Minister van Defensie Suriname: rust in het leger

10

PARAMARIBO, 12 jul – Het is rustig in het leger. Dit zegt minister Fernald van Defensie naar aanleiding van uitspraken van oud-legerleider Desi Bouterse. Dat het broeit kan niet gezegd worden, maar de leiding van Defensie is op haar hoede.

Er is constant overleg met de legerleiding. “We zijn alert. Er is rust, maar rust is altijd relatieve rust”, zegt Fernald tegenover Dagblad Suriname. Defensie zet zich in om de harmonie in het leger aan te scherpen. De afgelopen maanden is onder meer intensief gecommuniceerd met hoofdofficieren, onderofficieren en manschappen. Volgens Bouterse is het leger een tijdbom.

De ontevredenheid zou groot zijn vanwege systematische verwaarlozing door de regering. Materieel en materiaal zijn verouderd en aan vervanging wordt niet of nauwelijks gewerkt. “Ik heb steeds het vertrouwen gehad dat dit apparaat zich onverkort stelt onder het civiele gezag. En dat vertrouwen heeft men mij keer op keer gegeven”, aldus Fernald.


10 REACTIES

 1. Fernand, tijdens de watersnood van vorigjaar had het leger niet eens (rubber)boten, vliegtuigen of helikopters om de mensen in het binnenland snel te bereiken.Het duurde dagen alvorens men afgelegen gebieden kon bereiken.Dit terwijl het leger wel over geschoold personeel beschikt om te varen en om de vliegtuigen/helikopters te kunnen vliegen.Dit is en echte vernedering voor de manschappen die weten dat het beter kan.


  Maak melding

 2. Gewoon niet reageren op Bouterse.
  Hij is altijd een grote egoist geweest. Hij ziet Suriname nog liever gedompeld in een bloedige burgeroorlog dan zich te verantwoorden voor zijn daden.


  Maak melding

 3. Bouterse wil paniek zaaien in suriname.Één ding is duidelijk hij is nog steeds strijdvaardig, maar het zal niet meer lang duren voordat hij in de doengroe hoso komt te zitten. Oom Desi, het is niet nodig om verder te strijden u kunt liever niks zeggen dan dat u dingen uitkraait.


  Maak melding

 4. Fernald, leer van het verleden en klets niet zomaar uit je nek dat alles koek en ei is in het leger.
  Weet je nog dat jou NPS voorgangers Essed en Arron (ik dacht in 1980) de militairen (denigrerend) moderne padvinders hebben genoemd !

  Nou de NPS’ers hebben het geweten want tot op heden hebben ze een trauma hiervan overgehouden. But they started the fire !
  Zij (de NPS) hebben de politie op de militairen afgestuurd en opdracht gegeven om een ieder die niet vrijwilling het Memre Boekoe Kazerne zou verlaten, gewoon (als een leguana) neer te schieten.
  En opperhoofd ‘Walker’ van de politie was daar al te blij mee want je moest hem zien
  paraderen op militair terrein.

  Na de coup, en z’n afstraffing, heb ik nooit meer iets van deze man gehoord. Leeft hij nog ?


  Maak melding

 5. The Suriname armed forces must go back to the basics. Waar was het ons ook weer om te doen? Velddienstoefeningen, schieten, wacht en post te velde. Weder instellen van de dienstplicht, zodat de straathoeken kunnen worden ontlast, jongelieden verantwoordelijkheidsbesef kan worden bijgebracht en het jong kader wat te drillen heeft. De typische dagelijkse militaire bezigheden weet je wel?


  Maak melding

 6. Walker is toen gevlucht naar ned na een paar dagen schuil onder een bed door gebracht te hebben ,bij een goede vriend . soldaten hoelang moet ik nog wachten om te vernemen via fles bericht sur militairen nemen de macht over., regering naar huis gestuurt.tot nader order. jullie hoeven niet bang te zijn voor bush en holland ze hebben hun handen vol aan binladen en taliban.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.