donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGrootste gevangenis Suriname ontkent TBC-uitbraak

Grootste gevangenis Suriname ontkent TBC-uitbraak

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 jul – Er is geen sprake van een uitbraak van tuberculose in de strafinrichting Santo Boma. Dit zegt inrichtingsarts Soeshiel Oemar. Weliswaar is bij twee gedetineerden een positief resultaat gemeten, maar van besmetting op grote schaal is geen sprake.

“Absoluut niet”, zegt Oemar. Mediaberichten waarin het tegendeel wordt beweerd, zouden niet op waarheid berusten. Behalve dat er tests zijn uitgevoerd onder personeel en bewoners, is vooral de keuken gescreend. “De hygiënische omstandigheden zijn niet van dien aard dat er op korte termijn drastische maatregelen nodig zijn. We hebben tijdig ingegrepen om de schade tot een minimum te beperken”, aldus Oemar.

De twee bewoners bij wie de ziekte is ontdekt, ondergaan een gerichte behandeling. Waar hun besmetting aan gelegen heeft, is niet met zekerheid te zeggen. “We houden er rekening mee dat het komt van personen die gekomen zijn van buiten de inrichting. In de toekomst zal strenger gelet moeten worden op inkomend en uitgaand personenverkeer”, aldus Oemar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

1 REACTIE
  1. Wie zegt er nou dat zijn/haar kooi stinkt?

    Ik weet wel dat de huidige hepatitis-B vaccinatie campagne bij Defensie is gekomen naar aanleiding van lessons learned bij de CPI. Ik ben niet zomaar op een blauwe maandag opgestaan om eertijds dat advies uit te brengen. Ik snap de reden van die ontkenning niet bij de CPI. Krien taki na krien libi. Het gevaar zit hem juist in het verzwijgen van zo’n dodelijke epidemie.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES