zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieInternet bellen vanuit Nederland naar Suriname

Internet bellen vanuit Nederland naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Nederlanders kunnen vanaf eind 2007 tegen een vast maandelijks bedrag via het internet ongelimiteerd naar een vaste telefoonaansluiting in Suriname bellen. Telesur introduceert dan het internetbellen vanuit Nederland meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd.

Als proef voor deze nieuwe dienstverlening krijgen bezoekers op het Kwakoe Festival de mogelijkheid via het internet gratis 2 minuten naar Suriname te bellen (foto). Volgens Mike Antonius, hoofd Internet & Multimedia Diensten van Telesur, past het nieuwe product bij de liberalisatie van de Telecommarkt en de concurrentiestrijd die daarmee gepaard gaat.

Telesur richt zich hiermee volgens de krant op de circa 370.000 Nederlanders van Surinaamse origine die in Nederland woonachtig zijn en regelmatig contact hebben met het geboorteland. De abonnees in Nederland krijgen hiervoor een 597-nummer.
Kwakoe promo

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. ik bel via een voip naar vast en mobiel voor 15 ct naar Su, en bellen naar vaste nummers binnen nederland, amerika en veel andere landen gratis.voor minder wil ik wel. dus ik kijk wel wat de tarieven zijn

  suleyman jawa


  Maak melding
 2. Telesur zou veel concreter moeten zijn met haar plannen voor internetbellen. Het is nu al bijna augustus en eind dit jaar wil Telesur deze dienstverlening concretiseren.
  Het zou heel handig zijn van Telesur om nu al de tarieven en andere voorwaarden bekend te maken.


  Maak melding
 3. @suleyman

  In deze open tijd zou het handig zijn als je je ervaringen deelt met je mede sranangmangs zodat we er allemaal beter van kunnen worden…..


  Maak melding
 4. Wanneer gaat telesur het voor de Surinamers in su. mogelijk maken fatsoenlijk te internetten. Enig land ter wereld waar internet een grote luxe is.

  Weer een manier om surinaamers hier geld uit de zak te kloppen.
  MIj kunnen ze met rust laten er zijn genoeg goedkope manieren om naar su te bellen.

  ingrid


  Maak melding
 5. Goed idee,
  hoeveel het je gemiddeld per min. gaat betalen bepaal je toch zelf want voor een vast bedrag per maand kan je onbeperkt naar sur bellen.
  ie sabie rekenkoendoe?
  10c/min is 1e/10min is 6e/hr, 10e voor 1 hr en 40min.
  dus voor minder dan 2 hr per maand ben je 10e kwijt als je naar sur belt met de zgn goedkope lijnen. voor een beetje service van huis uit mag m.i telesur dus 15e/maand vragen.
  anderzijds kan mi Telesur beter investeren in betere internet verbindingen in Suriname zodat je met messenger of skype helemaal gratis (incl live video) kan bellen naar sur.
  Nu komt je stem broko broko aan in sur ook al heb je goede internetverbinding in Nl


  Maak melding
 6. 597 Paramaribo,ring ring ring ring.45 seconde later (letop! het moment dat de telefoon aan de anderkant begint te rinkelen,verlies je al je beltegoed).

  Hallo hallo,(met ego en vertraging)met oome Pie,met wie heb ik de eer?Met je nichtje uit Holland Mel,Ik heb maar twee min lu l tijd.

  Ik ben zwan….toet toet toet toet(twee min zijn om)ger!!!

  Leuke familie trouwens Pie-Mel.

  Twee min gratis bellen naar Su,en ik dacht altijd dat Hollanders gierig waren.

  Oh,mijn god telesur heeft het ei van colubus gevonden.

  Beste Mike Antonius,van telesur wat een slechte marketing.Ik hoop echt dat ik ongelijk krijg.Jullie daar in Surimaribo denken dat Suri’s in Ned op het zelfde niveau sinds 1975 zijn blijven steken.

  Suri’s hier houden van duidelijkheid.In europe heb je heelveel prijsvechters zelf kpn dat zo machtig is buigt om de gunst van de consument.

  Als de voorwaarden niet aantrekkelijk zijn dan hebben jullie daar in Surimaribo het nakijken.

  Dit is een halfgare actie.En de concurent met name kpn,worden de lachende derde.

  Suri’s houden van hun land maar vooral van hun portemonnee!!!

  M vr gr

  Jhorka


  Maak melding
 7. Betse waterkaners,

  Met welke aanbieders behalve skype kan je vanuit het buiteland goedkoop naar Nederland bellen?

  Alvast mijn dank.
  Tokyo


  Maak melding
 8. Ik vraag me ook af wanneer Telesur het voor Surinamers in Suriname, mogelijk maakt dat men goedkoop kan internetten. Er moeten meer providers worden toegelaten op het ADSL netwerk van Telesur.Laten we hopen dat internetbellen van Telesur scherp zal concurreren met goedkope aanbieders.


  Maak melding
 9. Telesur zet een voipserver op in europa en gaat die doorlinken naar haar eigen ptsn servers in Suriname ..normaal zou deze service voor Suriname zijn maar aangezien Suriname een dure en niet erg veel bandbreete kan bieden aan haar klanten in Suriname wordt de grens verlegd naar Nederland en of andere goedkopere server elders in europa of mischien zelfs US want lokatie is minder belangrijk als dan wel bandbreete(snelle internet backbone verbinding)
  Telesur gaat een soort voipbuster en of instellingen aanbieden die je dan in iedere softvoipphone kan invoeren of een http:// website waar je direct jezelf en je contact in Suriname kan laten bellen..heb je trouwens wel een eigen telefoon nodig en waarschijnlijk liefst geen mobiel ivm met de hogere kosten.

  Al sinds 2 jaar gebruik ik persoonlijk voip programmas zoals http://www.webcalldirect.com of http://www.smsdiscount.com (1 cent per sms naar Suriname) enzovoorts.
  De kosten besparing is enorm want voor NL


  Maak melding
 10. Ik zou het zeer op prijs stellen als Telesur of welk Telecombedrijf dan ook zich ook gaat concenteren op SMS-diensten van en naar Suriname. Vanuit Suri is het wel mogelijk om naar NL te SMS-en maar vanuit NL antwoorden op je SMS-bericht gaat dat NIET. Vanuit NL is het niet mogelijk om naar Suri te SMS-en. Ik dacht dat NL veel verder was in dit soort diensten. Geen één Telecombedrijf of providers wil deze dienst ondersteunen of mogelijk maken om vanuit NL naar Suri te kunnen SMS/en en dat is triest voor woorden. Een ieder concentreert zich maar op internetdiensten en weinig op het SMS-en en het bellen via en GSM/toestel.

  Dus Telecombedrijven (Telesur e.a.) graag hier meer aandacht aan besteden

  Groeten
  Yakuza


  Maak melding
 11. Telesur kan zich beter concentreren op verbetering van hun diensten voor hun ingezetenen. Hun prijs-kwaliteit verhouding is belabberd. De snelheid van hun adsl verbinding laat veel te wensen over. ZIJ hoeven die techniek niet te ontwikkelen maar gewoon aanschaffen. Het is kwestie van investeren in de modernisering van hun netwerk


  Maak melding
 12. Tele Sur mag van alles hier komen uit proberen, maar eerst hun eigen nest op orde brengen.
  Een goede en betaalbare internet verbinding mogelijk maken voor het handje vol volk daar.
  Dan mogen ze hier tof spelen, maar laat ze hun eigen volk daar naar waarde schatten.
  Mensen met su dollar hebben voor handelearen geen waarde. Komen ze dan hier met alleen maar euro tekens in hun ogen en zijn er hier kondremangs die er nog serieus over nadenken om te doen.
  De hele economie van Su draait op Euros en US dollar.
  Denk je dat een aanbieder het beste met ons hier voor heeft wie dat gelooft is dom.
  Je gaat toch niet de buurkinderen te eten geven en je eigen kindere verhongeren?
  Zo simpel zie ik deze aktie van telesur.

  tang boeng


  Maak melding
 13. Ik kan me de positie van Telesur begrijpen
  In NL gebruik je bv 300 meter kabel tussen 2 flats en 500 klanten aansluiten.
  In Sr kan je met de 300 meter kabel slechts 20 klanten aansluiten en dan praten we nog niet over de rurale gebieden, waar de percelen 20 tot 6O meter breed zijn of meer
  Wat een wezenlijk verschil in kosten, En zo zijn er nog meer omgevingsfactoren

  Dat Telesur haar ogen gooit op de markt hier
  is een goed teken. Hij beperkt zich niet zijn omgeving. Het is een sr bedrijf die mogelijkheden in onze global village wil benutten,

  Dat doen de turken en marrokanen hier toch ook… of gaan we nog steeds a priori van uit dat sr bedrijen niet deugt en hebben we nog die “KM” hebie.

  Dus Telesur… Succes!!!!! en gebruik de omzet uit de nieuwe markten die je aanboort of gaat aanboren voor Suriname

  odi odi
  tentrem


  Maak melding
 14. In Turkije en Marrokko kunnen de mensen fatsoenlijk thuis internetten. En dat ze daarna de global village wil benutten moeten ze zeker doen.
  En wie wil geloven dat de omzet voor de surinaamse markt gebruikt gaat worden.
  300 meter kabel voor 20 aansluitingen dat is de situatie in suriname. Daar moet je het vooralsnog mee doen.Daar is de markt op gericht je hebt er ook minder onderhous en exploitatie kosten.En dit alles in su dollar. Maar nee dat is geen geld voor de heren. Wat telt is de buitelandse valuta en daar werk ik niet aan mee en ik hoop meerdere met mij.

  tang boeng


  Maak melding
 15. ik probeer een site te vinden waar je gratis kan bellen naar Su ik had heel even kunnen (via Freecall) bellen naar mobiel maar dat is maar 2 minuten en de verbinding is erg slecht op dit moment dus je moet telkens op leggen en opnieuw bellen je krijgt ongeveer 3 pogingen, ik wil me man spreken !!!weet iemand iets..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES