donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie8 december-strafproces Suriname pas na september

8 december-strafproces Suriname pas na september

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 jul – Het strafproces rond de Decembermoorden begint hoogstwaarschijnlijk pas na september. Dit zegt mr. Albert Ramnewash, president van de Krijgsraad. Eerder beginnen is niet praktisch, ook als de voorbereidingen al een tijdje lopen.

Er spelen bepaalde technische redenen. De rechters gaan in augustus op reces en dat duurt tot 1 oktober. “Als ze ervoor beginnen, betekent het dat je moet onderbreken tijdens het reces. Ik verwacht dat de kamer de zaak in één keer wil behandelen en het ligt dan voor de hand dat te doen na onze recesperiode”, zegt Ramnewash tegenover de Ware Tijd. Wanneer precies is niet te zeggen.

Veel hangt ook af van het Openbaar Ministerie. Onder meer moeten dagvaardingen worden uitgereikt. Er zijn vijfentwintig verdachten, waaronder oud-legerleider Desi Bouterse. Zijn bezwaarschrift tegen vervolging is onlangs afgewezen door de Krijgsraad. Dat geldt ook acht anderen. Slechts één verdachte, voormalig Chef-Staf en minister van Leger & Politie, Ivan Graanoogst, wordt niet meer vervolgd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

15 REACTIES
 1. joe e leé,het wordt niet januari Bouterse moet en zal vervolgd worden. suriname zal hem niet de kans geven om nog langer vrij te lopen. Dat wat hij de hele Surinaamse bevolking en de familie van de slachtofffers aangedaan heeft zal over hem komen.
  Wie hoopt dat Bouterse niet vervolgd wordt is ook een moordenaar.

  Geen vriend van moordenaar


  Maak melding
 2. Waarom hebben ze het niet gewoon over het 8 December proces zonder steeds de naam Bouterse te gebruiken?
  Er zijn nog meer verdachten noem dan ook hun naam voluit en bewijs je objectivieteit, maar nee gewoon het volk blijven verdelen.


  Maak melding
 3. De uiteindelijk datum waarop de “berechting” zal plaatsvinden is 25 Mei 2010 maar dan NIET van BOUTERSE maar van de werkelijke boeven en oplichters van de staat Suriname.
  Sweet dreams folks!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 4. dit doet mij denken in de tijd dat abrahams neede horp en de rest voor de rechter moesten verschijnen . waarna, voor het proces de revolutie een feit was.zullen de trouwelingen van bouta binnen het leger voor herhaling zorgen ? of zullen ze de sterke man in de steek laten


  Maak melding
 5. Sinds wanneer is een rechter instaat de waarheid naar boven te krijgen.
  Als het goed is…werk de rechter met de aangereikte stukken.
  Soms vindt hij het domweg niet genoeg, maar als hij jouw wil pakken wat jij ook zou willen aandragen, vindt de rechter toch niet genoeg.
  Daarom vind ik dit heel gebeuren rotzooi, men kan(kon)andere wegen bewandelen om achter de waarheid te komen…maar mi boi din boys traga yesie.


  Maak melding
 6. Berechting ! Straf Proces !

  Er zal helemaal niets gebeuren – allemaal schijn .{ poppenkast voorstelling }

  Als men in 25 jaar tijd , de daders vrij laat rondlopen – zal er in het 26 ste jaar niets veranderen .

  Alleen middels buitenlands militair ingrijpen zal het recht zegevieren
  [ Bush & Irak – Saddam }
  { al is er hier sprake van een vergissing ! }

  Daar niemand daar op zit te wachten ,
  zal er dus helemaal niets gebeuren ,

  een poppenkast voorstelling .

  Jammer voor de nabestaanden ,
  jammer voor de geschiedenis van Suriname
  Jammer voor de hele natie .

  Allemaal jammer want een eerlijk proces zou op zijn plaats zijn .
  Schuldig of niet schuldig , de waarheid komt bovenwater .

  Suriname heeft de bodem van de put nog niet gezien , met een evt veroordeling – Santa Boma – zal er een ongelooflijke chaos …..

  Conclusie ; de afgelopen 25 jaar niet – en nu helaas ook niet


  Maak melding
 7. ik moet wel lachen alls ik lees dat iemand zich afvraag waarom de naam van bouterse telkens word genoemd als het over de december moorden gaat , ik vraag me af als je dat soort mensen serieus moet nemen ik denk van niet , ik ga nog een stap verder al die mensen die achter bouterse staan neem ik persoonlijk niet serieus , al duurt het 50 jaar voor het gerecht zal hij komen , nederland zit fout als het om bouterse gaat suriname zit fout de hele wereld zit fout als naar deze mensen luister straks gaan ze ook beweren dat de december moorden zelfmoord zijn , vandaag gaat hij naar sky radio suriname ik roep mensen op van hier uit om hem vragen te stellen over de december moorden ik zal het ook probere.


  Maak melding
 8. Nog een probleem, hoe kunnen schurken anderen beschuldigen van misdaden.

  Een ding is jammer er zijn teveel schurken in Lands bestuur.

  Ik had gewild dat zij na 25 febr. 1980 allen het land uitgevlucht waren om nooit meer terug te komen.
  Dan konden zij elders de praktijken voortzetten.
  Maar nee hoor zij kozen het binnenland van Su. ai-boi mi gado !


  Maak melding
 9. nr 11 , du, ik heb naar bto geluisterd , hij was heerlijk en zalig om naar bouta te luisteren , een rechtvaardig mens met een gezond verstand zal altijd wachten wat de uitspraak van de rechtbank zal zijn , maar jij du , je zit vol haat en wrok, dat je geen normaal leven kan leiden , dit heb ik je al eerder gezegd , al je reactie,s zijn zo dom en doorzichtig , dat een verstandig mens die niet tussen de regels door leest , kan merken dat je lijdt aan het bouta syndroom , er komt nooit iets zinnig en leerrijk uit jouw reactie, je reageert altijd als het over het proces gaat , je valt door de mand , jongen , oja je hebt zeker naar bto geluisterd, heb je , je rustgevende medicatie al ingenomen , anders zal je het vannacht erg moeilijk hebben , stapt morgen , zoals ik je vaker heb mee gegeven , naar een deskundige voor hulp , je bent geestelijk niet in orde ,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES