Justitie Suriname assisteert in case op Curaçao

6

PARAMARIBO, 18 jul – Justitie Suriname heeft klaarheid helpen brengen in een strafzaak rond een geldsbedrag waarvan de herkomst niet aangegeven kon worden. Dit meldt het ministerie van Justitie & Politie. Vanuit Suriname is informatie doorgegeven om de legale status van het geld te bepalen.

Het geld, negentigduizend dollar, werd bij visitatie aangetroffen. De bezitter, BW, zei bij zijn aanhouding op de Hato-luchthaven te Curaçao het geld gespaard te hebben. Dat zou zijn gelukt vanwege zijn ‘goede baan’ in Suriname. “Op basis van de justitiële samenwerking tussen Suriname en Curaçao is uit onderzoek gebleken, dat BW dit bedrag nooit kon hebben gespaard”, meldt Justitie & Politie.

BW gaat voor een jaar de gevangenis in. “Dit eerste resultaat vloeit voort uit het samenwerkingscovenant, dat tijdens het derde tripartiet overleg is ondertekend door de procureurs-generaal van Suriname, de Nederlandse Antillen en Aruba”, aldus Justitie & Politie. Het overleg heeft in maart plaatsgevonden. Er is ook afgesproken om nauwer samen te werken op het gebied van trainingen.

6 REACTIES

 1. Ach, dit zijn maar de kruimeldieven. Whatabout die heavy ones?

  Net zolang als ons soort landjes te lijden hebben onder de druk der giganten zullen mensen een poging wagen om er beter van te worden.

  Het is niet mijn idee, maar per slot van rekening was ome Piet Hein ook geen schatje om zonder handschoenen aan te pakken. Toen waren er geen rechten van mensen.


  Maak melding

 2. Nr1. Hermelijn wat weet jij, met wat zit jij je te bemoeien.
  Ik ben nooit vanuit gegaan dat jij verstandig was.
  Maar dat jij een behoorlijke domoor ben bewijst zich.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.