Buitenlands beleid Suriname niet opportunistisch

4

PARAMARIBO, 24 jul – “Ons beleid is niet gebaseerd op opportunisme.” Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe in een eerste reactie op het royale hulpaanbod van de Taiwanese regering. Er hoeft dus geen ijdele hoop te worden gekoesterd. Suriname houdt zich strak aan het Eén China-beleid.

“Wij moeten weten wat we willen en handelen uit overtuiging en principes. De regering heeft zich uitgesproken voor het Eén China-beleid, zoals ongeveer negentig procent van de wereld”, zegt Sardjoe tegenover de Times of Suriname. Taiwan hoeft dus niet op erkenning te rekenen als dat de voorwaarde is voor de hulp. Het pakket, waarin onder meer financiering van infrastructuur, is aangeboden in Taipei.

Taiwanese regeringsfunctionarissen deden dit tijdens het bezoek van de Surinaamse delegatie van parlementariërs en zakenlieden. De geste moet het oude aanbod formaliseren van de Suriname-Taiwan Friendship Foundation. Volgens Sardjoe zit de zet diplomatiek fout. “Het was geen officiële delegatie, hoe kan dan gesproken worden van een officieel aanbod. Alle leden zijn individueel afgereisd en niet in een bepaalde hoedanigheid.”


4 REACTIES

 1. Meneer ram ram ram je leeft in de prehistorische tijdperk..

  Jou verstand is blijven steken in de tijdperk van 1814 net als el vene..

  Jammer voor jou en je volgelingen..

  Zelf bush praat met Iran en valt hem niet aan want zijn billen zullen echt branden..

  Hoe zoo geen officiele delegatie,,,er zitten toch ook coaltie leden van jou in die groep.. of komen ze van een andere planeet..

  Over welke principes heb jij het..Weet je wat dat is..
  Kijk om je heen in het parlement en je partij..
  Mensen die kakerlakken vangen die zijn beter ontwikkeld dan jij …


  Maak melding

 2. zoals gebruikelijk kan het de regeerders geen m..r schelen wat er met het surinaamse volk gebeurt. Als hun zakken maar goed gevuld zijn. Wat de chinezen zeker wel hebben gedaan. Net zoals ze het monster mugabe ondersteunen die zijn volk naar hel heeft gebracht.


  Maak melding

 3. Alleen naar deze man zijn oor kijken, dan moet u zien en begrijpen met wat voor soort mens(welk oor) men te doen heeft.
  Daarnaast heeft deze man geen druppel nationaliteitsgevoel.
  Hoe het komt dat zulke fig. het land mogen vertegenwoordigen is voor mij een groot raadsel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.