dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenNatuurInteresse in klinkende munt voor Surinaamse natuur

Interesse in klinkende munt voor Surinaamse natuur

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 jun – De in Londen gevestigde Emerald Capital Partners Group wil Suriname helpen profiteren van zijn natuurschoon. Dit zegt minister Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Mocht Suriname interesse tonen, dan kunnen emissierechten verkocht worden aan de geϊndustrialiseerde landen.

De Emerald Group is bereid te bemiddelen. Het tegoed dat Suriname heeft aan toegestane uitstoot van koolstofdioxide kan verhandeld worden. “Het gaat om miljoenen dollars. Suriname heeft eindelijk de kans terug te verdienen aan de investeringen in natuurbeheer”, zegt Jong Tjien Fa. Er zijn natuurreservaten opgezet, die beheerd en onderhouden moeten worden.

De groep wil nu al ongeveer honderd en vijftig miljoen dollar investeren. Gedacht wordt aan huizenbouw, productie van biobrandstoffen en toerisme. De regering heeft het idee in overweging. “Als ons natuurtegoed verhandelbaar is, moeten we kijken hoe groot de waarde is. Er zijn technische mensen die ons kunnen informeren voordat wij ons gaan wagen aan zo een deal”, aldus Jong Tjien Fa.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

8 REACTIES
 1. Prime plan als Su dit zelf afhandeld met de landen die carbon credits zoeken. Su kan die miljoenen dollars (incl. die provisievoor Emerald) heel goed gebruiken.

  Met die dollars moeten ook zeker illegale houtkappers, trofeejagers en kwikvervuilers hard aangepakt worden.


  Maak melding
 2. toon geen arrogantie,ga met de wereld mee.

  zoland er geen delf stoffen uit de grond wordt gehandeld,kunnen wij niets verliezen.

  profiteren van zijn natuurschoon,verlies je niets,mensen komen alleen kijken en dit brengt geld op.

  hoe dom kun je zijn,als je niet mee doet,het komst je ook niet


  Maak melding
 3. Een goed initiatief. Ik vind ook zeker dat de meer welvarende landen moeten meebetalen aan schone lucht en het terugdringen van het broeikaseffect. Zij zijn tezamen met China en Indonesië immers de grootste vervuilers en de regenwouden zorgen ervoor dat de lucht nog enigszins wordt gezuiverd. De landen met de grootste bestanden aan tropisch regenwoud hebben een zeer waardevol instrument in handen om “het westen” te dwingen te investeren in ontwikkeling van deze – veelal economisch minder ontwikkelde – landen. Bundeling van krachten van alle landen in met name Zuid-Amerika, Afrika en Azië die beschikken over regenwouden levert een enorm machtsmiddel op. Kort samengevat: Betaal mee aan onze ontwikkeling, zoniet dan kappen we alles en dan heeft de wereld geen lucht meer. De derde wereldlanden zijn al lang genoeg gestagneerd in hun ontwikkeling door de rijke landen. Nu moet er het besef komen dat we de troeven zelf in handen hebben. Een soort OPEC, maar dan niet voor olie maar schone lucht? Gino de Robles


  Maak melding
 4. Beste gino,

  Je heb volkomen gelijk.

  In Suriname kennen we een zogenaamde plunder polietiek beleid. De machthebbers oftewel de schurken zullen deals sluiten met organisaties waar ze een commissie voor kunnen ontvangen. Het samenbundelen van deze arme landen kan bijzonder veel opleveren. Maar overal in de wereld worden wapens verkocht door de witte Aardappel boeren om die landen ontstabiel te maken zodat die landen eeuwig in ontrust met elkaar leven. Van Deze situaties maken deze witte aardappel boeren gebruik van om hun producten te verkopen.

  De arme landen moesten zich allang hebben verenigd tot een grote groep. Hierdoor ontstaat een heel grote markt waarbij men slechts producten moest maken die ze aan elkaar konden verkopen. Hierdoor creeer je werkgelegenheid en productie bedrijven konden op poten worden gezet.

  Maar de hele onrust wordt gesaaid door de witte aardappel boeren. Deze maken hun afhankelijk zodat deze beesten de nat. hulpbronnen van die landen leeg kunnen plunderen. Kijk zelf wat ze met Brunswijk hadden geprobeerd om Bouterse te boycotten…

  Maar Vene kan zijn grote alata ogen niet open houden… hij is gewoon een konten likker….


  Maak melding
 5. Snekie-tere, ik ga slechts ten dele mee in je verhaal. Er is inderdaad veel corruptie in Suriname. Venetiaan is in mijn ogen wel integer, maar het ontbreekt hem in mijn ogen aan leiderschapskwaliteiten. Het is elke keer bij de verkiezingen weer een keuze tussen een aantal “kwaden” en wat doe je dan? Je kiest voor het minst kwade. En dat is mijn ogen niet bepaald de NDP. Ook niet de partij van Wijdenbosch. De huidige regering is het natuurlijk ook niet helemaal, maar er wordt getracht om toch nog enigszins een sociaal-economisch beleid te voeren. De voorgaande regering gaf grif geld uit om te scoren bij het volk. Gevolg: De huidige regering trad aan met een lege schatkist. Dan moet je helaas impopulaire maatregelen nemen om weer op te bouwen en dat valt nu eenmaal slecht bij het volk.

  Back to the issue: Slechts een deel van de derde wereld landen leeft momenteel op voet van oorlog, gesteund door het westen. Er zijn echter nog genoeg van die landen over waar dat probleem niet aan de orde is en die zouden zich prima kunnen bundelen.

  Ooit was olie het machtsmiddel, langzaam vindt er een verschuiving plaats naar schone lucht.

  Gino de Robles


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES