zondag, december 10, 2023
HomeNieuws uit SurinameSuriname en Brazilië voor nauwere samenwerking

Suriname en Brazilië voor nauwere samenwerking

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 jul – Suriname en Brazilië gaan voor nauwere samenwerking op uiteenlopende gebieden. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Beiden willen op zijn minst een Memorandum of Understanding over wederzijdse handel en investeringen.

Voor de realisatie wordt een zestien man sterke delegatie verwacht uit Brasilia die met Surinaamse couterparts de samenwerking onder de loep zal nemen. Aan de orde komen onder meer mijnbouw, landbouw en volksgezondheid, waaronder malaria- en aidsbestrijding. Ook zal ruim aandacht worden besteed aan de financiële schuld van Suriname bij Brazilië en de registratie van Brazilianen in Suriname.

Over beide onderwerpen is eerder overleg gevoerd tijdens het bezoek van president Ignacio da Silva twee jaar geleden. Ook intentieverklaringen over universitaire samenwerking en samenwerking op sportgebied staan op program. De delegatie wordt geleid door ambassadeur Jorge d’ Escragnolle Taunay Filho, secretaris-generaal Zuid-Amerika op het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

8 REACTIES
 1. Kondreman
  Brada nanga sisa

  Nauwere samenwerking met onze buurland Brazilie is voor Suriname van wezenlijk belang en dat op elk nivo en sector .

  Het surinaams buitenlands beleid moet hoog prioriteit geven aan samenwerking op economisch , politiek , onderwijs en defentie aangelegenheden met Latijns-Amerikaanse natie´s en dat met wederzijds respect en voordeel .

  De tijd voor de huidige surinaamse re-gering
  is nu aangebroken om te moeten kiezen tussen het nationaal belang , c.q ONAFHANKELIJKHEID en (wederom)een satellietstaat van Nederland , c.q AFHANKELIJKHEID .

  Zelfvertrouwen en waarheidsliefde bezitten , betekenen : het voor de helft bereiken van het doel .
  De lijders van de re-gering begrijpen dat en ik hoop , dat zij dat punt werkelijk begrijpen .

  Srananman
  brada nanga sisa
  Tan bun
  SOSO LOBI


  Maak melding

 2. Met veel tamtam worden dingen aangekondigd waar later niets meer van wordt vernomen.Nauwere samenwerking met Indonesië,China,India,Taiwan,enz.enz.maar er is geen touw aan vast te knopen!!!!Los van al die delegatie’s over en weer kost het de belastingbetaler enorme bedragen die beter besteedt kunnen worden aan b.v.de gezondheidszorg,onderwijs,woningbouw.


  Maak melding

 3. Sempa ik ben het volkomen met jou eens. Ook ben ik blij te zien en te horen hoe goed het met Sur. gaat.
  Ik zou zeggen geef andere landen ook een kans om te investeren in Sur., meer werkgelegenheid. Als het goed gaat kunnen heel veel Sur straks terug naar hun land om te helpen opbouwen.

  Janny


  Maak melding

 4. @Sempa
  Je praat vanuit emoties en die benadering draagt m.i. weinig bij.
  Buren, ver of dichtbij, zijn alleen in SU geinteresseerd als SU iets te bieden heeft. Of dat nu gaat om diplomatieke erkenning, grondstoffen, kennis en ervaring, samenwerkingsvoordelen, etc. maakt niet uit. Maar zonder ons te bezinnen op wat wij in ruil aan kunnen bieden schiet je weinig op.
  En op de vraag wat wij dan wel kunnen bieden en of we dit op een kwalitatief niveau kunnen bieden ben ik bang dat er nog veel gedaan moet worden. Zo kunnen we inspelen op de stijgende grondstof prijzen maar ook daar zie ik ons niet echt presteren. Denk aan de melk, de rijst en de vele andere agrarische producten. Onze kwaliteit is vaak te laag en leverbetrouwbaarheid kennen we al helemaal niet.
  Maak je daar liever druk om. Al dan niet vermeende afhankelijkheid is alleen maar een dekje voor het bloeden dat politici gebruiken om hun eigen incompetenties te verbergen. Als je goed bent ben je nooit afhankelijk, ben je nooit een slaaf.


  Maak melding

 5. Isri, joe abie letie….
  Er wordt echt veel geroepen, ik zit hier echt versteld van de opmerking van Jenny, dat het goed gaat met Suriname…..

  Ik weet niet waar ze dat vandaan haalt, maar het Suriname dat ik ken…..e piena en gaat geen enkele stap vooruit.


  Maak melding

 6. Kondreman
  brada nanga sisa

  Sempa e piki MEneer neus
  neus jij kent onze Republiek Suriname niet of jij probeert mijn persoon uit de tent te lokken .
  Ben jij soms een stroman van de AIVD ??
  Jij bent niet een SURINAMER !!

  Neen , ik ben niet emotioneel .
  Ik ben een patriot
  SURINAMER

  Srananman
  A vijanti de alle see
  No passaran
  Tan bun
  SOSO LOBI


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES