maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameQuorumspelletje blijft Surinaams parlement tarten

Quorumspelletje blijft Surinaams parlement tarten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 jul – De touwtrekkerij tussen coalitie en oppositie over het verlenen van quorum blijft het parlement parten spelen. Consensus is ver te zoeken, terwijl wetsvoorstellen en maatschappelijke problemen zich blijven opstapelen. De oppositie weet van geen wijken.

Duurzaam quorum helpen bereiken is er niet bij. Weliswaar zijn er op incidentele basis net genoeg oppositieleden de vergaderzaal. “Uit hoofde van onze verantwoordelijkheid, er zijn situatie waarbij we zeggen: even de wapens in de kast ”, zegt Kenneth Moenne van de Nationale Democratische Partij, NDP. Dat kan het geval zijn bij onder meer ziekte van meerdere coalitieleden.

Maar de verantwoordelijkheid voor quorum wordt principieel overgelaten aan de coalitie. Volgens de oppositie zal de meerderheid zich op elk willekeurig moment moeten laten gelden. Met een krappe meerderheid van zeven zetels, lukt dat niet altijd. De coalitie vindt dat alle eenenvijftig leden verantwoordelijk zijn. Volgens Moenne kan dat pas als de oppositie ook inspraak krijgt in het samenstellen van de agenda.

De coalitie zou teveel het alleenrecht claimen op het bepalen van de onderwerpen. “Op het moment dat men ons daadwerkelijk wil betrekken, is er geen quorumspook meer. We willen ook zaken op de agenda, die wij aansnijden en die maatschappelijk spelen”, aldus Moenne. Net zo lang is het gissen of de volgende vergadering wel doorgaat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES
  1. t Valt me tegen van Moenne, want als er niet vergaderd kan worden , dan blijven er inderdaad zaken liggen , maar kan er ook nergens meer over gepraat worden. Door weg te blijven kan er helemaal geen invloed worden uitgeoefend , hoe minimaal ook ,als er wel vergaderd wordt . Ik vind dit een chantage middel dat tij en ontij wordt gebruikt, en er zou iets aan gedaan moeten worden. Ik denk daarbij aan zoiets als per op tijd aanwezig zijn,bezochte en uitgezeten vergadering loon uitbetalen, ten zij er ruim van tevoren is aangegeven dat iemand op een bepaalde datum niet aanwezig kan zijn. Dit is van de bezopene wat nu gaande is en dient t landsbelang absoluut niet. Wakker worden mensen of zitten jullie daar voor eigen glorie?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES