Suriname goed op weg met bestrijding misdaad

10

PARAMARIBO, 12 jul – Suriname is op de goede weg voor wat betreft bestrijding van de ciminaliteit. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Er wordt lang niet zo slecht gescoord ten opzichte van de regio. Wie anders beweert, heeft het eenvoudigweg aan het verkeerde eind, de oppositie incluis.

Kritiek op de openbare veiligheid slaat dan ook nergens op. Recente cijfers van de Intelligence Unit van het tijdschrift The Economist liegen er niet om. Met een aantal van iets meer dan vier moorden per honderdduizend inwoners, scoort Suriname het laagst in de regio. “Alle andere Caribische landen zitten hoge. Ook de geweldsdelicten zijn veel minder”, zegt Santokhi.

Rapporten van de Verenigde Naties en de VS vallen evenzeer positief uit met niets anders dan loftuitingen. Het opmerkelijkst als graadmeter is het gedrag van drugsbendes, die Suriname steeds meer gaan mijden. “Dat komt niet door verwarming van de aarde, maar door gerichte aanpak. Het betekent nog niet dat we er zijn, er moet nog veel gebeuren”, aldus Santokhi.


10 REACTIES

 1. En was er enige tijd geleden veel misdaad,vooral drugsgerelateerd,dan is dat ontegenzeggelijk toe te schrijven aan de zowat wettelose tijd tijdens Bouterse. De tijd Wijdenbosch heeft daar geen verbetering in weten te brengen.


  Maak melding

 2. Ik blijf me verbazen waar deze regering toch steeds de gore moed vandaan haalt om eeuwig met postieve peilingen te komen. Ze blijven maar vergelijken met andere omringende landen terwijl Suriname heel weining bewoners heeft dan die omringende landen, maar wel een hoge misdaad cijfer. Opmerkzaam Bouta en Wijdenbosch tijd waren erg maar nu spant het de kroon op klaarlichte dag of niet men rooft en vermoord maar raak. Sandoppie heeft het te druk met drugsdealers op te pakken dat hij geen tijd heeft om kleine niets opleverde criminaliteit op te lossen. Tja daar heeft alleen die arme bevolking last van. Ja Surinaamse bevolking je krijgt wat je verdiend een regering die niet naar jullie om kijkt.


  Maak melding

 3. Deze mannen zijn te vondeling gelegd achter de plee en alsof dat niet erg genoeg is zijn ze tijden hun doop met strontwater uit een oude po besprenkeld


  Maak melding

 4. Ik denk dat ze de doodstraf opnieuw moeten invoeren dan ben je direct van het gespuis af.
  in de cel opsluiten kost geld enkeltje hel afgelopen met die zooi.


  Maak melding

 5. Ik geloof best dat de misdaad iets is afgenomen. We moeten kritisch blijven en de zaak goed volgen welke criteria men hanteer. Is het de grote misdaad die afneemt of zijn het de kleine straatboefjes, waarvan de bevolking last van ondervind.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.