zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname niet geïnformeerd over Franse acties

Suriname niet geïnformeerd over Franse acties

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 jul – Suriname is officieel niet op de hoogte gesteld van beheersdaden van Franse zijde in het brongebied van de Marowijnerivier. Dit zegt minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken. Formeel kan dus niet gereageerd worden op mediaberichten over acties van de gendarmerie.

Volgens die berichten is opgetreden tegen Surinaamse Inheemsen in het gebied. Ook meldt het Wereld Natuurfonds dat de Fransen een voorstel ingediend hebben om het gebied beschermd te verklaren en er een natuurpark te vestigen. “Het is wel de bedoeling om de zaak diplomatisch aan te pakken”, zegt Kraag-Keteldijk tegenover de Ware Tijd.

Volgens minister Fernald van Defensie hebben legerposten aan de grens met Frans-Guyana melding gemaakt van troepenbewegingen in het gebied. Fernald vindt overleg op presidentieel niveau hoogst noodzakelijk. Zowel Frankrijk als Suriname hebben er belang bij dat het rustig blijft. Er staan onder meer gezamenlijke militaire trainingen gepland en aanpak van grensoverschrijdende misdaad.

opening
Fernandes Express
BODO Party

9 REACTIES
 1. In het binnenland van Suriname zijn wordt gesuggereerd talloze groeperingen vermoedelijk illegaal actief.

  Maar de apen in Suriname hebben geen melding van deze groepen gehad dat ze actief zijn dus men gaat niet onderzoeken.

  Denk je dat iemande dit soort nietsnutten ooit serieus gaat nemen??


  Maak melding
 2. Dit leest niet zo goed weg..niet geinformeerd.

  Gekheid !!!! stap naar ze toe en vraag wat zij daar te zoeken hebben.
  Laat ze te horen krijgen bij een volgende keer gepast handelen.


  Maak melding
 3. Suriname is officieel niet op de hoogte gesteld van beheersdaden van Franse zijde in het brongebied van de Marowijnerivier. Dit zegt minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken. Formeel kan dus niet gereageerd worden op mediaberichten over acties van de gendarmerie.Hahahahaha
  Dus omdat het berichten uit de media zijn is er niets aan de hand.Suriname moet eerst op de hoogte worden gesteld door de fransen als ze al in Paramaribo zijn?????Ik zou zeggen:Lygia ga maar rustig achter je naamachine zitten afwachten wat er komen gaat en vergeet niet eerst de was te doen want daar ben je meer geschikt voor denk ik.


  Maak melding
 4. Uw kunt zien Su. bestaat alleen uit Par’bo.
  Dat weet men, de buurlanden ook. Er moet iets behoorlijk mis zijn eerst Guyana (west) nu Guyana (oost)

  De buurlanden ruiken iets of zien iets, Komen daar ook chinezen uit de lucht vallen ?

  Fa a sani djersi datie din man bank Su.

  Komt het, dat de rovers weer bezig zijn, onderleiding van rekruut Brusy.(aspirant minister)


  Maak melding
 5. hoe serieus moet je vene en consoorten nemen, het lijkt of suriname overal open deuren heeft , iedereen komt binnen, zonder te kloppen,en suriname heeft niets te zeggen , of kan niets doen, suriname wordt niet serieus genomen, dat heb je, als je alles in de uitverkoop zet , suriname loopt overal te bedelen, de opbrengst verdwijn in hun eigen zak , kijk maar naar het leger , dat is een soort padvinderij, een en al ellende en armoede , er heeft nooit vernieuwing plaatst gevonden van materieel of wat dan ook,ze hebben niet eens een fatsoenlijke auto , hun posten lijken op hutten , ga zomaar door , juist die gasten die alles in het land moeten bewaken , dus al je niets kan bewaken ,staan je deuren open en iedereen komt binnen , doet wat hij wil, suriname is nog nooit zo ver afgegleden dan nu , eerst waren het de gyanezen , nu de fransen, wie komt er nog , als surinamer wil je er niet denken, dat suriname straks misschien alleen op papier bestaat, dank zij vene


  Maak melding
 6. Het budget van Suriname is ten enen male niet toereikend om veiligheids wise het gehele land te bestrijken. Op de stafcursus voor officieren vroeg een Amerikaanse kolonel ooit eens, “wat we zouden doen als simultaan op drie of vier fronten(ZO/ZW/NO/NW) troepen het land zouden binnenvallen. Met de huidige bezetting aller wegen, niet zoveel.
  Daargelaten het gegeven, dat in het oerwoud van landen nou eenmaal het recht van de sterkste geldt. Alle anders gespierde taal of voornemens ten spijt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES