Surinaams leger alert op dreiging HIV/Aids

7

PARAMARIBO, 17 jul – Het leger is alert op de dreiging die uitgaat van HIV/Aids. Dit is dan ook de voornaamste drijfveer voor een voorlichtingscampagne onder het personeel. De realiteit wordt geen moment uit het oog verloren.

Legerpersoneel behoort tot de grotere risicogroepen. Dat is niet alleen internationaal vastgesteld, het wordt ook zo ervaren in de kampementen. “Het komt vooral doordat militairen vaak ver van hun gezin en partner moeten arbeiden, in binnen- en buitenland”, zegt Johan Lantveld, medisch coördinator van het leger. Vanwege de beroepsomstandigheden is de kans groter dat er buitenechtelijke relaties ontstaan.

Het allemaal tegengaan is moeilijk. “Je kunt je mensen het best informeren, opdat ze niet onnodig risico’s lopen”, aldus Lantveld, die de campagne leidt. Er worden kleine groepen peer educators opgeleid, die op eenvoudige wijze de basics zullen doorgeven aan zoveel mogelijk collega’s. Het wordt een continu proces. “Je moet doorgaan met voorlichting om het onveilig vrijen zoveel mogelijk te beperken.”


7 REACTIES

 1. Maar meneer Lantvelt medisch coordinator toch, is t zoooooo moeilijk voor deze mannen een paar maanden zonder sex door te komen? Uit uw woorden haal ik een propaganda onder de noemer je kan t niet stoppen of verbieden,dan maar voorlichting in de hoop dat ze er aan denken wanneer t nodig is. Wat is er gebeurd met een knoop in leggen of tussen de deur houden ?aaauuuuw , dat doet zeer! Waar t omgaat is dat ook ik begrijp dat je volwassen mannen niet kan verbieden relaties met wie en waarom dan ook aan te gaan , maar die volwassenen hebben toch zelf de verantwoordelijkheid en zorg om voorbehoedsmiddelen te gebruiken? Anno 2007 lijkt t me geen nieuws meer om je zelf te beschermen tegen soa,s. Tot nu is gebleken dat onthouding , eventueel ouderwets handwerk de meest betrouwbare voorbehoedsmiddelen zijn. En wie dan de onbedwingbare behoefte heeft aan bodycontact, die moet dan maar op dat moment toch maar en sokje aan doen. Remember : Safety First!!!


  Maak melding

 2. Wat een flauwekul bericht. Komkommertijd zeker. Zonder dat ze ver van huis gaan hebben de meeste van die kerels al een buitenechtelijke relatie.


  Maak melding

 3. Ano Treu, als je vrouw geen zin heeft in sex dan schept ze een probleem. Een serieus probleem. De man zijn zaad hoort ook opgevangen te worden in een condoom als hij vreemd gaat.Dit is veilig vrijen buiten de deur.


  Maak melding

 4. Hoe ver gaan ze van huis?.Veel wijverij is onderdeel van de surinaamse cultuur.je kan die militairen zoveel voorlichting geven maar volgens mij gaat het niet helpen. Al jaren wordt er gezegd dat het leger veel te maken heeft met HIV gevallen en toch heeft men dat niet kunnen remmen.
  Doe je best meneer lantie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.