Clarence Seedorf krijgt Surinaamse onderscheiding

41

PARAMARIBO, 21 jul – Clarence Seedorf is onderscheiden in de ereorde van de Gele Ster. Het is gepast Suriname’s grote zonen te bedenken wanneer ze grote prestaties leveren, zei president Venetiaan bij het aanbrengen van de versierselen.

Het bliksembezoek aan Suriname is dan ook aangegrepen om de hulde te brengen. “We willen eer betuigen aan Clarence Seedorf, de prestaties van een man, die in Suriname geboren is, een persoon die banden heeft met Suriname, dat stemt ons volk trots. Als de finale van de Champions League wordt gespeeld, staat Suriname achter je. Ons land wordt groot gemaakt in de wereld”, zei Venetiaan.

De effecten zijn zonder meer merkbaar, zowel wat betreft het verleden als de toekomst. “Suriname ligt in mijn hart. Voor zover ik wat voor Suriname kan betekenen, zal ik de regering en iedereen helpen, die wat te betekenen heeft voor vooral de kinderen”, zei Seedorf. Hij weet dat er een periode komt waarin hij veel meer tijd zal doorbrengen in zijn vaderland.

41 REACTIES

 1. Ik zie dat Vene aan het dementeren is. Clanernce is Nederlander en geen surinamer.
  Ik gun Clarence al de onderscheidingen die hij krijgt want ondanks de stank blijft hij doorwerken voor zijn geboorteland.


  Maak melding

 2. “We willen eer betuigen aan Clarence Seedorf, de prestaties van een man, die in Suriname geboren is, een persoon die banden heeft met Suriname, dat stemt ons volk trots.

  volgens mij ben je een tikje jaloers ks of te wel ka.

  Bedankt President Venetiaan dat u namens ons een geboren Surinamer onderscheidt.

  Clarence i love you. and gOD will Bless you.


  Maak melding

 3. Clarence is gelukkig bewust,van het feit dat ie,geboren Surinamer is en blijft.Nederlander is ie op papier,die jongen maakt zich geen illusies als een Nederlander gezien en accepteert te worden.
  Gelezen het artikel waar Surinamers in Nederland,als verkeerszonders,geweld en drugsdealers gebombadeerd worden???Ook hun zijn Nederlanders op papier,in het artikel staat nergens aangegeven dat ze SuriNeds of Nederlanders zijn,pfffffffffff.

  Gefeliciteerd Mr.Seedorf met je onderscheiding,en pleaseeee doe alles rechtsstreeks,geen geld geven aan deze graairegering.


  Maak melding

 4. Kafowroe dat is oud nieuws.

  Een waarzegger heeft dat al jaren geleden gemeld op een van de fora van waterkant dat Seedorf ooit eens de president van Suriname zal worden.

  Dit gebeurd ook. Ik kan het weten.


  Maak melding

 5. Commandeur in de orde van de gele ster is niets meer dan loon naar werken voor eenn landskind van dit kaliber.
  Het was net heel leuk met hem net in “the Lucky Twinas” restaurant in de Maretraitmall.


  Maak melding

 6. Waarom geen Pres kandidaat marron? Seedorf heeft ook een raceteam, denk je dat hij daarvoor een mechanicien moet zijn. HEt is een kwestie van Charisma, kunnen delegeren, leiderschap,intelligentie en een team van adviseurs hebben. Seedorf is de ultieme Presidentskandidaat, als hij maar niet voor het Front uitkomt.


  Maak melding

 7. seedorf ik wens je alle geluk toe je zat bij mij in de jaren negentig .Bij mij op school in almere stad wie had durven dromen dat je zo succsevol zou zijn ik wens je het beste toe en ik hoop dat je nog groter mag worden .Ik zeg seedorf voor president
  afz luciano


  Maak melding

 8. Clarence gefeliciteerd.
  je collega’s zijn in geen wegen te bekennen in suriname.
  Ruud Gullit is ook zo’n werelds icoon, maar die durft blijkbaar niet op surinaamse podia te treden.


