Suriname heeft slechtere tijden doorgemaakt

43

PARAMARIBO, 13 jul – Suriname heeft beslist slechtere tijden doorgemaakt en niet eens zo lang geleden. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay. Kritiek van NDP-leider Desi Bouterse op het economische beleid is beslist niet terecht.

Gedurende de jaren tachtig, toen Bouterse het voor het zeggen had, ging het behoorlijk beroerd. “We kennen allemaal nog de tijd dat een rol toiletpapier in stukjes verdeeld werd om zo verkocht te worden”, zegt Van Ravenswaay. Niemand wil die tijden terug. Suriname is er immers stukken op vooruit gegaan. Wat er ook gezegd mag worden, er zijn economische en ontwikkelingsprestaties neergezet.

Dat is niet meer uit te wissen. “We zijn er nog niet, maar Suriname heeft slechtere tijden gehad. In ieder geval is er nu rust en economische stabiliteit. We zijn vooruit gegaan, maar er moet nog veel gebeuren, daar zullen we ons voor inzetten. De regering weet dat er armoede is”, aldus Van Ravenswaay. Vooral aan sociale zekerheid wordt meer dan ooit aandacht besteed: zorgverzekering, pensioenen en een sociaal vangnet.


43 REACTIES

 1. Door gedrag van mensen als Raaf om gezamelijk met andere landen eigen land SU. in de jaren ’80..te Boycotten…(tja behoorlijk pina)
  Maar praat niet over ’80….brengt geen brood op de plank en is ook geen vergelijk.

  Maar praten over nu 2007, en eerlijk is eerlijk er is nu geen boycot en jullie worden ook geen communisten genoemd.

  Dus de vraag is waarmee zijn jullie bezig
  en waarom vertrouwen de buurlanden Su. niet meer….Meneer de Raaf ga goed kijken en kom niet met een jaren ’80 rotzooi op ons af.


  Maak melding

 2. Nu nog een vergelijk…… toilet papier..
  Ravenswaay jij bent een babbelaar…3/4 of meer(denkaan bevolkingsgroepen) hebben geen enkele last als zij geen toiletpapier zien.

  Dus if a no di batra di.


  Maak melding

 3. Maar moet dit dan zo lang duren? Indien er planmatig agendapunten worden afgewerkt waren er zeer zeker oplossingen gevonden voor heikele zaken en dan denk ik niet alleen aan zorgverzekering, pensioenen en een sociaal vangnet maar meer nog aan infastructuur, veiligheid, riolering, ouderenzorg en de AOV waarvan een oudere nauwelijks kan leven. Denk aan milieu die een bijzondere plaats inneemt want dit houdt verband met zowat alle andere aspecten. En zo zij er nog vele aspecten die zo spoedig mogelijk van de grond moet komen


  Maak melding

 4. De regering weet dat er armoede is”, aldus Van Ravenswaay. Vooral aan sociale zekerheid wordt meer dan ooit aandacht besteed: zorgverzekering, pensioenen en een sociaal vangnet.
  Mooie preek van Van Ravenswaay maar het duurt allemaal zo lang.En hij zegt er niet bij dat Suriname volledig werd geboycot door het buitenland en alles op eigen kracht moest doen.Venetiaan krijgt als bedelaar overal een kruimeltje toegestopt.Zijn vrouw ging vorige week ook met de pet rond voor één of andere stichting voor de jeugd.Het bedelen zit in de genen.Mensen als Van Ravenswaay hebben ooit armoede gekend dus ze moeten niet daarover praten.In mijn jeugd moesten we ook oude kranten en zelfs het papier van cementzakken voor de wc die achterop het erf stond gebruiken.Je kan Bouterse niet vergelijken met van Ravenswaay omdat Bouterse een volksjongen is die als het moet gewoon een “sawawa” achter de centralemarkt gaat nuttigen.Één van de eerste handelingen van de ‘Revo’periode was ervoor te zorgen dat iedereen op het telefoonnet werd aangesloten.Daarvoor was het alleen voor de beter gesitueerden in de maatschappij.Ook de jarenlange achterstallige AOV-pensioenen werden weggewerkt en verhoogd.Ik zal het hierbij laten want het is teveel om op te noemen.Alles dat toen opgebouwd is werd/wordt door deze regering vernietigd.


  Maak melding

 5. “Gedurende de jaren tachtig, toen Bouterse het voor het zeggen had, ging het behoorlijk beroerd. “We kennen allemaal nog de tijd dat een rol toiletpapier in stukjes verdeeld werd om zo verkocht te worden”, zegt Van Ravenswaay. Niemand wil die tijden terug”.

  Bingo, auwwwwwwwwwwwww. Duidelijker kan het niet richting leonsberg en met het strafproces in het vooruitzicht


  Maak melding

 6. inderdaad dat zijn ze vergeten , dat ze in de rij moesten staan en dat men meer afhankelijk was van de pakketten uit nederland, daarom zijn ze voorstander van om veroorzaker van dat probleem, om suriname weer naar de afgrond te brengen die demagoog hun held en hun leider ,


  Maak melding

 7. isri
  Wat klets je uit je nek door te stellen dat: Één van de eerste handelingen van de ‘Revo’periode was ervoor te zorgen dat iedereen op het telefoonnet werd aangesloten.
  Dit is een bijzondere grove leugen. Uitbreiding van het telefoonnet (gedurende 1980 t/m 1984) is bekostigd door de het geld dat Sur heeft meegekregen van Ned. Het is geen verdienste van DDB daar de centrales en de infrastructuur waren verouderd en moesten vervangen worden. Wel heeft meegespeeld de verzelfstandiging van LTT naar Telesur. Dus als je niet weet. waar je het over hebt moet je wel effe stil zijn.
  De AOV is inderdaad opgetrokken. Maar wat wil je DDB zocht steun door kruimels te verdelen waarbij hij en zijn kornuiten de broden voor henzelf had gereserveerd. Zie wat hij heeft heden ten dage en vraag je af, gezien de salarissen van toen, waar hij al het kapitaal heeft gehaald om dit aan te kopen. Neen hij heeft zich verrijkt boven de rug van de Surinamers.
  EEn ander kreeg een areaal te Saramacca en die heeft hij voor grof geld doorverkocht.


  Maak melding

 8. ravenswaay weet heel goed waarover hij heeft het zijn gewoon feiten die hij opnoemt,trouwens hijn is een van de weinige minister,die goed werk doet.


  Maak melding

 9. Inderdaad Isri, van Ravenswaay vertelt alleen maar wat de NPS’ers en NF’ers willen horen.
  Hij vertelt bv niet dat het in Suriname ook na de onafhankelijkheid economisch ontzettend beroerd ging (ondanks de miljarden ontw. hulp van Pronk), en dat de staatsbegroting jaarlijks door Nederland werd aangevuld.
  Pas toen Nederland (na dec. 82) de kraan dicht deed, werden wij met de neus op de feiten gedrukt. Toen werd duidelijk dat de onafhankelijke staat Suriname kunstmatig in leven werd gehouden door Nederland. Ergo, Suriname had eigenlijk geen recht van bestaan omdat dit land zich niet in haar eigen behoeften kon voorzien.

  van Ravenswaay moet geen mooi weer komen spelen voor de jeugd van tegenwoordig, want het waren juist de mensen uit zijn gelederen die het volk onder de duim hielden. Mensen als van Ravenswaay met een lichtgetinte huidskleur die dachten dat ze bakra’s waren.


  Maak melding

 10. Voor Bouterse-tijd stond ik met vele anderen in de rij aan de Combé weg voor een zakje rijst.Dat geouwehoer over Bouterse moet afgelopen zijn.IK heb die pina ting meegemaakt.Bij omoe’s schappen waren er een blikjes sardientjes en verder niets:lege schappen dus.Dat was ook voor de van tijd Bouterse.


  Maak melding

 11. 7/8/. Prik en Du boycot no di..now din man musu sit kon…maar nee alles blijft bij bedelen en zwerven.

  Wie gaat straks op reis, wie is aan de beurt?

  Prik en Du blijf rustig hoor de Sint komt straks.


  Maak melding

 12. Pffffffffff weer die dombo Du, maar in de jaren `80 werden ook razzia`s gehouden onder de winkeliers,ze hamstereden hun waren(toiletpapier,pindakaas,suiker enz.)om zo hun produkten duurder te kunnen verkopen.
  De militairen tolereerden dat niet.Als je slecht praat over een ander, moet je ook iets goeds kunnen praten.Ten tijde van Lachman en Pengel was het nog erger,ook in hun tijd moest men in de rij gaan staan om spijsolie,rijst,bloem enz.te kopen.
  Toen hadden ze volop ontwikkelingshulp,ten tijde van Bouterse werd alles bevriesd.hij was afhankelijk van Greneda,Libie enz.die hebben hem proberen te helpen met wat geld.Maar tja, men wordt eerder door een strontkar overreden dan dan door een goudenkoets.

  Suriname heeft slechtere tijden gekend das waar,maar nu krijgt men heel veel hulp van Nederland,China,India en Taiwan,zou men niet verwachten dat het nu nog slechter gaat,of zie ik dat verkeerd huh.InSuriname is het nooit goed gegaan,komt door al die zakkenvullers ,ikke ikke ikke en de rest kan stikken.Ik zit te hopen dat er een intellectuelecoup gepleegd zal worden,door mensen die het enkel menen met de bevolking en niet eerst aan hun zelf,familie en vrienden denken.
  Af en toe komen deze graaiers van de regering met een farce om de bevolking zand in de ogen te strooien,ze denken ook pffff zijn toch maar stomme stemvee ff iets leuks zeggen en het is weer goed.


  Maak melding

 13. Wat in de jaren 80 is gebeurd kan niet komt niet op Bouta zijn conto alleen. Tijdens de periode 80 is duidelijk geworden welek basis in de jaren 70 is gezet oftewel er was geen basis. Er was sprake van schijnwelvaart.


  Maak melding

 14. wat mij opvalt nu is dat de mensen die door het vuur gaan voor hun leider nu even pas op de plaats maken , je hoord ze niet, en let op als ze gaan reageren is het de schuld van holland of amerika


  Maak melding

 15. @ moimisi je heb het mooi verwoord dat zien ze niet of ze willen het niet zien ,enige wat ze dan doen is iemand zijn huidskleur erbij halen en dat soort onzin , al het slechte wat suriname de afgelopen twintig jaren mee maakt is naar mijn mening de schuld van de revo die patvinders die dachten dat een land besturen makelijk is en nu tig jaren verder vraag hij volk om het opnieuw te doen , maar ze vragen zich niet af waar DB al die rijkdom vandaan heeft gehaald, en hoor ik heb zeggen dat hij van de surinamers houd , als ik deze man hoor praten ga ik over mijn nek de zogenaamde leider van het volk .


  Maak melding

 16. @moimisi,
  Even jou geheugen opfrissen:De best bestede “ontwikkelingshulp” was de Nf.500.000.000 die Nederland heeft gegeven kort na de coup van ’80.Daarmee werden o.a. volkswoningbouw ,infrastructuur,Para-industrie’s enz,enz.uitgevoerd.Staatsolie is ook een verdienste uit de Revo-periode.De oude politiek deed meer aan kapitaalvernietigging door dingen niet af te maken waaraan zij begonnen waren.Trouwens je spreekt jezelf tegen door te stellen dat “uitbreiding van het telefoonnet gedurende de periode 1980/1984 is geschiedt met geld uit Nederland,dus toen waren de militairen aan de macht.De centrales en infrastructuur waren verouderd en moesten vervangen worden…….en dat is tijdens de revo-periode gedaan anders stonden ze er nu nog want de oude politiek doet niks,nada!!!!!
  Ik zou haast willen zeggen dat de twee bruggen ook de verdienste zijn van DDB alhoewel hij op de achtergrond opereerde.Ook toen werd Suriname in mindere mate geboycot.Ik was van 1990 t/m 1995 in Su. en heb meegemaakt dat er geen brood was vanwege meelschaarste en de (school)kinderen tijdens de donkere ochtenduren met een lege maag naar school moesten lopen omdat er geen bussen reden vanwege wanbetaling door de overheid aan de busbedrijven.Met groot tam-tam kwam venetiaan in 1993 vertellen dat hij,nog wel op zijn verjaardag,100miljoenNF van Nederland heeft weten los te peuteren.Maar het was loosalarm want dat geld heeft het NOOIT gekregen.Wie kletst nou uit zijn/haar nek??????


  Maak melding

 17. Jaren ’80 verrichtte Su. ontwikkelingshulp aan Guyana..alles en ook alles werd daar naar toe gesmokkeld.
  Letterlijk alles van van A tot Z Medicamenten tot Landbouw machinerien.
  Dus sabi san unu di taki..

  Maar waar blijven de vrienden van Democratie.
  De inversterders..pi din di.


  Maak melding

 18. Denk aan CIS jaren ’70.. mi-boi Raaf of weet jij er niks van.(lange rijen voor olie en broko alesie)
  Daar in Tor zaten die mannen(politieke schurken bende) met buitenlandse wijven het geld weg te spoelen.


  Maak melding

 19. Betere tijden? Meneer van Ravenswaay heeft zeker nooit met zeven broers en zusters één bed gedeeld, geslapen met grote kledij aan van pa/ma en de volgende morgen even weer het eten van gisteren opgewarmd. Poti, a no sabi.
  Over betere tijden gesproken. Ik weet nog goed dat er maanden waren waarop er geen poen was voor een busabonnement. Die maand was het wel lopen geblazen onder de felle zon en balkonnetjes door. Tenzij je via de achter deur een boro kon vinden. Poti, daar heeft Rafi nooit last van gehad.


  Maak melding

 20. Hoe staat het ook weer met die Cessna motoren volgepropt met XTC richting de Verenigde Staten? Wie zit daarvoor in de bak?
  Ga niet in de zon staan als je boter op het hoofd hebt. In het Suriname van vandaag overkomt het ons allen, so keep cool.


  Maak melding

 21. Hahahahahahah ai Isri,zeg moimissie hoor, jeetje mang jaren 80/84 was er de revolutie,nederland was de eerste die de Revo de nek omdraaide door gelijk de geldkraan dicht te draaien.Dus wat jij stelt Isri,is nothing but the truth.
  Mensen als moimissie en Du,proberen de feiten te verdraaien door te stellen dat alle ellende op de schouders van Bouta ligt.
  Mooi niet, de revo is een gepasseerd station, reeds 23 jaar,hoe kan het dat alles nog precies het zelfde is gebleven,geen ietje verandering.
  Die Du zegt dat Bouterse zich verrijkt heeft,maar vergeet ,zijn afgod Brunswijk,dat die nog erger is,tot heden ten dage steelt ie van het volk(Brunswijk)door zijn illegale houtkap en voor noppes in het parlement te zitten.maar dombo Du vraagt zich nooit af hoe komt Ronnie aan al zijn poen.Nou als ik Brunsie hoor praten,kots ik mijn maaltijd van de gehele dag uit,wat een lomperd en een grote ongeschoolde schurk.Geef me liever Bouterse die heeft nog een opleiding genoten.
  Door figuren als R.Brunsbijk,zal Suriname nooit voor vol worden aangezien,thanks to *** Vene.


  Maak melding

 22. @akuba ik weet dat jij een voorstander ben van bouterse dat mag . maar ik niet ik ben een tegenstander van hem ik moet niets van hem hebben laat dat duidelijk zijn , maar een ding val mij op als ik lees hoeveel geld van nederland naar su is gegaan tijdens de revo tijd en ik hoor hoe velen van jullie waaronder de zogenaamde leider reageert als het over holland gaat dan zeg ik waarom nam hij dat geld aan als het buitenland met een zak geld komt zijn ze goed en waneer ze kritiek leveren niet .


  Maak melding

 23. 25-02-’80 heeft vanaf dag een geen enkele kans gehad(fragiel)….door corruptelingen die Bosje ook een les geleerd hebben van hoe schurken denken en handelen.(Bosje nu thuis jammer helaas)

  Op dag een in Tor. kregen de militairen +/- 400.000 USD toegesmeten.(smeermiddel)
  met de woorden als jij meer wil of nodig hebt, hebben wij liggen brandkasten vol, meer dan de Centrale Bank.
  Echt geen leugen vraag na !!!!
  Eigen ogen gezien brandkasten(vol) ook !!!!….mi boi wij hebben lopen slapen hoor…(eerlijk denken en aan GOD christelijk opgevoed) anno 2007 ben ik een domoor jawel)….nog steeds duku di yara.
  Maar luku bun din boys datie ogri.(smeer middel boys/girls) din ogri for true.


  Maak melding

 24. Moismoisi voor de katten, shoer @du, de wc in, haal je geschiedenisschriften uit jullie kasten. Patvinder Bhander @du ben jij dhekje-kijk.

  PADVINDER.Brunsie brengt zijn eigen boeven de assemblee binnen alsof hij tien schone vingers heeft,Raavenswaay kent geen pyna ze bedelen maar laten ze om de tafel gaan zitten en na te denken hoe het verder moet gaan met Suirname
  en liever gauw op te donderen.

  Akuba

  Akuba

  Akuba


  Maak melding

 25. ai boi mie sabie sma sa beh bai a broko alesie da deng beh takkie dat naf fowroe if dagoe ,ma na ding sref boh njamming sjengtorie oen bee bay olie nanga geerpesie toe ma a bing swietie wel oen bee njang geerpismoksalesie swiet no todo mie gado mibrie moh gwe bakka jere


  Maak melding

 26. Jaren 80 heeft heel veel ellende met zich meegebracht.Drug doorvoer/misbruik ervan Zoveel mensen vermoord( december 82 ; moiwana moorden; Inspekteur GOODING vermoord omgeving FORTZEELANDIA) ga maar zo door??

  Huidige situatie is stuk beter dan toen;maar de Regering moet meer doen voor het arme volk.Ook voor de NICKERIANEN (RIJSTTEELT) Nu zit een VHP MINISTER VAN LVV (ZIJN VOORGANGER OOK EEN VHP ER)Als nu De rijst teelt in de steek gelaten wordt Dan gaat HET VOLK ook afrekenen bij de komende VERKIEZINGEN. Waarschijnlijk zal NIEUW FRONT PLUS GEEN ENKELE ZETELS krijgen in NICKERIE??

  Dus nu aan het kies gerechtigde volk om het REGERING wel/of niet te belonen met ZETELS? AUB volk beloon een regering als zij goed job heeft geklaard voor het VOLK.En niet op basis van mooie praatjes

  SUCCES


  Maak melding

 27. Voor de laatste keer dombo DU.
  Nederland heeft nooit en nogmaals NOOIT geld aan Bouta gegeven.Je hebt de klokken horen luiden maar je weet echt niet waar de klepel hangt.
  Weet je wat,ga maar vragen aan je leider Brunswijk.Want dat zelfde ontwikkelings geld werd Bruinswijk die domme koe, betaald om een jungleoorlog te voeren.Aii mie gado jere, a boi Du, a dong moro, mie no sabie s
  sang dong moro ing.Maar tja een stok vind je altijd om iemand ermee te wiepie.
  Geef Bouta maar lekker overal de schuld van,hahahahahah is het enige wat jij maar altijd doet, je lijkt me 1 van het domme stemvee.


  Maak melding

 28. je heb mensen hier die naar de geshiedenis wijzen, als we het over de slechte tijden die suriname in de tijd van revo heeft meegemaakt hebben komen ze met schone vingers en over de huid kleur van een andere ik vraag me af hoe serieus je dat soort mensen moet nemen , blijf bij de onderwerp en niet van hak op de tak springen en appels met peren gaan vergelijken ,laast hadden ze het over hoeveel geld tijdens de revo naar suriname is gegaan en nu word ravenswaay beschuldig voor bedelen , deze mensen die dit onzin verklaren kennen hun eigen geschiedenis niet . nu wil iedereen met suriname mee werken het is toen anders geweest want niemand wou toe zaken doen met een regime die zijn eigen burger afslacht , en dan krijg je geen steun vooral van landen als cuba libie , dus ik zou zeggen ga jij eerst jou boeken uit jou kast halen en goed lezen , maar er is een punt lezen en begrijpen wat je lees dat is ook heel belangrijk . tang boeng


  Maak melding

 29. Hahahhahhahahah Du beticht anderen dat ze niet begrijpend kunnen lezen,ai baja vertellen jullie me, begijpen jullie wel wat hij allemaal typt?Ikke niet baja,het is alom bekend dat de Revo veel steun heeft gekregen van Libie,Grenada en met mindere mate van Cuba,maar neen Du zegt van niet hahahahahaha,ik vraag me afwelke geschiedenis boeken hij leest.
  Grenada werd toen binnengevallen door de VS,daarna zou Suriname aan de beurt zijn,maar Nederland was het er niet mee eens en probeerde dat via de omgebrachte mensen(8-12).De Revo kreeg er lucht van en het wrd toen pompen of verzuipen voor Bouta en zijn Crwe, wist je dat Du?
  Ga anders naar de bibliotheek jere,als je niet weet waarover je praat.
  Ja we wijzen er ook op dat de slechte tijden van Suriname altijdzijn geweest en niet alleen tijdens de revolutie,jouw soort denkt of weet zeker dat alleen de tijd van de revolutie slecht is geweest,the hell no,het was en is altijd zo,daarom tot nu toe het gebedel van deze regering.Zeg me als deze regering het zo goed doet,waarom bedelen ze voor elk wisse wasje om geld bij diverse landen?En waar blijft al dat geld?Het gaat steeds bergafwaarts met Suriname.
  Nogmaals ik HOOP en BID elke dag dat er een intelligente coup gepleegd zal worden door jonge en dynamische Surinamers,die het goed met het volk menen en niet hun familie,vrienden en zich zelf op de eertste plaats zetten.


  Maak melding

 30. Ja maar Bouta kreeg geen ontwikkelingsgeld van Nederland zoals jullie Fronters dat WEL gewend zijn…

  Wel het hele verhaal vertallen Ricky!


  Maak melding

 31. Domoor Du. in China wordt nog steeds afgeslacht…jij weet niks echt niks jij bent gewoon een lulkoeker.

  Toch wil jij geld van een Dictatuur.(China)
  Maar eigenland en volk respecteren nee, daar ben jij te zwak voor.(wreedaardig)
  Jij bent erger dan een redi-musu.

  Alleen als de hersenen ziek zijn kan jij denken en reageren als Du… gewoon een DEBIEL.


  Maak melding

 32. Geachte Meneer van Ravenswaay, U heeft gelijk, het gaat slecht in Suriname,maar “men moet niet klagen” het is weleens slechter geweest.Het verbaast mij welke argumenten u en de Uwen aanhalen om het onvermogen om ontwikkeling op gang te brengen te vergoeilijken.Ik kan mij als een aantal perioden herinneren waarbij het erg slecht aan toe was in Suriname, de meest verguisde perioden zijn die van Bouterse en die van Wijdenbosch, het zijn echter deze perioden die ons Staatsolie en de 2 bruggen hebben opgeleverd.Vertelt U mij a.u.b wat de andere perioden( ook de uwe) ons hebben opgeleverd, u mag terug gaan naar 1948.

  Alvast bedankt.


  Maak melding

 33. Hai bhaiwa @du,leuk geschiedenis lessen heb je kunnen krijgen mooier kan het niet dit kan je in je moery kop opslaan dus goed lezen en verstandig reageren.Adja Slawalecoem,Ne me ste.

  Akuba


  Maak melding

 34. 2 Alfons,

  U,vraagt en denk je echt dat je krijgt??
  Welneen dhr.Van Raavenswaay, weet dondersgoed,dat het slechter ging voor de periode van de Revolutie,maar men vindt het makkelijk Bouta en de Revolutie de schuld te geven van de teloorgang van Suriname.Okay, we nemen maar aan dat het slecht was in de Revo.periode,maar daarna?Vene.,werd met vlag en wimpel binnen gehaald,wat heeft die sukkel in 10 jaar regeren tot stand gebracht??? Niets en dan ook niets,ze graaien maar tot ze een ons wegen.Het mag en kan nooit slecht gaan met Suriname op dit ogenblik,hoeveel miljoenen €`s hebben ze al niet bijelkaar gebedeld,dan moest Suriname toch een ietsje pietsje floreren?Maar neen,de bevolking moet steeds maar strugglen om in hun levensonderhoud te voorzien,alles wordt duurder.Maar tja, wat doen we eraan,als het Stomme Stemvee,blijft zwijgen en geen aktie onderneemt.En steeds komt er 1 of ander minister het volk zand in de ogen strooien,althans dat proberen ze,met 1 of ander bull-verhaal,over vroeger en vooral hoe slecht Bouta niet is.Ik heb vernomen dat de NDP een vergadering had vorige week,het was afgeladen met kiezers en aanstaande kiezers.Maar lees je er wat over hier op de site????????Hhahaahahhahhahaah ze zullen gek zijn.
  Reken maar ,bij de volgende verkiezingen wordt het De NDP,vandaar dat het Front, nu alles op alles zet en met modder gooit.
  Hhahahahahahahahah OEN TAN TIKI.


  Maak melding

 35. Kondreman
  Brada nanga sisa

  Mismanegmentschap , dodelijke corruptie , het geen gehoor geven aan de noden van het volk ,diefstal en leeg plunderen van de staatskast , hoerenrij en het slaafs-zijn aan Nederland waren de oorzaken dat doet leiden tot de coup van 1980 .

  Vanaf het moment dat de toenmalige revolutionairen , de heer Eddy Bruma(PNR) tot informateur werd benoemd en gevraagd om een nationaal regering tot staand te brengen , werd de revolutie/Suriname totaal geboycot door Nederland .

  Het was een doorn in het oog voor Nederland en zijn handlangers , reden : omdat de heer Eddy Bruma , een SOCIALIST was en tijdens zijn politieke loopbaan een fervente strijder voor de onafhankelijkheid en voorstander dat Suriname een Republiek moet zijn en worden .
  In de jaren ´70 stond de heer Eddy Bruma op nr.1 op de lijst als staatsvijand van Nederland.
  Een lijst dat persoonlijk door de toenmalige gouverneur werd bewaard en gekoesterd .

  Nederland had doelbewust Suriname, politiek en ecomisch geboycot met het oog om het volk te laten pinaren .
  Door het volk van desinformatie te voorzien en prominente surinamers met belofte en geld te paaien probeerde Nederland chaos in Suriname te creeren zodat het land onbestuurbaar te maken , hopende dat er een volksopstand zou komen .
  DESTABILISATIEPROCES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  MEneer raavenwaay , nergens op deze wereld kan een land in luxe leven middels een boycot .

  Voor de revolutie hadden wij in Suriname het ook niet goed en dat ondanks alle schenkkingen en kado´s van je meester .
  Door het opschorten van onze tegoeden door je meester, is en was het voor ons eigenlijk een onmogelijke opdracht geweest om het volk van alle faciliteiten te voorzien , maar toch hadden wij er voor gezorgd dat het volk elke dag te eten kreeg en onze waardigheid als Surinaamse Natie bleef/blijft behouden .

  MEneer raavenwaay , please , kijk om je heen en analiseer alles (bvb PARAMARIBO SOENGOE).
  Maakt gebruikt van je intelligentie mits jij die bezit .

  Srananman
  Brada nanga sisa
  Het is beter een dienaar te zijn in onze eigen SURINAAMSE HUIS dan een meester in het huis van de KOLONISATOR !!!!!!!!!!
  WI NA WI
  Tan bun
  SOSO LOBI


  Maak melding

 36. Kondreman
  Brada nanga sisa

  MEneer du = MEneer prik = Meneer isri
  Bovengenoemde MEneer is geen SURINAMER en indien hij toch een landgenoot is van ons , lijkt mij heel verstandig en gepast om hem op te vangen , bejegenen ,begeleiden en aansturen , dat in het kader van herkenning .
  Naar mijn mening en daar ben ik persoonlijk stellig van overtuigd dat bovengenoemde MEneer te maken heeft met een chronische identiteitscrisis .
  MEneer geloof de Hollanders blindelings .
  De Hollanders vertelde Meneer du , dat zij een vierkante circel kan tekenen.
  Het stemt mij ontzettend verdrietig , dat MEneer du de wens en verwachting had , dat WIJ SLAVEN VAN SURINAME ,daaraan gehoor zouden geven en laatsstaand geloven .

  Ik denk dat Meneer du ,een ambtenaar is van de AIVD en de Surinaamse gemeenschap ontzettend goed heeft bestudeerd .

  Srananman
  Brada nanga sisa
  Tan bun
  SOSO LOBI


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.