dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse Partij van de Arbeid: strijd gaat door

Surinaamse Partij van de Arbeid: strijd gaat door

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 jul – De strijd voor verbetering van de maatschappelijke positie van arbeiders in Suriname is nog lang niet gestreden. Dit stelt de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. Nu de partij twintig jaar bestaat, is het bestaansrecht meer dan ooit bewezen. Meer dan ooit zal strijd geleverd moeten worden.

Binnen de huidige regeercoalitie wordt om iedere centimeter geknokt om het gelijk te halen voor de arbeidersklasse. “We willen vooral een sociaal rechtvaardige verdeling van de rijkdom van dit land”, zegt SPA-woordvoerder Pearl Antonius. Die rijkdom is nog te veel geconcentreerd bij een handjevol personen. Het leidt tot constante ontevredenheid bij het merendeel van de bevolking.

SPA wil vooral die spanning wegnemen. “Voor de rust in de samenleving is een eerlijker verdeling nodig”, aldus Antonius. De afgelopen jaren van deelname in de coalitie is reeds veel bereikt, maar het kan altijd beter. Gestreefd wordt onder meer naar invoering van een minimumloon. Het op lijn krijgen van de overige coalitieleden is de belangrijkste uitdaging bij dit soort ondernemingen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Het is geen 14 jaren, jaren belassrij en zand in de ogen van het volk strooien. om maar in de zadel van politiek te blijven.en zichzelf te verrijken en te stelen.

  Akuba


  Maak melding
 2. Hoeveel zetels heeft (Sur)PvdA weer. Over inspraak gesproken. Maak de arbeider bewuster en druk een stempel op het landsbeleid.
  Van harte gefeliciteerd.


  Maak melding
 3. Strijd?!?!?

  Jullie strijd om zoveel mogelijk commisariaten en directeurposities te regelen zeker.

  Jullie strijd om jullie eigen zakke te spekken zeker.

  Deze partij had jammer genoeg met F. Derby op 8-12-1982 mogen verdwijnen want hier heeft Suriname echt NIKS aan gehad.

  Door de SPA hebben we nog steeds een monopolie (duopolie of triopolie) op de Midatlantische route.

  Door de SPA hebben we nog steeds geen produktievere samenleving

  Door de SPA hebben we een gedrocht van een politiek systeem in Suriname.

  Door de SPA worden de slechtste deals gesloten met multinationals.


  Maak melding
 4. Waarschijnlijk zijn de verkiezingen in aantocht, dus begint men allerlei beloften te doen die ze nooit waar zullen en hebben gemaakt. Ik hoop dat het volk bij de volgende verkiezingen finaal afrekent met dit soort figuren die alleen maar een grote mond hebben en toch slechts aan zichzelf denken. Gilds is een duidlijk voorbeeld van schaamteloosheid.


  Maak melding
 5. Onder het toeziend oog van deze vaccentrale is de hardwerkende mens in Suriname successievelijk veroordeeld tot de bedelstaf.

  Je moet bijklussen om het hier te redden.
  Alle vakbonden ten spijt.


  Maak melding
 6. De SPA (Surinaamse Partij van de Arbeid) moet zich maar 1 ding afvragen, wat hebben ze in twintig jaar bestaan bereikt!!!

  Zo snel mogelijk een 2 partijen stelsel invoeren, een conservatieve partij en een progressieve partij…en hiermee een einde scheppen aan wirwar van teveel nutteloze partijen…niet vandaag, gisteren al…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES