zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandFoppe vindt Surinaamse vlaggen ongepast

Foppe vindt Surinaamse vlaggen ongepast

-

Does Travel - naar Suriname

Dat de kampioenen van Jong Oranje na afloop van de gewonnen EK-finale opzichtig Surinaamse vlaggen met zich meedroegen vond bondscoach Foppe de Haan ongepast. O.a. Jong-a-Pin, Donk en Rigters brachten een ode aan de Surinaamse vlag na de wedstrijd tegen Jong Servië afgelopen zaterdag.

„Ze zijn met Nederland Europees kampioen geworden en dan moet je niet met een Surinaamse vlag gaan lopen. Als je uiting aan die gevoelens wil geven moet je dat op een ander moment elders doen. Wat als Otman Bakkal met de Marokkaanse vlag had staan zwaaien? ”, aldus De Haan in De Telegraaf.

Volgens Royston Drenthe was het niet de bedoeling van de spelers van Surinaamse afkomst om te provoceren. „Wij zijn trots om voor Nederland uit te komen. Dat hebben we op het veld wel laten zien, dacht ik. De Surinaamse vlaggen hebben we zonder na te denken aangepakt.”

Ook in de politiek is gereageerd op deze kwestie schrijft Het Algemeen Dagblad. Halbe Zijlstra van de VVD is positief: „Een toonbeeld van geslaagde integratie. Die jongens hebben nog warme gevoelens voor Suriname, maar ze hebben gekozen om voor Nederland uit te komen. Niemand verwacht dat ze hun eigen identiteit meteen verliezen. Er zijn ook Nederlanders in Michigan die wel eens een klompendans doen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

86 REACTIES
 1. Foppe je bent een geweldige oefenmeester. Twee maal Europeeskampioen lijkt mij geen kattedr.. In deze gaat het om het gereedschap waarvan je gebruik hebt gemaakt.
  Wat is er mis met die Surinaamsevlag als blijkt dat die jongens van Surinaamse origine zijn?

  Hun voorouders hadden niet de keus om de schepen vol ladingen uit Suriname met als bestemming Amsterdam, toe te rusten met de Surinaamse vlag. Dat is deze jongens nu wel gegund. En daar is op zich niets mis mee.

  It’s us otherwise you loose the game. Je kunt en mag het ze niet verbieden. Om van die vlag af te komen moet je ze maar niet meer oproepen.
  De tijden zijn veranderd, “baas als je me toch na.it wel ik voor het zelfde geld ook een beetje vrijen”.


  Maak melding
 2. Gelezen op GeenStijl: “waar waren de critici toen de Hollandse schaatsers van friese afkomst Hilbert, Falko, Rintje, Ids en Sven in Thialf hun ereronde maakten zwaaiend met de Friese vlag?”

  i rest my case…


  Maak melding
 3. Geweldig. Ik ben geen voetbalgek maar ik denk dat ik nu toch ga kijken naar hun volgende wedstrijd om te zwaaien met een Surinaamse vlag.


  Maak melding
 4. Foppe,

  Ik ben Surinamer in hart en nieren, ben 37 jaar oud en heb de eerste 19 jaar van mijn leven in Suriname gewoond, de rest in Nederland, heb een belangrijk deel mijn opleiding in Nederland genoten, en ik moet je gelijk geven. Het zwaaien met de Surinaamse vlag was ongepast, Nederland en niet Suriname is Europees kampioen geworden. Suriname kan niet eens Europees kampioen worden want Suriname ligt niet in Europa.

  Maar, er is natuurlijk een maar;

  Dit is het resultaat van hoe allochtonen in Nederland worden bejegend!
  Als deze jongens zich 100% geaccepteerd voelden hadden zij nooit en te nimmer de neiging gehad een Surinaamse vlag te pakken

  Ik zie Henri, Viera en Makalele ook geen vlag van het land herkomst van hun ouders pakken als zij met Frankrijk een prijs winnen. Noch doen de donkere Engelse spelers dat. Dat komt omdat ze in hun ,maatschappij als volwaardig worden gezien, en als zodanig behandeld, omdat zij te allen tijde worden beoordeeld op hun prestaties en niet op hun afkomst, en daar zit nou het grote verschil.
  Foppe je bent ongetwijfeld een fantastische trainers, en de kans is groot dat jij je spelers wel alleen op hun prestaties beoordeelt (alhoewel ik je reden Jong A Pin de passeren een beetje zwak vind, maar je krijgt het vooralsnog het voordeel van de twijfel)

  Maar voor velen zal het waarschijnlijk de eerste keer zijn dat zij dit meemaken, dan kan jij niet van hun verwachten dat zij het enige gevoel waar zij al die tijd kracht uit hebben kunnen putten opeens aan de kant schuiven.

  Foppe ik wens je veel succes bij het overbrengen van jou manier van denken aan de rest van Nederland (het beoordelen van mensen op prestaties en prestaties alleen)

  Evengoed Nederland gefeliciteerd

  Is getekend

  Nederlander van Surinaamse afkomst/ Allochtoon/ minderheid/Niet westerse allochtoon/ Economische vluchteling etc.

  PS

  Wat betreft jou opmerking over Bakkal; Die kijkt wel uit, Marokkanen krijgen tegenwoordig toch overal de schuld van, dus hij loopt er liever niet mee te koop dat hij Marokkaan is, maar in zijn hart had hij het graag gedaan Foppe. Maak je geen illusies


  Maak melding
 5. Ik wil de nederlandse regering vragen het land te regeren en niet te bemoeien,inderdaad mogen zij met de Surinaamsevlag zwaaien het is bij hun niet weg te denken,dankzij hun zijn jullie kampioen het zijn talentvolle en sterke kerels ze hebben ouders die afkomstig zijn uit Suriname.ze willen de wereld tonen wat Surinaamsevoetballers geboren uit Suirnaamse Ouders kunnen. sorry Bakras als jullie er moeite mee hebben is het kortweg gewoon jullie probleem jullie zijn gewoon ondankbaar.

  Jongens blijf met je Surinaamsevlag zwaaien. je blijft zwart in hun ogen,Gaat het goed dat ben Nederlander,steel je dan ben je Surinamer.
  jullie allen gefeliciteerd.

  Akuba.


  Maak melding
 6. Daar heb je het al, Foppe zijn ware aard komt naar boven, maar hij vergeet de Friese vlag.
  Integratie is niet je eigen cultuur vergeten, maar eren en uitdragen.
  Integratie is acceptatie dat de andere cultuur jouw cultuur komt versterken Foppe de Haan.
  Integratie is niet doen alsof je andere culturen welkom heet maar de angst voor ze aanwakkert.


  Maak melding
 7. Nederlanders in Amerika,Australie en elders in de wereld,hebben ook hun eigen kaas en haringmarkt,maar voelen zich desondanks toch ingezetene van het land,waar in ze wonen.Onze jongens hebben toch geen rotzooi geschopt,alleen uiting aan hun gevoelens gegeven.Zij houden van Nederland en dat hebben ze laten zien.Nederland weest trots op hun.Zij hebben wat aan de samenleving toegevoegd,dan rotzooi schoppen,daar moet elk allochtoon blij mee zijn.CHAPEAU


  Maak melding
 8. Ik heb vanaf mijn geboorte in suriname de nederlandse nationaliteit werk al ruim 25 jaar bij een bedrijf in nederland en heb me volledig aangepast. Dus als het bedrijf winst maakt en positief in het nieuws komt heb ik ook daaraan bijgedragen. Mijn collega’s zeggen vaak dat ik voor hen gewoon een “nederlander” ben. Als ik jarig ben en ik trakteer een keertje op hema-gebak vinden ze het vreemd, want ik was altijd gewend home-baked-cake op het werk te trakteren. Maar toch heb ik in het geautomatiseerd personeelssysteem de aantekening “allochtoon”. Met andere woorden; ze verwachten van mij regelmatig een switch tussen mijn surinaamse en nederlandse gewoonten, maar op een moment dat het hun het beste uitkomt en waar zij alleen er voordeel aan hebben. Jong Oranje is kampioen geworden met een mix van een beetje hollandse zakelijkheid en een overvloed van allochtonen frivoliteit en techniek. Dat weten ze heel goed en toch willen ze alle eer naar zichzelf toe trekken. Jammer voor hun hoor they have 2 deal with it.


  Maak melding
 9. Foppe moet zijn bek houden. De huidige generatie Surinamers die in Nederland zijn geboren en getogen zijn trots op hun afkomst en laten dit merken ook. Hier is niets op tegen. De jongens zijn geïntegreerd en kennen hun roots. Dat is een positief teken. Deze zelfverzekerdheid laten zij zich niet afpakken. Bravo!!!!! Weg met die slavenmentaliteit.


  Maak melding
 10. Meneer De Haan,
  zonder de Surinamers heeft u geen schijn van kans gehad om de titel te prolongeren.
  Na Van Basten, die in wezen onze jongens liever niet wil oproepen, laat staan selecteren, gaat ook “u” nu een stempel op de helden drukken.

  IK ROEP: FRANK RIJKAARD VOOR BONDSCOACH > LAAT ONZE JONGENS SAMEN MET HEM EEN WK IN GAAN, EN WIJ WORDEN NOG WERELDKAMPIOEN!!!

  Schande, geen huldiging bij door onzek Koningin. Wij zijn in haar ogen kennelijk te min.


  Maak melding
 11. gelukig hebben we ook nog friese vlaggen in nederland zijn teminste mooier dan de nederlandse vlag en surinamse vlaggen zijn ook mooier .
  maar huh foppe gefeliciteert.
  en laat cruif maar zeuren .


  Maak melding
 12. Ik weet wel dat je nooit moet vergeten waar je van daan komt.Dus de Surinaamse vlag vind ik gepast en die coach dient respect te tonen niet alleen voor die spelers maar ook voor onze vlag.
  Het is duidelijk dat die coach onze vlag verwerpt en dat is een manier van discriminatie.Ik ben zo trots als een pauw op die vlag van Suriname


  Maak melding
 13. Jongens, chappeau! Jullie verloochenen je afkomst ten minste niet! Dat itt de heren Kluivert, Gullit en Rijkaard! Blijf met beide benen op de grond staan! Laat die bakra’s lullen, want zonder zwart heb je geen wit!


  Maak melding
 14. wat is er mis mee met het zwaaien van een surinaamse vlag. Je bent kampioen geworden met nederland, zo schud je heel surinamers wakker om hun voetbal beter te presteren.het was byzonder mooi de suri’s die hier geboren zijn en het land van hun ouders niet zijn vergeten.


  Maak melding
 15. Foppe jii weet nog steeds niet dat de slavernij afgeschaft is no?Wie ben jii om die voetballers te zeggen wat ze wel of niet mogen doen.Straks ga jii die jongens zeggen dat ze niet met Surinamers mogen praten ,of geen Surinaamse kleren mogen aantrekken.Wat is de volgende commentaar Foppe.Maak jezelf niet belachelijk en stop met die discriminatie van je , want geen enkel Surinamer doet onder voor een Nederlander knoop het goed in je oren.Spelers een bodschap naar jullie toe don’t you ever forget ware you came from.


  Maak melding
 16. Eindelijk heeft de surinamer zijn ware aard tentoongesteld.

  Ik ben er trots op..

  Ales wat je wat dan ook doet in ned. en je verliest dan ben prompt een buitenlander/surinamer.

  De ned. doet niets anders dan provoseren/discriminer.

  Ze spreken zelf van de surinaamse voetballers in het ned.elftal..

  In elk sport wanneer een surinaamse sporter deel neemt en verliest is het een surinamer..

  Nu ze hebben gewonnen is het weer niet goed..

  Ik ben benieuwd wat die rasist marco v.b.in het volgende ned. elf gaat opstellen..

  Als hij lef heeft,zet dan alleen witte ned. jongens in de elf..

  Wat is de reactie van ned. grootste goeroe..j.cr..


  Maak melding
 17. Het Nederlandsde voetbal steunt al jaren voor een groot deel op de Surinaamse talenten. Dat deze jongens na hun overwinning met een Surinaamse vlag zwaaien, is misschien niet helemaal zoals het hoort, maar kan ik ze tijdens de vreugde van moment niet echt kwalijk nemen.
  Royston Drenthe heeft mij ook positief verrast met zijn opmerking in het NOS-Journaal dat hij ondanks deze triomf en alle mogelijke nog komende overwinningen, altijd een gewone jongen wil blijven. Klasse!
  Dat is nog eens wat anders dan het verwende mijonairsgedrag van kabelaars als Edgar Davids en Patrick Kluivert of het chagrijn van de broertjes De Boer.


  Maak melding
 18. Begrijp goed dat Surinamers in Nederland erg welkom zijn, want die passen zich over het algemeen toch beter aan en veroorzaken ook minder overlast.
  Ik, als Nederlander, stoorde mij evengoed aan Foppe. Die huldiging vond plaats in Friesland, met een Fries publiek en alleen maar genodigde Friezen. Bovenal liep hij duizend keer zijn Friese nuchterheid te promoten. Dat lijkt mij ook ‘ongepast’.
  De ‘angst’ houdt meer in dat straks iedereen met een andere vlag gaat lopen en dat gaat toch wel iets te ver. Vandaar Bakkal, Turken en Marokkanen staan op het moment niet echt positief in het nieuws in Nederland. Maar de Surinaamse vlag, dat kan nog. Hij is nog mooi ook.


  Maak melding
 19. JA JA ZO JE MAAR ALS ZE IT’S VERKEERD DOEN DAN zijn het SURINAMERS ONDANKS ZE DE NEDEDRLANDSE NATIONALITEID HEBBEN MAAR NU IS HET ONGEPAST en Foppe zie het als een dank betuiging van die spelers aan hun voorouders die voor niks moesten dood gaan


  Maak melding
 20. jully moeten hiet zuren over die vlag laat ze maar zwaaien ermee want als een surnamer de ned nationalitiet bezit iets in de kriminele sfeer doe in dan weten ze wel te zeggen een ned van surnaamse afkomst dus geef die jongens de eer om met die vlag te zwaaien want ze zijn ned ook van surnaamse !!!!!!!!!!!!!!!!!!!afkomst!!!!!!!!!! groetjes aan foppe de haan gefeliciteert


  Maak melding
 21. Ach vanaf nu heeft elk nederlandse bondscoach 2 mogelijkheden.
  1. een elftal met alleen maar autochtone nederlandse voetballers die huilend naar het publiek zwaaien met de nederlandse vlag als ze met oranje weer eens in een kwart of halve finale van een groot toernooi zijn uitgeschakeld,of een finale hebben verloren.
  2.een elftal met veel veel allochtone voetballers die uitbundig naar het publiek zwaaien met een surinaamse vlag als ze met oranje een groot toernooi hebben gewonnen


  Maak melding
 22. Ach die hele heiza is ontstaan door dat de Surinaamse vlag één is opgevallen,de meeste Hollanders kennen de geschiedenis met Suriname niet laatstaan de Surinaamsevlag,de meeste dachten met een Rasta doekje te maken
  hebben gehad.Dus jongens no spang bla bla bla .
  Gr. Bimbo


  Maak melding
 23. Hypocrisie Nederlanders rond vertoning Surinaamse vlaggen

  Met trots heb ik zaterdagavond genoten van de winst van Jong Oranje op de Serven, waarmee de prolongatie van de Europese titel veilig werd gesteld. De jongens hebben als team een fantastische job gedaan onderleiding van Foppe de Haan. Foppe wat dat betreft verdien je de lof. Ere wie ere toekomt. Je hebt kunnen doen wat Marco met de grote jongens waarschijnlijk nooit zal bereiken als hij zo doorgaat tenminste.

  Maar met stijgende verbazing heb ik de commotie rond het zwaaien met de Surinaamse door de jongens met Surinaamse roots gade geslagen. En dat Foppe zich ook nog laat verleiden door te zeggen dat het ongepast was, slaat natuurlijk alles. Het is precies deze hypocriete houding van Nederlanders waar ik kots misselijk van wordt.

  Want het vertoon van de Surinaamse vlaggen heeft een dieperliggende achtergrond. Waarom denkt men dat de jongens zonder enige schroom of besef dat zij met iets verkeerds bezig zouden zijn, trots de Surinaamse vlaggen aannamen en uitbundig mee zwaaiden??
  Omdat ze hier toch nooit voor vol worden aangezien en dubbel zo hard moeten knokken om zich een plaats in de top te verwerven!! En dan nog…

  En dat geld voor alle Nederlanders die geen Hollandse blanke van origine zijn. “Allochtonen” zoals we worden aangeduid; voor wie dat ellendig woord toch maar heeft uitgevonden!!! En dit onderscheid dat wordt gemaakt tussen de zogenaamde Autochtonen en Allochtonen, dat schept al een zekere verdeeldheid. Het wij- en zijgevoel wordt alsmaar versterkt hierdoor.

  De Nederlander van Surinaamse, Antiliaanse, Marokkaanse, Turkse, Zuid-Mollukse, Indonesische, noem maar op, worden allemaal reeds vanaf de Nederlandse schoolbanken ingewreven dat ze in feite geen volwaardige Nederlanders zijn door hun afkomst. Ook al heb je het land van je roots nog nooit gezien, ben je hier geboren, woon en werk je er dubbel zo hard om de economie waar je aan deelneemt te helpen opbouwen!!!

  De oorzaak van alle ellende wordt vaak heel subtiel of openlijk, middels allerlei quasi wetenschappelijke onderzoeken in de schoenen van deze groepen Nederlanders geschoven.
  Kortom je wordt gedwongen de mensen van je komaf en natuurlijke binding oftewel je roots op te zoeken. Want je wordt er toch constant op afgetekend. Er bestaat zelfs in elke sector zoiets als “Allochtonen beleid”. Voor de een is de drempel nog hoger dan de ander.

  En ho maar wanneer ’s een keertje binnen een van deze groepen een klein groepje vandalen het met een actie verpest voor de hele grote groep die zich wel normaal gedraagd!!
  Kijk maar kortgeleden bij de oefenwedstrijd van Jong Oranje tegen Marokko. Ook toen zwaaiden de Nederlanders van Marokkaanse komaf met de vlag van hun roots. Toen had niemand er problemen mee, want het waren die a-sociale Marokkanen en niet de Nederlanders die er een potje van maakten!!

  En dan zien racistische politici als Geert Wilders weer hun kans schoon, om ongestraft te mogen roepen dat bij herhaling door Justitie maar met scherp op die “ellendelingen” moet worden geschoten. Aanzetten tot “legale” volkerenmoord noem ik dat!!!

  Maar geen Wilders die het in zijn hoofd haalt om wanneer de Ajax en Feyenoord supporters weer eens letterlijk de boel plat gooien en voor miljoenen schade aanrichten in A’dam of R’dam, dat er met scherp op hen moet worden geschoten!! Ik daag al die wetenschappers uit om een onderzoek te doen naar de origine van het leeuwendeel van deze relschoppers. Ja ja, durf dat te doen en je zult tot verrassende ontdekkingen komen!!! Maar dat mag waarschijnlijk wel!!

  Al bij al, de jongens van Surinaamse origine die een zeer belangrijke, zo niet de belangrijkste bijdrage hebben geleverd aan de winst van Oranje, hebben zonder iets kwaads in de zin, trots uiting willen geven aan hun afkomst, waarop ze doorgaans al op worden afgetekend. Dus wat is nou het probleem??

  Ik kan begrijpen waarom Ryan Babel het niet aandurfde om tijdens de penaltyreeks tegen Engeland, een tweede te nemen. Want stel dat hij miste en Nederland hierdoor zou zijn uitgeschakeld. Zijn nu reeds roemrijke, maar nog potentiele droomcariere, was meteen de grond ingeboord door die alwetende quasi voetbaldeskundigen en journalisten!! Hetzelfde geld voor Roysten Drenthe, mocht zijn gemiste strafschop, Oranje de das hebben omgedaan. Dan mocht hij het verder ook vergeten!! Kijk maar naar wat Seedorf overkomen is. Slechts een sterke wilskracht en ontomelijke doorzetting, heeft hem ertoe gebracht, dat Van Basten nu niet meer om hem heen kon en hem weer moest oproepen!! Anders zou hij voor zijn leven vanaf de tribune moeten toekijken, waartoe sommigen hem reeds hadden veroordeeld!!!

  Deze moedige daad van de “Surinaamse” jongens moet in feite Nederland tot nadenken stemmen en moet men zich afvragen of het jaren met de nek aankijken van de genoemde groepen, niet ertoe heeft geleid dat men zich niet betrokken en in het uiterste geval zelfs uitgesloten voelt in de Nederlandse samenleving. Foppe de Haan heeft het na Rinus Michels tenminste aangedurfd mensen te beoordelen op hun kwaliteiten en niet op hun komaf. En hij heeft er een hecht team van weten te smeden!! Het is daarom nogmaals te betreuren dat hij zich tot zijn jongste uitspraak over die Surinaamse vlaggen heeft laten verleiden. Het zij hem vegeven. Hulde aan het VVD-kamerlid. Dat was een heldere en volwassen mening. Bijval uit onverwachte hoek eigenlijk, maar toch welkom. En ach die Geert Wilders, tja… laat maar.

  Jongens nogmaals laat je niet in een hoek drukken en schroom niet bij een volgende gelegenheid hetzelfde te doen. Je mag met recht trots zijn op je afkomst, ook al snappen de huidige Surinaamse regeerders niet welke waarde ze eigenlijk in huis, maar ook buitenshuis hebben. Die vlag blijft trouwens de mooiste ter wereld en doet niet onder voor het Rood,Wit, Blauw, maar wappert er even fier naast!!!! Gelijkwaardig als ze zijn!!!

  JayCee Sranan


  Maak melding
 24. De kromme mensen in Holland hebben weer een punt.Over’t denk niveau van deze groep gaat Foppe ook niet vrij uit.”het was nogal génant wat hij gisteravond zij tijdens het laatste interview op tien.’Het was niet kwaad bedoeld maar ook niet vlijend.(iq Kwestie)

  “Vlaggen vertoon is niet vanzelf sprekend bezetting”.

  In Afghanistand,’bezet land’,wapperd de Nederlandse vlag.

  Zielig dat gezwets achteraf.


  Maak melding
 25. Ik woon nu 14 jaar in nl en voel me inmiddels gen surinamer, maar echte nederlander wil ik me wel voelen, maar kan dat niet. simpel omdat ik daartoe de ruimte niet voor krijg. Ik wordt als arts constant als minderwaardige en allochtoon beschouwd door alles wat maar enigszins nederlands is.
  Ik vond het geweldig om de donkere van sur. afk. voetballers met oranje hoeden en zelfs oranje vlechtjes te zien lopen, gek was dat om dat te zien. Niemand die een woord over rept, wat voor velen eigenlijk als een manifestatie van het toppunt van integratie gezien zou moeten worden.
  de sur. voetballers van de vorige generatie MOESTEN hun surinamersschap verborgen houden en de meesten van hun doen dat nog steeds, waardoor er kansen voor suriname onbenut blijven.
  Als (ex)surinamer heb ik ook gelijk nadat ik de beelden van euforie met sur. vlag zag dat het ongepast was, want nl heeft gewonnen en de jongens hebben voor nl gespeeld. Foppe heeft dus geen ongelijk.
  Desondanks ben ik blij en trots op deze jongens dat ze zoveel lef hadden en zoveel binding hebben en houden met suriname.
  het kan de euforie geweest zijn en zoals ze zelf zeggen, ze hadden de vlaggen zonder nadenken aangenomen. Toch hebben ze daarn alang en bewust met de vlaggen lopen zwaaien, blijkbaar hebben ze de kans aangegrepen omdat ze ander een podium missen om met trots voor hun land uit te komen.
  Wie o wie van nl had het woord suriname nog gebruikt in het hele toernooi als deze jongens niet met de surinaamse vlag stonden te zwaaien. Ja zelfs Ruud Gullit en Umberto Tan niet!!
  Conclusie: ba soekoe, ba finnie, ba tjarie.
  Ga zo door jongens, wie weet dat een coach geinteresseerd raakt om surinaamse jongens in sur. te gaan trainen ipv naar Rusland of Polen of Saudi Arabie te gaan.
  Als dat gebeurt hebben we dat te danken aan deze moedige jongens die reprimande van hun baas hebben geriskeerd en verdienen ze een standbeeld.


  Maak melding
 26. een ding snap ik niet in deze hele probleem voor niets , ik zag laast op tv dat die jongens met boottocht mee moesten maar een aantal jongen wilden niet mee en die joounalist zij toen letterlijk de surinaamse jongen houden niet van boten iets in die richting dus als over dat soort dingens gaat dan zijn ze surinamers en als met de vlag van de hun voorouders zwaien mag dat vind ik krom en het zou ook niet nettjes zijn naar de surinamers toen om die vlag op de grond te gooien dus deze storm in een glas water snap ik niet waneer ajax voetbal sterf het van de joodse vlaggen al is dat wel wat anders , ik vind het moet kunnen ,


  Maak melding
 27. Allochtoon is Allochtoon = van elders afkomstig.
  Dan had Fop de Haan ook een Ned. vlag moeten mee geven.

  Hup hup holland hup.
  Hup hup Suri hup. hup pe tee.
  De Haan kraait.


  Maak melding
 28. Kijk wat Foppe heeft gezegd via knvb.nl:

  Vandaag was een prachtig feest met enorm veel mensen. Alleen was het jammer dat Vlaar op het podium de microfoon greep en begon te zingen. Ron is een hele beste jongen, maar dat moet hij echt nooit meer doen! Hij kan gelukkig beter voetballen dan zingen… Een gedeelte van mijn toespraak deed ik in het Fries. De huldiging was ook in Friesland en ik vind dat je nooit je eigen afkomst moet verloochenen.

  So what is the big deal over onze Surinaamse vlag na de wedstrijd?


  Maak melding
 29. Met welke vlag wapperde Ruud van Nistelrooij 2 weken geleden toen Real madrid kampioen werd van Spanje, juist met de Nederlandse Vlag!!!!!!


  Maak melding
 30. Mensen
  de Jongens moeten gewoon de surinaamse nationaliteit krijgen waant daar zullen ze meer waardering krijgen Ned heeft altijd onze kwaliteiten gebruikt voor hun eigen belang lees ( sporters en werken voor niks in de plantages )

  Als zij ook de surinaamse natio kunnen krijgen zouden ze daadwerkelijk voor su uitkomen en met hun kwaliteiten komt su zeker inde finale van een WK

  Dus het wordt nu tijd dat we in actie komen
  richting de surinaamse regering om dat mogelijk te maken

  ben je ook met mij eens mail me dan even


  Maak melding
 31. Fopke wappert ook niet met de friese-vlag.
  Laat de sme vlag lekker in suriname wapperen.Velen ontvluchten Suriname vóór en na 1975 en nu sentimenteel doen .


  Maak melding
 32. foppe loopt aldoor met zijn friessevlag om de nek .nog nooit een opmerking van gehoord.
  alle donker voetballers worden bij tij, en ontij geconfronteerd met hun afkomst.zo hoor je veel bv de donkere surinaamse voetballer of met over seedorf praat.
  dan waarom mogen de donkere surinaamse voeballers niet met hun vlag van hun roots zwaaien?


  Maak melding
 33. wat ongepast, het was toch een lust om dat te zien, dat eindelijk de surinamer druft te zwaaien met de surinaamse vlag, de jongens hebben de nederlandse nationaliteit, maar ze zijn geen hollanders, daar is het verschil, en dat wist foppe donders goed , hadden ze er niets van gebakken , zouden er verwijten gemaakt worden op hun afkomst , daar zijn de hollanders kampioen in, de jongens hebben het gedrag van de hollanders gewoon gespiegeld , verlies je bent je een surinamer, win je dat ben je dat ook zonder meer ,de waarheid is hard, stukje koek van eigen deeg terug , bravo jongens


  Maak melding
 34. Foppe, geef me een grote brik. Ik heb me de kolera zitten kraken voor oranje hier in Suriname. Het tonen van onze vlag is een logische gevolgtrekking.
  Hup Holland, maar met een sterkte van 8-man ook hup Suriname!


  Maak melding
 35. Foppe de Haan is selectief in zijn beoordelingen. In Herenveen wordt voor elke wedstrijd het Friese volkslied gespeeld/gezongen. Het is dat de Uefa het verbied anders had men het ook tijdens europese avonden/wedstrijden gedaan.
  Hij spreekt ook altijd over zijn Friese achtergrond en loopt vaak met een Friese vlag. Voor het eerst is een generatie Surinamers (niet van nationaliteit) niet bang hun identiteit te tonen. Davids, Bogarde, seedorf etc,reken ik daar ook bij. Die hebben geen sterrengedrag, ze hebben een adere gedrag dan de witte Nederlander omdat ze ook anders zijn. Daarom zijn ze ook verder gekomen dan menig witte speler uit hun generatie.

  Suriname maak het makelijker voor vele jongens en regel dat Iedereen die kan aantonen Surinamese roots te hebben (zoals alle landen dat doen) voor Suriname mogen uitkomen. Dan spelen we snel een WK. (van het Schip was ook Canadees met Nederlandse voorouders en er zijn er meer)


  Maak melding
 36. Beste Mensen,

  De trainer van jong oranje heeft volkomen gelijk. Toen ik die beelden zag zei ik ook tegen me zelf dat het ongepast is dat die surinaamse jongens met het surinaamse vlag zwaaiden i.p.v het Nederlandsevlag. Mensen laten we ons niet voor de gek houden, deze jongens zijn niet in Suriname geboren. ze zijn in Nederland geboren en zijn nederlandse staatsburgers.Ze horen te zwaaien met het Nederlanse vlag omdat ze voor hun land de kampioenschap hebben gewonnen. Ik vind dat hun houding getuigd van disrespekt. Stel dat Blanken van Nederlandse afkomst(boeroes) die in suriname geboren zijn uitkomen voor Suriname en suriname wordt caraibischkampioen.Zouden jullie het goedkeuren als deze blanken zouden zwaaien met het Nederlandse vlag i.p.v het Surinaamsevlag.Ik vind dat deze jongens op het matje moet worden geroepen.Dit gedrag heb ik voor het eerst in mijn leven waargenomen.Ze toen geen respekt voor hun geboorte land. Ik ben ook Surinamer maar ik vind hun gedrag ongepast.Denken jullie dat een geboren Amerikaan die kampioen is geworden van een of ander sport zou gaan zwaaien met het vlag van het land war zijn ouders vandaan komen. laten we nuchter zijn mensen. Donk, Jong a Pin en Drenthe moeten dit niet meer doen. Het is ongepast. Ze zijn geen surinamers, maar Nederlanders.Als ze dit niet willen horen, laten ze dan hun Nederlandse Nationaliteit inleveren voor de Surinaamse.

  Ik dank u.

  Brada Kakkalaka


  Maak melding
 37. Autochtonen hebben altijd te klagen, dat weet je gewoon als Surinamer.
  Als er niet over moslims te klagen valt dan weten ze dit weer tot een publieke discussie te verheffen.

  Jammer dat Suriname geen actief beleid voert om getalenteerde jongens van Surinaamse afkomst te faciliteren. Met jongens uit de Surinaamse competitie kom je helaas niet voorbij de kwalificatie reeks.


  Maak melding
 38. Wat mij betreft wordt er een actie op poten gezet, om de Surinaamse voetballers, de mogelijkheid te geven voor Suriname uit te komen. Ik zou als ik één van deze jongens was, nooit meer voor Nederland uitkomen. Het is Nederland U-21 en de meesten mogen nog voor Suriname uitkomen. In Nederland blijf je toch altijd de allochtoon.Waar is het Surinaams bedrijfsleven? Er is toch wel genoeg doekoe bij mekaar te brengen, om een volwaardig Surinaams team van wereld niveau op te bouwen.De Surinaamse regering moet maar met de minister van sport, de SVB en investeerders gaan praten, waarom zoiets niet mogelijk is.Onze jongens hoeven deze shit dan niet meer mee te maken, zie Trinidad, Jamaica. Dus meneer de President, kom met een oplossing alla Ierland, dat deze jongens gewoon voor ons Suriname uitkomen. Ik weet zeker, dat de vorige generatie, Bogarde, Kluivert, Seedorf en Davids hier achter zullen staan, om met z’n allen hier iets van te maken. En natuurlijk Menzo niet vergeten.Surinamers kunnnen dan lekker voor hun eigen land uitkomen en heb je dat gezeik ook niet meer. Mocht het ooit zo ver komen, direct uit de concacaf stappen en overschrijving aanvragen en spelen tegen Brazilië en Argentinië en hun op hun flikker geven:-) Dus bedrijfsleven van Suriname, Fernandez, Staatsolie enz….Waaaaaaaaaar zijn jullie in Godsnaam????? Naar mijn idee, moet het ook gewoon mogelijk zijn, om grote buitenlandse sponsors binnen te halen. Suriname wordt wakker en wij spelen het WK 2014, eeder lijkt mij niet haalbaar.

  Raymon


  Maak melding
 39. Foppe de Haan is een typisch voorbeeld van een Nederlander, huichelachtig, hypocriet en lijd aan xenofobie…

  Foppe de Haan gaf interviews in het fries, zingt uit volle borst het friese volkslied mee als Heerenveen een clubwedstrijd speelt en zwaait met de friese vlag sterker nog alle schaatsers uit Friesland zwaaien met de friese vlag bij een overwinning in Thialf…

  WAAROM DOEN DIE FRIEZEN DAT??? IK VIND HET ONGEPAST, ZIJN TOCH NEDERLANDERS!!!!!


  Maak melding
 40. Er zijn nog altijd Surinamers op deze site die voor de Nederlanders excuses aan het maken zijn, voor die gehersenspoelde broeders en zusters, gooi je ketens los en wees trots op je afkomst!!!

  Voetballers van JONG-ORANJE!!! Zwaaien met de Surinaamse vlag was het beste wat er ooit op televisie voor ons is geweest, het maakt zoveel los, kijk de reacties…

  Ik ben trots!!!

  we worden steeds nationalistischer, we liggen op koers, we gaan de goeie kant op…


  Maak melding
 41. Brada Kakkalaka doet zijn naam eer aan.Voor kakkerlaken is er maar 1 middel dat is Baygon!!!!
  Na de wedstrijd zag je die jongens de Surinaamse vlaggen zoenen en omhelzen,..het was gewoon prachtig om te zien.Het was voor hun de bron van kracht, respect voor hun roots en dankbetuiging aan hun ouders en voorouders.Die jongens mogen hier geboren zijn, en een nederlands paspoort hebben maar hun hart,..hmm,…ligt in Suriname!!


  Maak melding
 42. Wat een oxymoronisch gedoe of is dat huichelarij.

  Citaat Logboek Foppe:

  `Het huldigingsfeest was vanmiddag in Heerenveen. Dat deed mij denken aan een feest dat ik daar heb gehad met Heerenveen toen wij ons geplaatst hadden voor de Champions League.

  Vandaag was een prachtig feest met enorm veel mensen. Alleen was het jammer dat Vlaar op het podium de microfoon greep en begon te zingen. Ron is een hele beste jongen, maar dat moet hij echt nooit meer doen! Hij kan gelukkig beter voetballen dan zingen… Een gedeelte van mijn toespraak deed ik in het Fries. De huldiging was ook in Friesland en ik vind dat je nooit je eigen afkomst moet verloochenen. `

  Einde citaat

  Waarom beweert Foppe op zijn eigen logboek dat je je afkomst nooit moet verloochenen maar wordt dit wel verwacht van jonge spelers die het klappen van de zweep nog niet kennen?
  People get real, laat die jongens met rust and get a life. Nederland en tolerantie. Als allochtoon ken ik het Wilhelmus en leer ik het mijn kind ook. En trouwens ik zag een vlag ad ene kant Nederlands en de andere kant Surinaams. Wat moeten de jongens nog meer doen??????????
  Weet je wat me nog steeds ergert dat straks al die jongens een wit meisje als vriendin nemen, die zg zo gek op hem zal zijn en als haar rekening goed gespekt is, zal ze wel iemand sturen om hem te verleiden om dan te zeggen dat ze bij hem weggaat want hij heeft haar bedrogen.
  Moeders van deze jongens I know everybody is entiteld to have their own life. Maar sla het in je zonen hun hersens dat ook Suriname schone en mooie dames heeft dus waarom moeten ze die p´tata meisjes nemen.

  Ze zullen ze nooit als volwaardige Nederlanders accepteren en ze alleen accepteren vanwege aanzien en geld.

  Jongens get real, schaam je niet dat je de Surinaamse en Nederlandse vlag op het juiste moment hebt uitgedragen. Het kwam vanuit je hart.

  Aan de andere kant hadden ze jullie ook de Fries(ch)e vlag moeten geven noh!!!


  Maak melding
 43. Kakkalaka, de boeroes zijn in Suriname nooit Nederlanders genoemd. Boeroes worden door iedereen gezien als Surinamers, en dat zijn het ook.


  Maak melding
 44. Du ik…dacht dat je al in Bagdad zat,Bakba djen wan kans ze zitten voorniets 28 jaar in Nederland curcus Laai Du het is nog niet te laat . ik ben ook niet geweldig maar gebruik mijn advies,Bakba straks gaat @Du reageren dat de Nederlandse taal niet zijn Taal is maar het Surinaamsdialect,no 43 we leven in een anderen tijd De Jongeren van nu durven de oudebokken en zij die denken dat ze wit zijn wakker te schudden die het nog niet doorhebben wat Nederland met ons doet wilders die verdient een K…. van die marrokanen.Liever met je Surinaamsevlag zwaaien dan een uitbarsting van geweld.

  Akuba


  Maak melding
 45. rotterdam 26-06-2007

  foppe goed gedaan.je hebt het fantastisch gedaan.marco en cruyff kunnen heelwat van jouw leren.het wordt tijd dat je het groot
  oranje onder je hoede krijgt en dan denk ik dat het veel beter gaat.
  ruud.


  Maak melding
 46. Hoe vaak heb ik als kind, wonend in suriname voor de onafhankelijkheid, op 1 juli gezwaaid met de nederlandse en surinaamse vlag. Laten we blij zijn met de heftige inpact van deze daad van deze jongens. Niet alleen hier in nederland maar ook in suriname. Deze jongens hebben getoond dat ze het beste van beide werelden op hun eigen wijze beleven. Het is HUN succes en niet van nederland en ook niet van suriname alwaar men hun succes graag wilt toe-eigenen en ten eigen bate wilt aanwenden. Dat is het gevolg van het leven in een maatschappij waarin het individualisme de boventoon voert. Het wangedrag van de supporters na de wedstrijd jong oranje tegen jong marokko werd breed uitgemeten in de pers. Iedereen sprak van marokkaanse hooligans en niet van nederlandse of nederlands-marokkaanse hooligans, terwijl deze jongens gewoon in nederland zijn geboren. Dus laten wij surneds niet meedoen aan die hypocrisie van nederland en de zogenaamde trots van suriname. We zijn op onszelf aangewezen en kruipen geheel op eigen kracht uit het dal, ondanks de tegenwerkende krachten van beide landen. Als het aan mij ligt moet dit nog heel lang doorsudderen zodat de zogenaamde westerse psychologen, andersoortige agogen en antropologen de kluts kwijtraken en zich gaan heroriënteren op hun stellingen.


  Maak melding
 47. Ongelofelijk dit! Dat iedereen zich nog zo druk kan maken, tuurlijk zwaaien met die vlag, foppe is hypocriet, maar toch de suri boyz zijn hollanders op papier met rootz uit suriname en suriname is (jammer genoeg) geen provincie van nederland en friesland wel.Dus mensen niet zo lopen bitchen in Nederland gaat het hartstikke goed met nederlander en surinamers, je zult een nederlander nooit horen zeuren over een surinamer, je hoort altijd; lekker eten, lekker feesten, fijne en gastvrijere mensen dan nederlanders zelf, heb zelf in Suriname gewoond (goingrijp straat) en die jongens waar de bevolking nu zo trots op is, worden in suriname ook minder geaccepteerd en nu zien ze de vlag en zijn het ineens wel surinamers en geen suri-nederlanders
  MEER RESPECT VOOR ELKAAR!
  wat een onzin dit,
  Ik hou van suriname EN van holland (en geen of)

  Greetz Frenk


  Maak melding
 48. In de ogen van geboren nederlanders blijven deze jongens anders, dus waarom niet gewoon surinaamse nederlanders. Als een nederlander van surinaamse afkomst, iets negatiefs doet, lees je in de krant, een surinaamse man. Als deze zelfde man iets positiefs doet, is hij op eens een nederlanders.Om een lang verhaal kort te maken, er hadden veel meer surinaamse vlaggen gebruikt kunnnen worden, want er waren meer dan 6 spelers van surinaamse afkomst. En laat die geert maar eens zijn mond houden over surinamers. De kabels-Ik vind het schandelijk dat een deel van de reacties zo reactionair zijn en men zich weer ouderwets laat kennen, dat geeft weer aan dat de nederlander alles wil assimileren als iets van nut is voor een land of een grote prestatie is behaald. It is a free country en heb gewoon respect voor ieder zijn afkomst, is het zo moeilijk om democratisch te zijn?? Het is toch mooi Dat Suriname en Nederland samen zo een prestatie hebben geleverd, hoe dan ook blijft Su een deel van nederland en zullen jullie moeten accepteren! -Het tonen van de surinaamse vlag is het gevolg van het nederlands beleid: je bent hier geboren, maar je bent allochtoon. Mijn zoon van 10 jaar die hier is geboren, vraag mij ook waarom hij een allochtoon is. Trouwens als witte surinamers in Suriname op 30 april met nederlandse vlag feesten, ervaren wij ?surinamers het als een stukje binding met ons verleden. Misschien moeten Nederlanders dit maar ook eens zo bekijken en er trots op zijn dat surinamers ook nederlanders zijn of zijn geweest. Feest en laat feesten.- Waar gaat dit over??? Suriname is een provincie van nederland en friesland ook. Waarom mogen Friese Vlaggen wel en Surinaamse niet. Eigenlijk gaat het allemaal nergens over, volgens mij was het stadion voor 99% oranje gekleurd en speelden de boys voor Nederland waar Suriname bijhoort. Ze zijn gewoon trots op hun geboorteland. Mooi toch -HAhahaha weer een staaltje hypocriet gedrag van Nederlanders.Zonder de allochtone jongeren waren jullie niet eens een ronde verder geweest.Maar o wee als ze iets fout doen dan kunnen jullie wel snel zeggen dan het NEDERLANDERS zijn van SURINAAMSE komaf.Accepteer het dat mensen hun eigen afkomst nooit zullen verloochenen.Doen jullie in Spanje toch ook niet met je broodje bal


  Maak melding
 49. Foppe de Haan heeft gelijk.
  Wat voor achtergrond heeft Anthony Nesti? Ik weet niet of ik zijn naam goed heb, maar ik weet wel dat hij een Guyanese achtergrond heeft. Waar was toen de guyanesevlag. Juist ja, nergens te bespeuren. En zo hoort het ook!!!! Ik zie me al zitten in het AK-stadion bij een overwinning van het surinaamselftal en een ereronde wordt gemaakt met de nederlandsevlag. Surinamers, laten wij nuchter blijven. Bij (Jong) Oranje hoort “rood wit blauw”. Laten wij met onze surinaamsevlag op de achtergrond blijven. Absoluut niet overdreven doen.


  Maak melding
 50. ff een korte reactie.

  ik heb sinds mijn geboorte de nederlandse nationaliteit,maar als ik nu buiten de mensen vraag ,wat ben ik .zeggen ze massaal surinamer,nou wat zeuren de bakras dan .zo worden de overige landgenoten ook naar beoordeeld.en als deze jongens keihard hun best hebben gedaan ,mogen ze de surinaamse vlag niet bij zich dragen .bullshit is dat.


  Maak melding
 51. @ bakrasie

  “Berichten met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd” staat er boven het invulvlak.

  jouw laatste reactie is ver beneden peil.

  de redactie dient jouw gescheld dan ook snel te verwijderen.


  Maak melding
 52. …en wat lees ik na het klikken op “Verstuur Reactie”?

  “blaka kafka Je reactie moet nog gemodereerd worden.”

  Moderator, moet ik nou concluderen dat het gescheld van bakrasie wel gemodereerd is?

  Graag antwoord. Ik vat het ff niet.


  Maak melding
 53. Ach, N0 44, I,am sorry for You.

  Winston Hermelijn volgens mij kan jij niet discussiëren. Jullie tweeeën zijn volgens mij nog onvolwassen.Ik ben een normale man en ziet de dingen als hoe ze zijn.

  N0 44, ik weet niet wie je bent, maar kom eens kijken waar ik werk en wat ik allemaal bereik heb dan ga je anders piepen. Op de Haagse hoge school ben ik met negen geslaagd voor het vak Nederlands. Jij of ik wie schrijft bananen nederlands. Jij begint een zin zonder hoofd letter.Als jij met mij wil discussiëren moet je zinnige dingen schrijven. Geven jullie gewoon toe dat die jongens niet corect hebben gehandeld. ze hebben het land waar ze geboren zijn beledigd. Het land waar hun navelsteng begraven zijn(a la Suriname)

  kakkalaka


  Maak melding
 54. Dat onze jongens GEZAMELIJK deze prestatie hebben neergezet is zeer te prijzen. Ik ben ook zeer begaan met hun vreugde. In ruimdenkend Nederland, heeft het zwaaien met de Surinaamse vlag juist gewaardeerd.
  Dat Geert Wilders het niet snapt neem ik hem niet kwalijk. Hij komt uit Limburg en daar worden boeren gediscrimineerd, althans zo denken zij daar. Aan hem kan ik maar 1 ding zeggen of vragen, en dat is of het verboden is om 1 nationaliteit en 1 paspoort met twee vlaggen te zwaaien. Immers deze jongens hebben tenminste 1 prestatie neergezet en 1 prijs binnengehaald.
  In den Haag zijn Dubbel genationaliseerde politici en halen zo hun buitenlandse partner erbij, zonder nog te hebben gepresteerd. Vergeten wordt dat zij juist door inbreng van de Surinaamse gemeenschap hebben kunnen integreren. Maar dat een PvdA lid zich hierover uitlaat blijft toch tekenend. Het blijft toch altijd een achterbakse partij die alleen maar kan groeien over de rug van Surinamers. En dat te bedenken dat de meeste sympathisanten van deze partij een NPS achtergrond hebben. Zij hebben immers de Onafhankelijkheid gerealiseerd en waren ten tijde van de voorbereiding trouwe bondgenoten van de PvdA o.l.v. Joop den Uyl.
  Maar de positie van en de status geile Surinaamse PvdA-ers, zullen hun mond niet roeren om hun “Blanke” Partij genoten te corrigeren of desnoods tegen te spreken.
  Dat is ook logisch en moeilijk gemaakt als je kijkt naar deze link. http://scripts.ad.nl/adtv/surinaamsevlag/surinaamsevlag.html
  Zie daar weer. Surinamers die zelf afgeven op onze jongens. Triest te zien hoe eigen identiteit door eigen mensen wordt weggewuifd. Wat is er nou verkeerd onze Surinaamse WIJ gevoel ongeacht religie, kleur, ras of sekse?
  De andere kant van het zwaaien van de Surinaamse vlag zie ik zelf als en protest tegen de huidige Surinaamse regering. Het simpele om een wetswijziging door te voeren dat Surinaamse Sporters met een andere Nationaliteit, maar met een Surinaamse achtergrond, mogen kiezen om voor Suriname uit te komen, is voor de regering Venetiaan net zo erg als de gifbeker leeg drinken. Stel je voor. Hoe geloofwaardig is deze regering als zij zou moeten discussiëren over Globalisering? Dit is zeer kwalijk. Als deze jongens volgend jaar voor het grote Oranje uitkomen zijn we ze kwijt aan de mensen – eters in Nederland. Een wetswijziging die het mogelijk maakt om een volledige professionele Surinaamse voetbal staf te hebben wordt door “EL VENE” willens en wetens tegengehouden. Jammer is deze manier van denken. Ook loopt het de sport ook miljoenen dollars mis, door deze eigenwijsheid. Is dat geen vorm van “mensen rechten schending”? Het gaat hierbij om een volledig professionele staf welke bestierd wordt door de SVB. Kan dat niet samen? De technische staf Surinaams / Europees, trainers Surinaams / Europees enz. enz.
  Het zou ook meteen de genade slag kunnen zijn voor Nederland. Want laten we ons heel goed van bewust zijn, als het Nederlandse voetbal voor 1 ding, na Brazilië, bang is, dan is het wel een professionele Surinaamse ploeg. Die zal niet alleen spelen met overgave en overtuiging maar ook de WIN gedachte. Dat kan wel eens heel vernederend uitpakken. Waarom kunnen we van deze angst geen winstpunt van maken?
  Mijn vragen zullen waarschijnlijk onbeantwoord blijven of juist kritiek opwekken waarbij ik misschien nog net niet hoef onder te duiken, maar zie die toch tegemoet.

  Hierbij wil ik het laten.


  Maak melding
 55. die surinamers die denken het….. Je bent gewoon idioot als je met zo’n vlag gaat zwaaien, als je bent uitgenodigd voor het NL-elftal. Anders gaan ze maar lkkr in suriname voor 2 euro in de nationale amateurploeg spele!

  @nr2: Friesland hoort bij Nederland. Suriname niet meer!!!


  Maak melding
 56. Mensen, nummer 43 heeft min of meer gelijk. Ik kan me vinden in wat hij geschreven heeft en bovendien zijn reactie komt overeen met een heleboel andere.Ik als Geboren surinamer moet zwaaien met de surinaamse vlag als ik een wedstrijd voor Suriname heb gewonnen. Hij schreef dat die jongens geen surinamers zijn. Ik vind dat die man of vrouw gelijk heeft, die jongens zijn in Nederland geboren, dus zijn Nederlanders.Heeft hij/zij dan niet gelijk als hij schrijft dat die jongens hun Ned.nationaliteit moeten ruilen voor de Surinaamse als ze zo graag willen zwaaien met de Surinaamse vlag?. Waarom maken surinamers een gewoonte ervan om elkaar te beledigen wanneer ze niet eens zijn met elkaar. Die hoor je vaak bij discussies onde surinamers. Discussies zijn bedoeld om mensen tot andere gedachten te brengen en niet om elkaar te beledigen.

  Anans

  No 43, u heeft volkomen gelijk.

  Ana


  Maak melding
 57. Als Molukker heb ik met veel plezier gekeken naar jong oranje. Met een brok in de keel zag ik de jonge Surinaamse voetballers Hun vlag met trots dragen. Duizend maal dank jongens voor het mooie voetbal en de moed om te tonen waar jullie roots liggen. Ooit zal de dag komen dat Suriname de wereldbeker voetbal in ontvangst mag nemen…tot die tijd blijf zwaaien met die mooie vlag van jullie.

  Groeten aan alle Surinaamse broeders en zusters 🙂

  Abe


  Maak melding
 58. ik zou zeggen prachtig vindt ik dit van de jongens van oranje . Ik hoop dat jullie in de toekomst blijven zwaaien met die surinaamse vlag laten we van af nu suriname op de kaart zetten . Heb je een sjaaltje of t-shirt met de kleuren van de surinaamse vlag ik zou zeggen draag het met trots we moetten die nederlanders laten zien .Dat we hier wonen maar wel trots zijn dat we surinaamse roots heben Maspassie keti kotie draag je lobie uit voor sranang .


  Maak melding
 59. Wet van oorzaak en gevolg.
  Ik ben in Suriname geboren en getogen. Op mijn 25e kwam ik naar Nederland en in die tijd voelde ik mij meer Nederlander dan Surinamer. Nu, ruim 40 jaar later, voel ik mij meer Surinamer dan Nederlander. Ik zal maar geen details geven waarom ik zo veranderd ben, maar het onderscheid in autochtoon en allochtoon heeft zeker hiertoe bijgedragen. Anders behandeld te worden dan een gemiddelde Nederlander heeft mij mijn Nederlands gevoel om zeep geholpen. Gevolg: als ik in de ogen van de Nederlanders geen Nederlander mag zijn dan kies ik voor Suriname.
  Toch blijkt mijn probleem minder ernstig te zijn dan dat van mijn kinderen. Reden: ik ben niet in Nederland geboren, zij wel.
  Ik heb nooit kunnen vermoeden dat mijn kinderen een identiteitscrisis hadden opgelopen.
  Toelichting.
  Toen mijn dochter, geboren en getogen in Nederland, 20 jaar oud geworden was, heb ik haar als cadeau een vakantie naar Suriname gegeven. Toen ze terugkwam bedankte ze mij voor 2 dingen, te weten:
  1. voor die heerlijke vakantie en
  2. voor het feit dat ik haar van een identiteitscrisis had verlost.
  Identiteitscrisis? hoezo, vroeg ik.
  Kijk Pa, was haar reactie, ik ben in Nederland geboren en getogen, maar in Suriname heb ik mij pas echt thuis gevoeld.

  Onze voetballers behoren net als mijn dochter tot de 2e of 3e generatie Surinamers in Nederland. Door te zwaaien met de Surinaamse vlag hebben ze kennelijk iets duidelijk willen maken en dat is: Nederland als je mij niet als Nederlander accepteert dan kies ik voor het Surinamerschap. Volgens mij is dit een teken aan de wand. Onze jongens protesteren, net als mijn dochter, voor het feit dat ze een andere behandeling krijgen dan “echte” Nederlanders. Het wordt dus tijd dat de Nederlanders onze kinderen niet meer gaan bestempelen als allochtoon (Moge de uitvinder van deze term door God afgestraft worden) ter voorkoming dat ze van Nederland gaan vervreemden. De oplossing hiervoor is heel simpel. Zie ze als echte Nederlanders en geef ze dezelfde rechten en plichten en dan voorkom je problemen in de gevoelsmatige sfeer.
  Als je dit niet doet zullen ze, net als wat bij mij is gebeurd, hun Nederlands gevoel verliezen. Ja, bij mij heeft het ernstige vormen aangenomen daar ik zelfs besloten heb om Nederland te verwisselen voor Suriname op het moment dat ik 65 jaar oud word. Zover had het niet hoeven te komen als ik in Nederland een “normale” behandeling had gekregen.
  Nederland, ik hoop dat je de boodschap van onze jongens begrepen hebt.


  Maak melding
 60. Surinaamse Broeders en Zusters,onze surinaamse jongens hebben ons een duidelijk signaal afgegeven,door het trots lopen zwaaien met de surinaamse vlag,wetende dat het hun niet in dank zou worden afgenomen door de overwegend blanke nederlander.je hebt natuurlijk altijd een paar zwarte verraders tussen zitten.Word het niet tijd voor een Surinaams Elftal???Laten wij a.u.b de initiatiefnemers hiertoe steunen.En ook al zouden wij al na de eerste ronde naar huis moeten,liever dat dan telkens weer de vernedering van de blanke racistische ONDANKBARE hond te moeten ervaren!!!BONDRU KRAKTIE.SOSSO LOBIE.


  Maak melding
 61. John zei dat de jongens in Nederland geboren zijn en dat ze de Nederlandse natinonaliteit hebben. Ook zei hij dat hun hart in suriname ligt.Als hun hart werkelijk in Suriname ligt dan betekend het dat deze jongens ernstig verdeeld zijn. “ernstig verdeelde aandacht”.

  Kakkalakka


  Maak melding
 62. % 70 % Saya na sranang mi zuku fu skrifie..daarom olands of holand of orlans, mikie mi tagie ju, ju no sabie not notie…tan pi ju di….verbeter mi sranan.
  En mikie mie taigie ju, mi akxie ju neks.


  Maak melding
 63. Nr. 64 kakkalaka…moet ik een flitspuit meenemen als ik jouw een bezoek breng.

  Hogeschool: ik zou jouw op de lagere school een 2 (doei) geven voor Bakba orans.
  Jij zal naar mijn mening je zelve hebben ingekocht.(als het waar is).
  Verder prik ik dwars door de leugens van jouw.


  Maak melding
 64. 63.blaka kaf. wat wil jij weten van Bakrasie…ga jouw voetbalschoenen halen.
  Als jij met mij in discussie wil moet jij van goeden huize komen anders kom.. op…leve de allochtoon.


  Maak melding
 65. Brada Kakkalaka,

  Wie maakt of schept de verdeeldheid???
  Is Nederland en Suriname!!!

  In Nederland worden ze gemaakt voor de allochtonen of de surinaamse jongens, en in Suriname voor euro-surie!!

  Die jongens weten niet waar ze moeten staan en hebben bewezen waar hun hart ligt!!

  Vanwege hun nationaliteit zijn ze genoodzaakt met hun kwaliteiten en talenten voor Nederland te spelen.


  Maak melding
 66. Beste John,
  Die jongens moeten weten dat ze in Nederland geboren zijn en dat ze wereld burgers zijn. Ze hoeven nu niet meer aan zich zelf te twijfelen omdat ze de wereld hebben laten zien hoe waardig ze zijn.

  Ik kan jou geen antwoord geven op je vraag “Wie maakt of schept verdeeldheid”.
  Ik denk dat er verschillende factoren hier bij een rol spelen.

  Bij deze concludeer ik dat de verdeeldheid die heerst voor zoveel ophef heeft gezorgd.

  Deze jongens zullen in de toekomst scherp in de gaten gehouden worden.Het moment dat ze een klein windje laten, dan zal de media ervoor zorgen dat de hele wereld dat te horen krijgt.

  Ik, kakkalakka ben blij dat deze jongens hebben laten zien hoe getalenterd ze zijn. Ik wens ze veel succes. Jongens zorg ervoor dat jullie voortaan zwaaien met de Nederlandse vlag als jullie voor Nederland uitkomen. Powerrrrrrrrrrrrrrrr.

  Bradda Kakkalaka


  Maak melding
 67. nr.82 Kakkalaka zeg gewoon ‘rood’ wit’ blauw’ dan zie ik oranje..maar direct daarna een vlag met een “ster” jawel een vlag van Su. soso swetie, soso lafu.

  Tan bun Kakkalaka. kroipie ju pasie zaf zafrie, geen flitspuit onderweg.


  Maak melding
 68. Geachte redactie,

  Zelf kan ik brada Foppe best begrijpen, maar de ‘dominante cultuur’ waartoe deze brada kennelijk behoort, heeft door de jaren heen, zelf aanleiding hiertoe gegeven.

  Want, dan zijn onze mensen Nederlanders bij positieve zaken, dan weer buitenlanders, Surinamer of marokkanen bij negatieve zaken.

  Ja, dan komt er zo’n moment dat wij terugslaan of je het nou leuk vindt of niet, slechts om de puntjes op de i te zetten.

  En je weet hoe onze jongeren zijn, vroeg of laat pakken ze je terug. En hun “actie” was beslist niet bedoel jegens Foppe zelvens, maar vroeg of laat komt van ‘actie’ een ‘reactie’. En dat was het dan.

  Aan deze jongeren wil ik ten eerste zeggen; ‘gefeliciteerd’, ook vanwege jullie succesvolle actie, het heeft de media ruim gehaald.

  Ten tweede wil ik dit aan toevoegen:
  Bedankt dat jullie de durf hebben getoond om op zo’n cruciaal moment, de Nederlands-Surinamers op te steken, zich trots te doen gevoelen, juist door het ook in beeld brengen van het symbool van hun land van herkomst, ‘neks no fout’.

  Maar blijkt dat de dominante cultuur dat niet kan waarderen, dus gaan wij nu alvast nadenken, hoe wij dat bij een volgend succes, toch nog kunnen herhalen. Nogmaals; ‘neks no fout’ en koppig blijven wij!

  En aan die lafaards in ons midden, die zich intussen Zoooooooo “aangepast” hebben aan de regels van die dominante cultuur, wil ik dit kwijt: Wat hebben jullie schapenneukers laats nog voor die Suri-gemeenschap gedaan of voor je jonge kinderen, dan als een schoothond achter de regels van dominante cultuur aan te hollen, alsof jullie leven er van afhangt en waarvan een meerendeel van deze dominante cultuur notabene ook nog racistisch is.

  Deze jongeren zijn tenmindste uit een goed hout gesneden, dan die lafaard in ons midden, die maar hier rondlopen als moderne slaven en regelmatig op zich laten pissen en kakken wanneer maar wilst, zonder tenminsdte iets terug te doen voor de eer van de eigen gemeenschap.

  Vandaar dat ik de ‘statement’ van deze jonge talenten best kan begrijpen. En die Suri’s die daar tegen zijn of waren, moeten het maar zelf uitzoeken.

  Maar wel moeten zij begrijpen dat het geenszins de bedoeling van onze jongeren is geweest om hun de kruimels welke hun meester hen toewerpt, te ontnemen.

  Vandaar dat die statement trouwens ook niet voor jullie bedoeld was, maar voor ons, zij die de Surinaamse gemeenschap, WAAR DIE OOK WOONACHTIG MOGE ZIJN EN ONDER WELKE NATIONALITEIT DAN OOK, een warm hart toedragen.

  En elk succes kunnen wij derhalve enorm waarderen, maar vooral goed begrijpen en heel goed gebruiken zelfs.

  Nogmaals bedankt namens de gehele Suri-gemeenschap.

  Trouwens,’je bent het of je bent het niet’!

  Lobi.


  Maak melding
 69. Het moet de Surinamers juist wakker maken en ze moeten nu juist nog meer met de Surinaamse vlag gaan zwaaien als die jongens spelen.
  Laat die ka man zn nieren vreten!!

  En voor 100% NL, NL is niet meer 100% NL,kijk maar om je heen, binnen jullie politiek zelfs, hopelijk komt de dag gauw dat Nederland een minister-president krijgt die allochtoon is, een prinses is er al, die wordt zelfs koningin, dikke lul!!


  Maak melding
 70. De Surinaamse vlag is mij heilig en dat zal blijven tot aan mijn dood, want mijn kist word bedekt mnet de Surinaamse vlag.

  Bakra’s houd je bek maar dicht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES