dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname werkt hard aan betere werksfeer rechters

Suriname werkt hard aan betere werksfeer rechters

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jun – Er wordt hard gewerkt aan betere werkomstandigheden voor de rechterlijke macht. Dit zei minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie bij de opening van het nieuwe gerechtsgebouw in Paramaribo. Het naar model van het in de jaren negentig verbrande gerechtsgebouw moet symbool staan voor het herstel van de rechtsstaat.

Dit proces vordert langzaam maar zeker. Santokhi ziet de toekomst dan ook optimistisch tegemoet. Het aantal wettelijk toegestane rechters zal uitgebreid worden en de faciliteiten worden verbeterd. “Het herstel van deze voorzieningen is bijzonder, omdat het werk dat hier verzet zal worden, een indicatie zal zijn dat we de rechterlijke macht de ruimte willen bieden om conflicten vreedzaam op te lossen”, zei president Venetiaan.

In dit opzicht moet de herbouw gezien worden als een stuk rehabilitatie. In het oude gebouw hebben stakende militairen begin 1980 hun gelijk trachten te halen. De periode die volgde heeft ook voor het recht dieptepunten met zich meegebracht. “Laten alle Surinamers nu gaan voor het vreedzaam oplossen van conflicten”, aldus Venetiaan. de herbouw heeft Nederland ruim drie miljoen euro gekost.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. What about de werksfeer van de gedaagden? Onder de huidige omstandigheden zitten velen letterlijk met de rug tegen de muur en zien het over de schreef gaan als nagenoeg de enige optie.
  Het is goed dat rechters die aan het einde van dat zogenaamde schreefketen een vonnis moeten uitspreken beter geaccommodeerd worden. Wat wij ons wel moeten afvragen is wie het individu is achter de medewerker, werkloze en wie dies meer zij. Er zijn vele medewerkers, die tot over hun oren in de schulden zitten. Wat mag worden verwacht van een onderwijzer, militair, politieman/vrouw, enz., die maandelijks door allerlei inhoudingen op het salaris met slechts enkele $RD’s naar huis gaan. Welke bijdrage mag van die mensen worden verwacht? Moeten niet ook die mensen worden bedacht?


  Maak melding
 2. Wij kijken alleen maar, maar jammer wij zien teveel schurken in de politiek…dan kan een ieder begrijpen dat..wij het moeilijk met elkaar krijgen.

  Zoveel rovers, liegers, bedriegers alle Fronten, noem ze maar op en ze zijn er….dus die… KRUTU-BAKRA…als eerlijke man/vrouw eh.eh.eh. A torie moeilijk: te mooi om waar te zijn.


  Maak melding
 3. Deze man zit om de haverklap iets te schreeuwen…nu weer rechters.. haast om de twee maanden…komen met de rechter, rechters verhaal…..komen zij wat tekort of van alles en nog wat.

  No du moeilijk nak din wan tjuku.
  ondro tafra di.

  Maar wie no di sribie !


  Maak melding
 4. Ondanks de in Nederland doorgaans goed geregelde arbeidsvoorwaarden, heerst er desondanks regelmatig een slechte werksfeer achter gesloten deuren van de werkgever. Het verschil in machtsverhouding tussen werkgever en (de volledig financieel afhankelijke) werknemer is in veel gevallen de voedingsbodem voor mismanagement en een slechte behandeling van eigen personeel.
  Voortdurende opvoering van werkdruk, verantwoordelijkheden, administratieve procedures, verlegging van grenzen en negeren van een negatieve werksfeer, leiden op de lange termijn tot vertrek van werknemer, waarna de zoektocht naar een nieuwe werkgever begint, in de hoop op betere tijden.

  Werkgevers hebben veelal uitgebreide procedures en middelen om nieuw personeel kritisch te kunnen beoordelen. Werknemers daarentegen hebben dergelijke mogelijkheden niet en weten doorgaans maar weinig af van de nieuwe werkgever, alvorens zij zich aan haar gezag onderwerpen.

  Uiteraard hebben werknemers ook de behoefte om werkgevers (al dan niet vooraf) te kunnen beoordelen en daarom biedt Werkbeoordeling.nl werknemers de mogelijkheid, om werksfeer beoordelingen te kunnen delen via onze website. Zo kunnen werknemers bij ons anoniem, snel en eenvoudig beoordelingen geven en bekijken, zonder aantasting van de werkgever’s privacy.

  Dit zorgt ervoor, dat werknemers nu ook op voorhand een goed beeld kunnen krijgen van werkgevers en hierdoor de beste werkgevers kunnen selecteren. Om neutraal te blijven hebben wij ervoor gezorgd, dat beoordelingen even positief als negatief kunnen zijn en er alleen cijfers worden gegeven.

  Wij zijn van mening, dat zowel werknemer als werkgever hier voordeel uit zullen halen, omdat werkgevers hierdoor gemotiveerder zullen zijn, negatieve beoordelingen te voorkomen en positieve beoordelingen te stimuleren, door beter toezicht onder leidinggevenden. Werkbeoordeling.nl is voor een gezond werkklimaat en de daaruit voortvloeiende gezonde bedrijfsresultaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES