Acteur en regisseur Mike Ho Sam Sooi niet overleden

7

Volgens Elsevier is de Surinaamse acteur Mike Ho Sam Sooi op 53-jarige leeftijd overleden. Dit klopt echter niet, het gaat om een neef van Ho Sam Sooi en niet om acteur en regisseur Mike Ho Sam Sooi zoals Elsevier in haar editie no. 28 van 14 juli meldt.

Ho Sam Sooi is geboren op 6 April 1954 te Paramaribo Suriname. Op zesjarige leeftijd verliet hij samen met zijn ouders het land om zich te vestigen in Rotterdam. Mike begon zijn theaterervaringen op te doen in 1971 toen hij, als tiener van 17 jaar, na de Mulo uit Rotterdam naar Paramaribo verhuisde en op het cpi (Christelijk Pedagogisch Instituut) terecht kwam. Op het CPI volgde hij lessen dramatische vorming van Henk Tjon. Tjon richtte samen met Thea Doelwijt het Doe theater op, waarin Mike een van de spelers van het eerste uur was.

In 1975 besluit hij naar Nederland terug te keren om de toneelschool in Maastricht te volgen en in Nederland zijn leven voort te zetten als theatermaker, acteur, regisseur.


7 REACTIES

  1. Is de theater act van deze man ‘Land te koop, land te huur’ samen met Thea Doelwijt (van kort voor de onafhankelijkheid van Suriname) ook op DVD verkrijgbaar ?
    Graag alle info hierover.


    Maak melding

  2. er was toch ook zo’n frivole homo indertijd actief in suriname met dezelfde achternaam? zijn voornaam was steven ofzo. hij deed modellenwerk/presentator, en hij had zo’n homoclub aan de hogestraat..de beruchte SMALL TALK…waar is die vent nu? is hij soms aan AIDS overleden ofzo?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.