maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMeer jobs door stabiele Surinaamse rijstindustrie

Meer jobs door stabiele Surinaamse rijstindustrie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 16 jul – Versterking van de rijstindustrie zal meer banen en toekomstperspectieven kunnen bieden. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Met name in de traditionele landbouwgebieden moet dit meer houvast gaan bieden aan jongeren.

Door de achteruitgang de afgelopen jaren in de sector zijn velen het geloof kwijtgeraakt in een bestaan als boer. Daar moet nu dringend verandering worden gebracht. De regering wil het voortouw nemen als het moet. “Wij willen een sector waarbij de boeren risico’s kunnen nemen, verdienen, vooruit gaan en een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling”, zegt Sardjoe tegenover de Ware Tijd.

De vergrijzing kan zo ook worden tegengegaan. “De overheid heeft in beraad hoe en wat er gedaan kan worden, opdat de rijstsector een betere bestaansmogelijkheid heeft en meer garantie biedt voor inkomsten”, aldus Sardjoe. Samen met boeren wordt gekeken naar mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling in plaats van incidentele subsidies. Vooral in Nickerie is zo’n omslag noodzakelijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Pfffffffffffff, weer zo iets”VERGRIJZING”.
  Zitten de regeerders van Suriname soms in de leer bij de regeerders van Nederland?

  Maar goed, nu pas komt Sardjoe met een zg toekomstperspektief,over de rijstsector,deze regering heeft de rijstboeren in de kou laten staan.De boeren hadden particulieren nodig om ze financieel te steunen(leningen).
  Aiiiiiiii bajaaaaaaa soso legie luktoe,Sardjoe eh takie.Hhahahahahaah over een maand hoor je hier niets meer over.


  Maak melding
 2. Eerst een sector kapotmaken en vervolgens aankondigen dat die sector weer versterkt zal worden…

  Wie houdt wie voor de gek? Ram Sardjoe, ga je onzin maar in de Olifant verkondigen!


  Maak melding
 3. Belofte maakt in Su.(front)geen schuld.
  Maar wees gerust alles komt terecht…
  Te koop enkele luchtkastelen, bel voor meer info 911.
  Betalen onder bepaalde voorwaarden(valuta in SRD mag ook)

  Directeur. R.Sarasara.


  Maak melding
 4. Het was EL VENE en zijn NPS trawanten die de rijstsector en nickerie wilden breken.Men wilde de economische macht van de hindoestanen in nickerie breken. De VHP heeft absoluut niets daartegen gedaan aangezien de top van de VHP bestaat uit slappe oude mannetjes die vloermat spelen voor de NPS. Wat heeft de VHP ooit gedaan voor z’n achterban?? Niets, ze hebben hun laten stikken.Ze hebben de hindoestanen verraden aan de NPS rascisten, alleen zodat zij een paar domme regeringsposten konden krijgen. De VHP is nu een derde viool in het FRONT geworden.Gelukkig zijn ze nu een beetje wakker a.h. worden en proberen ze wat te doen om de situatie recht te trekken. Of het veel uitmaakt betwijfel ik, zolang de rascist EL VENE en de NPS de dienst uitmaken denk ik niet dat de slappe top van de VHP wat kan doen.


  Maak melding
 5. Hoi lezers,

  Recent was SARDJOE met de DCSANKER en de MINISTER om ,preek , te houden hoe wel of niet over de rijstteelt in nickerie.Nu is er schaarste van kunstmest in nickerie ?Regeren is vooruit zien ?Hoe lang worden de rijst boeren voor de gek gehouden? TERWIJL Nieuw front plus ruim 6jaar achter elkaar aan de macht is wordt nu niet de schuld verschoven naar de huidige oppositie alhoewel ze ook niet veel gedaan hebben voor de boeren?

  VHP beheert het ministerie van LVV B al zes jaren ,hoelang nog wordt zo om gegaan met de rijst boeren.

  De boeren moeten nu zelf de politieke partijen afstraffen. BIJ de verkiezingen; Van de 5 zetels in Nickerie heeft front plus nu twee . Als het zo door gaat krijgt dit keer HR SARDJOEen VENETIAAN geen enkel zetels krijgen?

  Van de huidige oppositie heeft de HEER j.WIJDENBOSH wat gedaan voor de landbouwers door de percentageop de schuld te verlagen.

  ,


  Maak melding
 6. Geachte redactie,

  Ja hoor, het is weer tijd. “Even wachten, dan nog enkele jaren even wachten”. En ja, de werkelijke oorzaken van de wantoestanden in de rijssector van het district Nickerie, zal nu bij grote delen van de Surinaamse gemeenschap, vooral bij de arme boeren van Nickerie, voldoende in vergetelheid geraakt zijn.

  “Dus gaan wij nu de ‘Nyangron’, weer nieuw leven in blazen, m.a.w. WEER POEN MAKEN! En hoe:

  Natuurlijk; met subsidie van de Surinaamse overheid zelf ten laste van de staatskas van Suriname of met kapitaal van buitenlandse geldschieters, waaronder China bijvoorbeeld. En wie nemen hierbij het voortouw, raad maar zelf, het scenario zal nu wel rond zijn, dus schuten!!

  DERDE RONDE!!!!!!

  Maar vraag niet wat het ‘Plan van Aanpak’ is, wat het ‘Plan van Aanpak’ inhoudt, wie in die Commissie zaten of er eventueel een Commissie was, enz. enz. En beslist geen vragen over het scenario, dat’s interne politiek of waar enige evaluatierapport te vinden is omtrent wat eerder is fout gegaan;

  VRAAG NIET WAAR DIE 400 TON PADIE IS GEBLEVEN, DIE ZOMAAR UIT DE RIJSTSCHUREN IS VERDWENEN EN NOG OP KLAARLICHTE DAG.

  MEER DAN 4OO TON PADIE, IN TRUCKS GELADEN EN OVER DE GRENS VERSCHEEPT, NAAR DE RIJSTSCHUREN VAN “ZOGENAAMDE” SURINAMERS, OP HET GRONDGEBIED VAN DE BUREN.

  Maar no spang, “wij gaan dat ding nieuw leven in blazen”, leuk toch, MAAR MET WELK GELD beste heer!!

  Met kapitaal van de rijke rijstboeren zelf of met overheidskapitaal, “want staatolie e baka toch”. What is the plan man!

  Wie houdt wie voor de gek!

  Sranaman wees waakzaam en Lanti: Zet je kluis op dubbele slot,

  want ze komen!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES