Paranam Werknemersbond is het de voorbode van scherper protest als er geen schot komt in de loononderhandelingen.

De lange duur wordt geweten aan opzettelijk getreuzel. Waar de bond een verhoging eist van ruim negen procent voor dit jaar, wil Suralco niet meer dan twee procent bieden. Dat wordt als onredelijk ervaren, zeker nu de vraag naar bauxiet toeneemt, een product dat nota bene opraakt. “Daarom strijden we nu om er een goed pensioen aan over te houden”, zegt bondstopman Raymond Amatoemar tegenover de Ware Tijd.

Het is dus nu of nooit. “Het is toch erg dat een bedrijf als Suralco vanaf januari 2007 geen cao heeft. Ze willen ons gewoon niet geven wat ons toekomt. Als je kijkt naar hun cijfers, dan zie je hoeveel winst ze maken. We willen dit zo gauw mogelijk oplossen, want wanneer je een strijd voert, zijn er alleen maar verliezers”, aldus Amatoemar. Voorlopig wordt elke dag voor ongeveer anderhalf uur vertraagd gewerkt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Weer zo een grote schande voor su ,het lijkt wel moderne slavernij dat de arbeiders niets word gegund terwijl er grote winsten worden gemaakt en allen zij die aan de top zitten willen hiervan proviteren wat achterlijk,weer een vorm van profiteurs en zakken vullers en als de kleine man naar meer opslag vraagt dan kunnen ze het niet krijgen,terwijl ze het dik en dun verdienen,geef je arbeiders wat ze toekomt ze verdienen het gewoon het zijn hard werkende vaders ,zonen die er recht op hebben.


    Maak melding
  2. Gedrag !!! Front brengt het heel land in problemen…nogmaals de vraag Front, waar zijn jouw geweldige krachtige democratische kapitalistische vrienden waar zijn ze Front ?

    Waar zijn de aan jouw beloofde investerders gebleven front, alleen oplichters en grappenmaker’s noh ?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES