dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDementie in Suriname moet uit taboesfeer

Dementie in Suriname moet uit taboesfeer

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 jul – Dementie moet dringend uit de taboesfeer in Suriname. Dit stellen niet gouvernementele organisaties die een ommekeer willen brengen in de beleving van het fenomeen. Op de eerste plaats zal uitgegaan moeten worden van de individuele houding.

Pas als mensen die lijden aan dementie recht hebben op een eigen soort zorg en die ook krijgen, zal zich echt verandering kunnen inzetten. “Dementie is nog een taboe in Suriname. Je merkt in de tehuizen dat mensen er niet mee weten om te gaan”, zegt Liesbeth Guicherit van stichting Wiesje. Via een korte cursus voor verzorgers wordt getracht alvast de goede kant op te gaan.

De doelgroep is bewust gekozen, direct contact leggen met degenen die het dichtst staan bij de cliënten. “Deze mensen hebben een bepaalde kwaliteit van leven nodig. Als je weet hoe je moet omgaan met hen, zijn zij rustig, ben jij ook rustig en ook de andere cliënten in het tehuis”, zegt de Nederlandse cursusleidster Miranda Kerkvliet. Hulp is geboden door de SVOZ-opleiding in Nederland en de Nederlandse ambassade.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES