Surinaams eten ‘nekt’ de fiscus

14

De fiscus staat voor een forse strop: over de honderdduizenden gratis warme maaltijden per jaar voor werknemers kan het bij duizenden bedrijven niet zomaar belasting heffen. De Belastingdienst, zo oordeelt de Hoge Raad, mag de bedrijven voortaan alleen een aanslag sturen, als het aantoont dat werknemers de maaltijden hebben opgegeten.

Volgens De Telegraaf bracht de kok van een Veluws luxerestaurant deze ommezwaai tot stand: in plaats van dagelijks gratis uit de door hem bereide gerechten mee te eten, koos hij steevast voor de kookkunsten van zijn Surinaamse vrouw. De restauranteigenaar vond dat hij daarom geen belasting over de ongebruikte maaltijden hoefde te betalen, omdat zijn kok liever thuis Surinaams at.

Over maaltijden die niet zijn opgegeten, mag de fiscus niet langer belasting heffen alsof het loon in natura is dus valt er veel minder belasting te heffen. Dat kan een enorme strop voor de Belastingdienst worden.

14 REACTIES

 1. Ha ha ha, Surinaams gerecht nekt de fiscus. Nogmaals ha ha ha ha, een surinaams vlaggeschip laat weer van zich spreken Daar komt nog bij dat die kok stilzwijgend de smaak/kwaliteit van het produkt van zijn werkgever niet goed genoeg voor zichzelf acht. Ik weet zeker dat ditmaal de meeste nederlanders geen moeite ermee hebben. Ik ben benieuwd hoe de veluwse luxe restaurant met dit brevet van onvermogen omgaat.


  Maak melding

 2. Haha, eindelijk is iemand de Belastingdienst te slim af. Het kaalplukken van hardwerkende burgers op deze manier vind ik een regelrechte onzin. Belasting heffen op maalijden? Gekker kan het niet!


  Maak melding

 3. Een terechte rechterlijke uitspraak. Je kunt het vergelijken met : zolang er geen betaling heeft plaatsgevonden wordt dit niet als aftrekpost meegenomen, de schuld blijft echter staan. In vergelijking met het eten is dit het eten was er maar is nooit geconsumeerd.


  Maak melding

 4. wat een gelazer zeg over een bordje eten.
  Hier worden mensen pas echt ziek van,
  Dit maakt Nl benauwd.
  de belastingsdienst is meer geld kwijt om het gelazer van dit soort mierenneukerij dan met het innen van die paar centen zelf.
  Typisch Nederlands


  Maak melding

 5. Let op !! er komt binnenkort een soort weegschaal in jouw toilet…en oowhee als jij te veel poep of plast…. dan wordt het dik betalen.

  Naheffing likie Santie.


  Maak melding

 6. de fiscus kan wel belasting laten betalen over het surinamse eten maar zodra ze er lucht van krijgen staan ze wel met hun groote smoel vooraan om een graantje mee te pikken.laat de surinaamers gewoon hun gang gaan. ikben zelf met een surinaamse en beter eten is er niet.het is tenminste afwisselend en niet zoals die bakaraas elke dag aloe en boerekool of stampot


  Maak melding

 7. Dat was een hele goeie hoor van advies der bel. en op de koop toe als het ar als saoto soep uitkomt betaal je er reuk belasting bij…!Wat een zakken die belasting etjes he!


  Maak melding

 8. Het zal mij niet verbazen als de fiscus ook belasting gaan innen als men seks hebt met je eigen vrouw, want dat valt ook onder genot van het leven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.