Surinaamse zorgverzekering gaat nog te vaak mank

4

PARAMARIBO, 11 jul – De zorgsector is bij lange na niet wat ze wezen moet, voornamelijk vanwege de gebrekkige financiering. Dit stelt de oppositionele NDP. Veel onderdelen zijn moeilijk toegankelijk voor financieel zwakkere burgers, die op een of andere manier verzekerd zijn.

Het komt meer dan eens voor dat bijbetaald moet worden voor diensten, waar een ziektekostenverzekering voor gesloten is. Vooral spoedeisende hulp vormt een knelpunt en bron van ergernis. Om de ernst te benadrukken heeft de NDP een interpellatievoorstel ingediend in het parlement. Het voorstel moet meer “aandachtstrekker zijn”, zegt fractielid Rabindre Parmessar tegenover Dagblad Suriname.

De ervaring heeft immers geleerd dat interpellatievoorstellen niet makkelijk aan behandeling toe komen. Toch moet op een of andere manier de aandacht getrokken worden. Mensenlevens lopen maar al te vaak gevaar door vooral de administratieve rompslomp bij spoedeisende hulp. Ambulancevervoer en de spoedeisende hulp moeten dringend opgenomen worden in de verzekering.


4 REACTIES

 1. Niet alleen de medische zorg is een hoofdpijn maar meer nog de bejaarden zorg. Zorg voor de oudjes die aan de wieg hebben gestaan van Suriname. Het is onbetaalbaar voor de oudjes om in een goed tehuis te worden opgenomen. Zelf maak ik jaarlijks circa 7.100 euro over alleen voor het bejaarden tehuis los van de overige zorg kosten.


  Maak melding

 2. Men mag klagen maar met schurken…jaja.. jij moet betalen anders laten zij jouw dood gaan (sterven).

  Mevr: 1100 SRD dan pas kunnen wij uw man opnemen.
  Geen geld !! Breng hem naar huis als u het geld hebt brengt u hem dan terug.
  Zo wordt het gespeeld elke dag..Su anno 2007.


  Maak melding

 3. Disa daarom komt suriname niet vooruit altijd maar dat vinger wijzen. Front is nu al zoveel jaar aan het regeren. Disa kan jij een punt voor me opnoemen waarvan ik kan zeggen goedzo front.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.