maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmbassadeur Suriname ontboden door regering China

Ambassadeur Suriname ontboden door regering China

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jun – Suriname’s ambassadeur in China, Isaak Soerokarso, is ontboden door de Chinese onderminister van Buitenlandse Zaken. Dit meldt de Ware Tijd. Aanleiding is het voorgenomen bezoek van een Surinaamse delegatie aan Taiwan. Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo is woedend.

Somohardjo’s politieke partij Pertjajah Luhur heeft toegezegd te zullen deelnemen aan de de trip, die volgens Somohardjo een strikt Surinaamse aangelegenheid is. Hij ergert zich dan ook aan wat gezien wordt als de “opdringerige houding van Beijing.” De deining die de Chinese manoeuvre teweeg heeft gebracht binnen de partij, is aanleiding geweest voor Somohardjo om zijn bezoek aan Duitsland vroegtijdig te beëindigen.

Het steekt vooral dat China zo zwaar tilt aan de Taiwan-trip. Volgens Somohardjo moet het bezoek van een aantal politici niet de status gegeven worden van die van een regeringsdelegatie. De trip geschiedt op persoonlijke titel. De bedoeling is dat de deelnemers zich gaan oriënteren. De twee grootste coalitiepartners, VHP en NPS, zijn niet uitgenodigd. Beide zijn uitgesproken pro China.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Suriname waar is je trots. Bepaald China wat , waar en wanneer we iets mogen doen. Of met wie we wel en niet mogen praten. Zijn we een onafhankelijk land of zijn we soms afhankelijk van China. We lijken wel een verkapt communistisch land hihihihi.

  Leiders toon dat jullie kerels wat jullie in je hoofd hebben laat die spierballen zien.


  Maak melding
 2. Men reist als een kip zonder kop.
  Op geen enkel vlak is er een duidelijk beleid. En de oppositie maar de schuld geven geen quorum te willen verlenen terwijl men doelloos maar over de hele wereld wil reizen.
  Vene kom en verschaf dit volk duidelijkheid anders voeg de daad bij het woord en kras maar lekker op.


  Maak melding
 3. quote 1: “de trip, die volgens Somohardjo een strikt Surinaamse aangelegenheid is.”

  quote 2: “Volgens Somohardjo moet het bezoek van een aantal politici niet de status gegeven worden van die van een regeringsdelegatie. De trip geschiedt op persoonlijke titel.”

  Somo spreekt zichzelf tegen…een surinaamse aangelegenheid die op persoonlijke titel geschiedt…orientatie waarvan? persoonlijke of politieke aangelegenheden??? de delegatie bestaat wel uit allemaal politici… betaald de staat deze reis???

  Je mag toch verwachten dat de coalitie c.q. overheid gezamelijk een gemotiveerde keus maakt…of taiwan of china of beide of niet

  het is onmogelijk om iemand ongelijk te geven als hij of zij hier al een vorm van corruptie inziet


  Maak melding
 4. Dan weet ik echt niet meer wat China wil.
  Denken zij dat als zij Front geld geven dat iedere Suri. achter de one way china beleid gaat staan.

  China moet meer weten en het liefst oprotten!

  Front nogmaals zoek geen problemen voor Su.

  A man san njan a snesie nja njan mus fu paai a snesie ing paai man. punt uit !


  Maak melding
 5. Somo is en blijft dom reageren.
  Hij kan het niet anders.
  Een lijn is bij hem niet te volgen,
  Populistisch, maar als puntje bij paaltje komt ziet hij in en stopt zijn staart tussen zijn benen.
  Niet te vertrouwen zou ik zeggen.
  Hij is net een blad aan een boom.

  Hou toch een keertje op.

  barca


  Maak melding
 6. laat die Chinese onderminister van Buitenlandse Zaken stront eten en niet voor suriname komen bepalen en laat hij zijn bevolkings overschot maar zelf oplossen


  Maak melding
 7. Taiwan is staats vijand 1 voor china al sinds mensen heugenis, dat hoort een surinamer die politici is TE WETEN. Als je china te vriend wilt houden dan weet je wat te wachten staat, ga je met de zware jongens een spelletje spelen, dan kun je de bal verwachten, dat die somohardjo als een peutertje gedraagt en niet weet hoe de verhoudingen in de wereld is dan moet hij geen domme dingens uithalen, 1985 is niet zo lang geleden, hij is misschien al vergeten hoe sommigen hem de mond in de studio hebben gesnoerd bij jaap van meegreren…deze keer gaat een natie in de wereld met hem doen..Somo als je dit leest, dan ga liever de asfalt weg in tamandredjo asfalteren met de chinezen……..dan kan brunswijk nog harder erover heen rijden als hij een wedstrijdje moet spelen met zuijndap!!!!


  Maak melding
 8. ik VRAAG MIJ AF WAT TAIWAN AAN DIT BEZOEK HEEFT,UITNODIGING OP PERSOONLIJKE TITEL,GAAT SOMO ZIJN DR EN RR LEDEN OOK MEENEMEN,WIE BETAALD DE KOSTEN??????,ORIENTATIE WAARVAN/////en wat gaat deze delegatie met de informatie,verkregen op taiwan doen????,want het gaat niet om een regerings delegatie,laat somo maar iets anders bedenken om hetvolk zand in de ogen te strooien.


  Maak melding
 9. China hebben we niet nodig. China heeft ons niet nodig en wilt alleen maar plunderen. Een arme man kan in China niet naar een rijke plaats verhuizen of werken. Hij wordt als een buitenlander of een slaaf behandelt. Taiwan bestaat niet en zijn dezelfde Chinezen. India is veel beter. In india mag je verhuizen en werken waar je wilt. India kan het land nog redden! Kijk zelf, Nederland heeft Suriname het 3 miljard niet in een keer gegeven. Suriname moest 30 jaaren lang alles bij hun kopen. Surinamers denken ze nog als slaaf te behandelen. En Suriname kan nog steeds zijn eigen volk die in het buitenland wonen niet aan een tweede paspoort helpen. Ja ze worden ook als buitenlanders behandelt.


  Maak melding
 10. De oude garde hebben Suriname verkocht voor 1 us dollars aan China, hun hebben geld ontvangen van China om Taiwan buiten de deur te houden deze mensen moeten gewoon uit het land verbannen worden ze hebben niks te maken met t volksbelang, dan alleen maar aan hun eigen zak. Hoe kan een ander land bepalen voor een andere staat met wie je betrekking mag onderhouden is Suriname een provincie van China geworden, terwijl dezelfde landen waarmee China banden onderhouden hebben tevens banden met Taiwan en Taiwan telt hoger met technologie dan China


  Maak melding
 11. Kan me wel voorstellen dat China hier enige problemen mee heeft. Met name met de aanwezigheid van Alendy en Somohardjo. Die vertegenwoordigen namelijk de coalitie. En de coalitie draagt een One China beleid uit en ontvangt in ruil daarvoor een hoop steun vanuit China. Als Pertjajah Luhur en de BEP dit beleid willen wijzigen ten faveure van taiwan, moeten ze dit aankaarten bij hun coalitiepartners en dan kunnen de voors en tegens besproken worden. Maar je kunt als regeringspartner niet zonder enig overleg in zo’n politiek gevoelige missie stappen. Dat geeft blijk van weinig verantwoordelijkheidsbesef.


  Maak melding
 12. Jullie zijn echt een stelletje herzenloze klojows .Ik had dit allang voorspeld.Jullie kunnen niet eens eigen pinda planten,en Taiwan bezoeken voor hun erkenning.Het is jullie zakkenwassers toch bekent dat die hondenvreters niet van gediend zijn ? om een bezoek aan rivaal Tawan.Als Nederland bang is voor China, wat zijn jullie Krobbia koppen? bedelaars. Zijn jullie Krobbia koppen ook bang om alle Chinezen het land uit te gooien?Als tegen sansies, van Krobbia arrogantie? Ik schaam me voor jullie met jullie trasie republiek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES