vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameSuriname werkt aan vreemdelingenbeleid op maat

Suriname werkt aan vreemdelingenbeleid op maat

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIO, 18 jul – Het nieuwe vreemdelingenbeleid zal gericht zijn op uiteenlopende categorieën buitenlanders. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. In tegenstelling tot nu zullen verscheidene categorieën worden aangehouden. Het effect moet meerdere richtingen uit.

Het overheidswerk moet er minder bureaucratischer van worden. Bovenal zullen vreemdelingen beter uitzicht hebben op de wegen die bewandeld moeten worden voor verblijf in Suriname. “We gaan voor een ieder een op maat gesneden beleid maken”, zei Santokhi in het parlement. Onder meer buitenlanders van Surinaamse afkomst, met name uit Nederland, komen in een aparte categorie.

Aanvraagprocedures zullen vereenvoudigd worden en de wachttijd aanmerkelijk verkort. “Nederlanders van Surinaamse origine verdienen dat. Het zijn onze mensen die terug willen, soms een paar jaar blijven. We moeten ze anders behandelen”, aldus Santokhi. De contouren van de nieuwe aanpak moeten voor eind dit jaar reeds zichtbaar zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

28 REACTIES
 1. Met de corruptelingen..mi-boi..een ieder in Front kan zich bezig houden met visa verstrekking.(als hij/zij maar wil)
  Dan hoe kan het op maat zijn of worden gebracht(vreemdelingenbeleid).

  Wan man potie so a tra man boro so.(soso bru-ja)Poer broekoe weer broekoe
  Pagla story !!!!!


  Maak melding

 2. Is nog niet goed genoeg heer Santokhi.

  We zijn Surinaamse Nederlanders.We zijn in Suriname geboren. Dus wil ik ook als zodanig behandeld worden. Dus geen visum.

  En liefst ook een Surinaamse paspoort. Dus dubbele nationaliteit. Als de turken. Dan wordt je ook voor vol aangezien.

  Dan kan je ook makkelijker een paar jaar in Suriname werken zonder je Nederlandse paspoort na ongeveer twe jaar te moeten inleveren

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 3. Meneer Santhokhi wat gaat u doen om de criminaliteit op zanderij.Dat adressen die op koffers staan waar de vakantieganger aan het logeren is.En zo door de criminelen op het logeer adres te laten overvallen.Vindt u niet dat de doodstraf in uw periode ingevoed moet worden? Surinaamse Nederlanders zijn bang om terug te komen wegens het gebrek aan veiligheid
  en ook dat ze belazerd worden door eigen familie leden.Als een bedrijf vanuit Ned.Daar wordt opgezet,tijdens afwezigheid van de opzetter de hele bedrijf leeg geroofd door eigen ondankbare fam.Moet er geen regels komen bij de Sur.KVK? Ik wou een Garnalen farm opzetten via een netwerk uit Bangladesh ,probeerde een vergunning aan te vragen bij de visserijdienst,werd gelijk afgewezen omdat ik een ned.Zou zijn.Ik heb mijn spullen ingepakt en zij fock Suriname.


  Maak melding

 4. Beste Hr Santokhi,

  U moet de surineds de kans geven om zonder aanschijns des persoons te kunnen werken in Surinen als de surineds dat willen.
  De billen van de bakra´s moet maar verbranden. Indien er hier geen werk is, dan mogen surineds op ieder moment kunnen vertrekken om gedetacheerd te worden voor 1 periode in Surinen.

  Het zal het bedrijfsleven in Surinen ten goede komen. Echt waar. Zeker na 5jaar zult u dat kunnen zien. Ook kunnen surineds de regering op hoogste nivo adviseren omtrent buitenlandse investering zoals de misvergunning en uitverkoop van de Goudvelden aan Cambior Ltd.
  Nu opererende onder de naam van IAM-Gold Ltd.

  Misvergunning omtrent het te werk stellen van eigen surinese werknemers bij deze exploratie-vergunning. Totallos vergunning verleend door de vorige regering van Front, waartoe ook uw VHP achterban toendertijd van deel uitmaakte.

  Dubbele nationaliteit is heus geen luxe , omdat uw politieapparaat thans voldoende ontwikkeld is. Alhoewel de straffen nog véél te licht zijn voor roofmoordenaars.
  Laatstelijk zomaar een roof met moord afgesloten op Domburg , herinnert u zich dat nog??? Geld weg, goud weg , en de bewoonster verkracht en vermoord ???

  Vriendelijke vakantie was dat , want toendertijd was ik daar met vak..
  Vriendelijke groeten,…….


  Maak melding

 5. Goed zo, mooi gebaar. Zien is geloven! Tot op dit moment hebben zelfs Chinesen, Brasileiros en Haitianen hier meer te vertellen dan hier geborenen.
  Als al die mensen die in den vreemde om voornamelijk financiele redenen hun heil hebben gezocht, hier waren gebleven was de ramp niet te overzien. Nu willen die mensen hoegenaamd hun bijdrage komen leveren en ontvangen daarvoor een hoop gedonder bij de dienst voor “vreemdelingen”.


  Maak melding

 6. J&P: verzeker het Surinaamse volk voor stabiliteit van het deviezenstroom van circa EURO 240,000,000,=(twee honderd en veertig miljoen). Het enige wat daarvoor gtedaan moet worden is betere faciliteiten scheppen voor de SuriNeds. Maak de Toescheidingsovereenkomst overbodig door positief te denken. De TO was toen een uitvinding. Thans moet iets nieuws bedacht worden. Aanpassing Vw kan de oplossing zijn.
  Men kan bijvoorbeeld de Indiase NRI-wet raadplegen. Laat de CBvS direkteur zich eens uitlaten waarom de groei van de Indiase BNP zo progressief is. En in de analyse betrekken wat er zal gebeuren als de deviezenstroom naar Suriname stil komt te liggen.


  Maak melding

 7. Tip één……..Santokhi schaf per heden het visum af voor alle NEDERLANDERS. Die 35 euro voor het visum dat het land misloopt is weer terug te halen met bijv. verhoging van de luchthavenbelasting. Niet nadenken, gewoon doen!!!!!


  Maak melding

 8. WE BENNE BENIEUWD!!!

  Dubbele paspoort?; niks mis mee!!!
  Kunnen wij zelf bepalen welke kant van de oceaan wij willen vertoeven. Transparante wetgeving en afspraken tussen beide landen zullen van essentieel belang zijn. Een soepeler beleid t.a.v. van de Surinaamse Nederlanders kan leiden tot terugkeer naar ons geliefd Suriname.Ik ben er van overtuigd dat Suriname in alle opzichten beter van wordt.


  Maak melding

 9. Aub geen dubbele paspoort,je bent of Suri of Nederlands,kiessssssssssss,mie boi.Als er bubbele paspoorten voor Surinamers zou komen,haahhahahahahhaah dan is het hek helemaal van de dam.Je kan niet van 2 walletjes eten.
  In Suriname ziet niemand dat je een hahahahah zg SuriNed bent,tenzij je bigi gaat spelen.Sommige Allochtonen van Surinaamse kam af,doen er alles aan om op te vallen in Suriname,ze laten op een heel gemene manier blijken dat ze,niet in Suriname wonen,dat moet je niet doen bij een Surinamer,want dan word je weggeken.De Surinamers in Suriname slapen niet en volgen dagelijks het Nederlandsjournaal ze weten naderhand ook,dat het in Nederland geen paradijs meer is en bijna iedereen struggled om eind van de maand wat euries over te houden.Maar de blakabakra`s willen doen voorkomen in Suriname dat ze het beregoed hebben pffffffffff het lijkt er op dat alleen de Blanke Nederlanders last hebben van de barre tijden .

  Dus Santokie,min.van.Buiten/binnenlandsezaken,denk er 1000000x over na voor dat jullie ooit dubbele paspoorten gaan verstrekken.

  Ik heb nooit geen last,als ik in Suriname bent,de vreemdelingendiens behandelt,mij en me vrienden/vriendinnen heel keurig,dus waar zeurt Santokie over er zijn ergere dingen waarover U zich druk moet maken,laat de Allochtoonsche Surinamers eerst gaan leren zich beter te gedragen als ze in Suriname op vakantie zijn,ze eisen het liefst dat de rodeloper voor ze uitgelegd wordt,geef me dan de Antillianen die gedragen zich in Nederland en op de Antillen als rasechte Antillianen ,ze verloochenen tenminste nooit hun afkomst en zijn gewoon ANTILLIANEN en geen ANTILNED.or what so ever.


  Maak melding

 10. Ik denk niet dat er een probleem is met het heffen van een “entry fee” bij aankomst. Ik weet dat ze dat geld hard nodig hebben. Maar de rompslomp met een visum is gewoon barbaars.


  Maak melding

 11. ik ben er helemaal mee eens dat het visum gedoe niet van deze tijd is.volgens mij gaat het daarbij alleen maar het geld. dat hele rompslomp is echt niet nodig. het zou ook een besparing zijn op de personeelskosten van het consulaat.doe niet moeilijk als het toch om het geld gaat, doe het anders. bv. Enrty fee of iets in die richting, groetjes


  Maak melding

 12. toet
  wanneer ben je voor het laatst geweest naar Suriname? Kennelijk is dat lang geleden omdat dit te merken is aan je posting. Het is jaren geleden dat je niet meer hoeft langs te lopen bij de vreemdelingendienst als je vakantie max 30 dagen duurt. Dus als je iets wilt zeggen maar geen weet van heb blijf dan stil.


  Maak melding

 13. Toet,

  Over welke Antillianen heb je het. Die Antilianen die niet werken en die ele dag op de straat hoeken staan.

  De antilianen die bv in Amsterdam de wijken onveilig maken. De Atillianen die hier geen baan kunnen krijgen omdat ze de lidwoorden niet goed kunnen gebruiken?

  De Antillianen waar onderzoek heeft uitgewezen dat ze de grootste bevolkingsgroep zijn die al zes maanden geen ziekenfonds premie hebben betaald.

  De Antilianen die de grootste groep zijn in Nederland qua werkloosheid.

  De Antiliaan die zegt ik ga je met die kettingzaag kappen?

  De Turken en Marrokanen worden in hun land voor vol aangezien met hun dubbele paspoort. Wanneer ze met pensioen gaan hoeven ze geen belasting te betalen in hun land op hun pensioen.

  In Suriname moet je 38% betalen. Los van de belasting aanslagen hier op je pensioen.

  Toet wordt wakker.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 14. Vreemdelingenbeleid op MAAT moet nog komen, die op MATEN kennen we al. Sommigen hun stukken worden tot thuis in orde gebracht’ weer anderen zijn aan de grillen van zich de Almacht wanende ambtenaren overgelaten.

  Wat zal Suriname beter ademhalen als er uberhaupt een goed beleid komt.


  Maak melding

 15. moimisi,ik ga elk jaar naar Suriname voor 6 weken a 2 maanden,dus ik weet waarover ik praat,na 30 dagen moet je idd naar de vreemdelingendienst,om je visum te verlengen,daar worden wij keurig behandeld tjjjjjjjsssssss.typisch een Surinaamse uitspraak,”als je niet weet waarover je praat blijf stil”.Je woont in Nederland neem ik aan?Maar toch heb je nog niets geleerd over de Nederlandse mentaliteit,hier mag je je mening geven,no matter als het niet klopt,hooguit wijzen de bakra`s je op je fouten ,maar ze gaan je niet monddood maken pffff.

  2 Djamoe,
  Hhahahaahahahhahahahahahahaha, en de allchtonen van Surinaamse afkomst zijn zeker de BRAAFSTE van de klas no??
  Zijn alle Antillianen dan werkloos?Kan je ,je herinneren dat,de Surinamers allemaal,volgens de bakra`s ook uitgemaakt werden voor steun-messentrekkers, pooiers,enz.er werd zelf gezongen wwij wwwillen ww.
  Antillianen hoe dan ook,VERLOOCHENEN hun afkomst niet,nog erbij ze worden nog steeds geboren als Nederlanders.
  Maar ze vertikken het om zich Nederlanders te noemen,zoals het gros van de Surinamers,ene keer zijn ze Surinamers,de andere keer SuriNeds weer een andere keer zijn ze nederlanders(vooral als ze hier geboren zijn)pffffffffff,Turken en Marokkanen met dubbele paspoort betalen wel degelijk belasting over hun pensioen(na jaren noeste arbeid in Ned.)in hun land en zullen ook nooit daarover klagen,vraag maar na bij ze,ik weet dit omdat ik ook onder hun hechte vriendschappen heb.

  Sranangmang nah ALL FOR NOTHING.


  Maak melding

 16. Inkrimping van de ambtelijke apparaat. De helft van de ambtenaren zitten. Dus is dehelft maar arbeidsproduktief. Van deze helft is dehelft aan het bellen met de ambtelijke telefoon.

  Allerlei louche zaken worden geregeld via de telfoon van de ambtelijke molen.
  Santokhi boi , doe hier iets aan.
  Kijk niet teveel naar surineds en belastingen die surineds moeten betalen, je zal het niet op kunnen maken. Ook rijk wordt je er niet van, omdat je tong telang is.

  Doe liever iets aan wat surineds aan arbeid voor Surinen kan betekenen. Denk hier serieus over na. Zelf modderen jullie maar wat aan. Het duurt nu decennia´s lang.
  Vriendelijke groeten,….


  Maak melding

 17. Toet
  Lezen is kennelijk niet je sterkste punt Ik heb aangegevendat :Het is jaren geleden dat je niet meer hoeft langs te lopen bij de vreemdelingendienst als je vakantie max 30 dagen duurt.
  Lees dus als je vakantie max. (max. betekend maximaal)30 dagen duurt.
  Ai dus je woont in Holland maar begrijpend lezen!!!!!!!!


  Maak melding

 18. Ach moismoisi ga in jouw vieze hol,blijf je langer met vacantie hiermee bedoel ik langer dan een maanden ben je verplicht je aan te melden bij de vreemdelingendienst en het is geen jaren vies dier het is kort ingegaan.

  Akuba.


  Maak melding

 19. Inkrimping van de ambtelijke apparaat. De helft van de ambtenaren zitten. Dus is dehelft maar arbeidsproduktief. Van deze helft is dehelft aan het bellen met de ambtelijke telefoon.

  Allerlei louche zaken worden geregeld via de telfoon van de ambtelijke molen.
  Santokhi boi , doe hier iets aan.
  Kijk niet teveel naar surineds en belastingen die surineds moeten betalen, je zal het niet op kunnen maken. Ook rijk wordt je er niet van, omdat je tong telang is.

  Doe liever iets aan wat surineds aan arbeid voor Surinen kan betekenen. Denk hier serieus over na. Zelf modderen jullie maar wat aan. Het duurt nu decennia´s lang.
  Vriendelijke groeten,….

  Henky


  Maak melding

 20. wij surinamers weten alles beter. als de een iets goeds probeert te doen, dan zijn er zovelen die het beter weten. commentaar op commentaar. maar zelf iets doen, ho maar. elkaar neerhalen en als het effe kan elkaar afkamen. daarom is suriname vandaag de dag zoals het is. sarie torie.


  Maak melding

 21. Toet,

  Je bent wel slecht geinformeerd over het betalen van belasting.

  Je kan bellen met de belastingdienst ,afdeling buitenland.

  Surinamers die hier hebben gewerkt en ze gaan terug naar suriname (ambtenaren) moeten belasting betalen over het hele bedrag. De mensen die voordat ze in Nederland kwamen en daar als abtenaar hebben gewerkt moeten over die jaren 38% belasting over betalen als ze terug keren naar Suriname. Dus alleen over dat gedeelte. Hierover is een misverstand ontstaan. Omdat het niet goed was uitgelegd.

  surinamers die bv geen arbeidsverleden hebben in Suri en hier altijd abtenaar zijn geweest moeten als ze met pensioen gaan hier belasting betalen. In Suriname hoeven ze daar geen extra belasting over hun pensioen te betalen.

  Mensen die Geen arbeidsverleden hebben in suriname en hier alleen in het bedrijfsleven bv hebben gewerkt moeten bij hun pensioen hier over het gehele bedrag belasting betalen. In suriname hoeven ze geen extra belasting te betalen. dit is geregeld door verdragen tussen Nederland en suriname.

  Hopelijk is dit misverstand eindelijk duidelijk.

  Turken die terug gaan naar turkije na hun pensioen moeten hier belasting betalen over het gehele bedrag. In turkije hoeven ze niets af te dragen. Dit is geregeld via verdragen tussen Nederland en Turkije.

  Toet, je Turkse vrienden zijn slecht geinformeerd.

  Voor verdere informatie over de verdragen kunnen jullie kijken op http://www.itc-leiden.nl

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 22. Hahahahahahahahahaah moimisie,volgens mij begrijp je zelf niet wat je typt.
  Ik citeer:Toet,hoelang ben je niet meer naar Suriname geweest,volgens mij is het lang geleden gezien je posting.Nou dan typ ik terug,dat ik weet waarover ik praat,aangezien ik elk jaar naar suriname gaat en idd,na 30 dagen(ai baja maw,als je vakantie langer dan 30 dagen duurt,nou nou there)je visum moet verlengen.Dus dat moimissie, begrijpender kan ik n iet lezen.
  Aiiiiiiiiiiiiii bajaaaaa jere,look who`s talking.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES