zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomie“Deal KLM, reisagenten bedreiging Surinam Airways”

“Deal KLM, reisagenten bedreiging Surinam Airways”

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 jul – Een mogelijke nieuwe beloningsstructuur van de KLM voor reisagenten zou de SLM de das om kunnen doen. Dit zegt coalitieparlementariër Otmar Rodgers. Het zou voor de SLM onmogelijk worden nog te concurreren.

Weliswaar is nog geen overeenstemming bereikt. Volgens de het KLM-kantoor in Paramaribo wordt al langer dan twee jaar onderhandeld. Details worden voorlopig niet verstrekt. Toch vindt Rodgers het op zijn plaats nu al de alarmklok te luiden. Een eventuele overeenkomst kan “de SLM hetzelfde lot laten overkomen als de ALM en DCA (van de Antillen, red.).” Met de oppositie is al overleg gepleegd en partijen zitten min of meer op één lijn.

Gevreesd wordt vooral dat zelfs de fiscus geen zicht meer zal hebben op het geldverkeer tussen KLM en de agenten. “Ik zie al een situatie ontstaan van volkomen chaos. We vinden het nodig de KLM op te roepen om rekening te houden met het belang van de staat en het volk van Suriname en ons niet te manoeuvreren in een positie waarin wij niet horen”, aldus Rodgers.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

29 REACTIES
 1. Ha ha ha,

  jullie willen concurreren en dan als het niet uitkomt willen jullie stoppen.

  IDIOOT!!!

  SLM moet gewoon verder klaargemaakt worden en als het niet lukt, dan afserveren dat mis management.


  Maak melding
 2. Citaat Rodgers
  We vinden het nodig de KLM op te roepen om rekening te houden met het belang van de staat en het volk van Suriname en ons niet te manoeuvreren in een positie waarin wij niet horen”, aldus Rodgers.

  Hier was in de beginfase voor gewaarschuwd en wordt bewaarheid. Maar Rodgers moet nu niet opkomen voor het volk want hij heeft altijd de SLM (lees de Staat Suriname) haar wensen behartigd en ingewilligd. Maar nu wilt hij ineens opkomen voor het volk.
  KLM ik zou doorzetten waardoor Suriname de markt kan opengooien.
  De reisbranche kan nu onderling concurreren


  Maak melding
 3. En wat als de SLM vervolgens de beloningsstructuur van de KLM zou copieren?
  En vooral versneld saneringsmaatregelen doorvoeren. Met lagere lonen in Suriname (grond- en kantoorpersoneel etc.)zou de SLM toch goedkoper kunnen zijn, of zie ik iets over het hoofd?


  Maak melding
 4. Het zou een beetje raar zijn als zelfs de fiscus geen zicht meer zou hebben op het geldverkeer tussen klm en de reisagenten. Ik neem aan dat de klm en de reisagenten waarmee klm in zee gaat bonafide organisaties zijn,dus met een degelijke administratie. Uit de administratie moet de o.a. de fiscus het geldverkeer kunnen volgen.
  Mr. Rodgers ik weet niet wat het probleem is. Misschien kunt u een beetje duidelijker zijn, door uw onduidelijkheid schept volgens mij zelf een complete chaos.


  Maak melding
 5. De Surinaamse politici willen nog steeds niet inzien dat zij de hoofd schuldige zijn in deze hele kwestie.
  Rodgers schreeuwt moord en brand, maar wat houdt deze deal tussen de KLM en de reisagenten in ? ‘Details worden voorlopig niet verstrekt’, maar kennelijk weten Rodgers en de SPA deze al anders zouden ze er geen punt van maken.
  Anyway, de SLM moet ophouden om kunstmatig in leven te blijven wanneer de marktomstandigheden anders zijn. En dit laatste zal zeker in het belang van de klanten c.q. passagiers zijn.


  Maak melding
 6. Ja me neer Roy Rogers , je hoort nu te zijn waartoe je behoort. SLM moet dan ook maar gaan bezuinigen. Reeds jaar en dag word er geroepen om te bezuinipen. En heus , Roy Rogers,…………….

  De SLM is beter af zonder jou en je kompaan Jessrun de overloper. Komende verkiezing mag jij je buik groen eten op Grun Djarie. Het is dat je het nu al weet. Met al je buitenlandse leningen en toelatingen van chinezen. Alsof jou volk het werk niet kan klaren.

  Groeten aan Ronald,
  Vriendelijke groeten,……


  Maak melding
 7. Waarom zou Suriname zaken moeten doen met de KlM?Jongoe stuur ze lekken naar terug naar Amsterdam de uitbuiters hoofstad terug.Air India gaat 33 DC 10 en 60 747 300 verkopen regel die torie met die Indiers.Jullie kunnen ook zaken doen met Lufhansa .Waneer krijg Suriname onafhankelijkheid ?


  Maak melding
 8. Rodgers is een paniek schpper. En er staat alleen maar lucht in het artikel. Wa is de inhoud van de overeenkomst? Waarop is het gebaseerd? Volgens mij wil Rodgers alleen maar onrust stoken. Wat hebben we aan dergelijke politici? Weinig lijkt mij!


  Maak melding
 9. Mensen Mensen, waar praat Hr.Rogers over.
  Zij hebben geen ballen verstand van Luchtvaart.Zie hoe de Luchtvaart wereld verandert, Hr.Rogers en zijn Su/SLM lopen jaren achter, ze moeten nu een keertje Know How binnen halen, mensen die verstand hebben van Luchtvaart. Hr. Rogers ga maar gauw met Pensioen. Laat de jongeren het nu doen.
  SLM zoek maar heel snel naar een goede partner in de Regio en ga samen werken.


  Maak melding
 10. Altijd KLM,KLM, zijn er geen andere. SLM moet zijn mond houden, het volk plunderen kunnen ze. Bakras weten niet wat handelen is, maar plunderen wel. India gaf Afhanistan 4 van die grootste vliegtuigen gratis. India heeft veel meer te bieden!


  Maak melding
 11. Beste reisagenten van Suriname.
  De KLM houdt zich aan geen enkele deal. We zijn deskundig in het sluiten van wurg contracten. Zodra de KLM zijn positie op de Paramaribo markt heeft veilig gesteld worden alle deals overbodig en naar de prullenbak verwezen. We vegen dan weer de vloer aan met jullie. Dan kunnen we weer de prijzen lekker verhogen, want dan is alle concurrentie weggevaagd. We waren al van plan de vergoeding af te schaffen, maar dat is niet gelukt. Nu proberen we het via een omweg; we gaan jullie eerst lekker maken om daarna je nek om te draaien. We doen het al jaren zo in Nederland. Die sukkels hier zijn onze slaven.

  Wij van AirFrance, KLM en Martinair gaan de SLM uitschakelen als een gloeilamp! Dat beloven we jullie.


  Maak melding
 12. de slm heeft een andere directie nodig, die niet zijn zakken vult en aandelen uitgeeft en met het opgehaalde geld een nieuwe boeing 787 koopt…de passagiers kunnen de aandelen zelf kopen. gevolg lagere brandstof kosten en groot volume vervoer, want dat is suriname-nederland. iedereen blij…en lagere vliegtarieven… dure economen zijn niet nodig, wel verstandig denkend surinamers en surneds….


  Maak melding
 13. Dit is je reinste vorm van neo-kolonialisme. Vindt je het gek dat mensen in dit land om pure lijfsbehoud hun heil zoeken in allerlei onoirbare praktijken?
  Er zijn voorbeelden te over, “mensen in dit land willen er keihard tegen aan, maar op die manier is het vechten tegen de bierkaai”. Gewoon sluiten die opensky, ander is het sooner or late “einde oefening/ik ga naar huis voor onze nationale trots”.


  Maak melding
 14. Competitewedstrijd tussen regerend kampioen Robinhood tegen het pas gepromoveerde jai-hind in de jaren 60/70.
  Robinhood deed het rustig aan. Maakte zich niet druk toen het in de eerste helft met 0-1 achterkwam. Halverwege de 2e helft stond het nog 1-0 voor Jai-hind. Ook toen maakte Binhood zich niet druk. In de laatste kwartier verhoogde Binhood het tempo en dacht die hindostanen te overrompelen. Toen het niet lukte in de laatste 5 minuten ging binhood paniekvoetbal spelen. Lange ballen voor de het doel van Jai-hind. Op het nippertje werd het nog 1-1. Resultaat één verliespunt voor Robinhood.
  Moraal van dit verhaal:
  De arrogante reiswereld in suriname is eindelijk in paniek geraakt en heerschap otmar rogers begint nu langzaam te ervaren dat zijn privileges bij de slm op de tocht komt te staan en begint nu moord en brand te schreeuwen, zogenaamd in het belang van de betalende reizigers.


  Maak melding
 15. als deze surinaamse uitbuiters die nu aan de macht zijn eens opkrassen en echte mensen op de stoel laten plaats nemen die in het belang van suriname en haar volk gaan zitten werken dan kunnen deze problemen naar de prullemand verwezen worden, heren wat dachten jullie erover om de vliegtickets eens redelijk te maken, ik ken mensen die jaren moeten sparen om eindelijk met hun gezin eens weer hun geboorte land te kunnen bezoeken en what about de regeling van de precident van ons gelieft land,’als oude mensen met hun aow of wie dan ook een beetje langer in hun geboorte land willen vertoefen dan moeten deze mensen 33% van hun inkomen aan de staat betalen terwijl ze al belasting hier in nederland betaald hebben foei mr veniciaan dat is geen land besturen dat is diefstal uitbuiting net als de blanken jou grootte vrienden waar je het beleid vandaan krijg, a keti no kotie ete met deze loopjongen van de hollanders, en rogers ben je bang dat je niet meer zo kan zuipen als de laatste keer in nederland in stichting wie ma sanga waar je telkens stom dronken vandaan kwam, eens komt er een einde, gr


  Maak melding
 16. Beste mensen,

  Mijn vriendin werkt bij de KLM. Als jullie eens gaan duiken in de geschiedenis tussen de SLM en de KLM zullen heel veel van jullie anders peipen.
  Daarnaast ook wat er nu op de vliegmarkt gebeurd.

  Momenteel doet de Ned. luchtvaartmaatschappij het niet zo goed in Europa en zoekt zijn vlucht elders waar mensen bereid zijn neer te tellen. Ga maar eens na hoeveel vluchten er geschrapt zijn omdat men geen winst maakt. De kleine maatschappijen worden geslikt door de Grote.

  Op een punt heeft Sur. groot gelijk: oppassen dat het niet het zelfe wordt als op de Ned. Antillen.

  Ik heb al gevlogen met SLM en gun mij mensen het allerbeste. Hopende dat de markt helemaal geopend wordt.

  Janny


  Maak melding
 17. http://www.ampaco.nl/

  Wij Suri’s hebben een hoop vliegtuig maatschapijen zien opstijgen en landen van en naar Paramaribo.Als ze allemaal waren gebleven was JAPI(Johan Adlolf Pengel International)oftewel Zanderij drukker dan Miami International Airport(USA).

  HOE KIJK JE DE KAT UIT DE BOOM???
  KIJKE KIJKE KIJE EN NIET KOPEN.


  Maak melding
 18. KLM rekening houden met de belangen de SLM???Rekening houden met de Surinaamse bevolking???SLM niet afdoende kunnen cuncureren omdat de KLM “DEALS” met andere partijen sluit???Mi Gado,die Rodgers snap nog altijd NIET dat de KLM een onderdeel is van de “westerse” neo coloniale bewind die niets anders gedaan heeft dan uitbuiten!!En daarbij heeft het “blauwe” bewind al die tijd de SLM gebruikt om massas gelden te inkasseren en de SLM zodanig in een situatie geplaatst dat zij geen kant op kunnen!!Dit is geheel en al aan de SLM zelf te wijten!!De SLM is al TIG malen gewaarschuwd voor het deserteren en verraad plegen jegens de Surinaamse bevolking!Er waren genoeg andere maatschappijen met een zeer goede naam die zaken wilden doen met de SLM.Maar nee hoor,die koppigheid om niet te willen luisteren naar de adviezen van de Surinamers en genomineerde buitenlandse cariers maakt nu dat wedereom de SLM ten einde in het stof zal bijten en op den duur vernietigd zal worden door de KLM.

  Hier even een logische wetenschap:

  De KLM is een onderdeel van de NL “westerse” mogendheden die niets anders doen dan onderdrukken en uitzuigen.

  De KLM heeft (zij het terecht) niets te maken met de belangen van de SLM en de Surinaamse bevolking,omdat de KLM een NL bedrijf is die alleen haar EIGEN belangen behartigd,dus waarom zouden ze zich druk maken om een waardeloze ineffciente buitenlandse maatschappij???

  De SLM is een organistatie die zich totaal afhankelijk heeft gemaakt van de reus KLM,dus bij het uitbreken van een totale opensky,zal de SLM meteen zonder pardon de eerste zijn die geexucuteerd zal worden!!

  Wanneer het zover zal komen,zal geen enkele Surinamer hier een traan om malen.Ze hebben ons volk verraden en verraders dien je in dit geval te bestraffen!

  Ik zie dat SLM schip graag zinken,niet in letterlijke zin natuurlijk,maar nogmaals,dit zullen ze dan mocht het ooit zover komen, geheel en al aan hunzelf te danken hebben!


  Maak melding
 19. Dr.No,
  volgens mij heb jij helemaal geen verstand van vliegtuigen.In 20010 mogen deze ouwe vliegende kerosine zuipende herrie makende doden kisten niet meer vliegen op Amerikaanse en de meeste europeese luchthavens.India is slim.Nu verkopen.

  En als je denkt dat Suriname niet onfhankelijk is ga je Suriname toch bevrijden met je blokker F16.Of moet een ander het weer voorje opknappen zodat je achteraf weer kan zeiken op waterkant.Lul toch verstandig.


  Maak melding
 20. Weer een stel surinerds hier die van alles verstand hebben en dan vraag ik me af, met al die surinerds, waarom gaat het zo slecht in suriname. Suriname moet toch zoveel deskundigheid hebben als je dit forum leest.
  Of is het dat de beste surinerds aan wal staan/


  Maak melding
 21. NR. 14 en 23 en nog vele anderen, jullie hebben groot GELIJK.
  Ik sta achter mijn volk en hoop het beste voor hun.

  Mijn neefje moest op 21-07-2207 vertrekken vanuit Zanderij. Maar KLM mocht als eerste de lucht in en SLM pas om 10:00 uur s’avond. Waarom weet ik het ook niet.
  Is KLM soms beter dan anderen???

  Janny


  Maak melding
 22. Ti din gogo tikie faja, dan is het land en volk.
  Maar ti din di corumpeer + malverzatser dan na wan njang patu.(mikie e mikie lafu e lafu)
  De vraag is alleen maar: Hoe kom jij van schurken af.
  Vraag aan de Politie !!!!


  Maak melding
 23. tja suriname heeft veel foefoeroe mangs maar mensen hier slm is een surinaams bedrijf en die moeten kosten wat kost beschermen.
  1 eerst alle koparie’s doden
  2 kunnen we niet meer belating gaan heffen op een buitenlands produkt
  we wworden allemaal genaaid door de bakra’s dus kom op mensen iedereen terug en investeren in suriname


  Maak melding
 24. wanneer kunnen we bij slm zelf inchecken 30 uur of 24 uur voor vertrek en retour stoel reserveren,bagage droppen.om dit gemak reis vaker met de KLM.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES