Home Nieuws uit Suriname Suriname wil goede militaire relatie met Venezuela

Suriname wil goede militaire relatie met Venezuela

12

PARAMARIBO, 5 jul – Suriname is voorstander van goede relaties met Venezuela op onder andere defensiegebied. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. De relaties hebben zich goed ontwikkeld de afgelopen jaren en dat mag van Paramaribo ook zo blijven.

Er zijn zelfs perspectieven ontwikkeld voor uitbouw. De relatie wordt aangemerkt als constructief en goed genoeg voor uitbouw. Fernald en ambassadeur Francisco Jesus de Simancas van de Bolivariaanse Republiek Venezuela hebben tijdens een onderhoud geconcludeerd dat uitkijken naar verdere samenwerking op zijn plaats is. Daarom zal binnenkort een evaluatie worden gepleegd.

Het is de bedoeling dat de verschillende overeenkomsten op defensiegebied onder de loep genomen worden en mogelijkheden voor uitbreiding bekeken worden. Gedacht wordt aan gemeenschappelijke trainingen en opleidingen en het woningbouwproject op de oude plantage Voorburg, dat bestemd is voor militairen. Ook bij de realisatie van de Surinaamse kustwacht is mogelijk een rol weggelegd voor Venezuela.

12 REACTIES

 1. zo leuk
  Chavez gaat lekker meespelen ,maar hij weet ook dat de legerleiding lekker 6 weken in the belly of the beast heeft doorgebracht. dus hij vertrouwd ons voor geen cent. hij speelt gewoon keep your friends close, but keep your enemies even closer.
 2. John
  Jongoe af oen pratie guyana in toe,....die guyanezen hebben we niet nodig want het zijn allemaal rovers.
 3. blakaboy
  Ok prima, ik denk dat ik de volgende twee trainingen zie opdoemen: Surinaams-Venezolaans konvooi op de Nickerie rivier (en hele westgrens) Venezolaans-Surinaams konvooi op de Cuyuni rivier (en hele oostgrens) Jagdeo in a sandwich:-)
 4. Misrefi
  Zeer verstandige beslissing!!!Ik heb het al eens op een forum gezegt,Venezuela maakt al sinds tijden aanspraak op zeker de helft van Guyanees grondgebied.We weten dat de schoft van Guyana Bharrat Jagdeo Surinaamse eigendommen tracht te stelen en te annexeren en als de Guyana dan toch nog Suriname wil aanvallen,dan moet dat in het militair pact Suriname-Venezuela zodanig zijn opgesteld dat die schoften in Georgetown een dodelijke messteek kunnen verwachten in hun rug!!!Want wie wil stelen,moet ook maar boeten!!
 5. Soldaat van Oranje
  Suriname is voorstander van goede relaties met Venezuela op onder andere defensiegebied. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Minister Ivan Fernald,dat mag toch niet van oome Bush!! Ik ga het vertellen aan oome Bush. wacht hij gaat je mrs voor je breken hor! Sterkte!!!
 6. NATIONALIS
  Trek de strop flink strak aan voor de boys from Guyana... maar vergeet Washington nooit in het achterhoofd...
 7. moimisi
  En maar kletsen dat Suriname China niet tegen zich wil hebben want China is een wereld macht. Hoe staat het met Amerika (Bush en consorten)? Is USA geen wereld macht. Suriname laat mij niet lachen met jullie ééncellige hersenen want steeds spreken jullie elkaar tegen. Taiwan is een tegenpool van China maar Venezuela is een luis in de pels van USA.
 8. suriboy19
  ze moeten een verdrag tekenen dat guyana problemen krijgt van twee kanten als het 1 van de twee landen aanvalt
 9. Misrefi
  Dewanand, Wanneer dieven in je huis komen om je persoonlijke eigendommen te stelen,wat doe je dan?Zeggen tegen die gasten dat je dan alles eerlijk wil verdelen?Neks van aan,opkrassen met die criminelen in het tigrigebied en de Corantijn rivier!!Ze hebben daar niets te zoeken!!Willen ze olie?Dan mogen ze Chavez uitdagen,maar dan zal het gauw bekeken zijn met Jagdeo,want Guyana is dan niet meer,bezet en geregeerd door de Chavisten....