Nabestaanden naar Suriname voor Decemberproces

22

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 16 jul – Een deel van de nabestaanden wil naar Suriname komen voor het bijwonen van het strafproces rond de Decembermoorden. Dit meldt de Ware Tijd. Minstens vier nabestaanden willen het proces van dichtbij meemaken, waaronder een weduwe.

Het is nu alleen nog wachten op het bekend worden van de aanvangsdatum. Bij het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname heerst opluchting over de ultieme vervolging van de executies van 8 december 1982. “Nu vijfentwintig jaar later wordt de zaak eindelijk inhoudelijk in behandeling genomen”, zegt voorzitter Eddy Hoost. Ondanks de lange aanloop is er reden voor ruimer ademhalen.

Het justitieel apparaat heeft in elk geval genoeg gehad om een behoorlijk dossier op te bouwen. Hoost, zelf nabestaande, behoort niet tot de groep die er zo nodig bij moet zijn. Hij wacht liever af tot hoofdverdachte Desi Bouterse is opgepakt. “Niet dat ik bang ben dat hij mij iets gaat aandoen, want daar gaat hij duizend keer voor moeten uitkijken”, aldus Hoost.


22 REACTIES

 1. ik vind het een goed iedee kunnen ze horen wat die BEEST bouterse met hun geliefde heeft gedaan,en wat hun familie en geliefde allemaal mee hebben gemaakt voor ze door die beul en zijn drugs vrienden aan hun trieste einde zijn gekomen , een ding zeg ik bouterse kan wel groot doen maar dit gaat niet in jou koude kleren zitten het zal hem tot zijn laaste dag achtervolgen , leven ontneem je iemand niet om jou macht te vergroten .


  Maak melding

 2. De nabestaanden van deze vreselijke moordpartij wil ik hierbij zeer veel sterkte wensen tijdens het aanstaande proces. Onherroepelijk zullen oude wonden worden opengereten.
  Laat het feit dat het recht na zovele jaren kan zegevieren in ons geliefde land, hen tot steun zijn!


  Maak melding

 3. dream ,dromen,dromen.dromen is leuk desi bouta gaat never de bak in let op mijn woorden vandaag 16/07/07.wordvervolg.ik help jullie uit die grote drooooooom.


  Maak melding

 4. Wat een schijnheilige vertoning,nabestaanden gaan naar Suriname enkel allen om het proces.
  Ik vind het sneu voor ze,okay je hebt je familie op een nare wijze verloren,maar staan ze er niet bij stil,dat dit alles door te doen van de CIA en Nederland is geschied?
  Het was toen voor de Militairen pompen of verzuipen,en dit gebeurd nog steeds,zie Irak en Afganistan en niemand die daarover praat.Ik vraag me af wie de Amerikanen,Nederlanders en Engelsen gaan aanklagen elk uur van de dag worden er burgers vermoord,door deze klootzakken.
  Maar Nederland richt zijn pijlen nu op Bouterse terwijl ze zelf bloed en heel veel bloed haan hun fieters hebben kleven.

  Du pleaseeeeee ga hulp zoeken,jou reactie`s slaan nergens op,ga jij aub,die gore schurk,drugsbaron en bankrover Brunswijk arresteren.

  Wie Zonder Zonde Is,Werpe De Eerste Steen.


  Maak melding

 5. Geachte redactie,

  Wat deze nabestaanden infeite naar de Republiek Suriname drijft, is niet om getuige te zijn van een ‘Onafhankelijke Rechtsgang’ bekeken vanuit de ‘Surinaamse omstandigheden inzake de ‘algehele omstandigheden’ rond de ‘December gebeurtenissen’. Deze nabestaanden trekken vol goede moed naar de Republiek Suriname met een ‘valse Westerse superieure gedachte’, gedreven met de volle overtuiging, dat er een dusdanige rechtsgang zal plaatsvinden welke zal beantwoorden naar HUN WESTERSE VERLANGEN van wraak en rancune.

  Een ‘kruistocht’ naar wat ZIJ zien als gerechtvaardigd vanwege hun 15 omgekomenen familieleden tijdens de december gebeurtenissen in 1982, wat zou moeten resulteren in het verlichten van hun emotionele en psychische lasten, die hen reeds jaren kwelt.

  En vanwege hun enorme rancuneuse houding jegens Desire Delano Bouterse van de grootste partij van Suriname en volgens hen ‘zijn Revolutie van 1980’, met als gevolg daarvan hun enorme teleurstelling in politiek Nederland ala de emoties van Cubaanse-dissidenten versus politiek Amerika jegens Fidal Castro met als voorbeeld hun gijzeling van een Cubaans jongetje enkele jaren geleden in de VS, heeft hun wrok dusdanige proporties aangenomen, dat zij nu hun laatste hoop gevestig hebben op de grootste Ambassade van Europa in Zuid-Amerika, die van het Koninkrijk der Nederlanden in de Republiek Suriname.

  Deze zogenaamse nabestanden, infeite Surinaamse dissidenten, willen slechts met een doel het politiekproces in Republiek Suriname volgen namelijk: “getuige zijn van het politiek definitief uitschakelen – levend of dood – van de Leider van grote delen het Surinaams Volk en; “wij dissidenten zullen U Nederland, ons gehele leven daarvoor zeer veel dankbaarheid betuigen, dat beloven wij U”. zo ziekelijk gefrusteerd als ze zijn geworden.

  Maar waar deze dissidenten zich op verkijken is dat de Republiek Suriname een Onafhankelijk land is en dat niet elke Rechterlijke Macht in de Derde Wereld, in staat is om zich een geregisseerde uitspraak vanuit het buitenland te laten opleggen.

  En natuurlijk kan ik mij de belangstelling, het enthousiasme en de enge gevoelens van deze dissidenten best voorstellen, terwijl jaren eraan gewerkt is om dit zogenaamde onafhankelijk Surinaams orgaan de Rechterlijke Macht van Suriname, te manipuleren, door deze te laten monopoliseren door Nederland trouwste bondgenoot de VHP. Daardoor is, wat binnen de Surinaamse Democratie als een gerespekteerd onafhankelijk instituut had moeten functioneren, vervallen tot een verlengdstuk van de politiek (VHP), waarbij politiek-koehandel tussen de VHP intellenstia en het Wetenschappelijkbureau van de NPS, zorg voor gedragen heeft, dat dit instituut zich slechts heeft weten te ontwikkelen tot een institutoneel-karikatuur binnen de Surinaamse Democratie.

  Omtrent drugsgerelateerde personen die momenteel verbonden zijn aan dit instituut, zullen wij hierbij buiten beschuwing laten.
  Maar dat ‘racisme en apartheid’ een hoofdrol gespeeld hebben en nu nog, met de intenties om dit instituut in te zetten als verlengstuk van de politiek bij het plegen corruptieve handelingen (Witteboord-criminaliteit) en tevens als ‘lange arm’ van het kolonialisme, is menig Surinaamse nationalist, een doorn in het oog.

  Derhalve zijn wij van menig dat politiek organisaties als de VHP met een ‘racisme als basisprincipe en apartheid als ideologie’, ook in de Republiek Suriname verboden behoren te worden. Maar dit ideaal zal in dit stadium moeilijk gerealiseerd kunnen worden, daar waar het kwaad reeds jaren wortels geschoten heeft, waardoor de Rechterlijke Macht in Suriname, momenteel gemonopoliseerd en gedomineerd wordt door een politieke organisatie die zelf racisme als grondslag heeft met als apartheid als ideologie. Een moeilijke haalbare kaart.

  Vermeldenswaard is dat het hier gaat om de alom bekende ‘Worst-Scenario’, een klassieker die door ontwikkelde landen veelal gehanteerd wordt in ontwikkelingslanden, vooral op het Afrikaans continent. Een ‘verdeel en heers’ strategie, met als uiteindelijk doel, volledige controle op de economische rijkdommen van zwakke economieën te verkrijgen.

  Vaak zijn kleine tot grote onderlinge vetes tussen verschillende etnische groepen onderling opgrond van ras en geloof (India), ongelijke verdeling van lasten en rijkdom (de armoede in Afrika), verborgen of sluipende haat tussen diverse groeperingen onderling (Indonesie/Irak), de voedingsboden voor dit kwaad.

  Vandaar dat de VHP-intelligentsia niet gezien mag worden als een ‘niet gevaarlijke factor’ bij dit door het Westen uitgevoerd scenario, vanwege hun fanatisme bij het uitvoering van hun opdrachten. In dit kader is het raadzaam om het Moluks drama ten tijde de Onafhankelijkgheid van Indonesia niet buiten beschouwing te laten. Dit in relatie tot de VHP en het district Nickerie.

  Hierbij werden de Zuid-Molukkers een eigen staat beloofd, indien zij met Nederland zouden strijden tegen de Onafhankelijkheid van Indonesie in 1949.

  Derhalve mag en kan, vooral in het kader van het Internationale politiek spel in relatie tot de Republiek Suriname als 17de rijkste land van de wereld, waarbij ‘economische belangen’ het sleutenwoord vormt, het berechten van Desire Delano Bouterse, hier beslist niet los van worden gezien.

  De rol van de VHP ten tijde de Onafhankelijkheid van Suriname in 1975, kan in dit verband derhalve als een voorproef worden gezien, omtrent de politieke aspiraties van deze partij m.b.t. de onafhankelijke status van de Republiek Suriname, in haar relatie met Nederland.

  Voorkomen is beter dan genezen, met verwijzing naar Rwanda: De Rwandese genocide, ook wel Rwandese burgeroorlog, was een volkerenmoord die in 1994 plaatsvond in Rwanda. Gedurende deze genocide werden naar schatting 500.000 tot 1 miljoen Tutsi’s en gematigde Hutu’s in een periode van 100 dagen, van 6 april tot half juli 1994, vermoord. De meeste moorden werden gepleegd door twee extremistische Hutu milities, de Interahamwe en de Impuzamugambi.

  De genocide werd gestopt door de Tutsi rebellenbeweging bekend als de Front Patriotique Rwandais (FPR), geleid door Paul Kagame. Na de overname van Rwanda door FPR werd Kagame president.

  Sranaman, wees waakzaam!


  Maak melding

 6. Bouta:
  1.Een drugsdealer met een veroordeling aan z’n broek. Zoonlief ook veroordeeld
  2.Een klootzak die gedurende z’n heerschappij in de jaren 80 Suriname aan de rand van de afgrond had gebracht. Ik weet nog heel goed dat mijn ouders in de rij moesten staan alleen omdat zaken als babyvoeding schaars waren.
  3. Hij is er mede verantwoordelijk voor dat Suriname nu de reputatie heeft van een cocaine doorvoer haven, onder zijn bewind is de coca export pas goed op gang gekomen.
  4. Hij was er mede verantwoordelijk dat Brunsje ontevreden werd, de J.C. oprichte en een guerilla oorlog begon.Naar verluid hadden die 2 onenigheid gekregen over coca zaken.
  5. Ook hij heeft flink meegedaan met het graaien in de staatskas, en het benoemen van vriendjes en aanhangers. Hij is dus OOK een corrupteling.
  6.Last but not least hij is een laffe moordenaar, onder de slachtoffers van 8 dec. behoorden onschuldige mensen. Een deel van de slachtoffers was helemaal niet betrokken bij de contra coup. Hij kon Rambocus wel op een laffe manier in koele bloede laten executeren, maar hij had geen ballen om man tegen man met Rambocus te vechten.
  Hoe er mensen bestaan die het iedere keer weer voor deze beest opnemen, hem als een soort godheid vereren en in staat zijn om zijn kont af te likken als hij van de W.C. komt, gaat mijn verstand te boven. Ik zal dat soort herenloze idioten nooit begrijpen, en eerlijk gezegd wil ik die stommelingen ook nooit begrijpen, het zou een waste of mine time zijn.
  Sooner or Later gaat Bouta zijn verdiende straf krijgen, dat weet ik zeker want het kwaad gaat nooit onbestraft.


  Maak melding

 7. Ook deze medaille heeft een keerzijde. Wij de nabestaanden van de gevallenen ten andere zijde zijn ook geinteresseerd in het hoe en waarom van hun bevrijdingsraad, die door hun aangestuurde binnenlandse oorlog en nog veel meer. Tori o tja tori.


  Maak melding

 8. Jullie snappen er de ballen niet van
  Er komt geen berechting !
  dit is een spel – een poppenkast –
  Hoe jammer het voor velen zal zijn – Bevel zal niet veroordeeld worden.
  Er zal vrij spraak uit gesproken worden – er is onvoldoende bewijs !
  ondanks dat er voldoende bewijs is !!!

  Het gaat niet alleen om Bevel – het gaat om veel meer mensen .
  Bevel was verantwoordelijk …….. accoord , maar anderen hebben mee gedaan , en ook die zijn schuldig .
  de gene die geschoten hebben op de 15 .
  de gene die meegeholpen hebben bij het ophalen op 7 dec / 8 dec
  Hoeveel mensen zijn medeplichtig .

  Heel wat mensen die nu schijnbaar schone vingers hebben en doen als of , waren ook er bij betrokken .
  [ Van daar de uitspraak ; 1987 … de beerput zal open gemaakt worden. ]

  Heel wat mensen zullen hun straf niet ontlopen .
  Conclusie ;
  Als men tot berechting zal over gaan ….. dan zal er ook berechting moeten plaatsvinden van wel 100 anderen .

  die zitten nu ook in hun broek te doen , want Bevel brengt alles naar buiten in het openbaar met namen etc .
  [ vandaar zijn waarschuwingen ]

  Conclusie ;
  Dit is een spel , om de wereld te sussen dat er een proces heeft plaats gevonden …….
  Er komt geen berechting .
  De enige mannier is , Mr Bush , maar daarvoor is deze te klein en de USA heeft er geen belang bij . [b.v zoals Irak ]

  Think about it .
  Als Bevel 20 jaar inhet gevang gaat .
  Welke hel breekt er dan los in Suri ?
  Wie neemt zijn plaats in ?
  Welke bendes komen boven drijven ?
  Welke Chaos ontstaat er?

  Is Suriname gebaat daar bij , met name de mensen die
  in Suriname wonen .

  Aan de andere kant van het verhaal staat .

  Is deze berechting wel een poppenkast , zo als boven geschets ?
  Zal Bevel wel veroordeeld worden ?
  Hoeveel mensen zijn bang voor Bevel
  met name de rechters en politieke leiders .
  Zijn ze niet bang om zelf vermoord te worden ?
  Hoeveel moeten er berecht worden als deze beerput open gemaakt word .

  Dit gaat niet alleen om Bevel , echt niet , het gaat om veel meer .
  Of je nu voor of tegen bent ……….
  er zijn aan twee kanten : verhaal .

  Ik weet het zelf ook niet – en wat ik denk doet er niet toe .
  maar het zou goed zijn , als er over bovenstaande , reacties komen
  positief of negatief , maakt mij niet uit – maar het zou wel heel goed zijn om de zaak van alle kanten te benaderen – te bekijken – een soort van mening over te geven

  Note *
  1 van de 15 had de Nederlandse Nationaliteit ?
  moet Nl niet voor zijn onderdanen opkomen?
  – 1987 Bevel krijgt bescherming op Schiphol tijdens door reis –
  – 1983 Brazilie [ Van Mierlo ]
  – 1980 Valk ……… Nederlander ….. inmenging …. coup 25 feb 1980
  – +/- 1981 ………. aanslag / vergiftiging op de Militaire leiders ??
  – 1980 – 1982 beraming van diverse coup pogingen … Oorlog !!!!
  Ormskerk en anderen .
  – Waarom zijn juist die 16 opgepakt ??? wat waren die van plan
  – waarom komt er 1 levend uit ????
  – Horb ……. onderbroek elastiek op gehangen . ……

  Wie dat allemaal weet , svp reageren .

  Nogmaals conclusie ; deze zaak gaat niet alleen om Bevel .

  De Coup van 80 ……… Iedereen was blij ….. eindelijk verlost van de zakkenvullers ……… gaarne ook boven water halen .

  Jaar 2020 eindelijk kan de Surinaamse Geschiedenis
  ……………… 1979 – 1997 naar behoren worden herschreven


  Maak melding

 9. Bestaat alleen 8 dec.’82 om Su vooruit te trekken.
  Zijn Suri’s achteruitdenkers.
  8.dec 8dec. 8 dec. er bestaat niks anders in Su.
  Er vinden in Su. haast elkedag roof en moord praktijken plaats.

  Maar zien wij dat…!!!!!


  Maak melding

 10. Nr 8. Waar was jij jaren ’80.
  Kon jij niet zelf een duel aanvragen, ben jij een lafaard of niet.
  Jij wil prooi maar niet zelf op jacht.
  Ga God bidden om de in jouw zittende haat en wrok uit te drijven.

  Om als mens zo lang met haat/wraak rond te lopen, kan onmogelijk gezond zijn.
  Ik zie dat jij zo langzamerhand je zelve in moeilijkheden brengt.

  Heb jij gedacht aan Staatsveiligheid rond 8’dec’82.


  Maak melding

 11. Zolang er geen veroordeling is vindt ik het een kwalijke zaak dat er lieden zijn die DHr.Bouterse, als beest neerzetten en noemen.
  Dat zijn zoon veroordeeld is juist, maar dat moet toch in een techtstaat als je schuldig bent, dus zo what Sardjoe zijn zoon is ook geen lekkertje maar gaat zijn gang.
  Ach, ik laat onwtenden aan Dhr.E.Buitenman over, hij verwoord hetgeen waar het over gaat al meer dan genoeg.
  Ik ga niet schelden want ik verlaag me niet tot dat nieveau, tot ziens op KWAKOE and beware ophitsers.


  Maak melding

 12. Hoi lezers

  Himself had gevraagd om een onderzoek; nu het onderzoek voor de deur is vraagt hij (via fractie voorzitter in het parlement dhr KENNET MOENNE)om een amnestie waw wat lief dan wil hij president worden;hoe gaat hij dan de buitenlandse reizen ondernemen (gezien zijn vonnis /interpol)


  Maak melding

 13. Dat gaat hou geen moer aan anil racist

  begin ben jezelf voor dat je anderen ten oordelen legt

  ik wist nooit dat jij ook plaatst besteld heb op de stoel van de rechter
  zie E.Buitenman

  .

  Akuba


  Maak melding

 14. Men moet een ding gaan begrijpen als Suri.
  Wij moeten niet blijven denken en handelen als in de koloniale tijd.
  Baas. B. was staatsman nr 1.
  naar mijn inziens heeft hij zijn taak naar behoren vervuld.

  Ieder mens vindt dood luguber.(ik ook)
  Maar moeten wij niet nadenken als er geen 8.dec was geweest dan hadden wij om de haverklap gelukzoekers via staatsgrepen aan de macht.

  Moeten wij ergens niet dankbaar zijn dat het ons niet is overkomen.
  Stel je eens voor tijdens coup Rambocus dat er een aantal militairen bepaalde wijken ingetrokken waren en van daaruit verder aan de macht probeerden te komen(bloedbad natuurlijk).

  Dankzij een heldere geest van een zekere held Lachman.
  Hij is direct overgelopen.

  Daardoor Baas.B. verder, maar zeker is zeker Su. verder afhouden van gelukzoekers(of probleemmakers) daarom vandaag aan de dag Democratie.

  Het had anders kunnen lopen(als b.v. in het bos, rovers, verkrachter, boeler’s, de stad als in Albina in vuur en vlam enz.)…als dat in Par’bo was gebeurd, duizenden doden..dan hoe zo men vandaag aan de dag reageren.

  Suri’s ga ook, vanuit een andere bril kijken hoor.
  Dan gaat jouw verstand direct open.


  Maak melding

 15. inderdaad zijn er twee zijde aan een medaille, maar het verschil is dat waneer twee gewapende machten of een leger, of brunswijk tegen over het nl staat dan is het oorlog dan vallen er slachtoffers wat ik heel erg vind , de fout wat velen van jullie hier maken is dat de slachting van 8december iets heel anders is namelijk mensen aresteren en opsluiten en zonder enige vorm van proces doden mensen die niet gewapend waren zie het verschil. ik dank u akuba lees dit goed geld meer voor jou .


  Maak melding

 16. pffffffffffff de 8 dec.doden waren handlangers van de CIA,het was hun of ehmm Bouta en de rest.
  Dit geldt voor dombo Du,wederom, ga je boeken goed openslaan of laat een heldere geest ze voor je lezen.
  De Nederlandse staat heeft pasgeleden nog bekend gemaakt dat de CIA/Amerika,idd Suriname ,lees,Bouterse wilden pakken,wat denk je zelf,het waren de 16 slachtoffers die met hun bezig waren,de Militairen kregen er lucht van en ja,dan moet je niet raar opkijken als ze aan de galg gehangen worden,het gebeurt dagelijks in de oorloggebieden heden ten dage,handlangers van Al Qaida worden zonderpardon neergeknald,het is precies hetzelfde wat de Surinaamse militairen toen gedaan hebben.
  Een ieder die anders probeert te beweren,knows nothing about war.


  Maak melding

 17. Geachte redactie,

  Wanneer wij de reacties bekijken t.a.v. dit onderwerp en deze aan een evaluatie onderwerpen, dan merk je hoe onverschillig velen onder ons blijken te zijn. Nog erger: Hoe onwetend velen zijn t.a.v. het ‘Internationale Politieke’ welke boven de hoofden van onze burgers gespeeld wordt, zonder dat zij in de gaten hebben hoe erg de gevolgen voor de Republiek Suriname in de toekomst zouden kunnen zijn.

  Sommigen weigeren hardnekkig de realiteit onder ogen te willen zien, volgens het internationale politieke spel welke heden tendage in de wereld gespeeld wordt met inclusief de Republiek Suriname, ondanks wat hen dagelijks door nieuwsverslaggevers op televisie en radio voorgeschoteld wordt.

  Al het geweld in bijvoorbeeld Irak, Pakistan, Indonesie, China, Rhuwanda, de Verenigde Staten van Amerika, India, Afrika en Europa. We kijken er dagelijks verbaast naar, doen de TV of radio vervolgens uit, om vervolgens naar bed tegaan, om de volgende ochtend op het Kwakoe-festival te Amsterdam of het Milan-festival in Den Haag vroeg aanwezig te kunnen zijn voor de feestvreugde aldaar; lekker eten, chillen en naar leuke vrouwen en mannen kijken, om ons tenslotte vol te vreten aan allerhande lekkere hapjes, bier en luide muziek. Maar misschien doen wij dat ook om al die vrezelijke ellendige zaken die wij eerder op TV en radio waarnamen, als het ware uit onze gedachte te spoelen. Onverschilligheid?

  Totdat wij op een goeie dag zullen opstaan en merken, dat ook wij deel van die ellende geworden zijn, waarbij onze familieleden overzee er middenin zitten. En dan komt die vingerwijzing wiens schuld dat zou moeten zijn, behalve de onze, maar dan is het te laat. Zo blind als sommigen onderons geworden zijn, zo onwetend als zij in het leven staan.

  Dat de Surinaamse Onafhankelijkheid vanaf haar ontstaan in 1975, door een ‘racistische partij’ ter plaatse, als trouwste bondgenoot van een buitenlandse mogendheid in opdracht van die bondgenoot systematisch werkt aan het torpederen van die onafhankelijkheid, lijken velen nog niet door te hebben, zoals Ghana har economie momenteel ten ondergaat.

  Ghana is precies een halve eeuw onafhankelijk. Het West-Afrikaanse land was op 6 maart 1957 het eerste zwarte land ten zuiden van de Sahara dat de koloniale overheersing van zich afschudde. De vroegere Goudkust was in de 17e en 18e eeuw, één van de belangrijkste leveranciers van Afrikaanse burgers, die als slaven voor Nederland naar de Nederlandse kolonie Suriname getransporteerd werden.

  De VHP vervolgens is een partij die vanaf haar ontstaan onomwonden aangegeven had, racistisch te zijn en deze houding ook nog benadrukte toen haar voorzitter duidelijk benadrukte, tegen die “Creoolse” onafhankelijkheid van 1975 te zijn en derhalve alles aan deed deze geen voortgang te laten vinden. Een partij met ‘apartheid als ideologie’ die de Surinaamse Natie momenteel sluipend terroriseerd, door haar economisch van binnenuit financieel uit te hollen d.m.v. witteboord criminaliteit (zogenaamde schikkingen met aan deze partij gelinieerde personen of organisaties ten koste van de Surinaamse staatskas); de onafhankelijke status van het land in gevaar brengt door het fanatiek uitvoeren van buitenlandse opdrachten vooral vanuit politiek Nederland; de Rechterlijke Macht monopoliseert alsof te zijn een zogenaamd ‘onafhankelijk instituut’, waarbij rechterlijke uitspraken, doorspekt met ‘racisme’, aan de orde van de dag zijn.

  Een situatie die vroeg of laat in een land met diverse bevolkingsgroepen, geen stand zal kunnen houden, tezij vroegtijdig ingegrepen wordt. Een kruitvat waarvan het buitenland beslist niet wakker van ligt, daar ” HUN ACHTERTUIN” tot het 17de rijkste land van de wereld behoort,

  en pas zullen overgaan tot ‘oogsten’ als de tijd hun daarvoor rijp genoeg geacht wordt.
  De vele doden ten gevolge van het actie, zal zoals zij elders ter wereld reeds te werk gingen, hun wederom een worst wezen.

  Sranaman, un wiki!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.