Surinaamse minister: geen afwijkend Chinabeleid

9

PARAMARIBO, 29 jun – Suriname moet er voor waken de indruk te wekken dat er wordt afgeweken van het One Chinabeleid. Dit zegt minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken. Er zal op zijn minst een antwoord moeten komen op de vrijages van bepaalde politici met Taiwan.

Dat die politici in het coalitiekamp zitten is des te neteliger. Parlementsleden van Pertjajah Luhur en A Combinatie hebben eerder ‘ja’ gezegd op een uitnodiging om Taiwan te bezoeken. “Wij worden in verlegenheid gebracht als de leden afreizen”, zegt Kraag-Keteldijk tegenover de Times of Suriname. Een afgang van dat formaat moet ten koste van wat ook voorkomen worden.

Het officiële standpunt is nog steeds pro One China, waarin Taiwan gezien wordt als een afvallig deel van China. De Suriname Taiwan Friendship Foundation heeft financiering aangeboden van enkele grote infrastructurele werken. Als tegenprestatie wordt gevraagd om “vriendschappelijke relaties.’ Kraag-Keteldijk zei eerder geen boodschap te hebben aan het aanbod.


9 REACTIES

 1. laat china en taiwan hun probleem nu eens oplossen.
  het lijkt wel die tigri grenskwestie, niet oplossen ,maar janken als iemand de kaart verkeerd tekent


  Maak melding

 2. Laat die Ligia maar rustig door janken. Ik hoop dat ze ook die spullen eet die china haar toestuurt (dan zijn we tenminste eerder van haar af).


  Maak melding

 3. Laat ze toch reizen!
  Want daar gaat het in deze om!
  Lekker daggeld vangen.

  Het lijkt op de verkiezingsstunt van
  de ndp en die andere futuboy van de ndp,
  de dnp (What’s in a name?!).
  Mensen konden eten en drinken, maar
  uiteindelijk werd er niet op die partijen
  gestemd.


  Maak melding

 4. deze mensen van de regering hebben geld gehad ,vooral die voor zijn met one china beleid . die gasten van china zijn wereldwijd bezig ,omkopen roven en weer verkopen waar het vandaan komt, waker worden voor het telaat is . hoe meer investeerders hoe beter voor land en volk .


  Maak melding

 5. Volgensmij is het niet de bedoeling dat mw.kraag-Keteldijk in haar een beslissingen neemt in deze kwestie, de hele regering moet debateren daarover en kijken wat het beste is voor Su!!!!


  Maak melding

 6. WAAROM kan nps niet afwijken van CHINA omdat al die chinezen NPS financieel steunen bij verkiezings campagnes en venetiaan weet dat precies en daarom wil hij niet met taiwan samenwerken meneer HERRENBERG heeft in de tijd dat hij ambassadeur in china was 20.000 surinaamse paspoorten verkocht aan de chinezen voor 5.000 usd per stuk ,reken maar uit hoeveel er in zijn portemennee heeft ontvangen het komt door WIJDENBOSH dat WE met china zitten opgescheept
  HERRENBERG heeft USD 100.000.000.– ontvangen ,waarom denk je dat NDP zoveel geld heeft .Door de verkoop van die paspoorten


  Maak melding

 7. Beter met China, Taiwan en India samenwerken. We willen niet pinaren. China moet zijn mond nu houden. Samenwerken of oprotten. Suriname moet alle kansen pakken. Suriame moet niet achter blijven. Pak je kansen nu! Ze hebben ons nodig! Suriname heeft veel te bieden. Savanna zand, miljarden tonnen, daar kunnen ze helder glas van maken. Aluminium, Goud, Ijzer. Vissen, Garnalen. Aardolie, Hout en Landbouw.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.