Eerste stappen privatisering Surinaamse haven

2

PARAMARIBO, 4 jul – De eerste stappen naar privatisering van het beheer over de Nieuwe Haven zijn gezet. De openbare inschrijving voor verhuur aan een particuliere onderneming is afgesloten. Gebleken is dat drie bedrijven zich hebben ingeschreven. Wie wint zal voor de komende vijftien jaar de dienst uitmaken.

Aan het management door de staatbedrijf Havenbeheer NV komt een definitief einde. “Havenbeheer zal alleen nog huisbaas zijn, alle internationale en veiligheidsverdragen blijven wel van kracht. Wij gaan er als huisbaas op toezien dat aan alle eisen voldaan wordt”, zegt John Defares, directeur van Havenbeheer. Als onderdeel van de modernisering wordt in hoog tempo gesaneerd.

Er zal zoveel mogelijk marktgericht worden gewerkt. Naar het particuliere management dingen drie bedrijven mee, VSH Shipping, Continental Shipping Agencies en Integra Marine & Freight Services. Ongeveer vijftigduizend vierkante meter van de haven zal onder beheer komen van de huurder. Die is dan verantwoordelijk voor beheer en exploitatie. Voor september zal de uitvoeringsovereenkomst gesloten worden.


2 REACTIES

  1. Mooi zo alle overheidsbedrijven moeten zo snel mogelijk verkocht worden. Het is alleen particulier initiatief dat suriname op dit moment enigzins overeind houdt, en het zal alleen maar particulier initiatief zijn dat suriname kan redden. Men kan de suri overheid niet vertrouwen, en men kan niet op de overheid rekenen om het land voorruit te brengen. De virus van corruptie heeft meer dan 50 jaar gebroed en op dit moment zijn helaas alle pol. partijen ermee besmet.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.