dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameTaiwan biedt Suriname officieel hulppakket aan

Taiwan biedt Suriname officieel hulppakket aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/TAIPEI, 23 jul – Het hulppakket van Taiwan voor Suriname is nu officieel aangeboden. Dit meldt de Ware Tijd. Met de aanbieding aan de Surinaamse delegatie in Taipei is het pakket geformaliseerd na vorig jaar informeel te zijn aangeboden.

De Taiwanese onderminister Javier Ching-shan Hou heeft het hulppakket officieel aangeboden aan parlementariër Hendrik Sakimin. President Chen Shui-ban van Taiwan heeft het aanbod bevestigd. Volgens beiden wordt een hechte band met Suriname nagestreefd. De Suriname-Taiwan Friendship Foundation heeft het pakket vorig jaar aangeboden als geste van vriendschap.

Het aanbod is op fel protest gestuit van leden van de coalitie, vanwege het officiële One-China beleid. Wel hebben enkelen, waaronder minister Van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, aangegeven dat het pakket ten minste de moeite van het overwegen waard is. Suriname moet alle ontwikkelingsopties openhouden. Parlementsondervoorzitter Caprino Allendy heeft te elfder ure bedankt voor de trip naar Taiwan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Als deze of welke regering(politieke partijcombinatie)de hulp afwijst, dan is het 1 minuut voor twaalf om daaruit consequenties te trekken. Geen enkele overheid kan zich permitteren om het volksbelang ondergeschikt te maken aan eigen grillen.


  Maak melding
 2. Ik zou het ten zeerste waarderen,als de suri overheids corrupte leden … alle hulp van de suri.neds zou afwijzen opzeggen in welke vorm dan ook..

  Aai booi dat wil ik weten..

  Want we mogen wel geven alles,maar niet komen…


  Maak melding
 3. Het zou beter zijn als ze Taiwanese investeerders naar Suriname zouden aantrekken. Suriname kan een goede vestgingsplaats voor Taiwnese bedrijven zijn om hun spullen in Suriname in elkaar te zetten en dan wederverkopen in Zuid-Amerika en Caraibisch gebied.


  Maak melding
 4. zelfs hulp i bruya den mang.
  het land kan alleen door surinamers ontwikkeld worden. alleen de kinderen van mama sranang kunnen waarde toevoegen aan haar rijkdommen anderen komen ze weg dragen.
  mark my words.
  patriot


  Maak melding
 5. Misschien heeft taiwan nog niet in de gaten dat zakendoen met suriname staat en valt met wat “onder’de tafel wordt geboden aan politieke partijen en….. de individuele dna-leden


  Maak melding
 6. Albina was eens een welvarende stad.Ze hadden alles daar, een suikerfabriek, Colafabriek, cementfabriek en noem maar op. Dat hadden we te danken aan die Chinezen, Hindustaanse handelaren en de hard werkende Marrons, Javanen en Indianen. Toen de handelaren weg gingen, werd Albina een spookstad. Handelaren bouwen het land op en blijven in Suriname. Brazilianen graven al het goud op en vertrekken naar Brazilie en Colombianen komen met mooie vrouwen en drugs naar Suriname. De mannen werden gek van die mooie Colombiaanse dames en de drugs. Colombianen verlieten Suriname met veel geld. Al het geweld heeft ook met drugs te maken. Wat hebben die Brazilianen en de Colombianen voor Suriname gedaan. Dank zij de Hindustanen en Chinezen handelaren gaat het beter met Suriname.


  Maak melding
 7. Wat is gebeurd met de spur-cola fabriek(in de volksmond Koelie-cola)aan de kwattaweg en de sinalco-bottelarij aan de dr. sophie redmondstraat??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES