zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenNatuurBiodiversiteitsstrategie Suriname is startklaar

Biodiversiteitsstrategie Suriname is startklaar

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jun – De biodiversiteitsstrategie is gereed voor uitvoering. Dit zegt minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. Belangrijkste doel is het ten nutte maken van natuurbehoud. De eerste stappen zijn reeds gezet.

Er is een actieplan in voorbereiding om succes te verzekeren. ”Het gaat erom duurzame ontwikkeling tot stand te brengen”, zegt Amarello-Williams. Economie, cultuur en milieu zullen zo veel mogelijk moeten samengaan. Dat wordt dan ook de rode lijn door alle activiteiten in het plan. In de aanloop zal intensief worden overlegd met belanghebbende groepen zoals binnenlandbewoners en milieugroepen.

Het komt erop aan verder te gaan dan alleen maar milieubehoud. In lijn met het Biodiversiteitsverdrag van de Verenigde Naties wordt beseft dat ook de mens er beter van moet worden. Het veiligstellen van voedsel en gezondheidszorg, verse lucht en water en een schoon en gezond milieu moeten in samenhang worden beleefd. Het plan moet lopen tot en met 2020.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Waarom verkopen jullie dan nog kwik, gif en kunstmest! Moeten deze giftige stoffen niet verboden worden! Vroeger hadden we deze rotzooi niet nodig!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES