vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAanpak corruptie in Surinaamse cellenhuizen

Aanpak corruptie in Surinaamse cellenhuizen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jun – Alle vormen van corruptie in cellenhuizen van de politie zullen worden aangepakt. Dit zegt procureur-generaal Subhaas Punwasi. Het OM heeft wel degelijk aandacht voor al dat er reilt en zeilt en tegen wantoestanden zal zonder pardon worden opgetreden.

“Wij zullen niet aarzelen om hard op te treden”, zegt mr. Punwasi tegenover Dagblad Suriname. Tegen politieagenten die zich schuldig maken aan corruptieve handelingen zullen maatregelen getroffen worden, zodra voldoende bewijsmateriaal verzameld is. Volgens Punwasi is hij vaker geïnformeerd over politieagenten die smokkelen voor arrestanten tegen betaling.

Eerder zijn al straffen uitgedeeld in soortgelijke gevallen. “Tegen dit soort mensen worden disciplinaire maatregelen getroffen”, aldus Punwasi. Effectief optreden wordt vaak bemoeilijkt omdat getuigen niet makkelijk te bewegen zijn tot praten, zo ze al te vinden zijn. Overigens vindt Punwasi het op zijn plaats te waarschuwen tegen generalisatie. Lang niet alle politieagenten zijn corrupt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Maar ja a duku tog: en if a smarra dang bepaalde torie e go gevaarlijk moeilijk tog.

  Dus als in mama en papa tijd waarschijnlijk tegenwoordig moeilijk…het was.. wees tevreden met je lot, anders krijg jij een kotie go bij het overtreden van het gebod.

  Maar jammer helaas alleen anderen worden dan wijzer.
  Aboi: takie a san datie na wan slaap tablet: wees tevreden


  Maak melding
 2. Als het probleem nou eens aan gepakt wordt bij de kern: MEER GELD/ HOGERE LONEN.
  Dan zal het niet meer nodig zijn om corrupt te zijn. en de echte rotte appels vallen uiteindelijk toch wel door de mand. dat heb je overal in elk land. maar corruptie wordt in stand gehouden: KWESTIE: ARMOEDE!!!
  Dat moet eens opgelost worden. Dan zijn we al een heel eind verder, met goede mensen in de wereld.


  Maak melding
 3. Er moet een commissie van toezicht gevormd worden die onaangekondigd een cellencomplex kan binnen treden en daar arrestanten spreekt over hun verzorging en behandeling.
  Hiervan wordt er een rapport gemaakt en dan heeft de regering een overzicht en kan de juiste maatregelen treffen.
  Deze commissie van toezicht kan ondere bestaan uit gepensioneerde advocaten en gekwalificeerde personen.

  Een arrestant wordt al van zijn vrijheid beroofd en in een cel gestopt voor het verder onderzoek. Veroordeelden die enige tijd de buiten wereld niet meer mogen aanschouwen hebben recht om als mens behandeld te worden.
  Integriteit daar moet aan gesleuteld worden binnen de politie.
  Virginia Khoeblal


  Maak melding
 4. nr.3. V. Khoeblal…wijs erg wijs, maar hoe dan als er geen toezicht in het parlement gehouden kan worden.

  Volgens de wetten der natuur werkt alles van boven naar beneden zo niet van onder naar boven.

  Maar nu dan de vraag wie houdt wie in de gaten en dan wie neemt wie in de maling.

  Kijk zelfs de eerlijk man gaat niet blijven wachten als anderen op klaarlichte dag roven, bedriegen en liegen…..norm respect..omlaag ..door wie..waarom wie geeft voorbeeld.
  Probleem …of niet ?


  Maak melding
 5. Nr 3.
  Als je die BEESTEN zo graag verwend ziet worden Waarom neem je ze niet op in jouw huis??? Kan je ze helemaal verwennen. Wie weet misschien verwennen ze jouw met een ‘grote beurt’.


  Maak melding
 6. Beste khoeblal,

  het is leuk dat er een comissie wordt ingesteld. De arrestanten verdienen datgene wat ze moeten verdienen. Tegen deze mensen moet er geen pardon zijn. Vele van deze gasten hebben mensenlevens beroofd,gezinnen kapot gemaakt, rijkdommen van anderen leeggeplunderd,gezinnen achtergelaten in trauma toestanden.

  Deze groep mensnen moeten liever op een eiland geplaatst worden en hun daar laten werken als de neger slaven van toen.

  Degene die recht hebben op hulp zijn de gedupeerde gezinnen die zich moeilijk herstellen van hun leed alsgevolg van het handelen van deze gasten.

  Als je het zelf eens meegemaakt hebt wat anderen hebben meegemaakt dan pas zul je het begrijpen wat ze allemaal voelen. Deze mensen hebben geen recht meer op een menswaardige leven.

  Gewoon allemaal gebruiken als slaven om op plantages te laten werken. Met de inkomsten van de verkochte producten moeten ze die gezinnen die leed ondervinden, helpen om uit de trauma te geraken.

  Gedetineerden moet je laten werken of opgehangen, anders moet je ze in een hok stoppen op het erf van Vene,Gilds en Brunsie……


  Maak melding
 7. Voor sommigen schijn het geven van een ‘grote beurt’ de oplossing te zijn voor van alles en nog wat.
  En omdat er in Suriname al zoveel grote beurten worden gegeven, zijn er even zovele alleenstaande ouders (meestal vrouwen) met alle gevolgen van dien.
  Zowel de criminaliteit als de corruptie bij overheidsdienaren moet streng worden aangepakt; er is al genoeg chaos in de samenleving.


  Maak melding
 8. reactie voor no. 6:

  Een beetje menselikheid zou op zijn plaats zijn. Achter deze mensen zit een hoop problematiek. dat kan iedeeern overkomen. Daarom moeten de mensen wakker worden en elkaar weer gaan helpen. Massal opkomen tegen armoede enz. Dan zouden er een hoop menesen niet hoeven te stelen, moorden en verslaafd te zijn. De sleutel is hulp en respect voor iedereen. Dan is er ook minder psychiatrie en gaan er minder mensen dood.
  Hiermee ook minder mensen in de gevangenis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES