Bouterse: Suriname moet opgedragen worden aan God

56

PARAMARIBO, 6 jul – Suriname moet opgedragen worden aan God. Dit zegt NDP-leider Desi Bouterse. De economische, sociale en politieke situatie geeft reden tot bezorgdheid. Op zichzelf zullen de Surinamers er niet komen.

“Willen we Suriname tot ontwikkeling brengen, dan ontkomen we er niet aan het op te dragen aan God. Wat in dit land gebeurt is onvoorstelbaar, u weet zelf wel wat er allemaal gebeurt”, zei Bouterse tijdens een religieuze plechtigheid rond twintig jaar NDP. Diep ingaan op de situatie wil hij pas op 7 juli tijdens een massabijeenkomst in het partijcentrum Ocer.

Toch schijnt er genoeg reden te zijn voor een vroege elegie en een roep tot ommekeer. De NDP wil best wel het voortouw nemen, als dat moet. “Na twintig jaar van strijd vanuit de revolutionaire gedachte en de Vijfentwintig Februari Beweging, is er nu de NDP. Die staat vopor een koers waar Surinamers het heft in handen moeten nemen en dit land moeten opbouwen met de door God gegeven rijkdommen”, aldus Bouterse.


56 REACTIES

 1. Ja pappa en volksheld. Ik hoop dat ik uw tijd echt mag meemaken. Ik zal persoonlijk sandoppie en blakasnesie met slippers het land wegjagen.

  Deze NSBérs moeten weg. deng sakasaka verraders!


  Maak melding

 2. hahahahahaa de crimineel wilt god eren. de surinamers moeten gaan werken ipv naar de hemel wijzen. God heeft de mens gemaakt om te werken en te denken.


  Maak melding

 3. Beste mensen waarom nu, in kringen van NDP, wordt zoveel gedacht aan GOD. Jullie waren Hem toen massaal vergeten. Twee dagen na de Revolutie werden mensen met ondersteuning uit de religie geweerd. Als men toen geluisterd had dan was het nimmer slecht afgelopen met de grondgedachte van de revo.
  Blijf jezelf. Een ieder is verantwoordelijk voor zijn daden en de daaruit voortvloeiende vruchten. Goed of kwaad, verantwoording is er altijd. Hier of daar elders. Het recht zal altijd zegevieren. betrokkene hoeft niet bang te zijn. Een ieder kan rekenen op een juist en gepast oordeel.


  Maak melding

 4. ai, desi compleet met je mee eens.
  vene doet geen ene bal, en sardjoe probeert suriname aan china te verkopen.
  misschien dat bouta en parmessar het land kunnen opbouwen. want 3 termijnen vene heeft niks opgeleverd voor de surinamers.


  Maak melding

 5. Door God gegeven rijkdommen! En wat willen we meer. We moeten het kunnen vast houden! En als jullie het niet kunnen vast houden krijgen de Surinamers die in het buitenland wonen weer de schuld en dus zijn ze daar blij met het beetje geld voor de visum.


  Maak melding

 6. een grotere klootzak als deze man ken ik niet , nu jij niet aan de macht ben denk jij aan god had dat ook gedaan toen die mensen smeekten om in leven te blijven ,en toch zijn veel surinamers die in deze man geloven schande en nog eens schande , ik hem beluistert bij sky hij kraaide alleen maar onzin uit , dat hij de gene is die staatoilie groot heeft gemaakt pronken met andersmans veren wat mij opvalt als je vraag wat deze voor goeds voor suriname heeft gedaan hoor je staats oilie en volks woningbouw , is mijn vraag waar kwam dat geld vandaan , en staats oilie is de verdienste van eddy en niet van die leugennaar bouterse , hij noem de minister van politie coboy en hij wil niet opgesloten worden door drugs crimienelen , dat mag hij wel zeggen maar toen abc vond dat hij en zijn maatjes een stelle patvinders waren weten jullie allemaal wat zijn reaktie was de boel kapotschietten zo is deze dombo bouterse en zijn aanhang niet voor rede vatbaar


  Maak melding

 7. leuk, iemand die voor suriname zijn hart geeft. En het is waar dat god ons alle rijkdommen gegeven heeft. Wij geimporteerde surinamers moesten het land opbouwen, maar zijn gewoon bang voor hard werken en op een simpele mannier het land uitvluchten. Jammer!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. U kunt begrijpen dat het tijdens revo periode ook zo was.(arm/pina)

  Maar nog erger zelf de zogenaamde mannen tegen dictatuur hebben heel hard geholpen Su. in de diepte te gooien om de machthebbers (revo)eruit te krijgen.

  Welnu Democratie: helpen dezelfde mannen Su
  weer uit het dal en de landen die het zogenaamd ook wilden…….. nee!!!

  Men stuurt Su nu in de klauwen van China.
  Niet om of voor Su. nee(voor een ander land is bekend)
  En dezelfde anti Revo mannen en vrouwen wat doen ze nu de bevolking uitbuiten.
  Zij roven, stelen, bedriegen, liegen alles wat er maar bij kan, voor voordeel eigen familie.

  En al die Landen die zaten te schreeuwen Su. moet terug naar de Democratie..waar zijn ze

  Jawel zij komen en met wat…Zakje…SNOEP !troep.


  Maak melding

 9. Aldus sprak de gloote leidel vanuit
  Wolven Butel.

  Mooier kan hij het niet maken.
  Grijpt de macht, vervolgens maakt
  hij alles en iedereen stuk.

  En ziedaar, hij heeft de oplossing.
  Hij wil van Suriname een land maken
  waar God het voor het zeggen heeft.
  (Hoe zit het dan met andere gelovigen?)

  Maar ja, met God communiceer je niet via
  een iPhone, je moet bidden.
  En daar wringt de schoen, want als je bid
  sluit je de ogen.

  En, wie werpt zich nu op als voorganger?
  Juist! De man die zegt dat hij politiek
  verantwoordelijk is voor de zwijnenstal
  aangericht in het fort aan de Suriname rivier.
  Hij zelf was “niet aanwezig”, was hij te bang?! Of, zat hij thuis bij iemand zich
  moed in te drinken of een stickie te roken.

  Met zo’n voorganger sluit ik niet de ogen, je weet het maar nooit!
  Misschien wordt ik ook op de vlucht gemarteld.

  No span mi ta, je gaat vanuit Wolven Butel
  via Domburg (je geboorte plaats) naar
  Santo Boma. Om na 20 jaren of langer
  weer naar Wolven Butel terug tekeren.

  En wij, ieder maakt het voor zich uit, gaan
  dan op zondag naar de mis, of op vrijdag
  naar de synagoge of de moskee of dagelijks
  naar de tempel.


  Maak melding

 10. Ik adviseer de heer Desi Bouterse om publiekelijk al zijn zonden te belijden en vergiffenis te vragen aan God en alle mensen die hij kwaad en leed heeft berokkend. Ik vind het bemoedigend dat de heer Bouterse op de christelijk-religieuze toer is gegaan in zijn speech in Ocer. Ik raad de heer Bouterse dan ook aan om zich in de Bijbel te verdiepen en het vierde hoofdstuk van het Bijbelboek Daniel (in het Oude Testament) te lezen en te bestuderen. En als hij dat heeft gedaan zou hij daarop kunnen reflecteren. De lezers van dit artikel beveel ik dit Bijbelboek ook van harte aan. Voor de niet-ingewijden geef ik alvast een beknopte uitleg: De eerste vier hoofdstukken van het Bijbelboek Daniel vertellen het verhaal van de heidense, wrede, arrogante en barbaarse Babylonische dictator/koning Nebukadnezar de tweede, die leefde van 605-562 voor Christus.
  Nadat hij als straf voor het beledigen van God als een wild dier moest leven in de wildernis, beleed Nebukkadnezar na 7 jaren publiekelijk zijn wandaden en zonden en vroeg daarvoor ook vergiffenis aan God en werd door toedoen van de profeet Daniel een toegewijd dienaar van God en erkende hij de almacht van God. Misschien en wel misschien zou de heer Bouterse hetzelfde voorbeeld kunnen volgen van Nebukkadnezar. Dan zou Suriname inderdaad weer een gezegend land worden. By the way, ik heb in mijn gebeden het land Suriname en het volk al opgedragen aan God.


  Maak melding

 11. Bouta ;
  Oke ………. Snelle berechting .
  ……… Gevangenisstraf van 2 minuten
  …………Snel verkiezingen organiseren
  ….. Bouterse President , zijn zoon minister van Geldzaken en bevelhebber van het leger .

  GOD .. zorgt dan voor hoop en glorie

  No tjier mi baja , na wan fatoe


  Maak melding

 12. Er heeft veel bloed gevloeid in suriname. Veel onschuldige mensen hebben hun leven verloren tijdens het regime van dhr. Desi Delano Bouterse. Ik geloof best dat het land door deze gruwelijke zonden onrein is geworden. Laat Bouterse en consorten maar oppassen dat suriname hen niet uitspuugd.Als dhr. Bouterse zo graag wilt dat suriname terug gaat naar God waarom belijdt hij niet publiekelijk zijn zonden, waarom houdt zich groot. Het zal niet lang meer duren voordat de schepper van de hemel en aarde gericht brengt over hem.Haast u meneer Bouterse, vraagt God en de familie van de uw slachtoffers om vergiffenis voordat hij gericht over u brengt.

  Zézé Kaminamakkalolo


  Maak melding

 13. nr 11. W.Whome: Ik denk dat jij rustig een poos in LPI opgenomen moet worden.
  Neem vanaf nu, volgens de regels de onderdrukkings middelen in.
  Mi-Boi dit omdat het niet zo goed met je gaat, waarom weet ik niet.
  Jij leeft buiten de werkelijkheid.


  Maak melding

 14. Zozo, de handlanger van de duivel wilt ons in god doen geloven…Schaamteloze beest die je bent. Had je soms ook een gebedje gedaan voor je slachtoffers! Desi is de gedaante van de duivel in Suriname, god verlos ons!
  Dat heb je trouwens prachtig verwoord Whome…


  Maak melding

 15. Welke god bedoeld de heer Bouterse? Een god moet je bij naam noemen.Er bestaan miljoenen goden.Als je op de saramaccastraat meneer roept,..zal niemand reageren.Roep je bv mr.Abina, dan zal de heer Abina reageren.Ik benne benieuwd,….


  Maak melding

 16. God heeft Desi lief!
  Wat hij ook gedaan heeft hij is vergeven,en God wil hem machtig gebruiken!
  Hij wil ook U vergeven van zonden!
  Neem hem aan als Uw verlosser!


  Maak melding

 17. Volgens mij is dhr.Bouterse tot inkeer gekomen,bekeerd tot een van vele christelijke stromingen in paramaribo.Een mens,dus ieder mens kan zich veranderd worden in hun denken en doen.Ik ken persoonlijk veel van die mensen in het buitenland.Bijv.de grootste crmineel is bekeerd en priester geworden(feit).
  Het is dus een uitdaging voor mensen die niet meer ziet zitten,het geloven in God kan een redding betekenen voor de uitzicht lozen.In ieder geval :niet van de Beruchte brug springen.Bouterse een dus een goede keus gemaakt.


  Maak melding

 18. God is voor de levenden en de doden.
  Zelfs zij die Jezus gedood hebben, hebben een beter leven dan welke Suri. dan ook.

  Als gij dit niet wist dan is er echt iets mis.


  Maak melding

 19. DU @ je bent er weer met je bannabahollands

  je verhaal slaat nergens op zozo gelul,staatsolie komt uit de revolutietijd,

  beukehaas dat je bent en derest, maken jij en derest je borst maarnat voor de komende diepeput, Lpi staat open voor jou du,nr 17,nr 11 en nr 12 hebben jullie daar geen plek springen maarin de rivier,

  Akuba


  Maak melding

 20. Welke god bedoeld hij.
  Ik denk zichzelf.
  Hij heeft voor god gespeeld en de mensen eigenhandig vermoord.
  en nu praat hij over god.
  Hij moet weten dat gods molen maalt langzaam maar zeker.
  Gij zult niet doden.
  Hij wordt steeds meer scheiterig.
  Hij ziet de donkere wolken hangen.
  Hij moet de ophanging van Sadam nog een keer bekijken dan zal hij merken hoe dat vloelt.
  Hij heeft zoveel mensen hun leven ontnomen.
  De doodseskader die hij had heeft heel wat aangericht.
  De mensen die nooit meer teruggevonden zullen worden weet niemand behalve hij.
  De indiaansae jongens die niet wilden meedoen zijn in het zand begraven met uitstekende handen.
  een paar werden voor reconstructie nar Apoera gebracht en daar koelbloedig vermoordt.
  Een peleton in pantservoertuig werd met onklaar gemaakte besturing op pad gestuurd en werden zo de dood ingejaagd omdat ze veel wisten en hun deel van het werk reeds hadden uitgevoerd. De ene ploeg werd gevraagd om de oudere ploeg die reeds moorden had gepleegd uit te moorden zodat alle sporen geveegd waren.
  Die man is een sakasnekie.

  Wie niet weet moet niet praten.
  Ze moeten de moord op de 2 lijfwachten van brunswijk op zijn kantoor opnieuw ondezoeken.
  Laat hem een keertje vertellen waarom ze werden vermoord.
  of weet hij dat ook niet. over hoeveel coke ging het en waar is dat coke gebleven. hoe hebben ze het verdeeld.
  laten ze het vertellen.
  stlletje klootzakken die aan oprechte Surinamers wil vertellen hoe ze moeten leven.
  En dat mensen in hun geloven is onbegrijpelijk.
  Ze weten niet wat hij allemaal heeft aangericht.

  Maar god slaapt niet.

  Gado de wie fesie man.

  niet Bouta

  barca


  Maak melding

 21. Goedemorgen, zonder in de bres te willen springen voor Bouterse,want ik week niet hoe sincere hij, verbaast het mij hoe makkelijk wij oordelen en hoe wij hem vergeving door God willen ontzeggen(Christenen bent gij Barabas vergeten?)

  God zij met U


  Maak melding

 22. ik lees graag bepaalde reactie ,s . met de bedoeling er wat van op te steken , maar ik ben tot de ontdekking gekomen dat er te s gefrusteerde mensen op deze aardbol rond lopen , die op deze site komen om hun ongenoegen , haat en wrok, te spugen, wat ik daarmee bedoel , er zijn bepaalde gasten die altijd reageren als er iets ter sprake komt dat met het proces te maken heeft , dan zijn ze handtje de voorste om te reageren , maar vergeten , dat ze met hun reactie en onzin , al te kennen geven , hoe ziek en gestoorde ze zijn , zijn leven in een systeem die gebaseerd is op haat en wrok , dat zij geen uitkomst voor hun zelf zien , b.v nr 8 du , vaste gestoorde klant die ik al een paar keren heb aangeraden deskundige hulp te zoeken , nooit iets zinnig of leerrijk , nr 11 w, whome en nr 17 dennis , ook zo gestoord , maar de andere reactie,s , daar heb ik nog wat van op gestoken,


  Maak melding

 23. Haha, als deze man in God geloofde, zou hij de waarheid aan de gemeenschap moeten vertellen en al zijn “niet” verdiende bezittingen afstaan aan de gemeenschap.
  Dan pas zal God de mensen hun kracht terug geven om de rijkdommen van het land tot ontwikkeling te brengen!!!!!

  Patakka


  Maak melding

 24. Ai mie boi,
  Duidelijk is dat “Baas” het nu ontzettend moelijk heeft om zonder respect de naam van God te gebruiken.Maar het is wat je zaait is wat je maait. Wat is er gebeurt met al je trawanten?
  Waar is je adviseur? HOE LANG NOG?


  Maak melding

 25. Vertrouw op God, riep de duivel in eigen persoon.
  Volgens mij heeft hij last van godsdienst waanzin of probeert hij op die manier onder het proces uit te komen. Twee weken LPI en een genezen verklaring?


  Maak melding

 26. ik vraag me af welke held deze moordenaar is ,iemand die zijn volk afslacht het land tig jaren achteruit heeft geholpen de surinaamse gulden zijn waarde heeft laten verliezen, suriname was toen in zijn tijd bekend als drugs staat, avondklok staatskas helemaal geplundert economie achteruit en de binnenlandse oorlog dit alles opgeteld en toch deze man volks held noemen zo ken ik er nog meer maar ja , ik vind wel jammer dat vele surinamers denken dat bouterse de gene is die suriname vooruit zal brengen hij heeft jaren de kans voor gehad niet gelukt , dan mogen de aanhang mij uitleggen hoe dat nu zou kunnen a.u.b


  Maak melding

 27. Jullie zoeken alles in de verkeerde hoek.

  Al die Mannen en Landen die liepen te brullen, terug naar Democratie waar zijn ze nu gebleven.

  Ja er willen of er komen investerders maar alleen uitbuiters(alleen zij worden er wijs en rijk van).

  Dus alleen GOD zo niet een TOVENAAR.


  Maak melding

 28. No 23, ik denk dat jij wel een schijter ben, gelijk een labarriya dat woord schijt kan je nieteens schrijven , jij en @du kunnen hand in hand meelopen, je hebt alles zo duidelijk verteld, hoe staat het met de militairen die vermoord en getraumatiseerd zijn,rep ook een woord over hun,vraag aanjou Leider wie aan de Franse kant ging om samen met nederland jou land te vernietigen.lees wat no 20 heeft aangehaald,achterlijk en uitzichtloos blaaskaak, jij en @du coca snuifer zijn gewoon gefrustreerd je zal het ook beter weten de drugs die jou daagelijks vernietig zowel de wereld .je zal wel een van ze zijn die moordlustigis en in drugs handelt,
  want ie las ie lay i konkibry na pta-ta.
  pot ju jessy die de netie dan ju nanga lawman
  du mu taky.dat geld ook voor neus je hebt gelukkig jou eigen neus gekozen dat daagelijks vol met drugs zit, schelpe trapper

  Akuba


  Maak melding

 29. Tja , wat zal ik zeggen ..
  Je kunt niet in iemands hart zien ..
  Het zou kunnen dat de heer Bouterse een
  beter Suriname wil zien ..
  Het zou kunnen dat ie dat meent..
  Feit is dat de huidige regering haar
  werk beter kan doen .. Ik denk dat men
  de huidige situatie erg onderschat ..
  Dat geeft ook steeds stof tot praten
  en klagen ..

  God is God , en we kunnen niet voor
  God denken .. We kunnen alleen maar bidden en
  hopen dat het beter en beter wordt ..
  Ik geloof niet dat je God kunt verzoeken
  om bepaalde dingen .. GEZOND VERSTAND,
  EERLIJKHEID (een oprecht hart), EN LIEFDE zijn dingen die godgegeven zijn .. maar niet een ieder WIL daarmee werken ..

  Mensen verschillen , in hun doen en laten ,
  en in hun denken .. Er zijn goede en slechte
  mensen , als ik het even zo zwart op wit
  mag zeggen .. Moge God en het recht de
  scepter zwaaien .. Time will tell ..

  Karin ..


  Maak melding

 30. Akuba,

  Je verwijt personen dat ze geen fatsoenlijk nederlands kunnen schrijven.
  En je eigen fouten dan?

  labarriya moet dat geen labaria zijn.

  aanjou Leider = aan jouw leider

  jou land te vernietigen = jouw land enz.

  snuifer = snuiver
  en zo staan er nog meer fouten in je posting 33.

  Het is nergens voor nodig op iemand die de nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk niet beheerst, af te geven.
  Het gaat om de inhoud toch?


  Maak melding

 31. who am i to judge wij als mensen weten niet wat er egt heeft plaats gevonden dat desi zich verantwoordelijk voeld is een van de dingen die ventiaan nooit gedaan dat hij vindt dat suriname opgedragen moet woredn aan god is een bewijs van zijn kwaliteiten die hij bezit. laten we dan niet alles wat hij zegt naar het verleden verwijzen, maar naar het heden kijken. wij zijn geen God dus who are we to judge? laat god zijn werk doen en laten wij positief blijven en bidden voor ons land . peace and god bless


  Maak melding

 32. voor wie dat niet wist er is maar 1 god en hij komt oordelen over de levenden en de doden en wie geen soldaat voor vrede is die is soldaat van de duivel en zal nooit rust vinden.

  exodus


  Maak melding

 33. Saya het moet jou geen moer aangaan,

  @du komt zeker uit achterlijke kamp, rotop fronter en wordt strond,pak jou woordenboek snuifert-teef.saya, aapje@ saya wil ook een pijpje roken

  Akuba


  Maak melding

 34. Puur gelul jullie allemaal….gaan jullie met zijn allen het land gezamelijk opbouwen.

  Ik weet niet waar aan het ligt, maar met dit soort herhalen van gebeurtenissen.
  Komt het land nooit waar het moet zijn.

  Ik hoop in de naam naam van God, welke God dan ook, dat de Suri’s de door God gegeven bovenkamer een keer en vooraltijd zullen gebruiken ter bevordering van land en volk.

  Al een poos en het nu gehanteerde manier van herhalen en blijven herhalen kunt u ook begrijpen dat het niks met het land wordt.

  Als ik op dit moment naar Su. kijk, dan zijn de voorspellingen niet zo goed.

  Ik hoop dat jullie het ook inzien.


  Maak melding

 35. Goed zo Saya,

  Akuba ziet de splinters in haar ogen niet ieder keer schrijft ze dat Du niet goed Nederlands schrijft. Akuba ziet haar eigen fouten niet.
  laat Akuba op nederlands les gaan. Akuba de neerlandicus.

  Bradda Kakkalakka


  Maak melding

 36. Ha baja Bouta,
  No mek oen laf no.
  God schenkt alleen vergeving aan hen die het echt verdienen,
  En als je denkt dat je het verdiend dan joe kan spiet kon.
  God is niet zolas jij. Hij meet met een maat enne WAT JE GEZAAID HEBT MOET JE OOK RIJKELIJK OOGSTEN en daarna gaan we om vergeving bidden.
  Geef toe en je zal groooot worden.
  Ma no tek gado e mek spotoe no.
  De bevolking heeft waarlijk niets aan dat gezeik over God van je.
  Dankzij jou en je vrienden is wat een een paradijs voor boeven was een schurken staat geworden.


  Maak melding

 37. Ik vind het jammer,dat wij Surinamers nog steeds niet vernieuwd zijn in ons denken.Wij zijn negatief,trots en hoogmoedig.Wij houden ervan om met de langste vinger te wijzen op de anderen.Zolang wij niet willen veranderen in onze denken,zullen wij voor altijd moeten zwoegen zonder enige resultaat(geen vooruitgang)Op welke volksleiders kunnen wij als Surinamers trots zijn?Geen,ook niet op Pengel,niet op Lachman,niet op Soemita en ook niet op de chinezen/inheemen etc….Probeer te veranderen in onze denken,dat zullen wij,Surinamers een echte volksleider hebben,die het land kan leiden tot succes.Kunnen wij elkander niet vergeven,dan zullen wij elkander nooit kunnen liefhebben.Elkander niet lief kunnen hebben betekent geen eenheid en geen eenheid betekent poverty(armoede)in het natuurlijke als in het geestelijke.Daarom laten wij als Surinamers een hand zijn voor de anderen.Het volkslied:God zij met SURINAME is niet iets zomaar.Het roept ons,om met God te zijn,opdat Hij(God)met ons zal zijn.


  Maak melding

 38. voordat ik verder ga ,pedro ,kan je echt good na denken what je zeg ,jullie hebbben alijd een grote smoel ,al wil bouta het land over dragen aan god ,is dat verkeerd
  al heeft god bouta vergeeft what hiuj heeft gedaan waarom lullen jullie dan
  is het niet good
  geloven jullie in god ,ik denk het niet ,maar ja bouta ga zo verder we staan te wachten wat er gaat beuren ,als men je wil op sluiten ,vene je mag het weten je helefamily gaat er onder leiden ,je hele family stam gaat er onder leiden ,min van politie ,op gepast we zetten niet ver om aan te vallen ok ,niet lullen ,jullie gaan er spijt van hebben als het gaat gebueren
  somo you lage hond ,jij moet oppassenn ok ,jij gaat schreuwen je kids in het buitenland gaan er onder leiden ,op gepast ,ok we zetten te kijken what er allemaal gaat gebeuren jullie gaan schreuwen ,dat ze ik alleen ,op gepas hoor .te veel ga ik niet zeggen tme will tell


  Maak melding

 39. GOD en Oom Desie >?

  Oom Desie neemt een fatoe op jullie allemaal.
  Oom Desie wordt niet berecht .
  Snappen jullie niet dat heel Suriname Oom Desie niet wil berechten .
  25 jaar loopt Oom Desie rond .
  En nu ineens een schijn proces !!!!

  Nee , dit zijn allemaal sprookjes .

  Van daar dat Oom Desie nu God er bij haalt .
  Oom Desie neemt een fatoe op jullie allemaal.

  Oom Desie , weet heel veel – de hele troep komt boven water , en Oom Desie neemt er wel 1000 anderen met zich mee .
  [ Behalve Vene , die heeft 10 schone vingers en 10 schone tenen ]

  Oom Desie weet ook , dat alleen een buitenlandse troepenmacht hem kan berechten
  [ lees oppakken ]
  daar USA nog NL daar toe bereid is , zal er niets gebeuren .

  Oom Desie *
  Decemer moorden is niet alleen Oom Desie
  Er zijn nog 10 tallen anderen .
  Volksmilitie figuren !!! hmmmmmmmm
  Kolonel Valk !!! hmmmmmmmm

  En dat is het …….. nog 1000 anderen , en die beven ook als Oom Desie zijn mond open doet .
  Nr 16 die niet overleden is op 8/9 december
  Oei , waarom heeft die zijn mond niet open gedaan – nu is hij er niet meer .
  dan was alles allang opgelost !

  * 1 van de 15 had de NL nationaliteit .
  Hmmmmmm komt Nederland niet voor zijn onderdanen op ?
  1987 …… Oom Desie krijgt bescherming op
  Schiphol !!!!!

  Anno 2007 berechten !!! schei toch uit .

  Oom Somo – Oom Desie zou hem klaren ,
  Oom Somo is gevlucht – Raad van Suriname opgericht ??????
  Wijlen Oom Chin ……..
  Die zijn ook terug gegaan naar Suriname
  ???? raar toch !!
  Berechten ;
  Sorry Oom Desie – geen berechting
  dit is een hele poppenkast
  inclusief met het woord ; GOD .

  Hij neemt een Fatoe op jullie .

  Jammer voor de nabestaanden
  jammer voor alle Surinamers
  jammer voor de Surinaamse Geschiedenis

  Oom Desie neemt een Fatoe – en alleen
  Oom Bussie kan hem laten ophalen .
  Maar Oom Bussie heef zijn vingers gebrand aan Oom Irak , en hij vind Oom Desie te klein ? dus hij zal het niet doen .
  Oom Nl piekert er niet over .

  Dus anno 2010 is Oom Desie President .


  Maak melding

 40. het gaat erom dat een groep mensen erg mee zitten mocht god bouta vergeven. ze zullen heel erg boos worden op god als god bouta vergeeft. maar ze zij zo vervuld met wraakgevoelens en kunnen moeilijk begrijpen dat god bepaald wie vergeving krijgt en als hij bepaald dat bouta vergeven wordt zal die groep het toch niet accepteren,daarom zijn er mensen die niet alleen tegen bouta zijn maar ook tegen god ,zijn wil geschiede

  exodus

  bongka


  Maak melding

 41. Hallo beste lezers ik heb en had het ook algezegd dat er geen straf proces komt maar een schijn proces dat uiteindelijk door zal gaan tot er weer verkiezingen zullen zijn ik ben het eens met no 52 ik begrijp zijn inhoud wel ik vind het jamer dat deze Regering er een politiek spel van heeft gemaak sterker nog dat zij geen respekt heeft voor de nabestaanden en het surinaams volk GOD zij met SURINAME en de NDP


  Maak melding

 42. wie niet met mijn is ,is tegen mij.
  en wie de wonderen GOD verwachten zullen het ook zien.IETS IS PAS MISLUKT ALS JE HET OPGEEFT!!!ALS JE GODDELIJKE ORDE IN JE LEVEN (SUR)WILT,ALS JE WIJSHEID WILT,DAN MOET U GOD EROM VRAGEN IN GELOOF!!!


  Maak melding

 43. wie niet met mijn is,is tegen mij. en wie de wonderen GOD verwachten zullen het ook zien!!
  iets is past mislukt als je het opgeeft!!!
  als je GODDELIJKE orde in je leven wilt,als je wijsheid wilt,dan moet u GOD erom vragen in geloof!!dus go for it bouta


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.