Interconnectie telecomsector Suriname binnenkort

0

PARAMARIBO, 19 jul – De interconnectie* tussen de drie aanbieders van mobiele telefoondiensten zal over niet al te lange tijd gerealiseerd zijn. Dit zegt minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Er zijn nog wat formaliteiten die de technische uitvoering in de weg staan.

Onder meer zal wetgeving ingevoerd moeten worden om de interconnectie te dekken. Van onwil bij staatsbedrijf Telesur lijkt geen sprake, in tegenstelling tot wat Digicel Suriname eerder beweerde. “Er is geen probleem tussen de twee bedrijven, beiden zijn bereid tot samenwerking”, zegt Apinsa. Digicel, één van de twee nieuwkomers, zei eerder onwil te bespeuren bij Telesur.

Volgens Digicel-directeur Ralph van Dalsen leek Telesur niet te vinden voor de interconnectie. Die wordt van belang geacht voor het aanvangen van de eigen aanbieding. Het liefst wordt cliënten zo onbeperkt mogelijk bellen gegarandeerd. Volgens Apinsa ligt het aan de drie om de wetgeving voor te bereiden. De indruk dat Telesur onwillig was wordt geweten aan een ‘communicatiestoornis’ binnen de gemeenschappelijke werkgroep.

(*) Bij interconnectie brengen operators een koppeling aan tussen hun netwerken om ervoor te zorgen dat de klanten van operator A contact kunnen onderhouden met klanten van operator B.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.