WHO tevreden over Surinaams anti-vogelgriepplan

1

PARAMARIBO, 4 jul – De Wereldgezondheidsorganisatie is tevreden over de voorbereiding voor een nationaal plan voor de bestrijding van vogelgriep en pandemische influenza in Suriname. Dit meldt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Het plan is bijna af.

WHO-expert Bernardus Ganter heeft bij zijn recente bezoek de vorderingen gemeten. Hij is tevreden over de vooruitgang bij de planning rond bestrijding van vogelgriep en pandemische influenza. “Afspraken zijn gemaakt over hoe snel te komen tot verzameling van materiaal van patiënten, waaronder bloedonderzoek om virussen te achterhalen”, zegt BOG-topman Wim Bakker tegenover de Ware Tijd.

In de aanloop is eerder dit jaar een Nationaal Overleg Vogelgriep en Pandemische Influenza gehouden. Bij het plan zijn onder meer betrokken het BOG, laboratoria, zorginstellingen, het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing, politie, brandweer en het Surinaamse Rode Kruis. De ministeries van Volksgezondheid en Landbouw Veeteelt & Visserij zijn vooral van belang voor vroege detectie.


1 REACTIE

  1. Geen kippen, eieren, andere goedkope vlees en dierenvoer meer importeren. Zieke en dode dieren worden in voer verwerkt. Voer heeft veel dieren besmet. We hebben de beste voer en vlees en waarom dan zieke goedkope vlees importeren. Weten jullie dat in Amerikaanse kippen veel groeihormonen zit. In Dominikaanse republiek kunnen veel Dames geen kinderen meer krijgen en veel jonge mannen hebben geen testikels meer, door het eten van veel Amerikaanse kippen hebben ze bij jonge meisjes de eierstokken en bij de kleine jongens de testikels (zaadballen) weggehaalt. Pas op wat je eet!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.