Toch Surinaamse oriëntatiemissie richting Taiwan

8

PARAMARIBO, 14 jul – De Surinaamse oriëntatiemissie voor Taiwan is rond. Dit zegt voorzitter David Chin van de Suriname-Taiwan Friendship Foundation. Politici van zowel coalitie als oppositie gaan mee en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Alleen parlementsondervoorzitter Caprino Allendy heeft afgezegd.

De reden is niet bekend. De afgelopen weken is vanuit China intensieve diplomatie gevoerd, inclusief waaarschuwingen tegen de trip. Allendy was aanvankelijk vastbesloten, ondanks het coalitiestandpunt van One China. Het principe wordt ook gehuldigd door onder meer oppositiepartij NDP, maar dat heeft deelname aan de missie niet voorkomen.

“We gaan slechts om rond te kijken wat Taiwan te bieden heeft, zonder de regering of wie dan ook te dwingen tot enige politieke verplichting”, zegt NDP-missielid en parlementariër Rashied Doekhie tegenover de Ware Tijd. Volgens Chin gaat het er ook om kennis te maken met de Taiwanese cultuur, natuur, economie en “de charme van dit mooie eiland.”


8 REACTIES

 1. Jawel belofte maakt schuld…dus vooruitgang moet er zijn.(dik brood op de plank)(schurken blijf een keer het liefst altijd weg)
  Want als zij beloven en nogmaals beloven…dan wordt het moeilijk…en in Su zit men hopelijk niet op NEW-CHINA te wachten.
  Of zitten wij op een populatie van 50 miljoen (of meer) Chinezen te wachten.

  Vtje no tja mi go serie…no law mi.


  Maak melding

 2. met gemengde gevoelens heb volg ik al enige tijd de ontwikkelingen m.b.t.de suriname-
  chino relatie. het is duidelijk dat dit naar nieuwe form van kolonisatie zal leiden.

  de regering zou een gedegen studie te maken over chino investment politiek. met name in afrika, panama. een studie groep in the usa heeft al duidelijk gemaakt dat china meer op uit is haar invloed in the wereld te vergroten
  the studie heeft ook bevestigd dat the locale bevolking geen noemenswaardige economische vooruitgang ondervindt.

  gaarne uw mening hierover.


  Maak melding

 3. Men is de kluts volledig kwijt in Suriname. Begin van een heftige richtingenstrijd waarbij landsbelang volledig ondergeschikt zal zijn aan persoonlijk belang. Suriname is reddeloos verloren aan buitenlandse grootmachten. Waar zijn de fanatieke nationalisten gebleven. Ze laten zich niet horen want ze spinnen er flink garen bij. Het begin van de staat Surichina met daarin een opstandige district Taisuriwan. Vene en zijn nps-trawanten zullen als pensionado’s hun laatste dagen slijten in een of ander dorp ver weg in Togo terwijl Somo en zijn volgelingen in een dorpje ergens op Celebes hun laatste adem zullen uitblazen. Tegen die tijd is mandarijn de voertaal in Surichina en is het nederlands net als de sranang-tongo gewoon een dialect geworden.


  Maak melding

 4. De heer David Chin heeft hoog spel gespeeld en daarbij waarschijnlijk met een hoop dollars gezwaaid. Daarbij heeft hij zich in diplomatiek opzicht, gedragen als een olifant in een porceleinkast. Het gevolg is dat de onderlinge verhoudingen nu beschadigd zijn in de coalitie. Ik vraag me af of hij met dit optreden Taiwan een dienst heeft bewezen. De irritatie in China over deze wijze van handelen door de Taiwanese-Surinaamse Vriendschapsvereniging is enorm hoog opgelopen en daar zal ook de Taiwanese regering uiteindelijk niet blij mee zijn, denk ik. Die hebben meer aan een goede buur (China) dan aan een verre vriend (Suriname).
  Welnu, dankzij de heer Chin heeft Taiwan op dit moment een bijzonder boze buur…


  Maak melding

 5. Right
  Misschien kunnen we ook rekenen op veel toeristen uit Taiwan.
  “Don’t sell Suriname, but promoot it”
  No meek Sranang trong wang njangpatu.


  Maak melding

 6. Ik waarschuw de Taiwan-gangers,laat 1.000.000.000 usd jullie niet gek maken.
  Hij raakt vroeg of laat toch op.
  En by the way;Het is alleen maar belooft.
  P’tata heeft ook zoveel belooft.
  Ik wens de gangers een prettige en vruchtbare
  reis toe en komen jullie heelhuids terug.

  w.g.Pato


  Maak melding

 7. Ga zeker daarmee door, maar dan moet je niet achteraf zeggen dat je gewaarschuwd was; als je 2 miljard srd,s of $ dollars misloopt aan investeringen, of anders kun je ook een kernbom krijgen, want de chinezen hebben die ook, knal iets harder dan een strijker, veel vuurwerk plezier alvast een ongelukkige chinese nieuwjaar!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.