Amnestie geen punt meer in Surinaams parlement

19

PARAMARIBO, 5 jul – Amnestie of een referendum rond de Decembermoorden is niet langer een formeel discussiepunt voor het parlement. Dit zegt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. De kous is definitief, nu achter gesloten deuren is bepaald dat pas na eventuele berechting weer gesproken kan worden.

Dan kan bekeken worden of amnestie voor de verdachten een optie is. “Het parlement heeft zich al uitgesproken en deze kwestie is voorlopig niet aan de orde”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Dat de oppositie nu aandringt op een openbare vergadering over amnestie wordt dan ook voor kennisgeving aangenomen. Wel blijft Somohardjo’s politieke partij Pertjajah Luhur bij zijn standpunt.

Amnestie moet of mag als eenmaal recht is gesproken. “Mijn partij zal een seconde na de berechting zelf met een amnestievoorstel komen indien er schuldigen zijn. Maar voor nu heeft het parlement al een besluit genomen, aldus Somohardjo. Onder meer de NDP van ex-legerleider Bouterse wil een openbare vergadering. “Laten ze in openbare vergadering uitleggen waarom ze geen amnestie of referendum willen. Wij willen ons zegje ook in het openbaar doen en je kan ons daarin niet beknotten”, zegt NDP-fractieleider Kenneth Moenne.


19 REACTIES

 1. Laat het Somo duidelijk zijn dat hij ons niet zal muilkorven,Krin Taky na Krin Lieby,

  open die beerput tegen, So – mo zoals je weet heeft Bouterse altijd zijn zegje gedaan in het openbaar en als hij wat verteld
  is het zeker zo. dus na wan nonsens je taky.
  maak je Borst maar nat,van B T O, was de seesee, van de sluier.

  Akuba.


  Maak melding

 2. Solo: een ieder kent jouw…maak je niet druk.
  Ik ken jouw vanaf de aansluiting bij de NPS…met.. Pendawalima…jij met je rode bromfiets.(en jouw tjekri tjekri olo)

  Ik zag jouw nog met propaganda materiaal voor Fort-zeelandia staan..ik moest alleen mijn hoofd schudden…want ik zag daar meneer FROMOE staan.

  Wat denk jij wat hij daarna doet met de NPS…jawel hij neemt meer dan 5000 Javanen mee naar Holland (vluchten vertelde hij ’74-’75.)

  Wist de NPS niet met wie zij te doen hadden, jij ging toch met jouw mensen op de vlucht.

  Waar sta je nu dan, en wie sta jij rotzooi te verkopen.

  Vtje neemt te veel risico’s men moet straks niet schrikken als jij Front niet weer eens een andere koekeloer draait.

  Het gaat je goed FROMOE en DE FRONTAANVALER’S.


  Maak melding

 3. Vtje hij doet het weer mijn partij..mijn partij.(ik wil weten wat voor poep troep dat is) Wat voor politiek bestuur is dat.

  Bende vormings politiek, iedereen doet en laat maar, wat hij maar wil.

  Als het hem uitkomt verstrekt hij nog erbij verblijf vergunningen.

  Dus heel Su. wordt staat en valt onder Partij mannen, en die mogen lusten en lasten voor de bevolking achterlaten …noem u dit nog Rechtsstaat.

  Laat die vent opdonderen met zijn partij maar voordat hij de laan uitgaat, moet hij alle gestolen domein gronden gerubriceerd achter laten.

  Dit omdat dit alles netjes en keurig vroeg of laat, bij de juiste personen terecht moet komen.


  Maak melding

 4. Somo is niet boos, maar jongsgeleden persoonlijk bedreigd door persoon in kwestie.
  Wat ik niet snap is, je kan pas een amnestie overwegen als eenmaal een veroordeling heeft plaatsgevonden. Wordt wakker mensen !
  NDP kan alleen beter worden als dit allemaal achter de rug is.


  Maak melding

 5. het valt mij op dat de reacties op dit onderwerp van een uitzonderllijk hoog “tokkie” gehalte zijn aan te merken.
  Het is volgens mij de bedoeling dat Surinamers gemotiveerd reageren op hetgeen in Suriname gebeurt. Maar nee ineens blijkt de kleur van een bromfiets van de parlementsvoorzitter vermeldingswaardig te zijn. Surinamers probeer eens een volwaardig debat te voeren het zou Uw imago en dat van Suriname enorm ten goede komen. Neem eens voorbeelden aan de buurlanden.
  Ik blijf het observeren slechts als eenzame toeschouwer. gegroet dr F J Stoker


  Maak melding

 6. Nr 11.dr.F.J.Stoker dus jij kende hem toen ook al.
  Maar ja irrelevant zijn bromfiets: merk is ook bekend hoor.
  Maar zijn attitude is met geen pen te beschrijven.
  Wist jij dat niet !!! Tevens moeten wij onbetrouwbare mensen voor het buitenland klaar zetten/houden(als imago projectiel)…ben jij dan wijs ?

  En voortaan het liefst beter lezen, dan moet jij te weten komen hoelang deze man rotzooi zit te spelen.


  Maak melding

 7. Nr 11. “DR” F.J. Stoker.
  Over onbetrouwbaar gesproken….. kijk eens naar de hiervoor genoemde website.
  “DR”F.J. “Hans” Stoker wordt in de uitzending van 29 februari geconfronteerd met zijn oplichtingpraktijken. Hij nis al bezig vanaf 80-er jaren en heeft mensen voor miljoenen getild!! Deze man moeten ze opsluiten en de slutel weggoien. Zo onbetrouwbaar als de pest.


  Maak melding

 8. Nr 13 Vigilante, begin eerst goed nederlands te schrijven, val dan iemand aan.En er staat zoveel over een ieder op het net Moeten we dat allemaal geloven? Is dr Stoker inderdaad een oplichter?Heeft hij u opgelicht? Was dat waar het hele verhaal omging?
  Maak toch geen heisa over een persoon die alleen zijn mening geeft. Verbeter de wereld, begin bij je zelf.
  Rachelle


  Maak melding

 9. Rachelle het is onverstandig iemand schoon te praten als het Fokke Johannes Dr. Stoker
  betreft.vigilante heeft volkomen gelijk.
  Stoker is een ras oplichter en heeft velen in de financiële armoe gestort door zijn oplichters praktijken.
  Wil je bewijzen neem dan maar contact op mij via Tros o-pgelicht ik kan je inmiddels 1,5 meter dossier laten zien, dus pas op wat je zegt de volgende keer.


  Maak melding

 10. @andre

  Waarom haal je dit artikel weer uit de oude doos? En dan ook nog eens met zo’n domme reactie. Denk je echt dat de poster met het synoniem “dr F J Stoker” als één of andere oplichter. Trouwens wie Googled op Stoker Oplichter vindt niets.

  Nee lijkt mij dat hier iemand gewoon bewust een oud artikel weer naar voren wil halen. Het lijkt de indruk te bevestigen dat er een politieke partij is met Stati/KGB praktijken die een archief bij houd van zaken en namen die ze wanneer dan van pas komt weer uit de oude doos halen. Je weet wel die partij die steeds schreeuwd dat we geen oude koe uit de sloot moten halen, je weet wel de .. 😆


  Maak melding

 11. mang mang…wat een rotzooi schoppen jullie daar toch in suri… dit is niet meer het land wat ik van vroeger kende. politiek onrust en rotzooi..je moer.

  iedereen grabbelt daar maar zomaar in de ton, de kleine mensen worden de mond gesnoerd… wat is er tog aan de hand mensen.

  begrijp me niet verkeerd mensen, je bent wie je bent, je doet wat je doet…je bent dus zelf verantwoordelijk voor wat je allemaal doet. dus ophouden met die bull… berechten die mensen. al is de daad oud, voor de slachtoffers voelt het alsof het nog gisteren gebeurd is.

  geen grotere recht dan goedrecht. achter de tralies ermee, slot weggooien. dan heb je rust in de samenleving.

  weet je wat de probleem is in suri… iedereen doet maar wat. iedereen roept maar wat… net schappen, alleen blaten maar niet nadenken. mensen verandering betekend ook begint bij jezelf.


  Maak melding

 12. Paul Kromohadjo ik geef jou maar een plek!! ga terug naar je Akantroesoe project! daarginds kun je het beste presteren, de juiste man op de juiste plek! Zonder twijfel. Daar ben verzekerd!!

  Rot toch op jij hufter!!


  Maak melding

 13. Stoker is inderdaad een van de grootste oplichters in dit land. Diverse keren heeft hij hiervoor in de gevangenis gezeten. De laatste keer voor 4 jaar. Maar Stoker is volkomen krankzinnig en moet dwangmatig mensen oplichten. Zodra hij de gevangenis uit was, begon hij weer met zijn oplichtingspraktijken, nu vanuit Almere en Amersfoort. Pas goed uit om met deze man in zee te gaan, dan kunt u veel narigheid voorkomen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.