zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBij Suriname’s grootste werkgever geen sigaretje

Bij Suriname’s grootste werkgever geen sigaretje

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 jul – Een sigaretje opsteken mag niet meer in werkruimtes van de overheid. Dit stellen drie ministers die samen de strijd aanbinden tegen het roken op de werkvloer. Geen openbare dienstverlener zal worden ontzien. Roken bij de overheid mag niet meer.

En als het even kan, ook bij het particuliere bedrijfsleven niet. Als Suriname’s grootste werkgever wordt alvast het goede voorbeeld gegeven. In een protocol beloven de ministers van Arbeid, Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken maatregelen te treffen tegen één van de grootste ziektekiemen. “Nu geven we jaarlijks zo’n anderhalf miljoen euro uit aan het behandelen van de gevolgen van roken”, zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid.

Het is meer dan Suriname zich kan permitteren. “Op dit moment hebben wij negentien patiënten naar Columbia gestuurd voor een ingreep. Het grootste deel ligt er vanwege de gevolgen van het roken, door henzelf of door anderen. We kunnen niet zo door blijven gaan, zonder maatregelen tegen het consumeren van een genotsmiddel”, aldus Waterberg. Gehoopt wordt zowel ambtenaren als de cliëntele te beschermen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

10 REACTIES
 1. Beste moimisi,
  De werktijd van de ambtenaar blijft in theorie hetzelfde als voorheen. Roken doe je in principe in je eigen tijd. Goed iniatief van de overheid, hou het strak.


  Maak melding
 2. Beste meneer waterberg….

  Eindelijk iets positiefs..

  Het zou beter zijn ook,als u,, jullie lijders alle ambtenaren zouden verbieden de eerst komende vijfjaren niet te mogen reizen naar het binnen of buitenland..

  Dat zou de staat suri.als het volk van suri. minstens een paar miljoen euro besparen wat zeer nuttig zou gebruikt kunnen worden om alle overheids gebouwen opteknappen en fatsoenlijk interichten..

  Het is maar een voorbeeld..

  In het binnenland zijn zoveel basjas en ambtenaren als wel in het buitenland..

  Laat die mensen zelf ook wat doen…

  Laat al die snoep reizen een vijftal jaren rusten en zie hoe het land ontwikkeld wordt met dat geld..


  Maak melding
 3. en trouwens, alcohol is wel gezond, denk maar aan bier voor bloedvaten. wijn voor hart.en jenever voor hart en bloedvaten maar alles met mate natuurlijk.


  Maak melding
 4. ben benieuwd of ook sancties komen voor overtreders en wie dit in de gaten gaat houden.
  what about roken in de assemblee. 2/3 van de parlementsleden heeft het verstand van een mier en zullen hier niks van begrijpen.
  het is een illusie dat mensen hierdoor minder gaan roken, je vrijwaart hiermee alleen de niet-roker van rotsooi van de roker.
  voor de die-hard rokers zullen er dus rookruimtes moeten komen anders blijven ze de regels overtreden of zeggen ze “ee me go smoko
  eve yere”en komen pas na ruim 30 min weer binnen. zijn deze kosten ook berekend??


  Maak melding
 5. sigaretje ? sigaretje ? Kankerstok is de enige rechtdoende benaming voor deze troep.
  En Harry, zoals jij aankaart dat ze voor een smoko 30 minuten wegblijven zegt genoegover deze gasten, want voor elke wissewasje staan ze buiten de vergaderzaal. Niemand is verplicht een rookpaueze in te stellen, dus als iemand zonodig moet dan moeten ze in de plaspauze hun nicotine behoefte aanvullen. Maar ja de bakba winkrie mentaliteiet heeft de overhand , dus……….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES