Clarence Seedorf begint Junior League in Suriname

30

PARAMARIBO, 20 jul – Clarence Seedorf wil in oktober een Para Junior League beginnen in Suriname. De stervoetballer meldde dit tijdens een persconferentie in het Uitgaanscentrum, waar honderden op af waren gekomen. Jonge voetballers tot vijftien jaar krijgen volop kans zich te ontplooien.

Het zal niet gaan om het voetballen sec. “We willen het voetbal gebruiken om de kinderen normen en waarden te leren, het gaat in het leven om meer dan voetballen alleen”, zegt Seedorf. De league zal ruim dertig clubs tellen. Die worden de komende drie jaar alle gesponsord door Seedorfs Champions for Children Foundation. Een speciale staf zal getraind worden in het begeleiden.

Gehoopt wordt dat het bedrijfsleven gaandeweg de financiering overneemt. “De dingen die ik in Suriname wil en ga doen, moeten blijvend zijn”, aldus Seedorf. Centrum van activiteit wordt het Clarence Seedorf Stadion in Para, dat zeven jaar geleden is gebouwd. Clarence ziet zichzelf de komende jaren nog schitteren. Er zijn nog ambities zat te realiseren voor de viervoudig Champions League-winnaar.

Behalve deelname in Olympisch Oranje en briljeren op WK 2010, hebben die ambities ook te maken met het geboorteland. “Eén van mijn dromen is het Surinaamse elftal ooit op een wereldkampioenschap te zien. Ik denk dat we er kunnen komen, als ik kijk naar wat voor landen hebben gespeeld op het laatste WK, dan denk ik: wij kunnen het ook.”

Hieronder enkele foto’s van het bezoek van seedorf aan Suriname:
Seedorf in Suriname
Seedorf in Suriname
Seedorf in Suriname
Seedorf in Suriname

Meer foto’s kunt u zien op www.surinamefoto.com.


30 REACTIES

 1. Goed zo,
  Nou begint echte echte ……..
  Dank aan Clarence.
  Ik heb er nu alle vertrouwen in dat het ooit goed komt met ons nationaal Surinaams Elftal en vooral met onze jeugd.
  Go for it mr. Seedorf.

  Trafasi


  Maak melding

 2. Clarence een fijne tijd in Swiety Sranan,prachtig dat je dit wil doen,voor de jongeren die talentvol zijn,

  Mijn zegen krijg je, en hoop dat je de steun mag ontvangen, sport is een groot Lichamelijke opvoeding,en ontwikkeling dat gevraagd wordt in Sranan, dit kan Suriname meer bekendheid geven Mogen zij die de kans krijgen de touw niet kort houden maar de touw verder trekken wie weet doet SU mee met de wereldkampioenschappen.

  Akuba


  Maak melding

 3. Go for it, Clarence!!
  Ben blij dat je toch wat voor je land wil doen en in het bijzonder voor de jeugd.
  Hoop dat ’t je zal lukken.
  Good luck!!


  Maak melding

 4. OO Koning Clarenc Seedorf” moge de almachtige jou zegenen.
  Ik kon het echt niet droog houden toen ik de beelden zag op RTL 4
  Surinamers worden jullie wakker, dit is (de enige) (levende) legende die Suriname tot nu toe gekend heeft.


  Maak melding

 5. Ik vraag mij af of Seedorf ook een visum moest gaan aanvragen en aantonen hoe hij zich in suriname gaat verzorgen en als er bij aankomst hem is gezegd hoe lang hij in suriname mag blijven.
  By the way, knappe rose trui en witte broek.


  Maak melding

 6. Geachte redactie,

  Jammer dat het bewustzijnsproces binnen onze gemeenschap, zowel in Europa als in de Republiek Suriname, zo langzaam opgang komt.

  Vele succesvolle Surinamers in het buitenland, willen en kunnen ook meer voor de Surinamers in het buitenland als in de Republiek Suriname betekenen, maar het probleem is dat het ‘ondernemersinstinct’ bij velen van hen nog enorm beperkt is. Vandaar dat wij steeds achter de feiten aanlopen, ons vergapen op het succes van anderen maar onvoldoende naar onze eigen gebreken kijken.

  Vele Sranamans die wel willen ondernemen, zelfs over talenten beschikken om dat te kunnen doen, durven niet tot ‘gewaagde acties’ over te gaan, zelfs geen risico durven nemen, mede vanwege een valse trots om een zogenaamd “blauwtje” op te lopen, terwijl het soms wel de moeite waard kan zijn. Want:

  WIE NIET WAAGT, DIE NIET WINT!

  De Surinaamse media bijvoorbeeld, radio stations in Nederland als voorbeeld, die zich vergapen op al die rijke en succesvolle Surinaamse voetballers in Europa; Nederland, Italie, Barcelona, Engeland, noem maar op, ze verafgoden zelfs, maar zelf worstelen met hun eigen radiostations om het hoofd boven water te houden. Velen van hen blijken voor hun zendtijd, aangewezen te zijn als slaafje op een SALTO omroep in Amsterdam.

  Niet een die het nog aangedurft heeft, om een goed professioneel omroepplan, opgemaakt door een deskundige, gelanceerd te krijgen, om mee tegaan laten lobyen bij; noem maar op, een Clarenc Seedorf of Patrick Kluivert of een Edgar Davids.

  Dat komt omdat het amateurisme bij velen van hen, zowel hier als in de Republiek Suriname, het denken van vele van deze omroepstations, zo overwoekerd heeft, dat ze niet verder meer willen of kunnen kijken dan hun ‘kalverliefde’ (gehechtheid) voor of aan de eigen Toko.

  ‘Ondernemersgeest’ vooral is binnen deze omroepcultuur heel ver te zoeken. Omroepers die voor een microfoon verschijnen, de meest onzinnige zaken uitkraaien als te zijn ‘Items’, maar nimmer een omroeptraining hebben durven doen.

  Omroepers die er vanuit gaan dat zij bevoegt zijn over allerhande onderwerpen hun zegje te kunnen doen, zonder daar de bevoegde of nodige kennis voor in huis te hebben en derhalve niet beseffen hoe meer zij de eigen gemeenschap, hun eigen omroep en vooral het bewustzijnsproces temeer frustreren.

  Iedereen die zich maar aanmeldt lijkt eenvoudigweg bevoegd verklaard te worden, iedereen kan het waarschijnlijk en iedereen mag het, slechts volgens een enkele vereiste ‘durf’.

  En elk jaar is het weer raak: waar blijven de leden, waarom melden zich geen geldschieters aan, waar blijven de donateurs. Vervolgens wordt het: Surinamers dit, Surinamers dat, maar niet een die durf zijn hand in eigen boezem te steken. Nog erger; bij weinigen valt het amateuristische managementvoering hen op, noch binnen de organisatie, noch bij de omroepers zelf. En de luisteraars, die schikken zich voledig in hun lot; “ach, zo zijn wij, het komt wel”.

  En het gebrek aan ‘grootdenken’, blijkt elk jaar weer zijn tol te betalen, het nemen van innovatieve besluiten blijkt telkens weer uit te blijven en natuurlijk, Clarence Seedorf weet wel raad met zijn geld. En nu reeds hoor ik de geluiden in de verte op ons afkomen, waarom hij Clerence het wel kan en wij niet. Terwijl velen vergeten zijn vanuit welke armoede, bittere onderdrukking en vooral creatief denken, onze voorouders ons grootgebracht hebben.

  Jonge miljonars van Surinaamse afkomst, en geen Chineze, Javaanse of Hindustaanse Surinamers, want dat zou een reden kunnen zijn om als tegen-argument te kunnen gebruiken voor het eigen falen. Niets van dat, niets racisme, slechts kleingeestigheid, gebrek aan ‘grootdenken’.

  En wij weigeren nu nog deze jonge miljonairs tactisch te benaderen, niet met plannen opdat zij misschien slechts een miljoentje in een goedplan zouden kunnen investeren of ergens aan een goed geschreven project zouden willen meedoen, een enorm winstgevendproject bijvoorbeeld in de Republiek Suriname of in Nederland, noem maar op.

  Slechts bewondering voor hun prestaties, hbben wij voor over “onze jongens” , meer houden wij niet aan over, om vervolgens de volgende dag moeizaam aan de slag te gaan met ons kleingeestig leventje, totdat een zogenaamde ‘witte vrouw’ met haar ondernemendegeest, het nut er wel van inziet om een succesvolle liefdespoging te wagen.

  Maar ook dan zijn wij geneigt deze jonge miljonars daarvoor kwalijk te nemen of op aan te spreken, maar beslist willen wij het zeker niet hebben over ons gebrek, aan ‘goed ondernemersschap’. Daar zijn velen er kennelijk

  nog niet klaar voor.


  Maak melding

 7. Ai boi ,wat een trots gevoel kreeg ik om Seedorf zo te zien in Su met die beker en suriname zo positief naar buiten te brengen wat een respect dwingt hij af van me,ik ben sprakeloos,hopelijk nemen de andere surinamers voetballers zijn voorbeeld ook over,want hoe dan ook ze zijn en zullen altijd surinamers blijven.

  Sweath


  Maak melding

 8. Clarence Seedorf is als Commandeur sinds gisteren “His Excellency/el Presidente”.

  Zolang als ik hier terug ben en dat is sedert 11 oktober 1975, was ik zoekende naar landgenoten, die met met mij samen met hun neuzen in één richting gericht iets groots voor dit land zouden willen ondernemen. Nu is dat moment definitief aangebroken. Het is heel wat anders als pure auto-techniek, maar ik ga ervoor!


  Maak melding

 9. Heer Buitenman,
  Ik heb uw reaktie gelezen en ben het voor een heel groot deel met u eens. Maar wat mij tegen de borst stuit is dat vanuit suriname zelf een heel afwachtende houding heerst. Ik heb op radio 10 de uitzending beluisterd omtrent de aanwezigheid in van Clarence Seedorf in suriname. Het was wel schaamteloos dat een geïnterviewde journalist heel gemakkelijk stelt dat andere succesvolle voetballers met een surinaams achtergrond uit europa ook een eigen stadion in suriname moeten bouwen zodat de fifa tzt een jeugdwereldtournooi aan suriname toekent. Ik heb in bedoelde interview de eigen bijdrage van suriname gemist. Is het niet zo dat er een druk wordt gelegd op financieel succesvolle surinamers om suriname vooruit te helpen, terwijl men in suriname zelf enorm aan het verkwisten is? Hebben de succesvolle surinamers die niet in suriname zijn geboren en opgevoed een VERPLICHTING aan suriname? Als je het aan mij vraagt dat is mijn antwoord NJET. NON, NO en NEEN. In suriname rekent men de surneds heden ten dage nog steeds af op het gedrag van de surinamers die in de jaren 60/70 hun vakantie vierden in suriname. Men heeft in suriname nog steeds niet in de gaten dat het overgrote deel van de surneds zich normaal gedragen als tijdens hun verblijf aldaar. Een ding is zeker en dat is de bedelmentaliteit van de ingezetenen niet verminderd is maar juist is toegenomen. En dat sommige ingezetenen de vakantiegangers nog steeds willen verafgoden zolang het maar wat geld en goederen oplevert.


  Maak melding

 10. Clarence Seedorf;Is Pure,GEEN WOORDEN MAAR DADEN.
  Stanley Menzo is ook sinds jaar en dag bezig met de jeugd in Suriname.
  Petje af voor Seedorf,wat een Dynamische volksjongen,GA ER VOOR CLARENCE,laat weten op Waterkant,als je onze steun nodig hebt(donatie`s),ik ben de eerste die donateur wordt,cross my heart.

  Ik terk hierbij mijn woorden terug,dat je Marco La Bast,bedelde om terug te komen bij Oranje,sorryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 1000.0000 x


  Maak melding

 11. Seedorf heeft niet alleen een sportieve prestatie neergezet maar de surinaamse identiteit ook nog volop de juiste glans gegeven. Ik hoop dat de andere succesvolle suri’s zijn voorbeeld volgen.


  Maak melding

 12. Seedorf,geweldig jongen,jij bent tenminste een man met een duidelijke en een vooruitstrevende visie.Ik weet zeker dat je onze jeugdige voetballers in Sranang tot grote hoogten kunt brengen.Leer dat stelletje sufferds in het Nationaal Assemblee wat ECHTE overgave,inzet en visie betekend voor de sport in het land en wereldwijd!!Ik zie er reikhalzend naar uit naar de dag waarin Suriname tijdens de WK in bijvoorbeeld de poul Brazilie,Engeland,Nederland word geselekteerd!!En dan nog winnen zou al helemaal te gek zijn!

  Maar zelfs al zouden we niet winnen in een geselekteerde groep op een WK,het zou al een hele prestatie zijn als we er ook ECHT komen!

  Hulde aan Seedorf…..


  Maak melding

 13. Voor deze Seedorf zijn er geen woorden meer, zo’n grote ster die zo lief is voor Suriname.Hij is waard voor een grote stand beeld in Suri, net zo hoog als de vrijheidsbeeld van NY.


  Maak melding

 14. Beste Prik,

  Niemand is in principe verplicht zijn of haar bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Republiek Suriname. Een ieder is daar geheel vrij in. Ik ga ervan uit dat deze keuze van Clarence Seedorf ook een vrije keuze is, doch geheel omgeven door de waarachtige liefde die hij voelt voor zijn geboorte land Suriname. Slechts wanneer dat gevoel je beheerst, denk ik dat je ook tot zulke beslissingen kan komen, want miljoenen eraan verdienen is naar mijn idee niet de drijfssfeer van deze Clarence Seedorf.

  Je stelt dat het schaamteloos was dat een geïnterviewde journalist heel gemakkelijk stelt dat andere succesvolle voetballers met een surinaams achtergrond uit europa, ook een eigen stadion in Suriname moeten bouwen zodat de FIFA tzt een jeugdwereldtournooi aan suriname toekent.

  Nou, opzicht geen slecht idee, maar zo werkt ‘bewustwording’ nou eenmaal. De eerste idee hoeft niet altijd en voor iedereen, de beste te zijn, maar het geeft wel aan dat er over het onderwerp gedacht wordt, hoe krom of hoe scheef de eerste reacties ook lijken. Maar eens zal er een begin gemaakt moeten worden, er over gedacht moeten worden hoe de onderste uit de kan te halen. En uit ervaring weet ik dat juist vanwege onvoldoende bewustzijn, wij in het verleden heel veel hebben laten liggen, waardoor anderen ons voorgegaan zijn. Nogmaals, ergens zal het moeten beginnen.

  Want hoe vaak staan wij niet in het leven te ‘spieken’ naar wat anderen met hun helden doen, alvorens wij gaan beseffen dat ook wij helden hebben. Maar veelal moet eerst de witteman er gewag van maken en pas dan gaan wij erachter aan lopen, wat men noemt ‘mentale slavernij’.

  Misschien weet jij dat niet, maar in 1988 was het Desire Bouterse die ondanks enorme druk van de toenmalige oppositie, voet bij stuk hield dat Anthony Nesty naar de Olympische spelen in Seoel moest. En je mag het navragen ook. Zelfs ondanks dat de tijden van Nesty in Suriname bekend werden gemaakt en dat hij kans liep om met deze tijden brons te halen, bleef het verzet toenemen. En geloof mij maar dat wanneer ik het heb over ‘verzet’, ik beslis niet bedoel ‘verzetje’, maar het enge soort van …….’dat zijn vliegtuig desnoods met hem en allen neerstort boven de rivier’. Zo ziekelijk ging het bij de toenmalige oppositie van de oude politieke partijen aan toe om de kandidatuur van Nesty tegen te houden. Het was echt te gek voor woorden, schaamteloos, zelfs psychopathisch mag je dat beslist wel noemen. Geloof mij maar. En tot teleurstelling van de zelfde oppositie en ieders verbazing zelfs, won Anthony Conrad Nesty voor het eerst in de geschiedenis van de Republiek Suriname, goud op een Olympische Spelen. Suriname was op zij kop!!!!!

  Maar waar het omgaat is, dat wanneer onze eigen mensen met ideeen komen, dan lijkt het, neen , dan blijkt dat het vaak genoeg ook onze eigen mensen te zijn, die het eerste neigen te roepen ‘dat het toch niet zal lukken’. Totdat je ‘boer Gerrit’ uit een achterwijk op een Nederlandse boerderij vraag of hij je idee voor je wil verkopen. Dan schijnt het wel te willen werken, want pas dan schijnt een ieder oor naar te hebben, ‘mentale slavernij’. En je mag roepen wat je wilt maar:

  ONDER LEIDING VAN DESIRE DELANO BOUTERSE IS VOORAL WAT BETREFT DE EIGENWAARDE VAN DE SRANAMAN, HET BEKROMPEN BEELD VAN DE SURINAAMSE POLITIEK EN HAAR INWONERS RADICAAL VERANDERD GEWORDEN IN ‘GELOOF IN EIGEN KUNNEN’.

  WEST-SURINAME GRENSDE SINDSDIEN NIET MEER AAN DE TUMAKHUMAKGEBERGTE MAAR NU AAN BRAZILIE. TROUWENS, HOE ZIJN WIJ TOT O.A. DE REPUBLIEK CHINA, TAIWAN, INDIA EN JAPAN GEKOMEN. WIJ HOORDEN OVER ZE, MAAR MOCHTEN NIET ZELFSTANDIG ZAKEN MET HEN DOEN, NU WEL.

  Maar laten wij niet te ver afdwalen, maar je merkt wel, dat veel hierover te zeggen valt.
  Ook m.b.t. de wijze hoe Sranamans uit Nederland zich proberen te gedragen in Su. Jij misschien niet, maar onbewust en vaak genoeg staan wij ONVOLDOENDE BIJ STIL, hoe regelmatig wij onze credit aldaar verspelen, juist vanwege de arrogantie die wij hier in Nederland overgenomen hebben vanuit een Westerse samenleving, om die in Su te gaan demonstreren bij onze eigen mensen daar.

  Vele Surinamers uit Nederland, hebben veel van wat nu verkeer is in onze relatie met onze broeders en zuster in Suriname, ook mede in de hand gewerkt, vanwege een vals superioriteitsgevoel, die zij, nogmaals, bewust of onbewust, van de Westerse cultuur hebben overgenomen om daar in Suriname de succesvolle, geslaagde Sranaman uit te gaan hangen met hun ‘Dappermarkt pata’ en ‘Maandagsmarkt krinspuru’, en mi e taygi yu; hoe schijn bedriegt?!!

  Maar een stads-creool of stads-javaan of stads-hindustaan, beter dan die op de plantage? Zijn wij beter dan een Marron diep in het binnenland van Suriname? Is een Javaanse- of Hindustaanse of noem maar op Surinamer, minder dan een Creoolse en/of omgekeerd? NEEN, het is wat je in je hoofd hebt of ‘in je hoofd hebt laten planten’.

  Maar vaak genoeg gedragen wij ons alszodanig; vals, arrogant en als ‘plastiek’, een klein vuurtje en weg zijn wij. Vraagt dat maar aan die mevrouw wonende op Elisabethshof bijvoorbeeld.

  En hoezo ‘bedelmentaliteit’, dat sommige ingezetenen de vakantiegangers nog steeds willen verafgoden zolang het maar wat geld en goederen oplevert? Wie met honing strooit roept ook de bijen bij hun naam.

  Maar realiseer je dit, dat de Republiek Suriname als ONTWIKKELINGSLAND, een Zuid-Amerikaans land is en Nederland als ONTWIKKELDLAND tot de EEG behoord. Vergeet derhalve nooit je bril te verwisselen, wanneer je vanuit het Koninkrijk der Nederlanden, elders naar toe wilt reizen, want elk huis die heeft zijn kruis.

  Lees het boek; ‘Niet Morgen, Maar Nu’. Een wereldbestseller van de Amerikaanse schrijver Dr. Wayne W. Dayer.

  Tan bun, soso lobi.


  Maak melding

 15. Altijd maar,het pochen,dat de surinamers uit zijn op jullie euro`s,hahahahahahaha hebben jullie zoveelll dan??????Lekker makkelijk hier jullie voordoen als rijkelui`s denkende dat alleen de Surinamers in Suriname jullie lezen.Ga pochen op Kwakoe,albertkuip,Kruiskade,Milan en daar na in de straat waar je woont,hahahahahhahahaha en het liefst bij de bakra`s zelf hahahahahah wat zullen ze in een deuk liggen om jullie pochmentaliteit.
  En als je een keertje op vakantie gaat naar Suriname,ga dan op het terras zitten bij Krasnapolsky hahahahhhahaha waar de Surinamers uit Nederland zitten hahahahahaha zul je zelf ervaren hoe dom ze bezig zijn.Maar geleidelijk aan dimmen ze hahahahhaha want er zijn nu veel bakra`s op het terras dan ding mofo pieeeeeeeeeeeeeeeee.

  Seedorf laat zien hoe het moet,hij heeft miljoenen,hij draait zijn hand er nniet voor om ,om zijn geld in Suriname te besteden,GEEN WOORDEN MAAR DADEN.En opeens wordt het de Surinamers verweten dat ze de vakantiegangers verafgoden zolang het geld en goederen oplevert,waarom die opmerking vraag ik me af.Niemand hoeft Seedorf ergens om te bedelen hij geeft uit zijn hart en ik weet zeker dat hij het nooit en te nimmer voor de Surinamers hun voeten zal gooien.
  Hahahahahahhaha toen de Surinamers hier aankwamen(Nederland)deden ze niets anders dan de bakra`s verafgoden tenminste het overgrote deel(zeker 90%)en juist dat soort lui doen aan, De Pot Verwijt de Ketel.

  Als je,je familie helpt in Suriname met euro`s en goederen,doe je dat uit liefde,waarom wordt het steeds maar weer in hun gezicht gegooid dat ze bedelen??????????
  Ik weet zeker dat niet iedere Surinamer steeds maar weer op de bedeltoer gaat,voor de euro`s wat juliie zg hebben aiiiiiii bajaaaaaaaa.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.