donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWelles nietes rond Surinaamse Ontwikkelingsbank

Welles nietes rond Surinaamse Ontwikkelingsbank

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 jul – Er is in politieke krijgen verwarring ontstaan rond de status van de Nationale Ontwikkelingsbank, NOB. Volgens de media is de bank geveild door de Surinaams-Nederlandse activist Mahin Janki. Minister Santokhi van Justitie & Politie spreekt van een illegale handeling.

De vordering die Jankie heeft lopen tegen de staat zou onwettig zijn. Mahin Janki wil in Suriname behandeld worden als Surinamer op basis van de Toescheidingsovereenkomst van 1975. Hij heeft bij de rechter gelijk gekregen met dwangsom. Die is nu aardig opgelopen, maar Santokhi weet niet hoe hoog. De verkoop van de NOB is via de notaris verlopen, meldt Dagblad Suriname.

Santokhi heeft procureur-generaal Subhas Punwasi en de staatsadvocaat gevraagd om bij de kantonrechter de nietigheid te vorderen van de verkoop. Door de staat is intussen hoger beroep aangetekend tegen het voor Janki voordelige vonnis. President Ronald Venetiaan heeft Santokhi en minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken opgedragen om de kwestie met deskundigen te bespreken.

opening
Fernandes Express
BODO Party

11 REACTIES
 1. Verbaast mij niet. De hele Fronttoppers zijn een en al verwarringstichters. Zij slaan hun slag op tijd. Nu zij van de veroorzaakte chaos niet kunnen profiteren wordt op slinkse wijze het recht van de ander getorpedeerd. Beter contact opnemen met die Euro Surined om eigen voordeel te halen. Laat toch die wankele rechtsstaat voor wat het is, als je het niet beter kan.


  Maak melding
 2. Mahin Janki is Surinamer en ook alle Surinamers die in het buitenland wonen! Al hebben we een buitenlandse paspoort. Daar hebben we niet om gevraagt. Waar blijven de Surinaamse paspoorten voor alle Surinamers die in het buitenland wonen. Zie zelf de jonge voetballers, die niet met een Surinaamse vlag moesten lopen. Weer zijn we buitenlanders. Chinezen alles geven en je eigen volk dan. Alleen tevreden over die visum geld.


  Maak melding
 3. De strijd van de heer Janki om de Surinaamse regering te dwingen om de Toescheidingsovereenkomst na te leven verdient alle waardering.
  Jammer dat hij geen grote ondersteuning krijgt van de grote Surinaamse organisaties in Nederland, omdat de uitkomst van deze kwestie gevolgen heeft voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland.
  De huidige regering wil de invloed van Surinaamse Nederlanders in Suriname tot een minimum beperken en schroomt er niet voor om de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht in Suriname verder op de helling te zetten.
  E van der San heeft in een ingezonden stuk aan “De Ware Tijd” van 5 juli j.l. laten zien dat de rechterlijke macht minder onafhankelijk is als wordt gedacht.
  Ik vrees, dat opnieuw de politiek zal ingrijpen om te voorkomen dat Surinaamse Nederlanders
  Bij terug keer in Suriname als Surinaamse onderdanen worden behandeld.
  Nog niet zo lang geleden werd op deze forum gepleit voor de mogelijkheid om de top voetballers van Surinaamse origine voor Suriname te laten uitkomen.
  Het is daarom belangrijk de stappen van de politiek in Suriname te volgen op dit punt.


  Maak melding
 4. En nu maar afwachten wat de deskundigen ervan vinden.
  Suriname is gehouden aan een rechterlijke uitspraak. Janki maakt gebruik van zijn wettelijk toegekende rechten en daar is niets mee.
  De Sur. overheid heeft te lang lopen leuren met de toescheidingsovereenkomst en dacht dictatoriaal op te kunnen treden en éénzijdig het contract niet te eerbiedigen.
  Als Nederland dit was geweest was het hek van de dam.


  Maak melding
 5. Ja, en gaan jullie in de regering door met het pesten van alle ex-surinamers.
  En wanneer jullie komen bedelen zijn we plotseling weer surinamers.
  Die str..t hoeft voor mij niet meer.
  Good luck met jullie bananen repuliek.


  Maak melding
 6. Wij zijn een ” RECHTSSTAAT ” frontaanvallers.
  Kunnen jullie plotseling de door jullie eigen hoge zo hoge trots niet meer begrijpen.


  Maak melding
 7. kijk wat een gewoone man als jankie kan doen, nu zie je dat deze regering niks voorstel, zijn bijna allemaal schurken, met een heel lage opleiding, stelen kunnen ze alleen, daarin zijn ze heel goed.


  Maak melding
 8. @A-no-smeer-boeng
  SU kan wel een rechtstaat zijn ( dwz je kan naar de rechter lopen en je gelijk krijgen) maar hier gaat het om de regering die zich zelf boven de wet stelt.
  overigens is dat ook niet de eerste keer in SU of elders. Soms maken ze het zo bont dat ze met terugwerkende kracht een wet aannemen zodat ze toch nog gelijk krijgen.


  Maak melding
 9. Nr 9. Neus. Daarom noemden de Bigie Sma de rechter Krutu-Bakra.
  En dat zegt heel veel(alsvast (1) het is niet alles goud wat er blinkt)…schijn bedriegt.
  Deze rechter voelde zich sowieso niet geroepen staats eigendommen te verdedigen.
  ergens behoorlijk belachelijk of niet.

  Dus nu zie jij dat men alle overheids organen als jij maar wil via de recher gewoon op straat kan zetten mi -boi dat na wan sanie. !!!!!!!!!!RECHTSSTAAT.!!!!!!!!!!!

  Ik b.v loop al een tijdje met de gedachten via een proces beslag te laten leggen op de Centrale bank van Su.
  Alleen om te kunnen kijken wat voor rotzooi men daar binnen aan het uithalen is.(grap)
  Maar als er duku ligt is het voor mij.(grap)


  Maak melding
 10. Als Suriname nou een stuk van haar immense onbewoonbare grondgebied afstaat aan remigranten en die gewoon hun gang laat gaan dan stichten wij een eigen staat heel ver weg van Paramaribo. Dit gebied moet dan een status aparte krijgen en krijgt de naam Vodoremi (Vooruitgang door remigratie) met de hoofdstad Ondohawer (Ontwikkeling door hard werken). Er moeten ergens in nederland een paar integere en kundige surinaamse politici zijn die Vodoremi willen besturen en tot grote economische hoogte stuwen. O wat zal het lekker hard werken en goed vertoeven zijn in ons geliefd Vodoremi. Uiteraard moet er een streng toelatingsbeleid gelden in het nieuwe land. Alleen goede, hardwerkende en vooruitstrevende mensen, ook uit paramaribo, mogen zich daar vestigen. Surneds krijgen automatisch een dubbele paspoort.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES