donderdag, april 11, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse waarschuwt voor onrust in Surinaams leger

Bouterse waarschuwt voor onrust in Surinaams leger

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 jul – Het broeit binnen het Nationaal Leger. Dit zegt ex-legerleider en NDP-voorzitter Desi Bouterse. Het leger wordt systematisch verwaarloosd door de regering en de manschappen zijn daar ontevreden over. Het is hoog tijd voor een ommezwaai. “De militairen zijn gedemoraliseerd” aldus Bouterse.

De noden binnen het leger, zoals het gebrek aan materiaal, verdienen aandacht. Gebeurt dit niet, dan mogen problemen worden verwacht. “Ik heb contact met de militairen, meer dan minister Fernald (van Defensie, red.). We moeten een vorm gaan vinden om het leger te integreren en goed te behandelen”, zei Bouterse tijdens een massameeting van de NDP.

Ook een mogelijk strafrechtelijk onderzoek naar de Moiwana-massaslachting van 1986, kan als dreiging worden gezien. “Laat de militairen met rust. Laat me de regering vragen deze zaak met de nodige omzichtigheid te behandelen. We hadden deze zaak achter ons gelaten, maar sinds deze regering is aangetreden worden oude koeien uit de sloot gehaald. Ik ken mijn militairen”, aldus Bouterse.

In economisch opzicht gaat het evenmin al te best. Volgens de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank behoort Suriname in de regio tot de landen met de laagste lonen. “Suriname kent in de wereld het hoogste percentage zelfmoorden en we ontkomen er niet aan dit te koppelen aan de sociale ellende in dit land. En toch zegt de regering dat het goed gaat.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

67 REACTIES
 1. advocaat van de duivel,ik weet dat de aanhang mij weer voor gek gaan verklaren , maar deze man bouterse die alleen maar bezig onrust te zaaien in suriname iedereen weet dat deze man niets maar dan ook niets zal na laten om zich zelf te redden het verleden heeft dat bewezen,in zijn tijd moest je durven om hem te waarschuwen dan was je een anti revo , en nu weet hij alles beter ik zou graag willen dat mensen met verstand een onderzoek doen naar de economie voor of tijdens de staatsgreep en na de staatsgreep ben ik benieuwd wat de uikomst zal zijn , ik vind het jammer dat aan de kant van de regering niemand deze onzin wat bouterse zeg weerspreekt met duidelijke voorbeelden feiten


  Maak melding
 2. Ha ha ha

  Meneer Bouterse zegt dat deze regering MOIWANA SLACHTING onderzoekt (oude koeien uit de sloot halen) Ik denk dat de MENSENRECHTEN organisatie van DE VN (verenigde natie)Het MOIWANA kwestie naar voren heeft gebracht en niet deze REGERING.

  Deze regering heeft zelfs een BOETE gehad en een opdracht om de slachting te onderzoeken.Toen heeft de regering een officier VAN justitie aangewezen om de slaching te ONDERZOEKEN ?? niemand ook de manschappen zijn niet verheven boven het wet.Iedereen heeft het RECHT om te weten wat is gebeurd in die donkere dagen ????

  De groet

  Anil


  Maak melding
 3. Bouta lult uit zijn nek , de leerll. op scholen hebben weer schrijfgerei i.p.v. wapen aankopen laat hij ons liever voorlichten waneer zijn criminele zoon op het rechte komt.
  Die man is niet in staat om zijn kind fatsoenlijk op te voeden laat staan de bevolking voor te lichten.
  Geen enkel parlementarier heeft een zoon lopen met een uitstekend strafblad, dus hij was op de hoogte van de criminele aktiviteiten van zijn zoon ,wat een info. zeg !!!


  Maak melding
 4. Boutje, Voer je plannen een keer uit. zorg voor herverkiezingen en je zal zien dat het andess wordt.

  Zit niet te wachten totdat ze de kat gevangen hebben.


  Maak melding
 5. Hoe veel ‘puf’heeft de NDP(15 zetels) om dingen naar hun hand te zetten in Suriname?

  Zij hebben wel een punt,’sociale economische verhoudingen in Suriname.’

  Dat ’t ‘proces’ invloed heeft binnen de NDP,’is’ook heel nadrukkelijk.


  Maak melding
 6. Floortje je hebt gelijk daar gaat die gek

  weer @ du, en een paar die niet weten wat te typen maarja ze moeten wat neer typen.

  die vulkaan is zo rijp:Time will tell.

  Akuba


  Maak melding
 7. Bouta heeft groot gelijk!!!!

  De militiaren worden niet serieus genomen,geen goed wapen equipment,geen fatsoenlijk materieel voor noden en of rampen (zie watersnood ramp 2006) waardoor hulp aan de binnenland bewoners maar moeilijk bevoorraad konden worden.Dan moest men gaan bedelen in het buitenland om geholpen te worden en wat het ergste van allemaal is,ja mensen,het ERGSTE is nog wel dat buurland Guyana zeer gemotiveerde militairen heeft,ze voorzien worden van modern matrieel en Jagdeo er alles aan doet om Suriname voor te blijven op bewapening.

  En Guyana is ZEER blij met deze wantoestanden van Suriname,want hoe zwakker het Surinaamse leger,hoe meer hun eigen militairen gemotiveerder raken,want dan kunnen ze des te makkelijker Suriname binnenvallen en bezetten en zo niet annexeren tot “deelstaat” van Sranang……


  Maak melding
 8. Mensen, en daar onder bedoel ik de regering incl.bouterse en vooral en surinaamse bevolking.ik zelf bent een surinamer die in nederland is opgegroeid.ik ben het niet eens met jullie meningen over bouterse en de militairen betreft de Moiwana slachting.al ik niet op de hoogte bent van wat er precies speelt.ik wil het niet opnemen voor bouterse nog de militairen.Eén ding is zeker oeng sranan mang if oeng e tang in sranan of peh fa gron tapoe oeng keba nanga a tak taki foe a mang doe dattie en a mang dattie.We zijn allemaal import en hebben een verleden waar we eigenlijk voor moeten vechten en dat is tegen de blanke systeem die ons dit waar we nu in leven hebben aangedaan.deze mensen moeten we aanklagen bij deze mensen moeten we halen waar we recht op hebben, maar niet de schuld zetten bij BOUTERSE DE COUP PLEGER nee .Degene die er achter zit BOUTERSE was de uitvoeder niet de organisator……MENSEN OENG DENKI……Bouterse aanklagen dan is de probleem nog niet verholpen.Toen die blanke onze mensen uitroeiden hebben ze ook nooit tot de dag van vandaag niet aangeklaagd of kunnen aanklagen.Mensen denk toch even na wie gaat mijn voor ouders en die van jouw en van die anderen wie gaat voor ze vechten wie vertel me wie….OF NA FREDE OENG E FREDE DATTIE A WIT MANG NO OH TJIE OENG A DOKOE MORRO.KOM NOU MENSEN.Dat geld dat nederland suriname geeft is om jullie zoet te houden zodat jullie die kleine kunnen aanvechten en de grote met rust laten…oeng tjading…Maar sterkte…aardse slaven zijn we en zullen we ook blijven….


  Maak melding
 9. Bouterse is verleden tijd maar hij heeft deze keer gelijk…

  Het probleem ligt in het politieke staatsbestel, teveel partijen, te geleide democratie…werkt gewoonweg niet, klakkeloos van nederland gekopieerd, zelfde probleem op Curacao en die is nog steeds onder nederlands bewind…

  oplossing; 2 partijstelsel, 1 conservatieve partij, 1 progressieve partij…


  Maak melding
 10. Juli, augustus, september …, komt wel
  erg dichtbij! Wat is het benauwd in de
  bakbawenkri (ndp hoofdkwartier).
  Alles en iedereen wordt er met de haren
  bijgesleept.

  Mi ta, wij blijven rustig en bang zijn
  we ook niet. Zo te horen jij wel!


  Maak melding
 11. Beste mensen,

  Bouterse heeft contact met de militairen, meer dan de Minister zelf. Ja dat kan om ze te hersen spoelen om het land naar de knoppen te brengen als hij wordt berecht.
  Logisch na denken.

  Ik hoop dat het rustig blijft en die Sur. hun verstand gaan gebruiken. Op den duur hebben wij allen familieleden daar wonen.

  Janny.


  Maak melding
 12. een dag voor het proces zullen de militairen de macht over nemen in surinmae santohki en vene en gezanten zullen vluchten naar vs abassade en ned.


  Maak melding
 13. Een prima moment om het leger af te schaffen nu er binnen het leger onvrede zou heersen. Vraag een bevriende mogendheid; b.v. Brazilie of beter nog, Venezuela, garant te te staan voor de Surinaamse souvereiniteit en ziedaar ; wellicht kan Suriname zich dan in economisch opzicht meten met Costa Rica die het leger al in de jaren zestig aan de kant heeft geschoven.


  Maak melding
 14. Hoelang moeten we nog wachten op een nieuwe coup? Alle ingredienten zijn aanwezig om eindelijk een grote opruimingsactie te ondernemen tegen de aloude politieke machthebbers.De politieke persoon die het in zijn hoofd haalt om het leger af te schaffen tekent zijn politieke doodvonnis.Het leger zal blijven bestaan en zal opgewaardeerd worden als een militairen bevriende regering aan de macht komt in Suriname.


  Maak melding
 15. ja er is nu sinds tijden rust in het land en op politiek niveau is er nu mondeling verbaal en geen fysieke een ieder kan gerust zijn mening uiten en de democratie krijgt een eerlijke kans niet voor een deel maar voor de gehele surinaamse bevolking , gebruik van de goede ontwikkeling van de revo en wees blij dat het toch enigzins weer normaal is in het land er zijn mensen in de hoek waar de klappen vielen die terug willen slaan ook al moet het volk van suriname weer door een hel.

  exodus


  Maak melding
 16. de mensen die van mening zijn dat er weer een militaire macht moet komen ,hebben het nog nooit mee gemaakt of ze hebben er andeel in gehad . nooit never weer , ga slapen .cobra


  Maak melding
 17. Beste mede-surinamers,

  Laat u zich niet voor de gek houden door deze man. Hij is er alleen op uit om onrust te zaaien en hierdoor zijn eigen berechting te ontlopen. En wilt u toch zeker niet dat het vermoorden van onschuldige mensen onbestraft blijft?

  Moord verjaart nooit!

  Soldaten diennen het land en nooit andersom.

  Tang Boeng


  Maak melding
 18. Ach wat coup? DDB is niet dom. Het volk wil geen herhaling, de militairen even min en internationaal? Hoe moet SU overleven als DDB een internationaal gezochte en verdachte in de 8 december zaak nu weer een cup pleegt. De vorige keer kreeg hij dankzij het wan bestuur van zijn voorgangers en de steun van het volk nog enig internationaal aanzien en respect. Bij de volgende coup zullen waarschijnlijk alleen Cuba en Chavez overblijven.
  Waar richt DDB zich dan wel op. Gewoon de eerst volgende verkiezingen in de hoop dan de amnestiewet er door te krijgen.
  Dus slaap rustig. DDB is geslepen maar niet gek. Zelfmoord onder roofdieren is zeldzaam en hij heeft het veel te druk m de NDP bijeen te houden.


  Maak melding
 19. Al die gasten die steeds coup,coup schreeuwen wonen allemaal in Nederland.Ze hebben het zelf nooit meegemaakt al die ellende van avondklok, samenscholingsverbod, geen persvrijheid.Die tijd van coup hebben we gehad, en willen het niet weer meemaken.


  Maak melding
 20. Wat ik weet is dat militairen van hoog tot laag, die geen derde geldstroom hebben pinaren als ratten. Velen zijn aangewezen op de alles verslindende geldschieters. Het zou de moeite waard zijn om onderzoek te verrichten naar het netto inkomen na aftrek van alle schulden, van deze en wellicht andere ambtenaren. Een soldaat die in geldnood verkeert is simpelweg geen soldaat. hetzelfde geldt voor de politie, onderwijs enzovoort. De mensen bietsen de ganze dag.


  Maak melding
 21. Luty je hebt gelijk maar weet je wie daar erover lult een paar surinaamse koelie’s die daar in nederland wonen, zij zijn bezig onrust te zaaien in Suriname nogmaals ‘SLAPENDE HONDEN MOET JE NIET WAKKER MAKEN. anders je weet toch, bepaalde politici die gaan het niet voelen weet je waarom, ze gaan gewoon naar Nederland om dan daar politiek asiel te zoeken hun Nederlands paspoort opeisen en hun gezin en familie lekker kunnen lachen en zeggen van kijk die klootzakken in Suriname. Mensen goed kijken en luisteren wees paraat want ze proberen jullie te misleiden en te verkopen.


  Maak melding
 22. Linksom is niet zo lekker in z`n hoofd.Het leger dat ik gekend heb moet weg?ik denk het niet .het blijkt steeds weer een groep idioten te zijn die zich op nederlandse bodem nestelen en dan hun grote muil open doen om commentaar te leveren op dingen die er in suriname gebeuren.Als jullie zo graag het leger willen zien verdwijnen dan moetten jullie je eerst afvragen of jullie wel respect voor je zelf hebben.Apen zijn jullie surinamers.Jullie worden in holland als slaven behandeld,zelfs de turk en de marrokaan hebben meer rechten dan jullie.Ik zou trots op me land zijn maar elementen als vene`en zijn maatjes de deur wijzen.Suriname heeft recht op een sterk leger.Een dat goed getraind,gemotiveerd en bewapend is.We zijn rijk we hebben er recht op want niemand moet zijn poten in ons huis komen zetten wanneer ze dat willen.ELK land heeft een leger ,ik hoef de buurman niet te vragen om op mijn vrouw te letten wanneer ik moet gaan werken.Een echte militair en Surinamer.


  Maak melding
 23. akuba of hoe jij heet ik zal jou vandaag net persoonlijk atwoorden als hoe jij bij mij doet , over dom gesproken jij ben dom en achterlijk net als bouterse jij ben aanhang van hem hij is jou leider vertel mij zonder stome antwoorden te geven wat voor goeds hij voor suriname heeft gedaan die vraag stel ik jou al maanden enige wat jij doet is naar mijn schijf fouten kijken wie is hier gel of dom jij klootzak dat je ben de meest achterlijke mensen zijn de aanhang van bouterse , het enige wat jullie kunnen is de vinger naar anderen toewijsen die heeft hele fucking land vernietig tog vereren jullie die man wat dom zeg


  Maak melding
 24. Geachte meneer Bouterse,

  Het klopt niet dat surinaame het hoogste percentage van zelfmoorden in de wereld heeft.Uw land suriname staat op de derde plaats in de wereld wat zelfmoorden betreft.Ziet u dat niet als een gevolg van uw daden en die van meneer Ronny Brunswijk?.Jullie tweeën hebben samen het land naar de klote gebracht door mensen leven te nemen zonder dat jullie ooit mensen hebben gemaakt.Het land is onrein geworden door jullie daden. Er wordt verkracht, mensen worden beroofd en vermoord door allochtonen die zeggen dat ze op zoek zijn naar brood in Suriname.Zo worden ook een heleboel criminele daden gepleegd door onze afro broeders afkomstig uit het binnenland. Deze mensen waren vroeger erg rustig. Dhr. Brunswijk en u hebben de boze geesten uit de flessen gehaald. U klaagt nu omdat het nou heet onder uw voeten wordt.Ik vind dat u de regering aan het intimideren bent door de dingen die u zegt. waarom bemoeit u zich met met het leger u bent niet hun baas en u bent geen militair meer. waarom praat u nog over de kwestie Moiwana. U bent stiekem de bevolking aan het ophitsen en als u niet oppast gaat er weer een massa slachting plaats vinden.
  Bent u de zelfde Bouterse die vindt dat Suriname moet worden opgedragen aan God?


  Maak melding
 25. beukehaas @du heb je,je verhaal overgelezen

  bannaba wat allemaal heb neer getyp,volgens mij dementeer je heftig ik heb vaker voor je aangehaald dat er een revolutie in Suriname was om de schurken met jouw erbij op te ruimen Suriname roept om hulp mensen gaan eerder dood oude medicijnen in de apotheek van de ziekenhuizen afgekeurde levensmiddelen in de winkels chinezen doen wat ze willen roofmoorden noem maarop siekyman.je regering die reizen noem maarop de bedeltochten niet te vergeten, gekkie.jow haatsaaier dit is mijn antwoord nanga den ba say schrify je bent de grootste klootzak, (atwoorden) dat woord is antwoorden zo kan ik meer corriceren
  volgens mij weet je niet met wie begint bokito pref y ga skoro je lon lay y noso nanga pimba mijn advies is neem plaatst op de stoel van de rechter.

  Akuba


  Maak melding
 26. Jammer dat de surinaamse overheid er zo lang overdoet om die moordenaar de bek te snoeren. Men zou bijna gaan geloven dat hij inderdaad in staat is het leger te paaien. Ik weet wel zeker dat ik betere contacten heb in het SNL danhem en minister Fernald bij elkaar en daarom kan ik u geruststellen. Ons leger is voldoende geëquipeerd om onze landsgrenzen te beschermen tegen landen die een nagenoeg gelijkwaardige staat van ontwikkeling als Suriname hebben. Er zal altijd een rede zijn om te mekkeren dat wij niet sterk genoeg zijn, omdat wij het nog altijd zullen moeten afleggen tegen landen als Brazilië, USA etc. Maar aangezien Suriname geen land wil worden van wapens, honger en slachtpartijen, zoals het in de Bouta-periode was, richten wij ons op vrede met andere landen, inclusief Guyana. Tenslotte wil ik u laten weten dat het leger reeds meerdere malen haar diensten heeft aangeboden aan het Korps Politie Suriname en de overheid indien het nodig zou zijn Bouta en zijn kornuiten op te pakken of om de binnenlandse rust te helpen garanderen tijdens het proces over de decembermoorden en eventueel tijdens een vervolgproces over de Moiwana slachting. Vooralsnog is dat aanbod niet aanvaard omdat KPS mans genoeg is om de klus te klaren. Mocht daar verandering in komen dan staan wij tot hun dienst paraat! De tijd dat gewetenloze massamoordenaars hoog van de toren blazen ligt definitief achter ons en het SNL is, op een enkeling na, gezuiverd van dat soort elementen.


  Maak melding
 27. ik snap niet waar jullie mee bezig zijn iedereen scheld D.B waren jullie bij bij het mooi wana gebeurtenis weten jullie wat zicht heeft afgespeeld bouta heeft gelijk want ik heb het mee gemaakt zelf heb ik een broer en een neeft zien dood gaan weten jullie hoeveel militairen dood zijn gegaan zijn ze dan ook geen mensen.ik kan heel wat erover vertellen ik was bij


  Maak melding
 28. voor hen die lopen te zeiken over aanhang van bouta bush heeft zijn mensen de taliban heeft zijn aanhang rechtsextrimisten hebben hun aanhang de clan heeft zijn aanhang.nou zelfs nadat sadam opgehangen werd gaat de strijd nogsteeds door het gaat niet om een persoon het gaat om idialen en motieven.velen hebben maar oppervlakkig inzicht in zaken of zijn door geleden smart verblind door woede waardoor ze niet meer
  het vermogen bezitten zaken te onderscheiden.onkruid vergaat niet pas op dat je bij het bestrijden van het onkruid niet zelf erg ziek wordt van de bestrijdingsmiddelen die je gebruikt, die kunnen schadelijke stoffen bevatten.[herosima ,vietnam]

  bongka


  Maak melding
 29. No 35 is een gewtenloze mens en een moordenaar.Hij vraagt of we weten wat er in moiwana gebeurd is en zei nog dat bouterse gelijk heeft.Hij heeft een broer verloren. What about de onschuldige kinderen en vrouwen die daar neer gemaaid zijn als honden.de ziel van deze mensen roepn om gerechtigheid net als hoe jouw broers ziel om gerechtigheid roept.
  Bouterse is niet te vertrouwen, hij is de grootste moordenaar allertijden in suriname.Hoeveel ellende hebben we in suriname niet mee gemaakt toen de dictator Bouterse aan de macht was?.Zijn jullie de tijd vergeten van Geen Brood geen School?. Onschuldige mensen werden zomaar op straat geklapt door millitairen.Bouterse heeft het zelfde hart als Saddam hoessein, Hitler en Idi Amin.Bouterse wil het leger mobiliseren om in opstand te komen omdat hij vuur voelt onder zijn voeten.Zelfs PolPot is voor het gerecht gesleept.bouterse kan zijn straf niet ontlopen, hij zal hoe dan ook berecht worden. Het is mogelijk dat hij amnestie krijgt omdat ze bang zijn voor hem. Ik kan me iet voorstellen dat mensen toe juichen wat Bouterse allemaal gedaan heeft.Hebb geen medelijden met deze mensen moordenaar, hij had ook geen medelijden met de 16 Surinamers die hij omgebracht heeft op 8 december 82.
  Bouterse was ook onrechtmatig aan de macht gekomen.Sluit die moordenaar op, het recht moet zege vieren.


  Maak melding
 30. @schoolmeester akuba als jij mijn schrijf fouten wil circeren wil jou vragen om het te corigeren ja dus verbeter de wereld maar begin bij jou zelf ja . maar ik ben de laaste die iemand om zijn schrijf fouten uitgaat lachen dat is kinderachtig meneer akuba, en nog wat wie dan ook mag reageren voor en tegenstanders en wat die mensen in hun prive leven gaat mij geen moer aan . wat mij bij opvalt akuba is dat jij persoonlijk word dat is een teken van zwakte , ik zelf vind het leuk om met voor en tegestanders van bouterse praten , maar als men de moorden van 8 december gaat vergelijken met mooiwanna dan lijk het beter op te stoppen het zijn totaal twee verschillende gebeuren als mensen zo stellig zijn over hun waarheid dan sla je de hele dicussie dood dus laten we het over de ondewerp zelf hebben dan over bijzaken , is bouterse verantwoordelijk voor de decembermoorden ja moet hij voor het gerecht ja,fijne avond akuba


  Maak melding
 31. De meeste reactie’s jammer maar helaas jullie weten niks.
  Zit en wacht rustig: ti na olie faja ing srefie e go tikie faja.
  Het waren patvinders wat worden zij straks.


  Maak melding
 32. Su.verkeert op dit moment in situatie ’77’78’79.
  Niks loopt meer, men kan domweg niks.

  Staatskas is leeg..vrij vrij no di moro.
  Daarom de hele coaltie op zwerftocht…maar nodeloos, niemand geeft wat, alleen China maar Chinezen moeten ook mee..(dus landverkoop)

  Let op dit ! als het moeilijk wordt Euro’s en of USD..te bemachtigen, gewoon bij bank of cambio… dan wie faja kaba.

  Dan moeten wij terug naar af. 1 op 10.

  Maar nog erger de kas is leeg bodem.
  Alleen met giften moeten wij het doen op dit moment om Democratie (zogenaamd)te behouden.

  Daarom werd God erbij gevraagd …Baas. B. bedoelde de situatie is hopeloos.(niemand hoeft naar de kerk hoor)

  Dat ding is bid en werk maar jouw verstand (bovenkamer)moet harder werken dan de klavieters.

  Maar Vtje kijkt als Aron…de andere kant op.

  Als het ware mikie din du…monie no di moro din man verduister alla kaba.


  Maak melding
 33. Bouterse moet berecht worden. We kunnen ook zijn zoons neerknallen en zeggen dat die tijdens een vlucht poging is neergeschoten. dan wil ik die klootviool zien brullen. De NDP moet net als het boek Meinn Kampf verboden worden. Dat kan na de berechting van Bouterse en cowboys. En wat het leger betreft, of ze gaan helpen straten maken of bataljons moeten opgeheven worden. Is maar een legertje. En wie het niet meens is, nou sluit dan maar een bondgenootschap met de VS dan sturen we die dappere militairen ook naar Afganistan of Iraq en dan mogen ze daar bewijzen hoe dapper ze zijn, i.p.v. van wapenloze burgers dood te schieten. EN nr 38, ik ben het ook met je eens dat no 35 ook medeplichtig is aan massa-moord. Hij zwijgt dus is hij medeplichtig kort en simpel. Als hij er bij was dan is ook laf, want een flinke militair laat zijn Naam adres en telefoonnumer achter, dan ben je een flinke jongen doe het dan, kan er aangifte van gedaan worden. Maar dat zal hij niet snappen, de meute van bouterse bestaat uit massa, meestal DOMME MASSA.


  Maak melding
 34. Mijn militairen.
  Hoeveel heeft hij al opgegeten.
  Labaria.
  ziekelijk mens.

  tje potie.
  Hij komt weer voor de Mofinas.
  Weet hij wel wie de mofinas zijn.
  Dat zijn de mensen die hij arm gemaakt heeft door geld te drukken.
  Mensen die hard hadden gewerkt voor suriname moesten beedelen.
  hun pensieon was ineens 25SRD waard.
  en deze mensen hebben suriname grottgebracht en 30-40 jaar hard gezwoegd.
  Laat hem naar de maan lopen.

  barca


  Maak melding
 35. Kondreman
  Brada nanga sisa

  Op 8 dec.1982 was een vonnis uitgesproken door de revolutionaire raad tegen enkele personen , dat naar aanleiding van hetsmeden van contra-revolutionaire plannen en samenwerking met buitenlandse mogendheden .
  Tijdens de revolutie was het grondwet buitenwerking gezet, dat met instemming van het toenmalige Surinaamse parlement.Met dien verstaande: dat men toender tijd het land per dekreet had moeten regeren ,mag men ook aannemen dat de revolutie gelegaliseerd werd.De revolutie was legitiem .

  8 DECEMBER-VONNIS WAS EN IS WETTIG
  Het is geen 8december-moorden ,dat maken de Hollanders van en ze doen enorm veel moeite om het surinaamse volk te laten geloven zoals zij dat graag zouden willen hebben .
  HET IS 8DECEMBER-VONNIS
  EEN VONNIS TEGEN LANDVERRAAD

  Kondreman
  Nek´s no fout
  Tan bun
  SOSO LOBI


  Maak melding
 36. Het valt mij steeds op dat Akuba de discussie steeds gebruikt om andere mensen op taal gebruik te corrigeren.Akuba ik hoop dat jouw nonsens niet meer op de website komt te staan want wat jij doet is niet discussieëren het is koskosie.Als jij niet weet te disccusieëren dan moet je dat maar gaan leren.
  Berichten met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd. Ik hoop dat de moderator met jou afrekend.


  Maak melding
 37. Bouta heeft gelijk. De manschappen zijn ontevreden en staan te popelen om het volk hun goodwill te tonen namelijk het arresteren van het krapuul dat ervoor gezorgd heeft dat militairen een slechte naam hebben in Suriname.
  Ze staan te popelen om het volk te bewijzen dat ze onder krijgstucht staan en onvoorwaardelijk ten dienste staan van de democratie in het land.


  Maak melding
 38. het recht zal zegevieren mie boi en dat geld voor jou leider ook , al is de leugen zo snel de waarheid achterhaal hem welen gado no e srebie niemand zijn leven is meer waar dan die van een andere als je dat maar weet ??? achter een TIRAN aan lopen dar ben jij goed in , een leugenaar bedrieger en niet te vergeten een moordenaar zolang deze man leeft zal ik hem met woorden bestrijden en feiten .ik zal jou een ding zeggen ik ken mensen die heel dichtbij bouterse waren en ik zal jou vertellen dat jou oren gaan klapperen als jij weet echt wat in deze man delano desire bouterse schuilgaat ano lee ik wil niet teveel zeggen . fijne dag verder mie boi akuba


  Maak melding
 39. ai boi werkelijk alleen god kan suriname redden samen zijn wij daartoe niet instaat. we verspillen kostbare tijd aan waardeloze discussies maar vergeet 1 ding is zeker we gaan allemaal op een dag dood ook bouta nee nader tot elkaar zullen we toch niet komen nu niet nooit niet.al wat goed is te betrachten draag suriname aan god op.

  what goes around comes around

  bongka


  Maak melding
 40. Nr 47 Steven… Domme massa.
  Het land wordt nu niet geboycot..Laten jouw liefhebbers behoorlijke medische zorg geven.
  Over een poos alla dalla (USD) moeilijk fu vinie.


  Maak melding
 41. Een ding is duidelijk: kom niet tussen “Baas”en “zijn”leger. Hij weet waarover hij het heeft. De sociaal-economische en bestuurlijke rotzooi van toen: 1973/1975/1980 leidde tot ingrijpen. Nu is de rechterlijke (on)macht ook debet.


  Maak melding
 42. jullie praten teveel daarom gaat ons land niet naar voren,de surinaanse overheid is altydt corrupt geweest,pengel tydt arron tydt bouta tydt en nu deze regering ook. dus we gaan niet makaar de schuld.oeng no moes i tang tak taki don sani.GOED


  Maak melding
 43. Ja meneer 47, dat zou kunnen kloppen dat er straks zijn er geen dollars in het land. Tot vandaag is daar geen melding gedaan door de CBvS. Wat het NF wel goed gedaan heeft is het stabiliseren van de SRD. Niet als Bouta het volk voor de gek houden door wegen belasting af te schaffen en via de achterdeur wapensbestellen met belastinggelden die voordien gestort waren door de bevolking. Welke bron bevestigt dat de dollars op raken? Heb jij die? Feit is wel dat je kunt zien wat met die dollars gebeurd is. Die bestaan uit die zgn wapens die Bouterse niet heeft. En wie zegt dat het leger onvoldoende bewapend is heeft het mis. Bij elke Nederlandse missie van commando’s krijgt Suriname een Orion vliegtuig aan materiaal. Suriname is daarom ook extra aan trekkelijk voor Arabische en Midden-oosten extremisten. Zuid Amereika heeft cocaine en wapens het Midden-oosten heeft geld. Als beide continenten krachten bundelen, kunnen ze Europa en de VS behoorlijk verzieken. Bouterse moet feitelijk zeggen dat hij het niet eens is dat hij nu geen wapens mag kiezen en uitdelen aan zijn cowboys. Het groepje Bouterse zijn cowboys op Pantserwagens die alleenmaar kunnen schieten op burgers zonder wapens. Ik kan jullie vertellen dat zodra een missie Nedrlandse jongens in de Surinaamse Jungle is voor de Commando training, bibberen alle militairen en Bouta heeft dan voor de zoveelste maal een hele lading Pampers voor Lokka’s volgeplast geplast en gepoept. Hij is zo een domme jongen brult altijd tegen Nederland, maar tegen de VS en Brazilie denkt hij twee keer na. Want de VS heeft op elke ambassade mariniers en de vlucht van Ventorini vergeet Bouta niet. En over de gezondheidzorg gesproken in Bouta’s partij zit er een arts mevrouw Geerlings en een oud directeur van het Academisch zieken. Iedere arts legt bij zijn afstuderen een eed af dat zij altijd mensen/ patienten zullen helpen en de burgerrechten van de mens zullen naleven. Hun leider is mensenrechten schender, hoe kun als politica geloofwaardig overkomen laat staan iets leven aan haar hand toe vertrouwen. Als bouterse zou graag miltair wil zijn met zijn vriendjes, dan blijf ik erbij, straf de man door hem te degraderen tot korporaal en zendt de kliekje uit naar Irak. Daar moeten ze flinke jongens zijn.


  Maak melding
 44. Kondreman
  Brada nanga sisa

  Wij , Surinamers , moeten samen en met elkaar
  meer aandacht geven aan de daadwerkelijke nationaal problematiek en proberen gezamelijk een werkbaar oplossing tot staan te brengen , dat in het belang van land , volk en ingezetenen .

  Discussieeren omtrent het surinaamse politiek kan niet bevordelijk zijn als het enkel maar gericht is tegen het democratisch gekozen fractieleider van de grootste politieke partij van Suriname en tevens niet bevorderend voor natie vorming .

  Ten opzichte van Suriname bedrijf het Koninkrijk Der Nederlanden : HEERS EN VERDEEL politiek .

  Srananman
  Brada nanga sisa
  Dinky fosi yu du
  Tan bun
  SOSO LOBI


  Maak melding
 45. .je hebt van die mensen die veel praten maar niks zeggen.dankzij cuba {Fidel catro} kunnen er duizenden surinamers medische hulp krijgen dat zijn dingen die belangerijk zijn[al die oogoperaties]heb je meer aan dan een volgepropte vliegtuig met oorlogsmatriaal van die geweldige hollandse mariniers van jou.pengel lachman sardjoe wijdenbosch venitiaan en ja ook bouta is van suriname. geen enkel ander land niet vs of brazilie nederland mag boven mijn geliefde suriname surinamer met een ander mening hierover: GA OP DE WIJDENBOSCHBRUG EN SPRING WANT JE BENT SURINAME ONWAARDIG!

  bongka


  Maak melding
 46. Kakalaka nr. 50 jij hoort in de wc,s thuis,ik ben verstandiger dan jouw anders werden mijn reactie niet naar voren geschoven, vies beest,
  ik laat je voor die kippen.je doet het zelfde bander ga tomaten verkopen wie denk je dat je bent.

  Akuba


  Maak melding
 47. nr 58. Steven: jouw bovenkamer moet kortgesloten zijn.
  Verder moet jij een smerige hater zijn.
  En hoe wil jij dat Su. USD torie’s gewoon en voor de helewereld wereldkundig moet maken.
  Yu edi see di wroko bun….mi no dinkie.
  …..Boycot no di, daarom sit kon….

  Daarom…….Wees gerust mi-boi alles komt terecht.(ooit woorden J.A.P)


  Maak melding
 48. @Sempa 49
  Die reactie spoort niet. misdaden tegen de mensheid zijn nimmer wettig.
  Met reactie 59 geef je gelukkig aan niet helemaal gek te zijn maar ook die gaat voorbij aan de essentie en heeft een hoog ongefundeerd achterdocht gehalte.
  Ik wacht gewoon de komende jaren rustig af. De waarheid zal toch eens zegen vieren na al die tientalle jaren van leugens, demagogie en corruptie in SU.


  Maak melding
 49. Bouterse is niet te vertrouwen dat geld eveneens voor de NDP. Het lijkt er op dat Bouterse met een opzetje bezig is om Suriname te destabiliseren. Een land dat accepteert dat een crimineel in de DNA kan plaats nemen is een land dat zichzelf naar beneden haalt. Degene die oppert dat het leger van Guyana extra gemotiveerd wordt vanwege het feit dat de situatie met het leger van Suriname als niet voor rooskleurig wordt gehouden en wacht op een mogelijkeid om Suriname binnen te vallen deze persoon leeft op een andere planeet. Op het moment dat Guyana ook maar een serieuze poging onderneemt komt Europa in het geweer. Even niet vergeten dat het Frans gebied is. Dan is er ook nog een persoon die de blanke van alles de schuld geeft die wil ik beleefd adviseren om zijn mond maar eens dicht te houden. Leer eerst de geschiedenis. Waarom heeft het Surinaamse volk gekozen voor onafhankelijkheid?Slechts 1 persoon is daar aan schuldig en als deze persoon neen tegen den Uyl had gezegd dan was de situatie in Suriname een stuk beter geweest. Het Surinaamse volk had toen de verantwoordelijkheid moeten nemen en dat heeft het volk niet gedaan het heeft het gewoon over zich afgeroepen. Niet de blanke heeft er voor gezorgd dat een of ander korporaaltje zich zelf tot Kolonel kon promoveren of dat Moiwana kon ontstaan, neen het Surinaamse volk stond er bij en keek er naar.


  Maak melding
 50. MEneer neus

  Revolutie = Machtovername = Oorlog = slachtoffer = RATIONEEL

  Vredestijd = Bla , Bla , zgn begaan met de mensenrechten = EMOTIONEEL

  Jouw informatie put je uit de HOLLANDSE kranten als de TELEGRAAF en de HOLLANDSE t.v

  Wat je eigenlijk krijgt is desinformatie
  Geen educatie maar indoctrinatie

  Middels hun zgn. vrije pers en media wordt je gedachtengang gevormd en gekanaliseerd .
  High level politic en deze wordt aangestuurd door Den Haag met als doel , Neokolonisatie van onze geliefd Republiek Suriname .


  Maak melding
 51. Het is niet alleen het ministerie van financien, die niet fungeert zoals het hoort. Ook andere ministerie laten ook steekjes vallen. Die mannen doen niks anders dan onbenullig lullen in de staten. Alle negatieve toestanden in suriname worden gecreerd mede door de regering. Mooie intellectuele woorden gebruiken en tegelijkertijd het volk manipuleren. Ik schaam me dood met de situatie in Su. Vene heeft geen macht, hij moet meegaan met de rest. Het wordt tijd dat hij opstapt. De economische macht zegeviert in Su. De rijke mensen bepalen wat er gebeurt in Su. Dat zijn dus de mensen die de belastingstelsel niet willen veranderen, zodat ze vrijuit gaan.Suriname is al verkocht, geloof mij maar!

  Rinus


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES