zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit NederlandKNVB verbiedt Surinaamse vlag bij Oranje

KNVB verbiedt Surinaamse vlag bij Oranje

-

Does Travel - naar Suriname

Voetbalbond KNVB accepteert het niet langer dat spelers die voor een vertegenwoordigend elftal voetballen, met een andere vlag zwaaien dan de Nederlandse. Directeur betaald voetbal Henk Kessler van de KNVB verklaarde dit naar aanleiding van het relletje dat afgelopen weekend ontstond schrijft Elsevier.

Verschillende Jong Oranje-spelers van Surinaamse afkomst zwaaiden zaterdag na het winnen van de EK-finale met een Surinaamse vlag. Dat leidde tot een storm van protest: veel Oranjefans wezen er op dat de jonge voetballers voor een Nederlands elftal uitkomen, en niet voor het Surinaamse elftal.

De KNVB laat nu weten dat dergelijke uitingen niet bij Oranje thuis horen. In de toekomst wordt het zwaaien met een andere vlag dan de Nederlandse of een vlag van de UEFA of FIFA, dan ook niet meer geaccepteerd. Daarmee zegt Kessler dat de voetbalbond zich vierkant achter bondscoach Foppe de Haan schaart, die de actie van zijn spelers ‘ongepast’ noemde. ‘Ze zijn met Nederland Europees kampioen geworden en dan moet je niet met een Surinaamse vlag gaan lopen. Als je uiting aan die gevoelens wil geven moet je dat op een ander moment elders doen,’ aldus De Haan.

Maar in zijn dagboek op de KNVB-site schrijft trainer De Haan over de huldiging na het winnen van de Europese titel: ‘Een gedeelte van mijn toespraak deed ik in het Fries. De huldiging was ook in Friesland en ik vind dat je nooit je eigen afkomst moet verloochenen’ meldt Elsevier.

opening
Fernandes Express
BODO Party

113 REACTIES
 1. Ik stuur nu echt een artikel naar de krant, naar Elsevier. Ik ben datgehuichel spuugzat.
  Ie sabi toch. En wat Foppe le Cocque doet in het Fries dat mag, al verstaat niet iedereen het. KNVB schei toch uit met dat kinderachtig gedoe. Hadden die jongens die vlaggen op de grond moeten gooien?
  Dit is dus een boodschap aan de Suri-jongens zo waar als die er nog zijn. Vorm een elftal en ga voor Sranan spelen. Dan is het afgelopen met dat geklets en gezwets. Jullie laten op het veld tenminste zien dat je Srnan man bent. We zullen dan proberen die witte vrouwen van Jullie op de koop toe te accepteren. Ja toch, allochtoon met aitochtoon, heel gewoon!


  Maak melding
 2. Wanneer gaat Suriname eens een keer investeren in een team waarbij Nederlandse talenten op zn minst een keuze hebben??? Want dit slaat echt nergens op! En het zijn toch telkens weer de surinamers die nederland op de kaart van voetbal zetten anno 2007!!

  peace


  Maak melding
 3. KNVB: voetbal nooit meer met buitenlanders.
  Blijf jouw eigen patat voetbal spelen, dan zal ik zien hoe ver jij komt.(domoor)…vlag..vlag …vlag. ga naar Fiesland en ruk daar alle vlagen weg.
  Ga de tribune op en ruk bij het publiek alle vlaggen weg.(schaamteloze KNVB)


  Maak melding
 4. Tjeh Potie voor deze Hollanders! Het komt zo zielig over: Je mag niet met een andere vlag lopen. Deze hollanders vergeten dat de vlag van de kolonisator, Nederland, 300 jaar lang in Suriname gewapperd heeft. De surinaamse voetballers hebben een ode willen brengen aan hun ouders en Suriname d.v.m de suri-vlag. Deze jongens hebben ook de verbondenheid tussen Suriname en Nederland willen demonstreren door het wapperen met de surinaamse vlag. Foppe mag wel zijn toespraak in het Fries houden, een taal die geen hond verstaat. Nederlanders beginnen een soort van zielig en ondankbaar volk te worden. Trouwens, je blijft altijd een neger voor deze ptata’s, die ze altijd de les willen voorlezen. Ik wordt kots misselijk van dit domme, rascistische, achterlijk gedrag van deze bakra’s. Ze moeten zicht doodschamen.


  Maak melding
 5. KNVB, jullie zijn ongepaste slavendrijvers,

  Foppe jij zowel KNVB hebben een Speen nodig met jullie zielig gedoe ,spreek ook geen Fries jij hebt de aanleiding gegeven ,spreek Goed Nederlands jou Friesenvlag wappert toch ook ?. de jongens hebben het reeds gedaan je kan het niet terug draaien.jongens geniet van een prettige vacantie in Swiet Suriname.Foppee train jou zwak bennerige witte jongens ik ben benieuwd hoever je zult komen.

  Akuba


  Maak melding
 6. Helemaal mee eens met iedereen.
  Bij criminaliteit weten ze wel snel te roepen dat het om een Suri of Mokro gaat terwijl het dan ook om lieden gaat met een NEDERLANDS paspoort.
  Volgende keer weer gewoon de Surinaamse vlag in top!!


  Maak melding
 7. hollanders zijn de grootste hypocrieten

  To now your history is to now the future

  Trek een lering uit ZUID-AFRICA Antillen Indonesia Suriname En andere koloniale verleden.

  Dit volk heeft altijd een samaritaanse houding en leering ontvangen Vandaar deze karakterieke eigenaardigheden van deze patatas
  Ik wil zeggen het zijn ratten en het zullen dat blijven

  Beware of them.
  Krepieman loekoe boeng


  Maak melding
 8. Doorgaan met wapperen met sur. vlag en dan door alle sur. voetbalspelers. de Knvb kan toch niet alle sur. spelers ontslaan. welk toernooi wint oranje dan nog, nieteens niet tegen Atjanakboys, of Aaadj Oethal Bihaan Toetel.
  Als aan de sur. boys een gelijkwaardig podium geboden kan worden om sur op een waardig manier uit te dragen dan doen ze het ook niet na de finale van oranje.
  wie zou het woord Suriname binnen dit toernooi nog gebruiken als deze dappere jongens niet met de sur. vlag stonden te zwaaien.
  Ja zelfs Ruud Gullit en Umberto Tan niet.


  Maak melding
 9. Ik hoop dat bij het lezen van dit artikel de Surinamers in Nederland eindelijk wakker worden!!!

  NEDERLAND HOUDT NIET VAN SURINAMERS, alleen van hun talent, die ze willen exploiteren…


  Maak melding
 10. Maar in zijn dagboek op de KNVB-site schrijft trainer De Haan over de huldiging na het winnen van de Europese titel: ‘Een gedeelte van mijn toespraak deed ik in het Fries. De huldiging was ook in Friesland en ik vind dat je nooit je eigen afkomst moet verloochenen’ meldt Elsevier.

  Sempa schrijft ;

  Het is meer dan 50 jaar dat Oranje niet gekwalificeerd is voor het Olympisch Spelen .
  Mede dank zij de bijdrage , inzet , doorzettingsvermogen , professionaliteit en liefde , van de Surinaamse spelers ( patriotten), maakt het voor Oranje mogelijk om deel te nemen met het Olympisch Spelen in het Volks Republiek China .
  En mede door het behalen van het Europesche Titel hebben de Surinaamse spelers , het KNVB-geldkist met miljoenen rijker gemaakt .

  KNVB moeten de spelers met meer respect behandelen .

  Tijdens het zingen van het Wilhelmus bleven de jongens stil en strak kijken .
  Witte Oranje´s vonden het niet leuk en disrespect .
  Kleurrijk Oranje´s achtten het juist , dat de jongens stil en strak kijken , met de rede, omdat de spelers niet van Duitse bloedde zijn .
  Bovendien zijn de Surinaamse spelers alleen maar´´stervoetballers´´ en een ster is niet en nergens te vinden in het rood/wit/blauw .
  Enkel onze Surinaamse vlag bezit een ster .
  Te samen fonkelen,glinsteren en stralen onze jongens met hun vlaggen van vreugde , geluk , trots en ware liefde .

  Kondreman
  Brada nanga sisa
  WIKI NOW , OEN MUSU OPO

  Tan bun
  SOSO LOBI


  Maak melding
 11. Ik ben het helemaal eens met de KNVB.
  En komt nog bij dat die stupers hier geboren zijn,en messchien ook nooit in Suriname zijn geweest,en dan met zo vlag gaan lopen..
  Veder zal ik niet reageren op jullie gelul..
  vr gr cees..


  Maak melding
 12. vrijheid van meningsuiting, daar staat Nederland toch voor. Genoten heb ik van die wedstrijd, lekker kraken voor NL-Suriname, al die vrolijke kleuren en laten we niet vergeten dat ze hun Oranje Tenue gewoon aanhielden. Mij lijkt dit wel een Media hetze. Maar olie op het vuur gooien en Foppe voelt zich vanaf dat moment verplicht het af te keuren. Jong Oranje, gran tangi dat wevan je mochten genieten, NL effe niet zeure !


  Maak melding
 13. Nou, foute opmerking, je speelt toch niet voor suriname, voel je niet thuis dan in nederland, vind het zelf niet gepast een surinaamse vlag, je woont toch in nederland, dus zwaai met nederlandse vlag.

  denkie boeng!!


  Maak melding
 14. Niet KNVB is het probleem, maar Venitiaan is het probleem. Als hij er voor zorgt dat Suri´s in NL een ook een su paspoort mogen hebben, dan komen de talenten automatisch voor su uit. De kans dat onze talenten via het caribisch gebied naar een WK kunnen is veel groter dan via Europa.


  Maak melding
 15. Ik had niet verwacht dat hier zo’n ophef over zou komen. Het toont weer aan hoe bekrompen sommige mensen zijn.

  Het meest teleugesteld ben ik in de belachelijke reactie van Kessler, die alleen maar goedkoop wil scoren bij het domme gedeelte van het NL publiek (waartoe hij zichzelf ook mag rekenen).

  Internationaal gezien heeft NL/KNVB optimaal geprofiteerd van de ‘Oranje’ winst, maar nationaal moeten ze gaan lopen zeuren over een paar vlaggen.

  Het is ze ook niet opgevallen, dat de vlaggen waarmee de boys rondliepen zowel de NL als de Sur vlag waren (aan elkaar genaaid).

  Aldie hypocriete huilebalken moeten zich ook nog het volgende realiseren, hoeveel van die trotse NL-vaderlanders weten waar de NL vlag (of zelfs het volkslied) voor staat? Ik durf te wedden dat het percentage Surinamers dat dit weet over zowel Suriname als NL vele malen groter is.

  Maar goed, concluderend: Hoe kun je iets moois, fris, onbezonnen en onschuldig toch helemaal kapot maken? –> Laat dat maar over aan de salon-racisten in NL.


  Maak melding
 16. deze jongens moeten hun geld verdienen en massaal vertrekken naar een ander land .laat de hollanders barsten.als ik jullie ben wegwezen als een andere club jullie wil hebben.deze mensen zijn altijd gemeen en smerig geweest.ik hppo dat jullie geen hollandse vrouwen hebben,zoals de vorige sur.denken jullie daar maar overna,want je bent dan zo je kapitaaltje kwijt.want die blanke vrouw buit je uit tot de laatse cent.


  Maak melding
 17. Leest onze president van Su.( vrouw of een van zijn neefjes/ nichtjes) deze site ook. Deze jonge surinamers, die nu in Su zijn, verdienen daar een onderscheiding zodat GRONTAPU kan zien dat wij ze heel dankbaar zijn voor hun geleverde sportprestatie…

  SoSo Lobi


  Maak melding
 18. Voetballers van Surinaamse komaf moeten maar categorisch weigeren om langer uit te komen voor Nederland/oranje. De tijden van hup Holland zijn voorgoed achter ons. Als Oranje wil winnen hebben ze geen andere keus dan die Surinamers met hun vlag te gedogen.


  Maak melding
 19. Wat een gezemel zeg. Weet je wat wij als älloctonen”moeten doen. Ons biezen pakken en wegwezen. Dan zullen die Nederlanders zien wat ze aan ons hebben, indien ze het nog niet doorhebben. De reactie van de KNVB vind ik maar zielig. Steken jullie jouw energie aub in iets anders dan dit geouwehoer. Het is trouwens de politiek en de de Nederlanders die de intrinsieke intelligentie missen, ondanks het feit dat ze universitair geschoold zijn, die anno 2007 nog deze denkwijze hebben. Wij zijn toch zij en zij toch wij ? Die jongens hebben een statement gemaakt. Ze hebben de politici en alle blanke Nederlanders onbewust een spiegel voorgehouden en die pata’s zijn hevig geschrokken van hun spiegelbeeld. Vandaar deze reactie.

  Jongens gewoon doorgaan

  Yvonne


  Maak melding
 20. trouwens,zouden surineds in het bezit van een dubbele nationaliteit ook stemrecht hebben in su??zou kunnen verklaren waarom liptiptip het niet wil.zijn dagen als politicus zijn dan zeker geteld.


  Maak melding
 21. laten wij als surinamers voortaan op het toneel verschijnen met vlaggen en al om onze surinaamse broeders te steunen.en dit alles hebben we te danken aan die dom oor vene die wil geen dubbele paspoort.stomme koe laat hij maar weten hoe wij hier behandeld worden


  Maak melding
 22. Ik geef de KNVB groot gelijk. Als suriname ergens aan ozu meedoen en de spelers zoudne met de braziliaanse vlag wapperen wat dan? Surinamers zoeken het zelf, wonen in NL maar kraken alles van het land af, komen ze in suriname dan melden ze hoe geweldig nederlnad is en hoe slecht suriname. Suriname en de Surinaamse vlag worden niet met respect behandeld door hen. Het wordt alleen gebruikt omdat het stoer is. Betekenis heeft het niet, ook niet voro de voetballers.De jongens verdienen niets, hebben niets voro het land gedaan. Surinamer schei uit. Jullie gaan straks nog voorstellen ze ene straatnaam te geven. Die jonges zijn rasechte nederlanders met een kleurtje. Niets anders.


  Maak melding
 23. ie sjie toch voc mentaliteit zal nooit vergaan bij de nederlandse “allochtoon” het hoort bij hun cultuur dus doe goed en zie niet om ze zij ondankbaar en verwachten nu nog steeds 300 jaar na de slavernij dat we nogsteeds naar hun pijpen moeten dansen . bullshit, wanneer je mensen jouw wil oplegd terwijl je zonder deze mensen misschien niet staat was geweest een bepaald doel te bereiken geef je geen enkel blijk van waardering voor hun bijdrage en dat is niet vanzelfsprekend ,deze jongens hebben zoveel moeten doorstaan voor hun leeftijd en dan bedoel ik mentaal pesterijen [oerwoud geluiden] negatieve kritieken met de billen bloot gezet, ondergewaardeerd en in ons moederland [suriname] hebben we ook een stelletje klootzakken die ons als een baksteen laat vallen wanneer wij ze nodig hebben en dat is nog erger dan wat wij al moeten doorstaan ons eigen mensen in suriname doen zout op onze wonden


  Maak melding
 24. cees is ook een rasist kijk goed in de spiegel naar je zelf je weet zeker niet wat het woord roets betekend want dat heb je niet!!!!!!!!!!!!!????????????????zeker


  Maak melding
 25. De erfenis van Pim Fortuijn waar eindig het?.

  De media het kanker gezwel van de Nederlandse samenleving.

  Het doden van taliban lieden door nl militairen werd met trots bejubeld.

  4 mei met oud SS’ers herdenken(joods verraad)

  Wij lijken op duitser’s(Nederlanders)

  Bekrompen geesten.

  Suriname is een gast vrijland gezien de grote concentratie Nederlandse stagiaires aldaar.

  Als Surinamer hier besef ik dat niet elke Nedrlander je vriend wil zijn maar daar blijf ik nuchter onder.

  Nederland heeft mij gehard,’dank je wel Holland’.


  Maak melding
 26. Wat een nutteloze discussie En dat zelf Kessler en Wilders zich mee bemoeien is nog triester gesteld. Dit was en spontane reactie vanuit het publiek(de vlaggen werden aangereikt) en Inderdaad waren er vlaggen met zowel de surinaamse als de nederlandse kleuren dat is toch een postief gebaar. Is dat geen punt van aandacht dan. Wat het meest trieste aan dit verhaal is, is dat deze jongens in Suriname uitgejouwd worden met boe geroep als ze zich in suriname bevinden (dit is laatst de suriprofs overkomen. Dus hier is er sprake van jongeren op zoek naar hun roots die tussen wal en schip geraken, waarbij hun moederland ze nog een extra schop onder hun kont verkoop erg triest allemaal. Maar mensen bedenk eerst voor dat u oordeelt dit geldt voornamelijk voor mensen als Kessler en Wilders.
  Sabidiri


  Maak melding
 27. Cees ff een ding: de volgende dag na de huldiging waren ALLE surinaamse spelers in het vliegtuig naar suriname!!! Dus hou je bek met ze zijn nooit naar suriname geweest ze komen minimaal 1 x per jaar in suriname EN FUCK NEDERLAND


  Maak melding
 28. luister noh ze zijn grappig vind ik
  want om de halferklap na ja die alochtonen
  zodra iets fout gaat zijn et die alochtonen maar te oen doe wan san boeng da na gelijk je bent nederlander tjoeryyyyyyyy mek deng lieb mi nanga lauw ze hebbe je aleen nodig als et goed gaat


  Maak melding
 29. nou nou, wij hollanders komen er hier ook niet echt goed vanaf. Nederlanders beseffen het inderdaad niet dat de surinaamse inbreng zo over kan zijn als Suriname een dubbele nationaliteit toestaat. Dan zullen ze toch wel even op hun hoofd krabben dat het zover is gekomen. Maar lijkt mij wel een leuke wedstrijd Suriname – Nederland. Kunnen jullie wraak nemen (of wij). Alleen denk ik toch dat we samen meer kans maken op een WK titel. Gullit, Rijkaard, van Basten en Koeman is precies 50/50 verdeeld.
  Overigens spreekt die Foppe zichzelf ook enorm tegen. Surinaamse vlaggen verbieden maar tegelijkertijd wel zijn eigen afkomst goed laten zien. Friezen vinden zichzelf alles, maar zonder nederland kunnen ze niks want geld wordt er niet verdiend.

  En ja Nederland wordt hypocrieter en racistischer, maar enige dank zou ook wel mogen. Nederland geeft nog steeds een hoop geld uit aan onder andere Suriname en de Antillen. Beter Nederland dan Frankrijk, want Fransen zijn nationalistisch in het kwadraat.


  Maak melding
 30. Waarom eigelijk met een Surinaamse vlag zwaaien? Voor de buitenwereld is het echt wel duidelijk dat de vlaggenlopers geen nederlandse (voor)ouders hebben. Natuurlijk mogen de spelers trots zijn op hun roots, maar ze hebben gekozen voor “Oranje” in het verleden en dan dienen ze zich naar buiten toe ook zo op te stellen. Logische reactie dus van de KNVB. En een domme actie van Foppe om vervolgens zelf Fries te praten in een speech. Deze discussie zou waarschijnlijk een aantal jaren geleden niet gevoerd zijn, maar door de recente ontwikkelingen in Nederland op het gebied cultuur liggen deze zaken extra gevoelig.

  Groeten allemaal, Rob.


  Maak melding
 31. Foppe de Haan heeft het totaal verbeurd bij Surinamers, die huichelachtige, genieperige, hypocriete met gesplete tong sprekende friese kl**tzak!!!

  Probeert hij later zijn woorden te nuanceren met je moet je afkomst niet vergeten…

  Jonge gasten kan hij misschien misleiden met zijn afschuwelijke boerse accent maar een volwassen persoon kijkt dwars door hem heen…

  Die man is totaal ONGEPAST!!!


  Maak melding
 32. het enige wat ik kan toevoegen is niet meer uitsloven voor deze honden ze misbruiken onze jongens en dat moet ophouden nederlanders zijn ontdankbaar straks als ze onze jongens niet meer kunnen gebruiken worden ze als beesten via media afgemaak net als seedorf daarom snap ik onze jonges ook niet als ze trouwen met een ka bakra laten wij ook als surinamers genieten maar blijkbaar zijn surinaamse vrouwen niet mooi genoeg en daarom deing e ka toe met alumentatie oke dan soso lobie


  Maak melding
 33. ”Maar in zijn dagboek op de KNVB-site schrijft trainer De Haan over de huldiging na het winnen van de Europese titel: ‘Een gedeelte van mijn toespraak deed ik in het Fries. De huldiging was ook in Friesland en ik vind dat je nooit je eigen afkomst moet verloochenen”

  Ras hypocrieten zijn het !


  Maak melding
 34. Ik vind dat in elk geval bezwaar gemaakt moet worden dat de KNVB het niet accepteert dat gezwaaid wordt met de aan elkaar genaaide nederlandse en surinaamse vlaggen. Het is juist een uiting van toch een zijn en een voelen met elkaar. Wat een kleinzerigheid. Wordt hun (de bakra’s)superieuriteitsgevoel weer aangetast. Waarom niet delen. Wij surineds worden toch in suriname ook soms als buitenlanders gezien en behandeld. We krijgen niet eens een 2e paspoort, ondanks we daar geboren zijn. Waarom mag het hier niet getoond worden en samen gedeeld. Het is helemaal niet kwaad bedoeld met die vlaggen. Dit moet duidelijk gesteld en rechtgezet worden. Act like adults.


  Maak melding
 35. Cees: go tikie joe shoe-shoe kon, leg e leg uit.
  Meld je bij Fop Kraai, dan wil ik zien of er iets van terecht komt.

  Hup hup… wie hupt mee !


  Maak melding
 36. Annemarie ,
  Je bent- of was zeker een “scowtu” in “ptata” ,want je weet veel van het sociaal maatschappelijk leven in Nederland.


  Maak melding
 37. Surinamers, ff nuchter blijven. Het gaat hier niet om clubvoetbal. Het gaat hier namelijk om het Nederlandselftal. Zijn die paar vlaggen op de tribunes niet voldoende? Sinds wanneer zijn wij de grote nationalisten geworden? Zelf in het Ak-stadion wordt het Surinaamsvolkslied niet meegezongen. Een paar uitzonderingen daar gelaten. Laten we ophouden verder in discussie te gaan over dit onderwerp. Foppe, KNVB hebben volkomen gelijk. Als dit gedrag toegestaan wordt, kun je straks niet meer uitmaken aan de hand van de vlaggen om welk land het gaat. Neem Frankrijk maar als voorbeeld. Als wij zulke nationalisten zijn, laten wij dan deze jongens een kans bieden een keuze te maken voor welk land ze willen uitkomen. Nederland of Suriname. Laten we daarover discussiëren.


  Maak melding
 38. Sranangmangs ,

  Ik roep alle Surinamers Boogarde te steunen met het vormen van Surinaamse elftal voor het WK.Ik ben het gezeik van deze bakras meer dan zat!!!! Kijk hoe lang Clarence aangaf graag voor het Nederlands elftal te willen uitkomen, maar werd opgefokt door de heer Marco.En ik smeek onze president R. Vene om de kwestie dubbel-nationaliteit te herzien.Boga,…mij steun heb,..wo poeroe k… djie ding!!!!


  Maak melding
 39. Wat een schijnheilig gezwets! In mijn omgeving hebben surinamers veel over om maar een NL paspoort te krijgen. Is NL echt zo erg? De heren voetballers, de meesten, zo niet allen zijn hier geboren en kiezen vrijwillig voor de NL driekleur te spelen! Als je roots in echt in Sur. liggen, mag je dat nooit verloochenen. Denk je dat mijn opa ooit voor Duitsland had willen uitkomen? NOOIT!!


  Maak melding
 40. Ik zie het al helemaal zitten. De volgende keer dat psv wind moet iedereen die ooit bij Ajax heeft gespeeld maar eens met de ajax vlag gaan wapperen. Friesland is een deel van Nederland, Suriname niet. Iedereen die dit belachelijk vind, moet de onafhankelijk maar ongedaan maken. De jongens zijn Nederlanders. Als ze dat niet willen, moeten ze maar naturaliseren. As simple as that. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Punt uit.


  Maak melding
 41. Oh oh oho…. daarom werd Stanley Menzo verboden piloot te worden.
  Hij zou dan(waarschijnlijk) met zijn vliegtuig tijdens wedstrijden met een Su vlag boven ’t stadion rond blijven vliegen.


  Maak melding
 42. Ze spelen voor Nederland, dus Nederlandse vlag. Als ze willen, mogen ze prima voor Suriname spelen, tegen landen als Brazilië en Argentinië zullen ze nooit kwalificeren voor een WK of Copa America. Dus wees dankbaar voor de kans en loop niet hypokriet met je vlag van je ‘vaderland’ te zwaaien. Heb Rijkaard, Gullit of Seedorf nog nóóit met die vlag gezien.

  En het zijn echt niet de suri’s die het Nederlandse voetbal op de kaart zetten, mensen. Johan Cruijff, Dennis Bergkamp en Marco van Basten waren allemaal tatta’s
  Zo ook Van Nistelrooy , van Persie en van der Vaart…

  Dus aub stop met deze overtrokken reacties, het lijkt de website van De Telegraaf wel.


  Maak melding
 43. Zonder die surinaamse spelers hadden ze het
  niet gered!!Laat ze gewoon die gasten ze zijn trots ..Die boyz hebben gelijk ..

  Hollandse mensen zijn echt moeilijk man
  Europees kampioen en dan deze torie over vlaggen echte nonsens!!


  Maak melding
 44. KNVB heeft groot gelijk. Die snotjongens weten nieteens hoe suriname eruit ziet. Ze leven hier ze wonen hier, ze gebruiken alle faciliteiten van dit land. En als ze een ere-ronde moeten doen, dan pakken ze ineens de surinaamse vlag??

  Dit noemt men MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX !!!
  En als ze zoooooo surinamer voelen, laan ze dan (en met vele forumschrijvers hier) dan maar opdonderen naar het land waar ze horen en/of thuisvoelen.


  Maak melding
 45. Vraag: Waarom zwaaien de zwarte franse voetballers alleen met de franse vlag en geen andere?
  Antwoord: In Frankrijk zijn er geen allochtonen.( uivinding van Nederland)

  Waarom zingen de zwarte voetballers van Frankrijk wel het volkslied? Ze zijn niet van Duitsen bloed en de Koning van Hispanje hebben ze niet ge-eerd. Dus…. nieuw volkslied voor Nederland


  Maak melding
 46. Sabidiri, (nr34)

  Ik ben het met je eens.
  Als je in NL bent geboren uit Surinaamse ouders, dan heb je wel de Nederlandse Nationaliteit, maar ben je toch een allochtoon.
  Ga je met vakantie naar Suriname, dan ben je daar voor velen ook geen Surinamer.
  Heb het ervaren, dus weet waar ik het over heb.
  Daarom zal ik me nooit een Suri kunnen voelen, maar beslist ook geen Nederlandse.
  Op papier ben ik dat wel, maar voel me een wereldburger.

  En dat gezeur over die Surinaamse vlag, is dus weer zoeken naar een reden om de allochtoon te onderdrukken.
  Foppe, dit had ik niet van verwacht.
  Als trainer heeft hij het zonder meer goed gedaan, maar hij had coulanter mogen zijn over de Suri vlaggen.
  Of Foppe heeft moeten meepraten met de KNVB, immers wiens brood men eet,diens taal men spreekt.


  Maak melding
 47. Door langer in het nieuws te blijven met al de reacties van officiele zijde vindt ik leuk.
  Hoe langer hoe beter.
  Dan wordt Surname en surinamers ten minste beter op de kaart gezetdan tot nu toe het geval is.
  Van Basten doet het toch met Bijna alleen bakra’s!!!! Hoe ver is hij gekomen.
  Hoe ver had Rijkaard hun gebracht????.
  Hoe ver zij ze daarna met Van Gaal gekomen en hoe ver nu met van Basten.
  Ze moeten met trainers en voetballers van surinaamse komaf doen anders is het een verloren zaak.
  Gewoon temperament en warmte in het spel. Easy going heet dat.
  Dus cool.

  Leuk voor alle Suri’s

  barca


  Maak melding
 48. Ze moeten ook altijd wat te zeiken hebben
  Wij weten wel beter,kijk maar naar sedorf
  werelds beste voetballer,ooit als het gaat om
  cups,dat kan een de boer niet van meepraten
  of wie dan ook. Daarom suri/people laat maar gaan en prijs ons rijk met ons talent.toch


  Maak melding
 49. Herinneren jullie de Surinaamse kabel, daar hadden de bakra’s een hekel aan, en die is kapot en ze doen er smalend over. En nu dit..ik vraag me nog steeds af waarom Seedorf zich uitslooft voor Oranje, en al die Surinaamse jongens: ze blijven allochtonen.


  Maak melding
 50. Het wapperen met een Surinaamse vlag is niet zo slim binnen het huidige krachtenveld.
  Elke actie kan een reactie oproepen en kan leiden tot een tegenwerking.
  De Surinaamse jongens kunnen op verschillende manieren een signaal geven waar de Surinaamse samenleving echt iets aan heeft.
  De Surinaamse voetballers verdienen bij elkaar op jaarbasis tientallen miljoenen euro’s.
  Als ze een fonds zouden oprichten waarbij een deel van hun vermogen besteedt wordt aan de ontwikkeling van de sport in Suriname zouden ze daarmee het land een grotere dienst bewijzen.
  Ook in Nederland zijn er talrijke Surinaamse organisaties die een kleine ondersteuning best goed zou kunnen gebruiken.
  Ik verklap geen geheim als ik zeg dat het overgrote deel van het geld terug naar de Nederlanders.
  Niet alleen naar de belastingdienst, maar vooral ook omdat de meeste Surinaamse jongens een Hollandse vriendin hebben.
  Voor zover ik weet heeft alleen Seedorf iets tastbaar gedaan.


  Maak melding
 51. Nederland denkt dat wij nog in de slavernij leven waarin zij alles kunnen bepalen voor anderen. Gods molen maalt langzaam maar zeker. Jongens ga zo door. Als ze jullie het gevoel hadden gegeven thuis te zijn hadden jullie je oso gevoel niet gemist. Als ze nog zeuren gewoon bewust gaan verliezen voor ze.


  Maak melding
 52. Deze onschuldige en spontane aktie heeft in ieder geval toch meer dan één ding duidelijk gemaakt.En dat is,

  – Dat de verbondenheid met Suriname wordt bevestigd en niet verloren is gegaan ondanks dat onze jongens hier in nederland geboren zijn.

  – Een signaal dat er iets in nederland fout zit.Noem dit maar de hypocricy van de Bakra dat hen verweten mag worden. They smile in your face and stabbing in your back is what we already knew. Kennelijk mag er ook niet aan het blanke superieuriteitsgevoel getornd worden.

  – het geeft des te meer aan dat een multiculturele samenleving niet welkom is, hoezeer je je ook heb ingezet om je aan te passen

  – Intergratie kan niet de bedoeling zijn om je afkomst daarbij te verloochenen.Behoudt van een eigen identiteit en uiting hier aan geven is een vrijheid dat geen inperking mag kennen wil je verdraagzaamheid bevorderen. Was het ook niet zo dat sport verbroederd?


  Maak melding
 53. je kan de reakties van de familieleden van weduwe rost-van tonnigen, joop glimmerveen, geert wilders, rita verdronk en overige gelijkgestemden er zo uithalen hoor.


  Maak melding
 54. Volgende stap

  Verkoop van Surinaamse vlaggen in Nederland verboden.

  Het dragen, vervoeren, in het bezit hebben dan wel het spreken over de Surinaamse vlag in Nederland zal dan een fikse boete opleveren.

  Jongens …weet je waT?…..volgende keer niet met de Surinaamse vlag, maar met de Surinaamse wimpel zwaaien.

  Of zullen we een Surinaamse zwaai met elkaar afspreken en dan die Suri Zwaai maken. Of na een doelpunt kaseko dansen bij de hoekvlag

  die mannen hier begrijpen niet dat ze zielig en kleingeestig zijn.

  Laat ze maar. Het zijn sukkels


  Maak melding
 55. Wil jij Vtje’s lip zien trillen…opdracht bilateraal..Hij zit met zijn reet vast.
  Hij mag Suri’s in het buitenland niet kennen..OPDRACHT..

  Vtje’s lip brrrrrrrrrrrrrrrr.


  Maak melding
 56. Veel mooie reacties gezien en behoorlijk wat afgelachen; reactie nr.53:GEWELDIG!!

  Heb trouwens nog leuke vlaggen te koop in verschillende maten.
  Eén kleine anekdote:
  eens…..langgeleden in een ver en klein dorpje stapt mijn vader een café binnen. hij besteld een pilsje en staat rustig te genieten.
  Komt er opeens een “Jan” naar ‘m toe en zegt:”Hee, waar kom jij nou vandaan?!” Uit Amsterdam zegt mn Pa.”Jan”:”maar waar ben je geboren dan?!” “In Amsterdam” antwoord Pa rustig. “Maar waar komen je ouders dan vandaan?!”” Ook uit Amsterdam!”
  En waar komen je grootouders dan wel niet vandaan?””Dat hebben ze me nooit verteld!!” Hij kijkt ff in de spiegel of zn afro nog goed in model zit,drinkt zn glaasje leeg en vertrekt.

  Moraal vn het verhaal: in deze maatschappij doet men z’n uiterste best, een ieder die er ook maar een fractie anders uitziet, ten koste van alles een etiket op het voorhoofd te plakken.

  Meneer Kessler moet zich diep schamen.
  Wij worden allemaal(en deze jongens met ons) constant eraan herrinert dat we net niet helemaal hetzelfde zijn.
  Je betaalt wel alle lasten, je houdt je aan alle wetten en plichten maar owéé als je een foutje maakt.
  Francisco Elson Kampioen NBA:Mart Smeets”ONZE LANDGENOOT!”(3x!)
  Nelli Cooman Kampioen 60mtr: was ook gewoon “ONZE NELLIE!”
  REGILIO TUUR was ook “VAN ONS”
  totdat ie problemen kreeg, toen was ie opeens Regilio T.waarbij zijn achtergrond(lees “roots”) opeens de oorzaak bleek van de ontstane problemen.
  Over Seedorf hoeven we ’t al niet meer te hebben.Eerst was ie hele tijd minder dan stront en nu dat ie grossiert in titels is ie opeens weer van Deutschen Blöede!
  MAAR………. nu komt het:
  Word je aangehouden dan wil men weten waar je vandaan komt(geboren)
  Bij “Opsporing Verzocht” haast men zich altijd te vermelden wanneer de dader niet wit is, wat zijn vermoedelijke afkomst dan wél is!
  Als Francisco Elson bij de steekpartij in Rottrdam betrokken was geweest dan had Mart Smeets nooit meer “Onze Landgenoot” geroepen!!(FF terzijde: dader was Anti, slachtoffer was Turk; veel zal je hierover dus ook niet meer horen)Deze uiting van Vaderlandsliefde komt hieruit voort. Een Odé aan de ouders en voorouders die ontelbare offers hebben gebracht om deze jongens te brengen op dit punt.

  Als Frits Kessler een vent was dan had ie gezegt: “de eerste die dit weer flikt donder ik meteen op!” Maar dat heeft ie wijselijk gelaten.
  Ik roep de jongens daarom ook dringend op om met zn allen altijd een Sú-shirt of broek of zakdoek bij zich te dragen en dit na elke wedstrijd nationaal of mondiaal al dan niet opzettelijk te tonen zodat ze dit populisties gezwets grondig en stilzwijgend te niet doen!! Op papier zijn we Nederlanders maar in onze harten zijn wij volbloed en rasechte SURINAMERS!!! Wat is er daar nou mis mee?!!!


  Maak melding
 57. Het wordt de hoogste tijd voor een dubbele paspoort voor degene van Sur-origine buiten Suriname waar ook ter wereld.
  Dus Vene en z’n regering kom op als jullie echt willen is het zo geregeld en daardoor kan de Sur economie ook gestimuleerd worden.Tegelijkertijd zal dit een goeie daadkracht zijn die zeker op prijs gesteld zal worden gezien de enorme belangstelling hiervoor is.


  Maak melding
 58. Wordt het geen tijd dat de oudere Surinaamse voetballers hun positie gaan bepalen???? Dus Clarence Seedorf, Edgar Davids en anderen, wat wordt het? Zwaaien met onze eigen vlag of liever rood/wit/blauw.


  Maak melding
 59. nederland jullie zullen altijd en te allertijd proberen te controlen en als het mis loop worden lullie gelijk in het nauw gedreven. die jongens hebben alles gegeven om een fantastische overwinning te behalen.

  hallo jobbo’s mogen ze niet blij zijn na alles wat jullie met hun voorlopers hebben gedaan, ik ben blij dat deze jongens bewuster zijn dandie van toen.

  deze zijn blij met hun moeder of vader afkomst die hebben tenminste voor gezorg dat die jongens zo goed en gedislipineerd zijn.
  mag het ook een keer die surinaamsevlag te zien vooral met de gedachten dat er 2,2miljoen mensen mee kijken I LOVE YOU ALL

  WIE NA SRANAN MAN MEKI WI TANG SRANAN-MAN
  MEKI MORO FRAGA SORI DATI NA DENG RUTU

  PS.PAST ALS HET FOUT GAAT MOGEN ZE MET HET SURINAAMSEVLAG LOPEN, JAMMER JO-BO’S


  Maak melding
 60. Dat noem ik een Dubbele Gevoel.Voor de opleiding en scholing is nederland wel goed.Ze zijn het land ontvlucht en nu met de su vlag wapperen.Jullie zijn het niet waard onze vlag(groen-rood met een grote ster)er mee te pronken.Schamen julliemisschien voor het rood -wit -blauw?


  Maak melding
 61. De actie van de “Surinamers” is niet met voorbedachte rade geweest. Ze gingen op in de euforie van de overwinning met een onbezonnen actie. Ze zullen zich daags erna heus wel hebben gerealiserd dat dit niet voor herhaling vatbaar was.
  Dat realiseerde Ronald Koeman zich in 1988 achteraf ook toen hij na de overwinning op Duitsland in de halve finale het geruilde shirt van Matheus door zijn bilspleet haalde;
  eens, maar nooit weer.


  Maak melding
 62. de afgezanten van weduwe rost-van tonnigen, joop glimmerveen, hans janmaat, geert wilders, rita verdronk en overige gelijkgestemden moeten zich slechts afvragen hoe dat komt dat er in suriname nederlands wordt gesproken en dat er zoveel surinamers in nederland zijn.


  Maak melding
 63. Net zoals de nederlandse staat alle 5 mei organisaties verbiedt de surinaamse soldaten te eren die voor nederland gesneuveld zijn in de 2e wereld oorlog.


  Maak melding
 64. Frustratie ten top. Wij doen alsof deze prestatie alleen door de jongens met een surinaamse achtergrond geleverd is. Nogmaals, het gaat om het nederlandselftal; dus oranje of de nederlandsevlag op het veld. Ik zag genoeg surinaamsevlaggen op de tribune en in de hekken. Meer dan zat!!!!!


  Maak melding
 65. Jullie zijn een stelletje zielepieten.
  Het is toch verdomd logisch dat als je voor het Nederlands elftal uitkomt dat je dan met de Nederlandse vlag moet zwaaien OP het veld.
  Als men op de tribunes met de surinaamse vlag moet dat kunnen.
  Kijk maar in de ere-divisie zie je op de tribunes een bonte verzameling vlaggen van verschillende landen wat ik persoonlijk heel mooi vind. Maar op het veld moet, als je voor het Nederlands elftal speelt een internationale wedstrijd speelt moet je met de Nederlandse driekleur zwaaien temeer dat de finale mondiaal wordt vertoond.
  Voor de mensen die zo anti-Nederlands zijn we lul sang we doe yaso. Wat doen jullie hier? Er is een berg naar mij genoemd in Suriname wat ik heel erg waardeer, maar op de top van de berg wappert wel de Surinaamse vlag. Ik vind de kritiek van de media dan zeer terecht. Ik ben het helemaal ens met serious. Heeft suriname ooit iets gepresteerd op mondiaal niveau?


  Maak melding
 66. ..De heren kiezen vrijwillig voor het nederlands elftal. Als de trots voor eigen roots echt zo groot is, zou een speler er alles aan doen, voor suriname uit te komen. Kiezen voor oranje betekent het Wilhelmus en de driekleur.

  Het is schijnheilig “carriere technisch” voor oranje te kiezen, en om het hardst te schreeuwen en zwaaien met een andere vlag. Natuurlijk is suriname trots op deze mannen! Daar gaat het niet om. Je vertegenwoordigt een land!


  Maak melding
 67. Volgende stap

  Verkoop van Surinaamse vlaggen in Nederland verboden.

  Het dragen, vervoeren, in het bezit hebben dan wel het spreken over de Surinaamse vlag in Nederland zal dan een fikse boete opleveren.

  Jongens …weet je waT?…..volgende keer niet met de Surinaamse vlag, maar met de Surinaamse wimpel zwaaien.

  Of zullen we een Surinaamse zwaai met elkaar afspreken en dan die Suri Zwaai maken. Of na een doelpunt kaseko dansen bij de hoekvlag

  die mannen hier begrijpen niet dat ze zielig en kleingeestig zijn.

  Laat ze maar. Het zijn sukkels


  Maak melding
 68. Kaaskopie. Ik hoop dat de selectiecommissie een volgend keer alleen maar nederlandse spelers selecteerd. Dan zal er in de stadion met uitsluitend oranjevlaggen verschrikkelijk worden geweend bij de uitschakeling in de kwartfinale of het verliezen van een finale.
  De amerikanen zeggen hierover; “you don’t win silver, you loose gold.


  Maak melding
 69. Prik: Niemand heeft een probleem met een surinaamse vlag in het stadion!
  Maar,…ook ik hoop dat er meer jongens voor Suriname gaan kiezen, ik ben vaker daar dan hier, en het lijkt me prachtig, Suriname op het WK. Met mij vele NL. Ik blijf het schijnheilig vinden: Wel met een vlag willen wapperen, en niet voor het land willen uitkomen! (Paspoort is geen excuus, ik kan ook de Surinaamse nationaliteit krijgen) Die jongens moeten gewoon hun hart achterna!


  Maak melding
 70. Stel dat een boeroe in ons surinaamse elftal na de gewonnen finale van de CONCAF cup met een nederlandse vlag gaat staan zwaaien op het veld. Eerlijk gezegd zou ik dat ook een beetje ongepast vinden.


  Maak melding
 71. We blijven toch tweedehandse burgers.
  Wij moeten 2 maal zo hard presteren,uitzonderlijke talenten bezitten om bovenop te komen, en als je de top bereikt hebt,dan ben je toch niet goed genoeg en dan mag je zoniet en zuswel.

  Dat is gewoon een slaven mentaliteit.
  Ik vind dat deze discussie breed uitgevoerd moeten worden.et is een vorm van onderdrukken en misleiding.
  Iedereen weet dat de overwinning van deze titel te danken is aan de buitenlandse jongeren,maar de eer kunnen zeons niet.

  Daarom wilt van basten bepaalde spelers niet in zijn ploeg.

  Als ik iets mag adviseren aan deze groep,blijf gewon je best doen en blijf je zelf.

  Jan mag alles maar kwakoe niet.

  het eenmaal zo.
  Alfa


  Maak melding
 72. ik lees en proef bij sommige reactie,de slaafse mentaliteit.
  Aii bajaaaaaa, je hebt van die Surinamers die kostte wat kost, een blanke bakra willen zijn.

  Mijn Antilliaanse vriend zegt dat ie moet kotsen als ie dit aleest,wat zijn sommige Surinamers zooooooo slaafs aan de Nederlandse 3 kleur,effe een Surinaamse vlag op het veld,vallen zelfs hun eigen mensen hen aan.Ik kan niets anders doen dan hem gelijk gevenSurinamers,let wel UITZONDERINGEN daar gelaten,doen er alles aan om nederig te zijn tov de bakra,hopende dat ze geaccepteerd zullen worden,hahahahahhaha succes ermee jere.
  ! vraagt wat doen jullie dan hier?hahhahahahahaha als een bakra dat aan hem zou vragen kreeg die bakra gelijk een linkse hoek,of niet,mischien zou hij zeggen jullie verdedigen basja tegen me mensen hahhaahhahaha.Zieliggggggg erg zieliggggg.

  Wat moet,hahahhaah de bakra spelers kennen geen eens het Nederlands volkslied aii bajaaaaaa,wat een vlag niet allemaal te weeg kan brengen,de ene Surinamer noemt zich 100%Nederlander hahahhahaha ai bajaaaaa zieliggggggggggggg.


  Maak melding
 73. Prik.

  Misschien moet je ‘zeggen’ dat men alleen maar Hollandse jongens moet selecteren.
  Als je ‘zegt’ Nederlandse jongens, dan dus ook de jongens met een Suri-achtergrond, die zijn op papier ook Nederlanders.
  En volgens mij bedoel je echt alleen Hollandse jongens.


  Maak melding
 74. Beste Kaaskoppie.
  Bedankt voor jou reaktie.
  Maar wie zegt dat die jongens niet voor suriname willen uitkomen. Volgens mij is dat een heel ander issue. Het ligt gewoon aan suriname dat dat niet kan. En als dat ooit zo zou zijn dan nog heb je surneds die gewoon voor nederland willen uitkomen, maar toch een surinaams hart hebben. Het is toch een gegeven dat velen in een cultuurspagaat zitten en velen niet. Die kiezen toch de best of both world en daar is toch niks mis mee. Zo meteen heb je één europa zonder grenzen en probeert elke europeaan een stukje van de eigen cultuur te koesteren?
  Deze hele heisa is als je het goed bekijkt gewoon belachelijk. Over 10 jaren leest men in de analen van nederland en eufa slecht dat het nederlands jeugdteam onder 21 europees kampioen is geworden. Er zal nergens iets staan over surinaamse spelers of surinaamse vlag. Tenslotte; je hoeft niet altijd een keus te maken in het leven hoor, want de mens maakt al genoeg keuzes.


  Maak melding
 75. is iedereen vergeten dat Oranje onder 21 ook in 2006 won? Ik hoor geen enkele surinamer over de SurNeds die toen uitkwamen: Vermeer, Emanuelson en Tiendalli. Emanuelson speelde toen een ijzersterk toernooi, zo ook Tiendalli en Vermeer. Niemand gezien met een Surinaamse vlag, en ook geen gemekker over het gebrek aan trots voor het vaderland. Zwaar overtrokken dit geouwehoer over een paar tieners die met een vlag lopen te zwaaien.

  ALKMAAR HOUDT VAN RYAN DONK & BOY WATERMAN!!!!


  Maak melding
 76. als je voor nederland speelt, speel je voor de nederlandse vlag. voor oranje. niet voor een oerwoud ergens in zuid amerika met de bijbehorende vlag.
  grappig ook dat meteen half suriname op hun achterste benen staat als de KNVB dit verbiedt, terwijl dat echt niet meer dan logisch is. natuurlijk zou zo;n verbod niet nodig moeten zijn, aangezien elk weldenkend mens met gezond verstand wel snapt dat je zoiets gewoon niet doet. belachelijk dat deze kleuters met de surinaamse wap durfden te wapperen terwijl michel platini ze de beker uitreikte. als ze voor suriname willen spelen, doen ze dat toch? o nee, er zijn geen velden daar.. kijken of de trots van suriname nog zo groot is als er zometeen alleen kaaskoppen en marokkanen in Oranje zitten. waarschijnlijk niet.


  Maak melding
 77. Niet zeuren mensen het was een primeur.

  Als de hele wereld het gezien heeft, maak je dan niet druk dan hebben zij dat in Holland gezien.

  En de anderen zullen het ook zeker na doen: Holland staat bekend als tolerant.

  Rede: De Su. vlag en Leve Tolerant Holland.
  En u ziet het weer de Nedelanders, klein land maar kunnen en hebben veel.

  Tolerantie! zijn jullie allen daar of niet ?

  Hup hup iedereen hup hupe tee !


  Maak melding
 78. Dan wie gaat Nederland definieren? Wat maakt Nederland?

  Laat Nederland eerst eens goed checken wat de INHOUD is van hun zo verheven driekleur…

  Het blijft zo… 😉


  Maak melding
 79. Zien jullie niet dat het genoeg moet zijn.

  Laat dat ding het wordt meer en meer rotzooi, daarnaast een lelijke fout van KNVB…onder de 21 jaar (jeugd voetbal)ben jij neutraal…(FIFA reglement)jij kan/mag dan, van nationaliteit veranderen.

  Deze jongens zijn vrij en mogen als zij de kans krijgen voor welk land dan ook uit komen.

  Maar dan natuurlijk nationaliteit van het land hebben.
  B.V. ooit een ras echte Suri.. die uit kwam voor Venezuela.


  Maak melding
 80. Opo Kondreman ,
  OEN OPO
  SURI ELFTAL E KARI OEN

  ERI LIBI TE NA DEDE
  WI SA PRÈ VOETBAL GI SRANAN.

  Bogarde ; zijn voorstel is perfect .
  Wij hebben genoeg GOEIE spelers om in 2010 een redelijk toernooi te spelen ,
  MET DE SURINAAMSE VLAG .

  De spelers moeten het doen – geld verdienen ze genoeg , het gaat om de eer om voor Suriname te spelen ;
  Slavernij ! komst van de arbeiders – Hindostanen – Javanen – Chinezen etc .

  Sport – VOETBAL – zal een bijdrage leveren dat alle volkeren van Suriname zich een zullen voelen en gedragen .

  I HAVE A DREAM
  KWARTFINALE 2010

  Suriname – Nederland 1-0
  5 minuten voor het einde , maakt Ryan Donk na een voorzet van Ryan Babbel de 1 – 0
  hij rent en rent naar de coach Bogarde
  en in Suriname , daar breekt het feest los
  en in Nederland vraagt men zich af ,
  waarom er zo veel rep en roer was om een
  Surinaamse vlag bij de EK van 2007 .
  Nederland , geen enkel blank team heeft iets gewonnen !
  1988 – Vanenburg – Gullit – Rijkaard
  2006 /2007 Jong Nl heeft de buitenlandse jongens erbij ,
  Van Bakal tot Waterman –
  Een vlag * Rep en Roer – Vreugde Spontaan
  * Wilhelmus van ….. etc , van Duitsebloed !!!!!!!!!
  Sorry …….. ik ben niet van Duits ….

  God zij met ons Suriname
  Hij verheft ons heerlijk land
  * Wapper gerust met ONZE VLAG

  I Have A Dream * 1968
  I Have A Dream * 2010
  Suriname – Nederland 1 – 0
  Suriname – Brazilie 2 – 1
  Suriname – Argentinie 2 – 1
  Met zoveel verschillende volkeren
  als die samen smeden
  …………………..
  Een Volk – Een Natie


  Maak melding
 81. Bakra’s praten, lachen, eten met Surinamers maar ze haten Surinamers.
  Zo zijn ze altijd geweest en zo zal het ook altijd blijven

  en onder welke rots heb jij gewoont afgelopen 20 jaar?


  Maak melding
 82. (nr.98, fofjo)

  Weet je deze dingen ben ik echt zat van die witte mannen en liet me gaan in mn krachttermen, ik had het misschien anders moeten neerzetten maar ik meen het wel!!!

  Dat ding is net zoals iemand anders schreef hierboven, als een Surinamer iets heeft geflikt dan wordt die inderdaad zo ook genoemd in Opsporing Verzocht, kranten, teleteks en internet waarom trekken die kaaskoppen dan hun bek niet open en zeggen ze die man heeft voor Nederland gekozen hij is gewoon een Nederlander??

  Ze schrijven hierboven toch dat die spelers voor Oranje hebben gekozen, zo hebben de allochtonen voor Nederland gekozen maar als ze iets negatiefs doen zijn ze ineens bv Surinamers en doen ze iets goed dan zijn ze Nederlanders omdat Nederland dan met eer wil strijken.

  Inderdaad alle srananmang moeten die dubbele nationaliteit eisen en moeten we met zn alle Boogaarde steunen om een sterk Surinaams Elftal neer te zetten, zodat op elke tv waar dan ook ter wereld ons Opo Kondré te horen zal zijn als die jongens die grote prijzen winnen.

  Dan kan de Surinamer afrekenen op een sportief manier met al die uitspraken die sommige Nederlanders hebben gedaan en nog doen over de Surinaamse spelers.

  Waar en wanneer komt er iets waarmee we Boogarde kunnen steunen???


  Maak melding
 83. redactie, Ditis gericht aan elke Su man of vrouw die geinteresseert is in het mooie land Suriname. 450.000.- Surinamers wonen in Nederland. Als we met elkaar 1000 euro in een n.v. doen, konden we een bedrijf in Su opzetten een ieder heeft gelijke rechten.Moet je je indenken 450000 keer 1000euro je mag dan in grote denken als, goudsctor – olie – alminium.en dat van echte Surinamers,wat denken jullie hier van. Els


  Maak melding
 84. Ai boi: Kaaskop begint nu echt boos te worden…..maar voor mij is voetbal geen oorlog en zal ook niet leiden tot haat…….alstublieft…… KAASKOP.


  Maak melding
 85. nr 101 Su. Ori joe srefi..en tan bun.

  nr 102 V.t.Wel goed idee: maar het gaat nu hier over voetbal enz.
  Dus geen geld zaken…maar nog een ding ik hoop niet dat anderen hiermee doorgaan..anders a heer Voetbal-Natio vs KNVB. torie porie.
  Nog iets als jij wil”””heb jij geld in rook zien opgaan ik zou zeggen ga je gang prefuru…tamara soso vloek nanga babarie.


  Maak melding
 86. Kaaskop, vertel eens vind jij dat ik ongelijk heb als ik zeg dat Bakra’s praten, lachen en eten met Surinamers maar ze haten Surinamers.Is niet erg, mij maakt het niet uit maar ik vind wel dat ik mn menig erover kwijt mag.
  Zo zijn ze altijd geweest en zo zal het ook altijd blijven.
  Kom dat hard aan??Maar jullie vinden het niet hard om elke Surinamer binnenste buiten te keren omdat jullie ELKE surinamer verdenken van drugs smokkel.

  Overtuig mij dan maar dat het niet zo is.
  Ok er zullen wel een paar zijn die het met Surinamers menen maar hoe jullie elke Surinamer over 1 kam scheren zo is dat ook andersom, begrijp je??

  Behandel mensen zo als je zelf behandeld wenst te worden.


  Maak melding
 87. Verbazingwekkend dat zo’n dom onderwerp tot zoveel reacties kan leiden (de mijne incluis).
  Bij andere onderwerpen die wezenlijk van groter belang waren, heb ik nog nooit zoveel reacties gezien.
  Waar een mens zich druk om kan maken!


  Maak melding
 88. !! Get A Life !!

  Voetbal is een nationale sport ;
  Voetbal heeft bewezen – dat zij een verdeeld volk tot een NATIE kan brengen .

  Ik zie het al voor mij –
  Alle Surinaamse bevolkingsgroepen – zonder discriminatie van Albina tot Nikerie .

  Als voetbal dat te weeg kan brengen – voor al voor ONS SURINAME , zou het een goeie zaak zijn om behalve er over te praten ,
  steun te geven aan het idee/ plan van Winston Boogarde [ Bogiemen/Bogieman ]
  Deze Neger buigt voor niemand
  helaas , moet zijn
  Deze Surinamer buigt voor niemand .

  Kom op Winston , El Salvador ,
  Nanga Palm wi sa go


  Maak melding
 89. Maar jullie vinden het niet hard om elke Surinamer binnenste buiten te keren omdat jullie ELKE surinamer verdenken van drugs smokkel.

  Overtuig mij dan maar dat het niet zo is.
  Ok er zullen wel een paar zijn die het met Surinamers menen maar hoe jullie elke Surinamer over 1 kam scheren zo is dat ook andersom, begrijp je??

  Ik lach in mijn vuistje. Hoe durf je de terechte kritiek van de KNVB op het wapperen van de Nederlandse vlag bij een wedstrijd van NEDERLAND te vergelijken met het anti drugsbeleid?(waar ik overigens zelf ook een tegenstander van ben.. schandalig hoe ze omaatjes binnenstebuiten keren op Schiphol).


  Maak melding
 90. overigens wordt ik erg moe van het hoge ‘wij/jullie’ gehalte van deze discussie. deze website is gehost in NL en waarschijnlijk ook met NL subsidie in de lucht gehouden..


  Maak melding
 91. Kaaskop: ik wil het hebben over Voetbal, en Nationaliteit kansen voor de boys.

  Maar jouw domoor gedrag is achterlijk en idioot ! Ga hulp zoeken.

  S.V.P reageer niet naar idioten(Kaaskop) toe zij begrijpen jouw toch niet.


  Maak melding
 92. Ok, kaaskop je heb gelijk goed, met jou soort mensen wil ik niks mee te maken hebben, dus denk en doe precies wat je wilt als je denkt dat goed is.

  Er zijn in ieder geval genoeg mensen die weten hoe het wel is en dat is voldoende.

  Mocht je je vervelen neem dan een geschiedenis boek en lees dat aandachtig door, een boek over de Surinaamse geschiedenis dan zal je zelf merken dat heel veel dingen in jouw landje is opgebouwd door Surinaamse zweet en geld.

  Met jou ben ik klaar en ik hoop iedereen hier.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES