Oud-Kamerlid Remak ontkent uitkeringsfraude

10

Oud–VVD–Tweede Kamerlid Remak heeft donderdag het gerechtshof in Amsterdam verteld dat ze niet wist dat ze zich in de periode 2002 tot en met 2005 schuldig maakte aan uitkeringsfraude. Volgens de voormalig politica had een financieel specialist van uitkeringsinstantie UWV haar verzekerd dat ze haar bijverdiensten niet hoefde op te geven omdat dat alleen maar tot administratieve rompslomp zou leiden.

Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. Remak ging in hoger beroep tegen de beslissing van de rechtbank in Amsterdam, die haar begin dit jaar veroordeelde tot twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk.

De rechter achtte bewezen dat ze bewust heeft nagelaten haar inkomsten van haar werk bij het ministerie van Financiën en bij de Provinciale Staten te melden. Ze wist op dat moment dat die van invloed waren op haar wachtgelduitkering, die ze voor haar werk in de Tweede Kamer (1998–2002) ontving, luidde het vonnis.


10 REACTIES

 1. Wil je nu begrijpen dat op hoogtij dagen met onze Surinaamsevlag op de proppen komen. Remak wordt al weer een hele tijd verguist.

  Laten wij het ook weten als er goede zaken te vermelden zijn!


  Maak melding

 2. Ai baja en maar beweren dat zij het niet wist. Heel goed dat ze haar aanpakken want haar uitkering wordt opgebracht door de werkende bevolking die ook door haar wordt belazerd. Goed zo en laat haar maar brommen voor haar kinderlijk gedrag. Een vrouw op z’n nivo weet beter en kan het niet ontkennen wat naïef om dit te schuiven in de schoenen van een UWV ambtenaar. Goedkoop en mooi weer spelen.


  Maak melding

 3. Toch heb ik goede herinneringen aan Patricia Remak. Voordat ze in de Tweede Kamer zat, was ze wethouder financiën in stadsdeel Amsterdam-Zuidoost. Ze heeft manmoedig geprobeerd de subsidiepuinhoop op orde te brengen door te eisen dat gesubsidieerde clubs een ordenlijke accountantsverklaring inleverden, zoals de subsidieverordening eist. Ook toen al lapten b.v. de Bolletrie, Faya Lobie en Kwakoe (podium) de regels aan hun laars.

  Helaas haalde mw Remak bakzeil, ze was een bounty, de slavernij werd erbij gehaald, enz. De toenmalige coalitie zwichtte voor de chantage.
  Remak zal met enig leedvermaak het rapport van de Amsterdamse Rekenkamer hebben gelezen over de deelraadshosselaars van de PvdA.


  Maak melding

 4. Beste mensen,

  Ik ben gespecialiseerd met formulieren als het gaat om de verschillende uitkerings instanties.
  laat mij dit zeggen, zodra een uitkering wordt toegekend ontvangt een ieder een beschikking waarin duidelijk vermeld staat aan welke verplichtingen iemand moet voldoen. Ook alle inkomsten door geven.

  Het verhaal van mevrouw Remak komt voor mij niet geloofwaardig over.
  Vergeet niet, als zij haar belastingformulieren invult worden er ook dergelijke vragen gesteld. Zelf als je een woning hebt in het buitenland.

  De rechter weet ook wat hij gedaan heeft. Ik zou zeggen mevrouw Remak hou je zelf maar voor de gek.

  Janny.


  Maak melding

 5. Als ze dit werkelijk niet wist dan zit ze al heel lang op de verkeerde stoelen. Misschien kan ze een leuk baantje als garderobbejuffrouw krijgen.


  Maak melding

 6. rotterdam 08-07-07

  Mevrouw remak maakt zich zelf belachelig.
  iemand die zo een hoge opleiding heeft genoten moet zulke dingen niet zeggen.
  ze is in de fout gegaan en moet het toegeven.
  ik schaam mij als surinamer dat ik zo iets moet lezen van haar.
  ruud,


  Maak melding

 7. Voor een fiscaal-jurist een nogal zwak en vreemd argument. Iedereen weet dat ‘inkomen uit arbeid’ onderhevig is aan loonheffing.
  De rompslomp die zij nu heeft, is vele malen groter dan de romslomp die zij zou hebben gehad als zij braaf haar inkomsten had opgegeven.


  Maak melding

 8. Dit fenomeen is typisch “Surinaams”. Het is reeds bewezen dat de meeste Surinamers die een goede functie hebben “fraudeurs” en oplichters zijn. Kijk maar naar mevr. Tara Varma, Mevr. Remak, Andre Bhola, mevr. Eckhardt-Angna en ga maar door. Het is immers een “SCHANDE” voor de hele Surinaamse samenleving in nederland en ik hoop dat justitie dit soor fenomeen “hard”zal aanpakken. Ik hoop ook dat m.b.t de subsidie’s die aan de stichtingen zijn gegeven en waar metn persoonlijk “voordeel”( zich heeft verrijkt) dat het aan de staat terug betaald moet worden en deze mensen door
  justitie vervolgd moeten worden. Het gaat vnl. om Andre Bhola die jarenlang zijn zakken heeft gevuld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.