  Maak melding

 9. Op zijn vlucht naar suriname had Clarence een visum voor suriname nodig. Op zijn terugtocht naar Nederland toon hij gewoon zijn Nederlands paspoort.
  Dus wie noemt wie gek.
  Vallen jullie je eigen stomme regering aan. Ik heb alleen de feiten neergezet!!!
  Nog veel meer succes toegewenst in jouw carriere Seedorf…
  ex-surinamer


  Maak melding

 10. Geachte redactie,

  De Republiek Suriname als 17de rijkste land van de wereld met een inwoneraantal van nog geen 500.000 mensen, mag zichzelf beslist als bijzonder beschouwen, gezien datgene wat wij vooral internationaal presteren. Jammer dat sommigen daar nogsteeds aan voorbij gaan of gezien de reactie die sommigen neerzetten, geen boodschap aan deze prestaties van onze broeders en zusters schijnen te hebben.

  Antony Nesty bijvoorbeeld behaalde in Seoel een gouden medaille. Anthony Conrad Nesty groeide vooral vanwege deze prestatie in 1988 op slag uit tot een Surinaamse volksheld, door bij de Olympische Spelen in Seoel de gouden medaille te winnen op de 100 meter vlinderslag (tijd 53,00), ten koste van de gedoodverfde favoriet Matt Biondi uit de Verenigde Staten van Amerika.

  Sommigen, zelfs velen hebben indertijd zijn kandidatuur voor de Olympische Spelen in Seoel, lacherig in twijfel getrokken. Geldverslindend werd er geroepen.

  Clarence Seedorf, telkens weer gekleineerd vanwege een gemiste penalty voor Oranje. Maar hij bleef erin geloven, huilend, maar hij bleef erin geloven. Elk jaar weer, telkens weer werd dat onder zijn neus, neen, onze neus gewreven omtrent die gemiste penaty, maar hij bleef in zichzelf geloven, zelf tot vervelens aan toe, omdat:

  ‘ZUIVER GELOOF IN EIGEN KUNNEN, BOVEN ELKE PESTERIJ VAN RACISME OF MEDIA MACHT STAAT’.

  Vermeldenswaard is dat de Surinaamse Olympisch zwemkampioen Anthony Nesty, vanwege zijn prestatie, tevens de eerste Afrïde ter wereld werd, die een gouden medaille bij het zwemmen behaalde.

  En je zou dan denken dat bij sommigen van wie ik hun reacties bekeken heb, intussen wat wijzer geworden zouden zijn n.a.v. de prestatie van Clarence Seedorf, helaas. Maar dat geeft niet, want het ‘bewustzijnsproces’ is een landurig proces.

  Nomo, san tide no man feni wan sidonpresi na tapu yu sodrokamra, sa feni wan presi tamara, nanga wani fu Anana.

  Wij kunnen en mogen niet al te lang blijven stilstaan bij diegenen die het maar weigeren te willen begrijpen. Wel is het ons allen verantwoordelijkheid, om te blijven drammen, en stoten en schudden, totdat wij het gevoel hebben dat wij bewegingen waarnemen, een teken van leven in de hoop dat ook dit kind gezond ter wereld gebracht zal mogen worden. Maar in sommige gevallen, zal je verder moeten gaan, vooral wanneer blijkt dat er geen redden meer aan is. En wij gaan verder.

  Wij gaan niet alleen koesteren wat ons allen momenteel lief is, maar ook dat wat nog komen zal en ons trots zal doen gevoelen. Dit opdat wij morgen onze kinderen kunnen laten zien, wat ook zij instaat zijn te doen.

  Vandaar dat dit voor een ieder duidelijk moet zijn, dat het hier inprincipe niet perse gaat om het succes van Clerence Seedorf of dat van Anthony Nesty of Letitia Vriesde. Het is meer dan dat.

  Waar het om gaat is dat Anana ons telkens weer met de neus op de feiten drukt, wat wij instaat zijn te doen, wanneer wij ons voldoende voor inzetten.

  Dit zijn internationaal bekeken, geen kleine prestaties die hier aan ons volk en aan de wereld getoond worden. Dit is de kracht waar wij over beschikken. Dit zijn de wonderen die wij kunnen bewerkstelligen, indien wij een sterk geloof hebben in ons zelf en onze kinderen. GELOOF IN EIGEN KUNNEN.

  Wij kunnen het en God laat ons dat ook telkens weer zien, telkens weer aan ons voorbij gaan. En wat het Universum van ons verlangt, is slechts ‘geloven’ dat wij het inderdaad ook kunnen.

  En wanneer elk van ons dat eerst ’thuis’ in zijn of haar eigen omgeving goed gaat beseffen, dat wij bijzonder zijn, pas dan zal de wereld dat ook gaan merken, dat Surinamers inderdaad bijzonder zijn.

  En als je nou een Surinaams of buitenlands pasport heb, daar zal het Universum,

  beslist niet wakker van liggen.


  Maak melding

 11. aiiiii bajaaa ks, hahahahahahah jij bent echt zo 1 die alles op alles zet om een Nederlander te zijn en genoemd te worden.Respekt voor je.Maar laat Seedorf in zijn waarde hij voelt zich Surinamer en noemt zich ook zo.Visa of niet,die douane op schiphol, ziet enkel het paspoort,maar niet aan Seedorf zelf dat ie een Nederlander is.pfffffffffffffffffffffffffffffff


  Maak melding

 12. Dit artikel markeert een interressante wending in Suriname…

  De prehistorische denkende politieke garde is zich eindelijk langzamerhand aan het beseffen dat Surinamers in Europa ook Surinamers zijn, nu alleen ks nog…

  het dubbele paspoort ligt op de loer…

  Seedorf fersteri, je ben een Surinamer apart!


  Maak melding

 13. jammer alleen van de benaming ereorde van de “Gele” Ster, ik had het Gouden Ster genoemd…

  Klinkt toonaangevender, sluit meer aan bij Suriname, zijn cultuur, grondstoffen…maarja een persoonlijke smaak natuurlijk…


  Maak melding

 14. Hulde aan al die zwarte zonen en dochters die de naam en faam van Suriname nu al jaren hoog houden in de wereld. De lijst word steeds langer, maar iedere keer weer wordt mijn hart vervult met trots. Van de karate wereld kampioenen, tot de basketbal kampioen in de USA, tot al die zangers, zangeressen, en vele andere sporters als Anthony Nesty en Leatitia Vriesde. Eén ding valt mij wel op in deze lange rij van namen: er is niet één hindoestaan, javaan, chinees, bonkoro of indiaan bij…… waar ligt dat aan? hebben zij geen doorzettingsvermogen? hoe durven zij nog af te geven op hun zwarte landgenoten? Aan al deze rassen wil ik zeggen: GA JE ZWARTE LANDGENOTEN RESPECTEREN EN EREN VOOR HUN GROTE VERDIENSTEN AAN ONS VADERLAND, WANT JULLIE KUNNEN HET NIET!!!!!!!!


  Maak melding

 15. Gaarne wil ik reageren op het bezoek van Seedorf aan Suriname, heel goed trouwens van
  Clarence,eentje waar wij met zijn allen trots
  op moeten zijn, verguisd in Ned, hier krijgt ie niet die waardering die hij verdient,maar goed het nieuwe seizoen is aanstaande, zet ‘m op Clarence, je bent groot je bent goed, veel succes met A C Milan, ik volg jou als een echte voetballiefhebber, en dat we nog luttele jaren van jou voetbalkwaliteiten mogen genieten

  Fernando G A Hossenbux
  Utrecht
  Nederland


  Maak melding

 16. hi toet:

  Ik ben geen Nederlander in jullie bekrompen gedachten kun jij natuurlijk of Nederlander of surinamer zijn. Er zijn meer dan 150 andere landen in de wereld als jij dat nog niet wist…


  Maak melding

 17. Kan me niet schelen wat je bent,ks,maar laat Seedorf met rust je bent jaloers op die jongen denk ik.
  Geef hem aub gen identiteit,doet ie zelf wel.


  Maak melding

 18. ks

  Ik ben geen Nederlander in jullie bekrompen gedachten kun jij natuurlijk of Nederlander of surinamer zijn

  Je zeurt mang hij is surinamer en klaar net als iedereen sinds waneer ziet een nederlander iemand met een andere afkomst als eigen het is altijd als ze jou zien waar kom jij vandaan, die boelshit hoor je steeds dus k vraag mij af wat jij bent dat (hoopje stront)


  Maak melding

 19. mr.zuidoost citeert: Eén ding valt mij wel op in deze lange rij van namen: er is niet één hindoestaan, javaan, chinees, bonkoro of indiaan bij…… waar ligt dat aan?

  Het antwoord is simpel: doorzettingsvermogen heb je als je iets wilt bereiken en het je lukt en dat zijn er velen onder ons en het heeft niets te maken met ras.
  Sur. heeft meerdere iconen maar deze worden niet geroemd omdat er geen aandacht aan wordt gegeven.
  Bekijk de medische wereld waarvan percentage gewijs de chinezen, hindostanen de boventoon voeren.
  Die hebben hun energie en tijd (doorzettingsvermogen) gestopt in hun studie. Is het minder een voetballer die vanaf je jeugd als voetballer te worden opgeleid? Hoeveel voetballers mislukken?
  Jij weerspiegelt jezelf aan de persoon Clarence wat je goed recht is. Maar meten is weten en ik denk zo dat je haast niets weet over hetgeen je aangeeft, anders had je geweten dat doorzetting veel meer prijzenswaardig is als je iets bereikt zonder dat je hiervoor aanleg hebt.
  Hard werken om je gezin te verzorgen (en niet roven)vereist ook doorzettingsvermogen.
  Je bent niets anders dan een ordinaire racist die zich schuilt achter de zwarte surinamer.
  Ik zal je maar niet vragen naar de betekenis van de vlag van Suriname.


  Maak melding

 20. Zou hij ontvangen worden door Desi B. dan lag heel Nederland nu op zijn kant. Maar ontvangen door crimineel Ronny B veroordeeld tot 20 jaren bij verstek is kennelijk geen nieuws. Maar je was bij je vrienden….goedzo Clarence.


  Maak melding

 21. Mr.Zuidoost,

  Een hindostaan, die dankzij zijn doorzettingsvermogen een Surinaamse staatsbedrijf tot grote hoogte heeft gebracht
  is Meneer Eddy Jharap.
  Hij is geroemd als scheidende direkteur van Staatsolie voor zijn gigantische inzet.
  Ook hij mag hij zich drager van het Groot Lint in de ere orde van de Gele Ster noemen.
  Voor hem is een borstbeeld gemaakt door de beroemde kunstenaar Erwin de Vries.

  Een andere hindostaan die zich heeft ingezet voor Suriname is Meneer George Hindorie.
  Jullie creolen roepen maar dat Suriname onafhankelijk is geworden onder die andere creool Henk Aaron, maar dankzij Meneer Hindorie. Het was zijn stem die de onafhankelijkheid van Suriname een feit heeft laten worden.

  Hou dus op met je onnozele gekakel en steek deze gegevens maar in je zak!


  Maak melding

 22. Clarence van harte gefeliciteerd.
  Je hebt het verdiend te winnen en ik vind het tof van AC Milan dat ze jou met de beker naar Suriname hebben laten afreizen.
  Het getuigt dat deze club vertrouwen heeft in jou en je waardeert als voetballer, maar ook als mens.
  De waardering die jou niet door Nederland wordt gegeven, misschien zelfs niet wordt gegund.


  Maak melding

 23. Zuidoost,

  Ik hoop dat de bosnegroide overvallers, verkrachters en moordenaars hier een voorbeeld aan nemen. Doorzettingsvermogen hebben om een bepaald doel te bereiken ondanks tegenslagen. Probeer in barre tijden te overleven op droge rijst, zout met peper.
  Persoonlijke vind ik het een geweldige prestatie van Clarence Seedorf, Ik wens hem veel geluk en succes in zij verdere loopbaan.


  Maak melding

 24. En de autochtonen lachen zich een hoedje bij het lezen van zoveel verbale moordpartijen onder elkaar. Ergens op WK las ik een onderwerp getiteld; “de vijand van de neeger is de neeger zelf”. Maar het zou ook evengoed kunnen luiden; “De onderdrukker van de Surinamer is de Surinamer zelf”


  Maak melding

 25. hahhahahaahahah en de autochtonen lachen zich en hoedje als ze een Surinamer horen roepen dat ze Nederlander zijn of SuriNed.Jeemiggggggg zeggen ze dan wist nooit dat Nederlanders ook zwarten heeft.

  En wederom wordt er iets zo unieks als voetbal(lers)aangegrepen om racistisch bezig te zijn.Aiiiii bajaaaaa als de blanke Nederlander iets verkeerds zegt over een zwarte or what so ever,staan deze zelfde mensen op hun achterste benen.Zie het artikel over de verkeersdelicten/drugsdealers en geweldmisdrijven door SURINAMERS gepleegd ineens deugen de bakra`s niet want hun zijn de braafsten van de klas(Surinamers) aiiiiiiiii bajaaaaa Surinamers ook pffffffffffffffff.


  Maak melding

 26. correctie:wist nooit dat Nederland ook zwarten heeft,Nederland heeft in de 1e plaats Blanken voortgebracht,alle andere import zijn allochtonen.
  ps:ZIJN NIET MIJN WOORDEN.


  Maak melding

 27. kijk wat met afrika is gebeurt zonder sport waren ze nergens dank zij de blanken dat ze zo veel bereikt hebben want veel mensen hadden geen toekomst wat doen ze voor een land terug niks alleen voetballen en stelen van hardt werken de surinamers


  Maak melding

 28. Prik,

  Ik ben het helemaal eens met je. Hoe vaak halen we mekaar niet onderuit. Clarence be good! Suriname (alle bevolkingsgroepen inbegrepen) is trots op je. Het ga je goed..

  God Bless


  Maak melding

 29. Het siert de mens/sportman clarence seedorf suriname te willen bezoeken met in zijn bagage de europacup1.
  Zie hoeveel blijdschap en vreugde een daad/gebaar naar de bevolking toe teweeg kan brengen.
  Alle dagelijkse ellende(veroorzaakt door een stelletje zakkenvullers), op die mooie momenten voor even vergeten.
  Hoe een succesvolle voetballer de harten kan stelen van duizenden landgenoten in switi sranang.
  En dan te bedenken dat een stelletje “intellectuelen” deze zelfde landgenoten niet met 1 daad/gebaar het volk blij kan maken, laastaan uit te penarie kunnen helpen!!
  Het land volproppen met brazilianen en chinezen die alleen de taal van geld en vernietiging kennen. Terwijl er ook potentiele en capabele surinamers in het land aanwezig zijn!!!!

  clarence mi boi. je hebt bereikt wat geen enkele (autochtone) nederlander heeft kunnen presteren….met 3 verschillende clubs de europacup 1….tot 4keer toe die cup op je cv. Geen cruijff tot van basten, nada niemand op deze aardbol of universum die, en toch zoveel liefde voor switie sranang…jongoe hulde en respect…het is je gegund door vele sranangmangs een EK te winnen, aan je kwaliteiten valt niet te twijfelen, maar een bondscoach en achter hem miljoenen andere (autochtone) coaches die jouw niet hoog hebben zitten….De pijn die werd veroorzaakt door de surinaamse vlaggen bij het ek onder 21….trap op de ziel van de nederlandse natie, foppe heeft met kwaliteit en niet met gevoelens geselecteerd…we steunen je clarence je kunt nog schitteren op het komend ek.

  odie odie mi e barie yu.


  Maak melding

 30. Voor mij is die prestaties van Seedorf groter dan kie van Heilige Johan Cruyff want die heeft alles gewonnen in zijn loopbaan.Geen enkele Nederlandse speler kan dat zeggen en toch wordt hij in Nederland niet gewaardeerd.
  Bij Orange de laatste jaren krijgt hij niet eens een oproep meer maar dat komt uit jaloezie.Dat is mijn conclusie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.