Onderling begrip Suriname en Brazilië groeit

1

PARAMARIBO, 17 jul – De verstandhouding tussen Suriname en zuiderbuur Brazilië wordt steeds beter. Dit zegt minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken. Behalve dat dit leidt tot hechtere samenwerking, kan ook makkelijker gecommuniceerd worden over gemeenschappelijke problemen.

Grensoverschrijdende misdaad, migratie en epidemische ziektes effectiever worden aangepakt. De samenwerking is dan ook toegenomen de afgelopen jaren en de resultaten liegen er niet om. “Wij zijn vooral ingenomen met Brazilië’s steun bij de bestrijding van HIV/Aids, malaria en dengue”, zegt Kraag-Keteldijk. De samenwerking is een toonbeeld voor regionale samenwerking.

Er is dan ook alle animo om door te gaan. In dit kader wordt de komst gezien van een Braziliaanse ambtelijke delegatie. Met Surinaamse counterparts wordt onder meer gesproken over samenwerking op het gebied van luchtvaart, handel en armoedebestrijding. Ook wordt het bedrijfsleven geïnformeerd over exportvoorwaarden in Brazilië. Suriname wil vooral de export van consumptiewater opvoeren.


1 REACTIE

  1. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!! Lygia je bent grap aan het maken no?

    En hoe zit het met de verstandhouding tussen Sranansma en Garimpeiros?
    😉


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.